Šumava - doporučte trasy na bike

155 nepřečtených
  • Mulis

    Dobrý den všem, mám po dovolené, kterou jsem trávil s rodinou poblíž Ž.Rudy na Špičáku(Hotel Čertova chata).Přesto mám dotaz, pro příště…doporučte nějaké bikové trasy na Šumavě(ne asfalt), díky.

    0 0
    • mara53  

      byl jsem tam pred lety taky, a moc jsem to podchycene nemel – takze jsem mel slicky plaste a porad drtil asfalt, ale jednu etapu jsme si udelali vysokohorskou – vyjeli jsme si az nahoru na Velky Javor (Grosser Arber) ?? Stalo to za to, nadherny vyhled, a cesta nahoru v sedle, hmmm taky pekny, chvilkami jsem byl pekne proklinan …!!   

      0 0
      • Mulis  

        Jelikož jsem byl s rodinou, dal jsem si jen výjezd na Špičák a Javor jsem dal taky, docela vyživný kopec, ale potom ten sjezd byl za odměnu…Jinak jsem jel s rodinkou  Javoří pila zpět na Rybárnu, Tříjezerní slať, Rokyta a okolo plavebního kanálu do Antýglu a zpět na Modravu. Ještě jsem zmáknul(počasí tomu nepřálo) výjezd z Ž.Rudy přes Alžbětín do míst Nad Polomem a  pak jezero Laka a přes Novou hůrku zpět do Ž.Rudy)Jo a ještě jsem se navečer urval na výlet na kole k Černému jezeru.

        0 0
        • Maxell  

          Vyborna cesta je ze Stražneho kolem hranic po turisticky. Nikdo tam nejezdi, pozor vem s se bou dost piti neni tam nikde moznost se obcerstvit cca tak 40 km. Proste parada.

          0 0
          • Mulis  

            tam jsem nikdy nebyl,to je někde pod Borovou Ladou? Asi…že. Škoda já byl s rodinou U Ž.Rudy , ale díky za info

            0 0
          • Lenka.05  

            Jo, ta je krásná. Moc doporučuju.

            0 0
            • BlickM  

              Žďárské jezírko – Žďárské sedýlko – atd?

              nebo po tej červenej ještě blíž k hranici

              V sobotu jedu na Modravu :-D

              0 0
              • Lenka.05  

                Červená u hranic. I když odbočka ke Žďárskýmu jezírku je taky fajn. My to jeli z Knížecích plání po asfaltce kolem jezírka do Strážného a dál na Stožec…a zpátky právě ze Strážného okolo hranice – fakt pěkný. Terénu tam až tak moc není…to spíše ta poslední třetina (cíl byl opět Knížecí pláně), ale hezké poježdění.

                0 0
                • BlickM  

                  sem si zrovna řikal, že tam těch „nikdo“ bylo nějak moc

                  po červené jsem tam ještě nejel, dobrej tip

                  0 0
              • pary  

                Na tu cervenou je zakaz, resp. jeste 2 roky zpet tomu tak bylo, a nepredpokladam ze by se to zmenilo :-( Kazdopadne obe ty cesty jsou super, sice zadna z nich nepredstavuje nejakej tezkej teren (jen cast te cervene smerem ke Knizecim Planim je uzka stezka), ale vedou moc peknou casti Sumavy

                0 0
                • Lenka.05  

                  Hmhm…o zákazu nic nevím…nebylo nic na mapě (třeba sezonní zákazy u Laky, Poledníku atd tam jsou) ani nikde u cesty nebo tak…jak to vlastně zjistím, že je někde nějaký zákaz?

                  0 0
                  • pary  

                    Ta cervena je skoro cela pro cyklisty otevrena… ze Stozce jste zrejme jeli do Noveho Udoli a odsud prave po cervene pres Cazov smerem na Strazny. Kousek nad Straznym se ta cervena v miste Na kaplicce potkava se zlutou, a prave na tomto rozcesti byvala kdysi pro cyklisty zakazova znacka dal smerem na Knizeci Plane. Dalo se odsud sjet prave jen po te zlute do Strazneho… Stejne tak ta zakazova znacka byla z druhe strany na Knizecich Planich v miste byvaleho kostela a hrbitova, z Plani dal na Bucinu uz je to zase dal cyklostezka. Osobne jsem ten zakaz moc nechapal, protoze krome asi 3km useku v okoli Plani se jednalo o kombinaci siroke lesni makadanove cesty, panelky a asfaltky, jednou jsem tam potkal i ochranare v aute, je pravda ze jen po me divne koukali, ale nic nenamitali:-) Mozna uz tam ted ten zakaz neni, uz jsem to neprojizdel 2 roky…

                    0 0
                • ajfel  

                  Na červený v tomhle místě zákaz kol není. Byl jsem tam před měsícem a jel jsem to.

