• Sipal

    Hledám novou vidli a mimo jiné mi byla navržena i Suntour RUX, určená pro FR, se zdvihem 130mm. Vážím trochu přes metrák, nejezím žádnou divočinu (možná časem) a mimo jiné bych vidlicí zkusil pořešit i geometrii. Mám vysoko sedlo, jsem moc nakloněný dopředu a bolí mě z toho dlaně. Má cenu o ní uvažovat? Díky za názory

    0 0
    • el.capo  

      Rux váží kolem 2,5kg což je na XC celkem dost. K tý geometrii, mohlo by se stát, že bude předek hodně vysoko a kolo se bude snadno stavět na zadní(hlavně při výjezdech), takže na XC bych šel max. na 100mm zdvihu. Jo a geometrii, jak píšeš, bych řešil spíš představcem, kup si delší představec se strmějším úhlem a máš to pořešený…

      0 0
      • Pekáček  

        Martinkaa má Axela z roku 2003 (Alu spodní nohy) a ten také váží 2,5kg, moje starší Marzocchi MX Comp ETA má 2,25kg, takže na to že to je taková bytelná vidle (RUX) je celkem lehká :o) Geometrii samozřejmě neposoudím, není tu ani foto.

        0 0
        • soc  

          Takhle vypadá Schwinn Mesa s Ruxem… ta hmotnost ale poznat jde, respektive hmotnost + změna geometrie… ale dá se s tím žít.

          0 0
        • Sipal  

          Váha plusmínus pár deka mi při mých 105kg asi nebude dělat problém. Fotka kola zde.

          0 0
          • Pekáček  

            Tedy nechci aby ses urazil, fakt ne, ale nechtělo by to celé nové kolo? RUX je dražší vidlice a sem mi prostě nějak nesedí.

            0 0
            • Sipal  

              Že to je plečka samozřejmě vím, mám ji v podstatě na to, abych zjistil, jestli pro mě bude mít cenu koupit něco lepšího. A i kdybych koupil lepší kolo, stejně nejspíš nebude mít vidli v týhle kategorii a stejně ji budu měnit. Takže si ji chci koupit předem.

              0 0
              • Pekáček  

                OK. Nu a co Epicon 120mm?

                0 0
                • Sipal  

                  Jo, nakonec to tak dopadne, bude tam Epicon RLD 110, Milan to jistí. Pak dám vědět, jak to dopadlo. Jinak k otázce níže, rám center-to-center měří 47 cm, přesně 18.5". Docela mě to překvapilo, doteď jsem žil v tom, že jezdím na 21". Ale podle wrenchscience.com bych měl mít délku úchopu 68 cm, což kupodivu sedí úplně přesně, stejně jako výška sedla. Asi by mi fakt stačilo jen dát řídítka trochu výš, ale stejně jsem rád, že mám zatím kolo za 6k, na kterým napřed zjistím, co mi sedí a co ne. Mít kolo za 30 a zjistit, že mám malej rám by mě fakt nepotěšilo. Jinak díky za rady a názory, klidně v nich pokračujte, jestli je co dodat (třeba jaký kolo si mám vlastně k tomu Epiconu koupit :-) ).

                  0 0
              • martt  

                na takyto bicykel by som dal ten najlacnejsi 100mm epicon. Ja som ho dal na Schwinn moab 2003 s povodne 80mm rockshox judy a funguje celkom dobre.

                0 0
          • Sipal  

            …a fotka kola včetně mě zde. Prosím nepublikovat v jiných threadech.

            0 0
            • Pekáček  

              Kolik měříš? Docela mi to kolo příjde na tebe malé, spíš krátké. Jaká je velikost rámu? Já měřím 192cm a mám 22" rámy na MTB.

              0 0
          • fousek  

            No tak na tohle kolo by asi 130mm bylo uz docela dost. Jak rika Pekacek, vzal bych v uvahu Epicona, ale asi jen 100mm, nebo od RS Toru, ale vzhledem k tvoji vaze taky vzduchovku (pruzinova by te ve finale vysla na vic nez vzduchovka), No ja vysku riditek poresil tak ze sem nezarezaval sloupek a dal sem pod predstavec hodne podlozek (sice je to mozna prasecina, ale zas to nerozhodi geometrii jako vidle s velkym zdvihem na ramu pro malej zdvih)

            0 0
    • kolobrnda  

      ahoj. kazdopadne vetsi zdvih vidlice je prinosem. ja vazim 90kg a pouzivam zdvih 130mm. nevim zda suntour pouziva uzavirani out. pokud tam neni sel bych do vidlice co ji ma a do vzduchu abys sis ji prifouk jak potrebujes. ja jsem spokojenej s RS…jezdil jsem suntour, manitou, marzorchi a RS…z tech vsech bych rek ze je nej marzocchi a RS…jo, a vaha je tez dulezita…do urciteho mezniku

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.