• majkl666

    Ahoj, docela se mi líbí bike Superior XP909 jen se moc nevyznám v komponentech a kvalitě, může mi to někdo zdejší znalý okomentovat a případně hodit k porovnání nějaké lepší kolo v podobné cenové relaci? Roční nájezd mám 1500–2000 km nic extra, tzn. že u mě asi nemá cenu investovat do něčeho dražšího.

    0 0
    • skillzthatkillz  

      Na trhu by jsi za tu cenu sehnal i líp vybavené kolo, ale v poměru cena/výkon ( na dnešní dobu) to není vyloženě špatné. Takže za mě, pokud se ti kolo fakt líbí , nečekal bych a radši si jej objednal, aby jsi letos vůbec nějaké měl. Předpokládám, že jsi místní fórum trochu prolezl a podíval se na zde hodně doporučovaná kola v této cenové relaci ( qayron, rockrider, kellys, stavba od scalara apod.)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Syn (18) na něm jezdí a poměr cena výkon je fan. Chtěla jsem ho také, ale není k sehnání ani u výrobce a ten mi řekl, že neví, kdy bude možná 05/21. Hlavně je hmotností srovnatelný s dražšíma kolama kolama i v carbonu. Dřív neměli dobré recenze, ale SUP se hodně zlepšil.

      Za mě ano.

      0 0
    • roupik  

      Mám loňský model a jsem velice spokojenej, letošní má trošku jinou výbavu.

      0 0
    • majkl666  

      Tak nakonec se budu rozhodovat mezi výše uvedeným Superior XP909 ve standardní ceně bez slevy (letos asi bude obtížné z někoho vytáhnout slevu) a jeho soupeř je Kellys Gate 30 https://www.kellysbike.com/…te-29-p67863 tam se mi podařila sleva 10 % takže cena skoro totožná jako Superior XP909, které kolo je teda lepší, které mám upřednostnit?

      0 0
      • MatS  

        Pokud vybíráš jen mezi těmato dvěma, tak je to +/- stejné. Liší se ve vidlici. Recon je dle mne lepší než Judy. Rám se mi zas víc líbí u Supa. Zapletená kola budou bídná u obou. Sup je jen 1×11 s velkým rozsahem, takže celkem skoky při řazení. Kelyšák má už plnohodnotný pohon 1×12 s kazetou začínající na 10z pastorku.

        Asi bych šel do Kellyse. Časem můžeš vyměnit pláště a záplety a třeba dát Deore brzdy. Ale to uvidíš sám, co bude potřeba vylepšit.

        0 0
      • Kratter  

        Jak sháníš ty slevy? To jako přijdeš do obchodu a řekneš si o slevu? Pořád někde čtu, že nikdo nekupuje kola za plnou cenu, ale nevím jak bych toho měl docílit :D

        0 0
        • MatS  

          Musíš přijít, očumovat to vysněné kolo, dělat drahoty a pak mezi řečí řekneš, že máš ještě několik nabídek na konkurenční biky. A pokud budou potřebovat prodat, tak nějakou slevu vymyslí. Což v této době zas tak moc nehrozí, protože za dveřmi čekají zástupy jiných, co to koupí za plnou cenu.

          Anebo druhý případ, že chodíš do svého oblíbeného shopu pravidelně, děláš jim tržby, už se dobře znáte, tykačka a pak se zeptáš, jestli by pro tebe nevymysleli nějakou slevičku :-)

          0 0
        • majkl666  

          Ne, já to dělám jinač, nic nechci zadarmo, ani slevu, pokud mi dá někdo 20 % slevu z takového kola, dám mu litr do kapsy a vyřešené, prodejce je spokojený a já taky, pokud je ta sleva vyšší tak dám klidně i dvojku, vše záleží na výši slevy tím samozřejmě nabízím pokud zdejší diskuzi čtou nějací prodejci kol, zda je pro někoho zajímavá tato odměna, tak nechť se mi ozve a určitě se domluvíme.