                  0 0
              • Mulis  

                Okolí Modravy je malebné, tam si to na biku vychutnáš. Zajeď si na Filipovu Huť, a z tama na Horskou Kvildu…nechci dělat znalce, jsem z Moravy a byl jsem tam na kole prvně, ale přivítám jakoukoliv cestičku, kterou poznám přístě.....Nevíte, jestli cestička okolo Hamarského potoka do Antýglu je pro bika zakázána…díky viz foto.

                0 0
                • Mulis  

                  oprava Hamerského potoka, pardon

                  0 0
                  • Wiktor  

                    z horksy kvildy podel hamerskyho potoka na antygl je zakaz

                    0 0
                    • Mulis  

                      Jel jsem z Horské Kvildy zpět na Filipovu Huť a odbočil kolem ohrad k Hamerskému potoku a nikde jsem zákaz neviděl, teda od Antýglu tam byl, ale z H.Kvildy nee.....tož tak.Stejně je to kousek a fakt jsem nepoplašil žádného ochranáře ŠUNAPu

                      0 0
                      • Michal.J  

                        Už jsem to psal jinde, v NP zákazy mít nemusíš, v podstatě je zákaz plošně a některý cesty jsou pak povolený, ty jsou označený.

                        Někde pro zvýraznění ty zákazy dávají, ale nemusí tam nutně být.

                        0 0
                • BlickM  

                  Mno … já to na Kvildsku, Modravsku … znam docela dobře :-), sice jsem tam nebyl už asi 4 roky, tak nějak mě moc nebaví ochranáři, zákazy, všude spousty lidí … atd, no. Letos tam jedem vlastně kvůli dceři (5 let) sposta cílů v dosahu cca 10km.

                  0 0
                  • BlickM  

                    … jen se vrátim k tomu Hamerskému potoku … bývala to krásná pěšina podél potoka, občas přímo potokem, sice sem tam strom napříč, někdy za mokra hůře sjízdné kameny, ale pak tam „vybudovali“ cestu, terasy, chodníky … a nakonec, jak to tu čtu je tam zákaz, dříve jen vykřičník u kola, mno.

                    0 0
          • Corbett  

            Ahoj, plánuji, že si projedu výše uvedenou červenou TZ ze Strážného. Jenom se mi špatně orientuje v názvech. Jde mi o to, jestli mám jet na východ, či západ. Koukal jsem na to a říkal jsem si, že bych to mohl projet směrek k Lipnu podél hranic přes Dolní Cazov,Pod Žlebským Vrchem, Nové Údolí, U Rosenauerovy nádrže a dál jen po červené (doposud vede i cyklotrasa) přes Trojmezné, Třístoličná cesta, Trojmezí, Plechý až na Hraniční kámen. Tam bych s červené sjel a mrknul k přehradě a po cyklotrase ve Vltavském Luhu bych se vrátil. Jde mi o to, jestli je tato červená zakázaná, nebo ne a jestli jsi myslela tuto trasu?

            Děkuji

            0 0
            • pary  

              Ahoj, místa jako Knížecí Pláně, Ždárské jezírko jsou ze Strážného na západ, to co popisujes ty pak na východ..... Až k Rosenauerovo nádržce je to cyklostezka, ale dál od nádržky přes Třístoličník a po hřebeni až k Hraničnímu Kameni je stopro zákaz a na kole bych to tam neriskoval, i když místy by sis užil i lehce trialové pasáže :-)… Od té nádržky máš možnost jet podél Schwarzenberského plavebního kanálu (široká lesní šotolinová ceta po vrstevnici) přes Jelení Vrchy až na Zadní Zvonkovou ( u Jeleních Vrchů možnost vyjet si k Plešnému jezeru), nebo sjet z červené už v Novém Údolí, přes hraniční přechod do Heidmuhle a střihnout to na Hraniční Kámen přes Německo a Rakousko  (možnost vyjet až na vrchol Třístoličníku – převládá asfalt a šotolinové stezky)

