• Bohdy

    Dobrý den,

    mám problém s měřením vzdálenosti mezi GPS modulem v telefonu (Samsung Galaxy S3) v aplikaci Runtastic a tachometrem (Sigma BC 16.12)… Do ted jsem pouzival pouze telefon,ale vzhledem k neforemnosti jsem se rozhodl pro mensi zarizeni, tedy tachometr. Problem vsak je, ze na cca 32 KM mi ukazuji rozdilne hodnoty. Tachometr ujetou vzdalenost 32,42 a mobil 31,85… Obvod kola v tachometru by mel byt nastaven spravne. Pres google mapy mi ta trasa hodila 32,4, tedy presne to co nameril tachometr. Runtastic mapa ( taky google map) 31,9…Takze to mi take nepomohlo. Nemate nejake zkusenosti ci radu cemu verit vice? Preci jen mit na 50 km rozdil treba cely kilometr je hodne. Dekuji

    0 0
    • Martin  

      pokud máš opravdu dobře nastavený obvod kola, věř tachometru. GPS je v místě s horším signálem nepřesná, kor v mobilu.

      0 0
    • Bohdy  

      Tak po serii nekolika testu jsem zjistil ze rozdil mezi tachometrem a telefonem dela 20metru na kilometr… Mereno na peti kilometrech a kazdy kilometr pravidelne +20m. :-( A zkousel sem i delsi vyjizdku. Udaj na mobilu 47,9km a tachometr 48,7km. Dle googlu a mapy.cz kde jsem dal trat zmerit byla delka 47,9, tedy dle telefonu. Takze bych rekl ze je problem na strane tachometru, ale na obe mereni ( jak vyska kola,tak jedno otoceni) mi vysla stejna hodnota, ktera byla nastavena. Tak nevim no…

      0 0
      • jIrI___  

        A čemu ta ukrutná odchylka 2% v praxi vadí?

        0 0
        • Bohdy  

          No tak na sto kilometrech ti to hodi 5km rozdilu,coz je docela dost… Ale samozrejme ze ve finale pokud se budu drzet stale toho sameho a budu prekonavat vysledky dle jednoho ukazatele tak nic. Ale nastve to uz z principu, ze ty udaje nesedi.

          0 0
      • Breakpain  

        Odchylku mám možná ještě větší → řešení :-) – prdět nato … je to fuk … ;) …

        0 0
    • BB  

      možná by šlo v aplikaci nastavit Častější ukládání trak pointů

      0 0
    • BB  

      možná by šlo v aplikaci nastavit Častější ukládání trak pointů

      0 0
    • marwin  

      Pouzival jsem Endomondo a zaznam z nej byl hodne „aproximovany“. Takze se na hodne klikate trase ztratilo dost metru. Byl schopen vlozit do zatacky body tak, ze se hodne zkratila. Ted mam Locus a vzorkovani 10m/1s a rozdil proti tachu je v radech metru na 100km. Vrele doporucuji.

      0 0
      • Bohdy  

        Dekuji, vyzkousim, alespon jako dalsi udaj… Protoze s udaji do runtasticu primo nic neudelam, ale da se to menit potom v pc…

        0 0
      • kastan02  

        Já používám Sports Trackers, ale jenom jako záznam trasy. Od tachometru se to liší různě, cca –1 –2km na 50km. Někdy to hodí i OR 170km/h. Nevim proč, ale i nadmořskou výšku to uvádí o 100–150m vyšší, než je reál. Tak je jasné, čemu věřim víc.

        0 0
        • Bohdy  

          Ja bych za ty prachy taky radeji veril tachometru, blby je ze kdyz sem dnes tu trasu dal do map tak mi to souhlasilo s tim telefonem… Navic i ta presnost potom ze to je presne tech 20m/km me zarazila. S nadmorskou vyskou problem nemam. sem tam ta sama trasa sice o par metru jinak,ale to jsou jednotky. Asi jedine reseni budu sehnat nekoho kdo by to same jel semnou a mel presne nastaveny tachometr..

          0 0
          • kastan02  

            mě tachometr souhlasí se vzdáleností jaká je na mapách na seznamu. Tak i proto mu důvěřuju. Asi za to může můj postarší telefon. Ale trasa nabodovaná na něm je na podkladové mapě trochu cik cak. Na uložení trasy, ale stačí.

            0 0
      • siskin  

        máš free nebo plnou verzi?

        0 0
    • Hroch92  

      Každej mobil má „jinak přesnou“ GPS, taky jde o to, kde jezdíš, v lese bude signál ještě horší a hlavně, jak už tady padlo, interval záznamu jednotlivých bodů. Ten lze nastavit právě v Locusu, u aplikací jako Sports Tracker, Endomondo, Runtastic, Runkeeper…to pokud vím nejde. Ale umí to třeba lepší GPS hodinky. Takže obecně věř tachometru, ten nemá co by špatně spočítal, pouze můžeš mít špatně nastavený průměr kola.

      0 0
      • Gronholm  

        Suverénně nejméně ukazuje cykloserver.cz. Nejvíce vždy tachometr, aplikace záznamu a Google Earth zhruba stejně a nejméně trasa vložená na cykloserver. A převýšení je tam zkrouhnuto už hodně.

        0 0
        • pekoss  

          tak to je celkem logicke, ze tachometr bude ukazovat vic. Když si trasu naklikas na mape, tak to mas rovnou primku, ale jak jedes na ceste, tak jedes trochu obloukama, hlavne v lese jedes zprava doleva, ani nemusíš byt namol :D

          0 0
    • Mig_all  

      Odbočím od tématu, může mi někdo prosím vysvětlit jak může tento systém měřit cadenci???

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Tommji  

      Tak jsem to dneska taky testnul, jen kousek po silnici. Takže tacho Sigma 16.12 vs Lumia 720 (WP8) s aplikací Run The Map. Na tacho 22,83km a na RTM 22,83km. No problema ;).

      0 0
      • sharkeeCZ  

        ano, na silnici bude odchylka vzdy mensi

        1. obvod kola u silnicky obvykle odpovida nastaveni tachometru – u MTB

        muze rozdil delat to, jak je kolo nahusteno

        1. pri jizde v terenu, obvzaste v technickych usecich, dochazi k vyhlazovani

        trasy KAZDYM sportrackerem, takze to je hlavni pricina rozdilu do tech uvadenych 2%. Vcera jsem mel pri jizde v terenu nasleudji udaje

        BC16.12 – 61.16 / Runtastic 60,66 / Endomondo 59,89 – telefon Samsung Galaxy S4

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.