Šumavský MTB maraton Zadov - 31.7.2010

38 nepřečtených
  • Sipal

    Nějak mi tu chybí diskuze k tomuhle závodu, nikdo se neúčastní? Pokud už ho někdo jel, napište sem svoje postřehy, strategicko-taktické informace a podobně. Pojedu poprvé, hned dlouhou, a vůbec nevím, co mě čeká. Dík.

    Podrobnosti zde.

    0 0
    • Rulfino  

      Tak to jsme dva :-)))

      0 0
    • royal  

      jel jsem to poprvy loni, taky dlouhou. Doporucuju nechrtit na zacatku s ostatnima, start stredni a dlouhy je dohromady a loni jsem hakoval s chrtama a na 30.km oni otocili zpatky (oddeleni stredni) a ja se pak dalsich 50 km trapil protoze mi doslo.

      Loni bylo docela vedro, to letos snad nehrozi.

      Teren neni tolika narocnej, vetsinou polnacky, lesni cesty nebo sotolina, sem tam lesem pres koreny nebo pres louky.

      Setrit aspon trochu sil do zaveru, konci se zase uplne nahore na Zadove, a kdyz uz tam clovek je a projede stadionem tak ho nechaj jeste blbnout okolo lesem pres koreny.

      Vicemene nema cenu vzdavat, stejne clovek musi nakonec na ten Zadov dojet a bez mapy je stejne nejlepsi jet po trati, aspon clovek dostane kolacky a moralni podporu na obcerstvovackach.

      0 0
      • Trainman  

        No jestli jsem to dobře pochopil, tak startovat budou všichni najednou (snad novinka kvůli zařazení do kolopro?)… Což mě na krátké se startem z posledního koridoru trochu deprimuje :(

        0 0
        • royal  

          loni se taky startovalo stredni a kratka, ale bylo nas tam „pet-a-pul“, tehdy to nebylo soucasti kolopro.

          0 0
    • Rulfino  

      mě ty hromadný starty s fitness docela vadí…stačilo by to posunout o 5 min.

      0 0
      • Trainman  

        Souhlas

        0 0
        • HROOLI  

          I z posledního koridoru se to dá. Musíš to napálit a furt se tlačit dopředu,furt.

          0 0
          • Trainman  

            Jo, a pak se rozstřelit o nějakého turistu (ne toho Rychlého) :))) To si radši nechám ujít. Vím jak tyhle „úniky“ dopadají.

            0 0
    • Greyhound  

      Závod za barákem takže jedu, dlouhou, poprvý. Pokud jsem to správně pochopil tak se startuje u dolní stanice lanovky a následuje 2km výjezd takže nějakej čas na předjetí a natažení pole bude. Chlapík co jsem ho dneska potkal na trati říkal, že za stadionem nahoře je krátkej výjezd po velkejch kamenech kde se asi vzadu bude tlačit.

      Sjezd přes pastvinu na Nové Hutě jsem si byl dneska prohlídnout, tam hrozí především úder kravskym lejnem a ten elektrickej ohradník snad v sobotu sundaj ;-) Sjezdovka na Kubovce žádný drama, co si pamatuju tak až dole je nějaká menší odvodňovací strouha. Kromě krátkého úseku kolem Vodníka u Vimperka zbytek trasy znám, terén veškerej žádnej a zejtra se proto rozhodnu jestli spíš než „závodního“ fulla nevezmu radši full HT co tu na něm jinak jezdím :-)

      0 0
      • zdenek  

        Kolik tam dnes spadlo vody?

        Nebude nakonec nějaké to bláto?

        0 0
        • Greyhound  

          Já byl přes den jezdit ve VVP Boletice, tam jsem zmoknul jak pes, ale tady jak teď koukám moc nepršelo, domácí meteostanice hlásí dnes 2mm srážek… Bláta bych se nebál, většina jsou široké lesní cesty a dost asfaltu.

          0 0
    • BSP biker  

      Pokud jsem četl dobře, tak se jede i závod družstev. Já jedu také dlouhou, tak pokud by se tu ještě 2 lidi co trošku jezdí(rozuměj mohli by dojet okolo stého místa)našli a byl by zájem, tak můžem založit družstvo s nějakým neutrálním názvem :-D J.

      0 0
      • Greyhound  

        Na prezentaci jsem už byl, ale klidně můžem, mám startovní číslo 39…

        0 0
        • BSP biker  

          super, regnu nás do družstva, snad se ještě přidá jeden člověk…nějaký návrh názvu? :)

          0 0
          • Greyhound  

            Kdyby se tady nikdo neozval tak můžeš ještě kámoše, ten má 217, pojede asi o něco hůř než já. Nemám inspiraci, základ bych dal B-F a pak něco kreativního doplň ;-)

            0 0
          • karliner  

            V každém závodě se nějaké veselé kopy zaregistrují jako STS Chvojkovice-Brod, tak proč byste to teď nemohli být vy?