              0 0
              • Corbett  

                Děkuji moc za odpověď. Tu cestu co mi popisuješ jsem měl naplánovanou jako variantu b) pokud ta červená bude zakázaná, ale stejně popřemýšlím, jak to zmáknout i s červenou na západní stranu. Ještě jednou děkuji, ahoj:)

                0 0
                • pary  

                  No pokud chces tedy vyjet ze Strazneho a projet se po cervene i kus na zapad, tak navrhuji tento okruh… Ze Strážného po modré značce na Kunžvart a dále na Orlovku (tento úsek ale představuje už slušnej terén s pevýšením, v tomto směru se asi nevyhneš pár metrům tlačení, lze ale objet ze Strážného rovnou na Orlovku po asfaltové cestě, sice asi není značená, ale podle mapy určitě najdeš) Z orlovky pak po žluté na Polku, z Polky po modré na Ždárské sedýlko a Knížecí pláně (na rozcestí na Ždárském sedýlku možnost zajet si k Ždárskému jezírku – 5km tam a zpět) Na Knížecích Pláních pak najet na tu červenou a ztočit to zpět na směr Strážný, Cazov, Nové Údolí, Rosenauerova nádržka. Odtud tedy podél kanálu přes Hučinu (zde možnost zajíždky k Plešnému jezeru) až na Jelení vrchy. Z Jeleních podle sil bud na Černý Kříž, nebo po „hlavní“ silnici do Nové Pece, nebo ještě pokračovat podél kanálu dál a do Nové Pece sjet třeba až z rozcestí Rossbach. Z Nové Pece pak po vltavské stezce na Černý Kříž, zde zkratka cca 300m po pěšině podél kolejí směrem na Volary a napojit se na asfaltku vedoucí do Dobré, pokračovat až k silnici vedoucí ze Soumarského Mostu na České Žleby. Zde jet směr Soumarský most, ale těsně před ním odbočit doleva a po zelené cestě projet nad Lenorou až do Hliniště. Z Hliniště už je to pak do Strážného jen 2km po hlavní.....

                  0 0
                  • Corbett  

                    Já si zrovna překopal celý plán – autem dojedu do Borové Lady. Buď po žluté TZ, nebo cyklotrase dojedu na Knížecí Pláně. Tam vjedu na červenou TZ a pojedu po ní až Rosenauerovu nádrž. Pak se různě po cyklotrasách vrátím zpět do Borové Lady. Tebe jsem sem chtěl právě zeptat jestli takto je ta červená průjezdná. Ještě jednou dík za rady k nezaplacení -:)

                    0 0
                    • pary  

                      takle je ta cervena stopro prujezdna od Strazneho az k Rosenauerovo nadrzce, usek Knizeci Plane – Strazny byval pro cyklisty uzavreny, ale ja uz to asi 2 roky neprojizdel a co se pise vyse, tak udajne uz tam zakazove znacky nejsou..... kdyby nahodou ano, tak neni poblem to vzit z Plani na Strazny prave kolem Zdarskeho jezirka.

                      0 0
                      • Corbett  

                        Jasně, uvidím na místě, kolem Žďárského jezírka se chci vracet, ale to už jsou detaily. Ještě jednou díky, ahoj -:)

                        0 0
                  • Corbett  

                    Až nyní jsem zaregistroval tu zkratku kolem kolejí. Tuto část kolem Vltavy mám naplánovanou si projet s manželkou a dcerou, kterou povezu v Croozeru. Chtěl jsem si to zkrátit po modré TZ od Lávky přes St. Vltavu na Lesní silnici, ale pokud to jenom trochu půjde využiju tuto možnost. Také dobrá rada nad zlato.

                    0 0
                    • pary  

                      tak to urcite vem spis po te pesine kolem tech koleji – obe ty cesty jsou s croozerem rekl bych temer nesjizdny, ale podel koleji urcite mnohem mensi zlo, pac je to po vrstevnici, narozdil od te modre…

                      0 0
            • Mulis  

              Tak se tady můžeš, pokud chceš, rozdělit o zážitky z cestování potulného Moraváka po Šumavě..

