TdF - doprava na etapu a uzavirky

6 nepřečtených
  • Jookyn

    Zdravim,

    zajimalo by me, jestli mate nekdo zkusenosti z TdF, jak probihaji uzavirky tras etap kdy se tam da jeste dostat apod. Jsem v tomhle novacek, ale zrovna budeme v Pyrenejich kdyz se tam jede horska etapa, tak bych se rad kouknul. Pojedeme tam na kole, chteli bychom na horskou premii.

    Jaka je optimalni doba, kdy se dopravit na misto? Stihnem tam dojet treba jeste rano? Potrebujeme jet tak 30km po trase etapy, abychom se dostali na vyhlidnute misto. Ocekavam tam asi docela dost lidi, tak nevim, jestli uz tam nejet vecer a nespat nekde tam…

    Urcite tu mate zkusenosti, jak to probiha, za pripadne tipy diky predem…

    0 0
    • Kabšta  

      rozhodně doporučuju jet už večer, protože ráno už se s autama na kopec pravděpodobně nedostanete, takže jet večer, píchnout to někde u cesty a rozbalit stan..

      Letos jsme byli na Giru a konkrétně třeba Alpe di Pampeago bylo zavřený někdy od 8 od rána, už večer předem ale bylo tak obsypaný fanoušky, že byste tam stejně ráno pravděpodobně nenašli flek. Takhle jsme si mohli spát do kolika jsme chtěli, ráno se nasnídali, vyšlápli si kopec a okolo oběda byli zpět a čekali na závod.

      PS: A to ještě dodám, že na TdF bývá tradičně více fanoušků.

      0 0
      • Jookyn  

        No, my prave autama nejedem, jsme tam ciste jen na kole, ja se nekde docetl, ze na kole je to docela v pohode prujezdny jeste rano. Ale vecer asi bude lepsi no…

        0 0
        • Kabšta  

          Zavírá se to jen pro auta, na kole vás nahoru pustí ještě tak hodinu až dvě před závodníkama, nevím o tom, že by s tím byl nějaký problém. Jak už jsem psal výše, my si to vyšlápli dopoledne před etapou a pak se tam povalovali a čekali na průjezd.

          Funguje to pak i opačně, zatímco na kole se dostanete dolů prakticky hned, auta hned nepouští a musí se čekat, další komplikací bývá to, že se tam motá spousta karavanů, takže se stejně musí počítat s tím, že se pár km dolů může jet třeba dvě hodiny.

          0 0
          • Jookyn  

            ok, diky za info, uvidime, jak to budeme stihat, ale pokusime se posunout co nejvic k mistu uz vecer…

            0 0
          • karliner  

            Hodinu až dvě před závodníkama je nepustí nikam, protože jede reklamní karavana. Mezi reklamní karavanou a průjezdem pelotonu se možná budou moci pohybovat přískoky, vždy než je nějaký policajt ze silnice vyžene. V kopcích typu Tourmalet, Aspin nebo Aubisque budou moci bez problémů jet na kole maximálně do začátku karavany, v ne tak exponovaných místech to možná je jinak..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.