ZERMATT-parkování, doprava atd..

7 nepřečtených
  • Matony

    Nemáte někdo zkušenosti s tímto střediskem, kde je vyloučena automobilová doprava. Zajímá mě hlavně, jak se dopravit, pravděpodobně s Taschlu na místo ubytování(vlakem, taxi a pak elektrobusem?) většinou je plné auto různých krámů(jídlo, lyže, lyžařské vybavení, oblečení…) Zajímají mě praktické zkušenosti s tohoto střediska.

    0 0
    • karel*2  

      V zimě jsem tam byl dvakrát, ale nikdy jsem nebydlel přímo v Zermattu. Před pár lety jsme bydleli týden v Cervinii (vesnice na italské straně kopce) a odtud jsme párkrát přejeli při pěkném počasí na stranu Zermattu (skipas platil pro obě strany). Po druhé, když jsme v Zermattu končili při přechodu z Chamonix. Do Zermattu je zákaz vjezdu pro běžné automobily. Přímo ve městě tam jezdí elektromobily (takové miniautobusky) a zdola z údolí jezdí vlak až do Zermattu.  Asi nejjednodušší a nejlevnější je dopravit se autem kam to půjde a pak vlakem. K lanovce dojet z nádraží případně tou místní dopravou (pokud se nepletu je zdarma).

      0 0
    • karel*2  

      Něco najdeš i tady http://www.freeskiing.cz/articles.asp?…

      0 0
    • stařík  

      Jedině vlakem z Tasche, pak pěšky nebo od vlaku v Zermattu elektrotaxikem. Jinak to není možné. Parking aut je zároveň nádražím vlaku. Ve vlaku je v každém vagonu plošina pro zavazadla a vozíky jsou jako na letišti a vjíždí se s nimi do vlaku. 

      0 0
    • Jogador  

      Jak již psali jiní, nejlevněji vyjde vlak z Tasche, parking je přímo u stanice, nebo taky pěšky. Připrav se na vyšší ceny, ale jinak krásná vesnička. Byl jsem tam několikrát ale vždy jsme spali v campu, což teď v zimě asi nebue nejlepší…

      0 0
    • RomanH  

      Spal jsem campu, auto jsem parkoval tam. Jinak jak pisi ostatni, elektrotaxik ci vlacek.

      0 0
    • Matony  

      Díky všem moc za  informace! Takže to vidím z Taschu vlakem do centra, a pak elektrobusem do apartmanu. Troššičku nepohodlný,ale pak už jenom bomba lyžovačka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.