               
              0 0
              • Corbett  

                Omlouvám se, vložím sem to co jsem ti odepisoval v jiném příspěvku –

                Na Šumavě bylo fajn. Pomohlo mi k tomu hlavně ideální počasí. Kolu jsem věnoval 4 dny. Z toho 3 x s rodinou a zátěží – viz foto výš a níž a jednou sám. Celkem najeto 250km. Z toho 160 s rodinou a 90 samostatně. Dva rodinné výlety byly v oblasti Kvilda, Horská Kvilda, Srní, Modrava, Prášily, pramen Vltavy – kopce Poledník (1315) a výše uvedená Černá Hora. Třetí výlet jsem s rodinkou absolvoval v oblasti Lenora (start), pak přes Dobrou, Stožec na horu na Jelení a podé Schwarzenberského kanálu do Nové Pece. Pak proti Vltavě zpátky. Já jsem si dal samostatně tu diskutovanou červenou. Autem jsem dojel do Borové Lady, dojel na Knížecí Pláně a pak po červené turistické jel až k Rosenauerově nádržce. Vracel jsem se přes Stožec, zpátky podél Vltavy až do Strážného a pak po cyklotrase kolem Žďárského jezírka a Knížecí pláně do Borové Lady. Tohle jsem si mohl dovolit jet díky počasí, které bylo na první pohled špatné, ale pro mě ideální. V noci hodně pršelo a ráno byla zima a hodně zamračeno. Díky tomu jsem na trase na kterou bych s kolem neměl jezdit (červená z Kní­žecích plání) nikoho nepotkal a mohl jsem si to užít. Odpoledne se oblačnost začla protrhávat, tak se i cyklisté začali rojit, ale to mi bylo už jedno. Na zpátek jsem jel po cyklotrasách.

                0 0
                • Mulis  

                  Poděkování za zprávu z Šumavy patří i zde.....od kamarádů jsi měl určitě  podrobné informace o Rusavské, všechna tzv. elita byla někde v Čechách ČP na Brdech a tak to byl vyloženě regionální závod, paráda…

                  0 0
    • HockeyBiker  

      Hlavně fakt nejezdi tam kde je značka zakaz vjezdu na kole…pač ja sem si myslel že to nikdo nehlídá a oni snad nedělaj nic jinýho než že tam jezdí jeepem a chytaj cyklisty, bejvá to tam kuli nakejm těm tetřevům či co…ale je to i jinde třeba na turistickejch. Jinak na německý straně se jezdí pěkně, je to tam hezký, ale dle mýho gusta až moc hezký, protože se mimo cyklostezky skoro nikde nesmí a cyklostezky sou upravený až moc dobře:-D tudíž si tam terénu moc neuzijes. No a treba sjezd z pancíře po turistycký až do rudy je docela pikantní:) prostě pořád pod lanovkou. Jinak ti závidim, byl sem tam asi před měsícem a hned bych jel znova. Kam se hrabe náká přelidněná garda na naší českou Šumavu:)

      0 0
      • Mulis  

        Zákazových značek je tam pro ,,kolisty"opravdu dost, jak na německé straně tak i víc na naší…hlavně že tzv. ochránci tetřeva neplaší autem! Člověče na Špičáckém sedle jsem uvažoval o sjezdíku přes Pancířskou sjezdovku, ale nakonec jsem si dal ze Špičáku část bikerského sjezdu po lávkách, skocích a to prosím na tzv. norm. horáku(a to vážím 100 kg)jel jsem ale jen menší skoky,aby to kolo vydrželo

        0 0
        • HockeyBiker  

          Ja sem jim to taky rikal no, proc oni tu jezdi autem a cyklisti ktery zadnej hluk nedelaj tu jezdit nemuzou. Byly to náký dve mladý holky a nakonec mi ani nedali pokutu:-P (možná na výjimku freeriderů stěma šílenýma cvrkama:-D) ale pochybuju že ty si budu dělat výlet za tetřevama:-D…

          0 0
        • HockeyBiker  

          ale jinak z toho pancíře pořád pod lanovkou to si fakt dej…to je libový. akorat těsně nad hofmankama musíš asi ten kousek kde je to nástupiště objet. No a z pancíře na druhou stranu kde se potom jede jakoby směrem na Můstek, Prenet…tak tam je takovej 300metrovej sjzedík kterej se mi takiy moc líbil, vede od tý restaurace až k cestě. Sice krátký, ale moc hezký…Jinak ěště od Polomu na jezero laka je po turistyckej taky peknej lesní technickej sjezdík, ale tam už dali taky zákaz.

