• Lafi

    Zdravím,

    Loni na konci léta jsem pořídil nové HT Specialized Rockhopper SL 2011. Že dnes za stejné peníze pořídím kola mnohem lepší moc neřeším, to by si člověk nekoupil nikdy nic. Na kole je převážně sada Deore, kterou podle životnosti dílů plánuji měnit za lepší. Hlavní pro mě byl kvalitní M4 rám (v dané cenové). Co se mi ale zdá jako výrazně slabší je přední vidle Sountour SF 11 XCR LO. Chci se proto zeptat, jestli bude znatelnej rozdíl vyměnit jí za jinou s rozumnou cenovkou. Mám okolo 100Kg váhy a jsem amatér, takže bych koukal po vidli za co nejlepší poměr cena výkon. Vím, že o vidlích je toho tady hodně, ale přímo o té, co mam na kole já jsem toho vůbec na internetu mnoho nenašel (ne moc překvapivě), takže se předem omlouvám za založení topicu, ale na bf jsem pasivně již déle a hledal jsem vcelku dost.

    cca tato.. model 2011 a upravená od specialized údajně.

    http://www.axitbikes.eu/index.php…

    0 0
    • Vilém  

      No ten specialized ji maximalne upravil tim, ze v meride na ni nalepili jiny nalepky:)

      Ano slusnou vidlici, by sis dost vyrazne polepsil, toto je lowend, aby neco drzelo predni kolo.

      0 0
      • Lafi  

        Ono krom té vidle a přesmykače, kterej je alivio (u přesmykače mě to ale tolik netrápí teď) je to kolo osazené slušně, vidle je ale bohužel ta část, kde se srážela cena kola co nejvíce dolu. A o „úpravách“ spešlu nemám iluze :) … Dokázal by mi tady někdo případně i poradit po čem koukat ? chtěl jsem strop mezi 5 – 6 000 s tím, že pokud bude za 4000 a rozdíl oproti dražším minimální, neni co řešit. Jak jsem psal, jezdim hodně a terénu se nebojím, ale profík nejsem, takže např Reba už nevím jestli by byla využitá. Zdvih bych bral 100mm, ta co mám teď je 80.

        0 0
    • Cavendish  

      Jak bylo řečeno kup Epicon,třeba tenhle od Milana http://tuning-test.cz/index.php…

      A budeš mít prďáckou vidlu

      0 0
      • BigKarel2  

        :D :D

        0 0
      • Lafi  

        Je tam takový rozdíl ? Normálního epicona jsem koukal umím sehnat i v Tp tady u nás za 3900 nového. toho z TT bych bral to s ovládáním s řidítek a je to cca 5300, tak jen jestli to za ten rozdíl oproti sérii stojí… a díky za radu

        0 0
        • Cavendish  

          Sériový má totiž problém s těsněním.chčije mu olej,takže by si hu časem musel přetěsnit.To za tebe udělá Milan a poladí mu i chod (výrazně se zlepší).No napiš mu a uvidíš.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.