            0 0
          • royal  

            klidne me klikni, A107 :-)

            0 0
            • BSP biker  

              OK, takze super, jedeme Greyhound A39, Royal z Plzně jako já číslo A107 a já A78, o názvu se rozhodne ještě zítra bude tam B-F a něco hustýho :-D Všichni se snažme :-D

              0 0
    • Kubajzs  

      Tak co bejcíí, jak ste dopadli? :)

      0 0
      • Greyhound  

        Dobře – na bedně v týmech pro Bajkoforáky starý machry :-) Sice to bylo 3. místo z 5 ale na to se historie ptát nebude…

        Jinak super, počasí pro mě ideální, i když louží bylo trochu víc než sem čekal. Prvních cca. 45km dle jak trefně poznamenal spolujezdec „silniční závod, jsem si měl vzít fast fredy“ a já ho uklidnil, že to takhle bude až do cíle. Naštěstí to nebyla pravda, protože sjezd do Vimperka byl už celkem rozbitej a průjezd městem a hradem moc pěknej. Následovala ještě lepší pasáž po pěšinách kolem Vodníka, škoda, že to nebylo delší, takhle má vypadat závod na bajku a byl jsem docela rád, že jsem vyrazil na svém růžovém dámském celoodpruženém speciálu :-)

        Pak už zase rychlejch cestách do cíle, tam za 3:32, 31.absolutně a 13. v kategorii, na to, že jsem si ještě na startu říkal, že jsem po Transalpu unavenej a budu se trápit velká spokojenost.

        0 0
        • marios  

          Zdravím,

          ten spolujezdec, co Ti odpad ve stoupáních za Kubovkou. Pak už to bylo zajímavější co se týče terénu, ale moje výkonost je letos prostě k pláči. Kdybych uvisel v té vaší skupince tak bych taky byl spokojen. Ale vzhledem k tomu, že od Krále jsem pořádně nepotrénoval, jen přecházel nemoci a šťavil se na celodeních závodech tak to asi lepší být nemůže. Ale stějně si myslím, že HT +RK/FF by se v sobotu hodilo více. Na Ještěd to takhle beru.

          0 0
          • Greyhound  

            Taky zdravím! No ona to moc skupinka nebyla – pár km poté co jsme se oddělili nás dojel vítěz M50 z VolvaHase a jedinej kdo se ho s vypětím všech sil chytil jsem byl já. Naštěstí jsem to nějak ustál a pak jsme ve dvojici sjeli dost lidí. Bohužel v předposledním kopci už jsem začal tuhnout a musel se odpojit, přesněji řečeno hlavně hlava se už chtěla odpojit, nějak chyběl morál se pořádně kousnout a už jsem pak jen kontroloval, aby mě někdo nedojel. Jinak HT by bylo určitě lepší, jsem to myslel tak, že aspoň na ten úsek kolem Vimperka se full hodil.

            0 0
            • marios  

              Jo , toho jsem si taky všimnul, myslím že to byl Pepík Ibehej, ten je fakt dobrej, dříve jsem mu taky stačil. V těch pár místech se full samo hodil. Tak zase nanějakejch závodech zdar a díky za tu spolupráci.

              0 0
      • johny9  

        Taky já se musím podělit o své poznatky a zážitky ze včerejšího maratonu ze Šumavy.

        Šumavu jsem jel po prvé a byl jsem zvědav na ty kopce.Na místo jsem dorazil po 10hodině.Přemýšlel jsem,jestli se mám rozjezdit tady nebo až tam po vyfásnutí čísla.Zvolil jsem 2.variantu a oblékl se a šel na lanovku.Chtěl bych tady poděkovat maníkovi z Dobříše co za mne zatáhl lanovku.Má 20 se mi schovala v záhybu dresu ;o)

        Ta stará herka lanovka jela nahoru asi hodinu a když jsem dorazil na prezenčku,tak byly čisté stoly ;o(

        Naštěstí mi maník dal ještě číslo,čip,triko a poukazy na jídlo,pití.

        Start byl o pár zatáčk dole.

        Zapsal jsem se na 50-ku a díky bodům jsem startoval s II.boxu. Jenže tento týden jsem toho moc nenajezdil (byl hnus fialový – stále pršelo a z minulého maratonu z Chrudimi jsem byl fakt umytý)a taky jsem měl celý týden křečky v břiše.