          0 0
          • Mulis  

            Vím přesně o čem mluvíš, jel jsem z Alžbětína do kopce Debrník a dál do kopce, docela kopeček táhlý , ale v pohodě. u jezera Laka jsem musel dát kolo do lesa a šlapat k němu pěšo…

             
            0 0
            • notobi  

              K Lace se může na kole jen musíš jet dál než co je normální turistická značka a pak tam normálně vede odbočka po cestě

              0 0
        • Krutor  

          Mám chuť vyzkoušet, ale necítím se být nějakej freeridista. Ze skoků respekt. Dá se to projet amatérsky? :-) Potažmo na HT …

          Díky

          0 0
          • Krutor  

            :-))). jo tak MULIS už odpověděl jinde :-))))

            0 0
          • Mulis  

            Zduř. Pokud myslíš bikepark Špičák, tak já měl v kalhotách, když jsem to viděl, taky nejsem žádný Freeridista, ale zvědavost prostě zvítězila. Takový zdraví adroš!!!!Brzdil jsem aj očiskama… Celé jsem to ale nedal, větší půlku a pak dojezd přes lávky

            0 0
            • Krutor  

              No tak to bude jak v Leogangu. Tam jsem po začítku po klopenkách a muldičkách zapadl do lesa a taky začal trochu brát zpátečku. To už ale nešlo, drápat se nahoru proti sjezdařům v integrálkách :-). No co, zkusíme, snad to přežiju :-)))))

              0 0
      • BlickM  

        a hlavně v II. zóně NP se nesmí mimo značené trasy

        no nás jednou ochránci sejmuli na turistické značce z Oblíku a zákaz tam neni (teda aspoň tenkrát nebyl).

        0 0
    • Mulis  

      To nikdo nejezdí na Šumavu??přitom jsem tam potkal docela dost bikerů…poraďte ostatním, já bych pomoc při další návštěvě Šumavy určitě přivítal, cestičky jsem hledal na mapě, ale můžete pomoci těm, kteří se tam teprve chystají. Díky

      0 0
      • Lišák  

        Taky se přidáváms prosbou o trasy. Jedeme na Šumavu od 9.8.

         

        P.S. Nevíš kam se poděly fotky ze Šumavy, které jsi tam dával, myslím, Ty? Nebo možná Corbett. Byly u nich napsány nějaké trasy, než jsem si to stačil opsat, tak to nemůžu najít :-/

        0 0
        • Corbett  

          Já ne.

          Na Šumavu jedu poprvé v životě až 15.8.08. Vy tam budete asi týden, že. Jinak by jsme mohli dát něco společně -:)

          0 0
        • LenkaR  

          Záleží, v jaké části Šumavy budete pobývat, znám hlavně centrální část – Kvildsko, Modravsko, okolí Srní, Churáňova…na území NP se může jezdit jen po vyznačených cestách, většinou asfaltových či šotolinových, nicméně i tak se dají naplánovat pěkné výlety se slušným převýšením. 

          0 0
          • Lišák  

            Budeme bydlet kousek od Hartmanic. Ideální by byly neasfaltové širší cesty (80cm, aby se vlezl Croozer:-) ). Díky předem L.

            0 0
            • Corbett  

              Tobě se jezdí s Croozerem špatně po asfaltu? Já ho naopak vyhledávám. Na Šumavě chci právě využít asfaltových cest a projezdit Šumavu s rodinou co nejvíc po místních asfaltových lesních cestách. Jeden den jsem si ale u manželky už nyní vyhradil pro svou osobní Šumavskou vyjížďku.

              0 0
              • Lišák  

                Není to o tom, že by se jezdilo špatně, jede to rychleji, méně se člověk nadře… Ale já asfalt prostě nemám rád. Lesní cesty, polní cesty, příroda. Asfalt mě do přírody nepasuje. Nerad po něm jezdím i chodím pěšky. Na pěší chůzi mě vadí úplně maximálně. Brní mě z něho nohy.

                0 0
                • Corbett  

                  Jasně, pěšky od doby co jezdím na kole nechodím, tak nemohu posoudit, ale chápu a umím si představit.  Tuhle věc  beru spíš z pohledu dítěte. Letos na jaře na akci v Jeseníkách jsem jel s dítětem v terénu 50 km průměrem 11,2 a to jsem jel na doraz (ale zároveň opatrně). Myslím, že by to dítě asfalt docela uvítalo.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Náš Tom, když jedeme po asfaltu, tak většinou nespí. Jak se vozík začne houpat tak během chvilky usíná. Pružení je super :-)

                    0 0
        • Mulis  

          FOTKY JSEM DAL PRYČ,protože se našlo pár blbounů, kteří měli nějaké blbé kydy na to, co jsem napsal o Šumavě – asfaltové cesty …atd. a ještě měli narážky na můj pupek…každý nejsme vychrtlý biker s 70 kg!!!!Já mám 103 kg, jsem kus chlapa a jezdím na kole, chutná mi jídlo, pivo a pokud to někomu vadí, ať si prdelku políbí.....Hlavně že se jezdí a o to jde!!!!