          0 0
          • TK75  

            Když to tak funguje tak je to určitě super, ale zní to celkem srandovně…nechci slevu zadarmo :-D

            0 0
          • jfk  

            Odměna? Vážně?:-)

            0 0
          • Jáchym 1  

            To asi nebude prodejce(maji­tel)který by to takto řešil.

            Spíš prodavač,který si strčí dvojku do kapsy a čeká co bude.Majitel z toho určitě nejásá.

            Chápu,že Tobě je to jedno.Pro Tebe je koncová cena rozhodující.

            0 0
        • skillzthatkillz  

          U Giantu jsem napsal na progresscycle. Napsal, že chci to a to kolo a jestli jsou ochotni něco slevit. Napsali mi, že 7% určitě sleví. Není to nic moc,ale na dnešní dobu potěší.

          0 0
      • karloss  

        Ahoj, jsem na tom podobně, rozhoduji se v podstatě stejně + ještě zvažuji Sup 919… Chci se vyhnout převodu 11×1.

        U toho Kellyse by mě zajímala hlavně hmotnost…ta se nikde ve specifikacích neobjevuje. Kdežto u Supa vím, že je ve finále ještě o nějaký gram nižší, než se udává :-)

        Dneska je hlavně na prd, že to člověk nemá kde pořádně prohlédnout, vyzkoušet…

        0 0
        • Charlie_R  

          Ten Kellys bude mít přes 13,5 kg. Kolega v práci má model 2019 a vážili jsme to.

          0 0
          • karloss  

            Jo, to jsem právě na některých shopech podobnou hmotnost u loňských modelů registroval. A proto se taky spíš přikláním k tomu Supu. Ten váhový rozdíl už tam bohužel nějaký je…

            Jinak, ten Sup 909 bych bral hned, kdyby měl převod 1×12…tato jediná změna by mi stačila :-) Takhle spíš pokukuju po té 919.

            0 0
            • majkl666  

              Ten převod 1×11 mě právě taky odrazuje od 909, chtěl jsem kolo okolo 25k, kdyby se mi podařila sehnat sleva na 919 tak beru okamžitě bez rozmyslu, takhle asi vezmu toho kellyse.

              0 0
              • karloss  

                To jsme na tom úplně stejně :-D Bohužel, dnešní doba na slevy nehraje. Kol je málo a třeba model od Treku, co jsem málem loni pořídil, tak dnes stojí o 5 tis více :-) (teď se mlátím do hlavy)

                Navíc, alespoň v mém případě, ta 919 není nikde k dostání v barvě a velikosti, co bych bral. A zase dávat 30táců za kolo, co se mi nelíbí, to se mi taky nechce :-)

                Toho Kellyse bych bral hned, nebýt té váhy :-D

                Je to těžký :-)

                0 0
              • karloss  

                To jsme na tom úplně stejně :-D Bohužel, dnešní doba na slevy nehraje. Kol je málo a třeba model od Treku, co jsem málem loni pořídil, tak dnes stojí o 5 tis více :-) (teď se mlátím do hlavy)

                Navíc, alespoň v mém případě, ta 919 není nikde k dostání v barvě a velikosti, co bych bral. A zase dávat 30táců za kolo, co se mi nelíbí, to se mi taky nechce :-)

                Toho Kellyse bych bral hned, nebýt té váhy :-D

                Je to těžký :-)

                0 0
                • Jirkas78  

                  Moje zkušenost se slevou z minulého týdne. Distanční nákup. Dva obchody a oba už poslední kus (Blizz CRB 70–29). V jednom mi na nějakou možnost slevy odpověděli, že vážně uvažují naopak o mírném zdražení. Další kus jim prý přijde nejdřív na podzim. Ve druhém, po konzultaci se šéfem, sleva aspoň 2500,–Kč. Nepočítal jsem s žádnou slevou, tak aspoň trochu potěšilo.

                  0 0
                  • karloss  

                    Jo, to jde :-) Tak je to dražší kolo, větší prostor na slevu.

                    Ale mě, kdyby někdo dal třeba 500–1000 Kč slevu na tu 919, tak bych jinou barvu stejně nevzal :-) Jezdit na čem zatím mám a vím, že bych byl pak časem nasr.nej, že jsem to koupil z nouze.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.