        Díky pomalému výjedu lanovky jsem neměl už tolik času na rozjetí a po startu to bylo znát. Ten 2km kopec mě však rychle rozehřál. 1.hodina mi utekla velmi rychle.Jel jsem jak v tranzu. Pekelné tempo.Držel jsem se chrtů.

        Pamatuji si pouze Sjezd přes louku s nebezpečím vjetí do kravince, úžesný výjezd přes náměstí a hrad a pak závěrečné brutálni stoupání před cílem. Škoda,že jsem tohle tempo neudržel až do cíle.Ke konci jsem pěkně vytuhl.

        Cesty pěkné,vcelku suché.Jen ty kamenité sjezdy byly zralé na fulla a tam jsem zbytečně ztrácel a ty lidi co mě tady vzali jsem pak musel brát v kopci ;o) Je zázrak,že jsem nikde neprorazil.

        Jinak moc hezká trať a počasí se vydařilo (18°C)

        Jen tak na okraj – celkově 167, v katM30 –51. Čas 2:32:49.8

        Musím víc trénovat ;o( ale jinák dík kolečku a tělíčku, že mi dovezli.

        0 0
        • johny9  

          Jak tady tak koukám, tak všichni jeli dloooohouuuu. Já jsem zvyklí na ±50km. Holt pro silničáře, kteří jezdí běžně 150–200km je tohle zajímavý trénink ;o)

          0 0
      • royal  

        Drzel jsem se hesla ze nesmim prepalit prvni hodinu jako loni, a povedlo se. Neztuhnul jsem (prvni uspech) a dojel jsem o skoro 30 minut lip nez loni, to vsechno na pujcenym kole (ve stredu jsem prasknul ram).

        Nakonec 90. misto (38. v kat.), cas 04:10 :-)

        0 0
    • Sipal  

      Ke kompu jsem se dostal až teď, tak opožděně dík za popis. Já to vzal taky ze začátku zlehka, vzhledem k charakteru trasy možná až moc. Čekal jsem to trochu výživnější, ne takovou silniční chrťárnu. Po rozdělení tras jsem přidal, skoro pořád jsem předjížděl a tahal pomalejší, až mi nakonec za Vimperkem v kopci nějak ztuhly nohy a doteď pomalejší (nebo možná chytřejší) spolujezdci zmizeli daleko vpředu. Ale dobré to bylo, pár fakt hezkých pasáží se našlo a konečně se mi povedlo na KPŽ dojet do stovky ;-) 78. abs a 4:00:36.

      0 0
    • Rulfino  

      To jste teda tady samí borci, já jel dlouhou prvně a asi jsem se nechal ze začátku vyprovokovat, bo po 60km jsme začal tuhnout, pak přišel jeden defekt a nakonec jsem byl rád že jsem dojel abs.135 s časem 4:58:08.

      No nejsem tak dobrej, ale i tak se mi to líbilo.:-)

      0 0
    • o5majkl  

      Docela pěkenej závod… Akorát mohli rozdělit starty. Jinak sem teda taky nečekal, že to bude samá šotolina, bylo to hodně rychlý-průměr 26,7 na krátký, na to převýšení docela slušný…

      0 0
      • Greyhound  

        Víte někdo převýšení (a přesnou délku) dlouhé trasy? Na stránkách KPŽ jsem našel jen převýšení krátké.

        0 0
        • marios  

          Na startu jsem někde na mapce viděl asi 2200, naměřil jsem 2000, ale nějak mi to poslední dobou dává míň než se vždy oficiálně uvádí.

          0 0
          • o5majkl  

            já sem teda neměl zkalibrováno, ale krátká měla bejt asi 1405 tušim a měl sem 1166…

            0 0
        • johny9  

          Převýšení dle stránek KPŽ 2521 m, délka 84km

          0 0
    • padlos  

      Ja jel taky kratkou, 53 flek, cas cca 2:13, nameril jsem asi 1250m veskovejch. Jinak me trosku dostala lanovka, kterou jsem si jel nahoru pro cislo. Mel jsem pak co delat stihnout start.

      0 0
      • johny9  

        HM. Koukám, že lepší čas. Musím potrénovat. Ta lanovka mi tedy dala. Málem to bylo na kafe a výlet po o okolí a žádný závod ;o)

        0 0
        • padlos  

          To me taky, litoval jsem ze jsem na tu lanovku vubec vlezl, celou cestu jsem si rikal, ze bych byl pesky nahore rychlejc. Navic jsem zvolil taktiku nejdriv dojet pro cislo a az pak se prevliknout.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.