          No ale k věci, S rodinou jsme byl na vyjíždce(dcera má 7 let)na Modravsko a sice, zaparkoval jsem auto na Modravě(5O,–Kč na den)jeli jsme velmi pohodovou cyklostezkou na Javoří Pilu, potom zpět na Rybárnu a z tama na  Tříjezerní slať, přes plavební kanál do Antýglu a  zpět na Modravu, manželce se to velice líbilo, a já jsem  dělal taky spokojeného, protože  den před tím, jsem si zajel do Německa  na Velký Javor(1456 m.n.m). Pěkná je cesta z Horské Kvioldy na Filipovu Huť, nebo výlet na Černé jezero a z tama na Stateček(kolem vodopádů)okolo Hartmanic to zas tak neznám, spíš okolo Ž.Rudy kde bude Corbett. Por Corbetta , navečer si dej cestu z Ž.Rudy na alžbětín, odboč potom vlevo žel. mostu(okolo veitnamských krámků)dáš se po značení do pěkného kopce na Debrník, pojdeš pořád rovně na  Nad Polomem a z tama na jezero Laka z tama na Hůrky a  dál už jak si zvoolíš cestu zpět do Ž.RUDY.(okruh )

          0 0
          • Lišák  

            Na pár blbounů se vykašli. Taky mně chutná jídlo a pivo (na pupku je to vidět) a narážky vychrtlých mladíků jsou mi víš  kde ;-) Když mně bylo jako jim, měl jsem 178/68. Až jim bude tolik co nám, třeba už ani na kolo nesednou.

             

            Dík za tip na trasu!

            0 0
            • Mulis  

              když jsem šel na vojnu a hrál jsem aktivně fotbal(MSFL)tak jsem vážil 77 kg,(výška 189 cm) po vojně jsem držel váhu na 85 kg, no a pak jak jsem v 3O přestal hrát fotbal(zranění atd.- a protesty manželky)to šlo kur…nahoru, ale jsem v poho, hýbu se, sportuju a o to tady kráčí.

                 

              Jak říkal můj neboštík děda, pokud vidíš při močení přes pupek na piňdoura, tak je to ještě OK, ale jak to už nevidíš, jseš bachratej…

              0 0
            • Mulis  

              Lišáku a Corbette, mrkli jste se na fotky co poslal Wiktor? Jestli ne, tak se trošku nalaďte na Šumavu.....opravdu vydařené fotos!!!!!

              0 0
      • bam  

        No to zalezi kterou cast Sumavy. Ja znam jenom tu od modravy na severo zapad. Problem je, ze v NP muzes jenom po cestach a to jeste ne vsech. Navic spoustu peknych co jsem znal, uz stihli vyasfaltovat :(

        Cili v NP zadny tereny nehledej. I tak to muze byt pekny vylet po sotolinach ve vetsich kopcich kde nepotkas moc lidi. Je dobre se vyhybat usekum stezek co vedou od parkoviste k nejake zajimavosti (jezero, rozhledna), tam to byva jak na vaclavaku. A bezohlednych cykloturistu co te klidne smetou cestou dolu protoze nevi kde ma ten cross brzdy nebo jim to na ty sotoline uleti je tam dost. Parkrat uz jsem mel namale.

        Taky se da jet do nemecka, tam jsou vetsi kopce.

        Pokud hledas teren, tak je lepsi v podhuri a na okraji NP. Klasicky turisticky znacky nebo po trase nejakyho zavodu. O vikendu jsme treba zabloudili na Javornik cestou do Kasperek a tam to bylo pekny nahoru i dolu :)

        0 0
    • Wiktor  

      Par tipu po turistickych znackach vicemene terenem v ramci CHKO nebo na hranicich NP, lze snadno kombinovat s ofic. cyklotrasama…

      Železnorudsko a Hartmanicko: červená TZ – hřebenovka Prenet – Můstek – Pancíř – Hofmanky žlutá a modrá TZ v okolí Kepelského Zhůří (Hadí Vrch – neznačeno, ale stojí za to) zelená TZ přes vysoký hřbet na Keply

      Centrální Šumava: červená hřebenovka ze Sušice na Sedlo s pokračováním na Javorník (úsek cca 200–300m těsně za Sedlem není jetelnej, stejně tak část trasy kolem Královského kamene…) zelená TZ od Rejštejna přes Kozí hřbety na Zhůří (převýšení asi 600m, stojí to ale za to nahoru i dolů…)

      V oblasti od Zadova na vychod (mimo NP) smerem na Kubovu Hut lze temer po vsech TZ, navic jsou lesy protkany krasnyma neznacenyma lesnima cestama, z mapy jdou snadno poznat… Ted v sobotu se po nich pojede napr. Zadovskej maraton, viz mapka zavodu, dobra inspirace…

      0 0
    • Tommi206  

      ahoj, jestli jsi byl s rodinou, tak je železná Ruda ideální, ale jinak nic moc, pokud jsi pravověrný biker. znám tuhle nejzápadnější část šumavy velice dobře i bez mapy ;-)

      příště doporučuju Pošumaví, můžeš jezdit kde chceš a žádný cyklisti, je pravda, že je to náročnější než nahoře, je to pořád nahoru dolů

      top trasa jsou Městišké rokle, Onen svět s výjezdem k můstku, nebo dolů na Prenet jiná alternativa je zpět na sever na chřepice!!! výborný ;-)

      okolo javorný, Svinná hora, keply, a hlavně celej Kochánov po turistickejch, ale jsou tam i drsný cyklotrasy

      no a pak mám rád okolo Hartmanic, malý Radkov, Paště, atd…

      no a naposled Kašperský hory, Nýrsko, Blata, strážov atd…

      pokud budeš chtít něco podrobně napiš, znám to tam fakt slušně (celkem)

      0 0
      • Bender382  

        jestli máš nějakej tip na pěknou trasu v okolí nýrska tak určitě napiš, jedu tam teď na pár dní, bydlet budeme v zelené lhotě, dík

        0 0
        • Tommi206  

          ze Zelený Lhoty je to na několik švihů docela fajn, je tam několik možností, pokud nejezdíš na Šumavu často, tak určitě stojí za vyjížďku takový ty sterilní klasiky po asfaltkách, buď rovnou tuším, že po 2100 na hojsovku a dál na špičák a nebo z druhý strany na Prenet,ale bikerská nirvána to není, spíš pohodová vyjížďka i když chvílema je to i na kašpara

          další slušná možnost, kde určitě potkáš míň lidí, je jet na druhou stranu směrem na přehradu okolo zříceniny pajrek a pak na horu po modrý nebo po cyklostezce 2049 u buďto se po ní sjet k přehradě a zpět do nýrska příp do lhoty po 2053 podél přehrady, je možný taky nahoře na zadních chalupách nesjíždět po 2049 a jet až k ostrýmu po 2055 a pak sjet na Hamry, jsou to všechno jezdivý trasy, kde se dá jet ve dvou vedle sebe a dobře pokecat a rozjímat, určitě bych vyzvidnul sjezdík ze zadních chalup k přehradě,

          jako úplně nejlepší vidím možnost jet po zelený na matějovice ze Starý Lhoty a pak v Děpolticích na Onen Svět, to je paráda a na hoře uvidíte jak na tom budete ze silama,chvílema je to slušnej terén nic pro krosíkáře. tam můžete sjet po 2032 do Divišovic. dá se tam na Pohádce krásně bikovat i po neznačenejch cestách, ale pokud toho chcete vidět a objet co nejvíc, takl nedoporučuju.tady je vůbec slušnej revír, jak jsem psal výš např Blata Chřepice atd, i když to už je trochu z ruky

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, chtel bych se Te jako znalce zeptat na sjizdnost trasy po turisticke zelene ze Zadni Paště do udoli Otavy.

        A dale jestli nevis jake to je z Nad Brunstem nahoru na Tomandlův krizek po zluty? diky

        0 0
    • zdenek  

      Večer bude v TV něco o Šumavě, tak hledám info o Turnerově chatě. Tohle mi rozum nebere:

      „Vzledem k tomu, že naučná stezka Povydří, uprostřed níž se naše chata nachází, je zařazena mezi trasy přizpůsobené pro postižené na vozíčku, platí zde zákaz jízdy na kole.“

      Na podzim jsem se ptal, proč se tam nesmí na kole. Podle místních proto, že je tam velký provoz pěších, tak aby nevznikaly konflikty. Chápu, ohleduplnost není v této zemi silnou stránkou. Za půl hodiny, co jsem seděl na Čen. Pile na občerstvení, tam prošlo tak 10 (nepostižených) pěšáků.

      Ještě tam čtu, že je možné objednat si odvoz zavazadel na chatu. Takže auta postiženým nevadí…

      0 0
    • podvlada  

      Ahoj všichni!

      Rád bych to tady zkusil obnovit – je to pár dní co jsem byl na Šumavě (konkrétně v Horský Kvildě) a trochu jsem podcenil přípravu. Takže mě celkem překvapilo, co je všude zákazů jízdy na kole. Zkusil jsem tady trochu pohledat, ale nic moc jsem se nedozvěděl. Zajímalo by mě (a doufám že nejenom mě) následující:

      • jak je to s jízdou na kole v NP obecně (plošné zákazy atd.), něco tupadlo, ale je tu těch názorů víc…
      • je někde mapa podobná cykloatlas.cz kde by byly ona zákazy popsaný? Sicetu nějaký zákazy jsou (sezénní, třeba kvůli Tetřevovi), ale místnízákazy vjezdu cyklistům ne. Navíc jsem nenašel rozdíl mezi značenouturistickou stezkou a značenou cyklostezkou (nemyslím cyklotrasy značenéčísly, žluté tabulky, to ne – myslím to samé jako t.s., ale jsou tožluté rozcestníky a barevné pruhy (červená, žlutá, modrá, zelená)mají žluté kraje, né bílé).

      Všem díky za jakékoliv info!

      0 0
      • LRRTM1  

        Obecně je to tak, že v NP nesmíš nikam jinam, než kam je povoleno vjet. Tedy značená cyklostezka. Díky blbounům z národního parku, kteří si jaksi nevšimli, že 90% lidí má MTB, vedou vesměs po asfaltu a jsou nudné. V praxi Ti zůstávají dvě možnosti:

        • kašlat na ně a jezdit si kde chceš (předpokládá znalost terénu) apřibližně tušit, kde se může zelený mužík objevit.
        • vybírat trasy, která nejsou na tak exponovaných místech. Zejména naokraji NP nebo v CHKO je setkání se strážcem velice nepravděpodobný.

        No a nebo poslechnout a brousit gumu o asfalt :o(

        0 0
        • MlokCZ  

          V CHKO plošný zákaz neplatí, pouze pro části, tedy NPR.

          Platit to plošně pro CHKO, tak to by byl už masakr. To by pak platilo plošně např. pro celé Jizerky. Přitom těch NPR v Jizerkách je poměrně málo.

          0 0
          • podvlada  

            No CHKO naštěstí ne, možná leda místní zákazy… Ale o tom že je plošnej zákaz v celym NP jsem netušil. Tak jako tak jsem se ale choval nanejvýše ohleduplně, přesto měli zejména postarší občané problém. Mladí (pod 30, 40 – teď doufám nikoho neurazím :)) byli naopak úplně v pohodě, s úsměvem umožnili průjezd.

            Ještě by mě ale zajímalo k těm mapám – je to na serveru cykloatlas.cz nějak rozlišené? Protože já sám v tom (turistická stezka / cyklostezka) žádnej rozdíl nevidim. Případně je nějaká jiná ověřená, cykloatlasu podobná online mapa?

            0 0
            • MlokCZ  

              Asi nejlépe přímo na stránkách NP Šumava. Tady jsou třeba vidět přesné hranice, kde je to NP a kde už jen CHKO.

              Ne celá Šumava je NP.

              http://mapy.npsumava.cz/…mapserv3.php?…

              Na Šumavě jsem byl na kole mockrát a to ve všech jejich částech. A nikdy jsem plošný zákaz neřešil. Ono na Šumavě je všude možně zdůrazněn zákaz i cedulkami, takže se řídím jen podle těch vyznačených zákazů.

              A mimo sezónu, když tam není ani noha se i ten výslovný zákaz dá porušit bez jakýchkoliv problémů.

              0 0
              • podvlada  

                Taktak. Doufal jsem, že za svou troufalost nebudu ukamenován :) Taky radši používám hlavu než dělám ovečku…

                A za tu mapu díky! Asi jsem neoplýval přílišnou trpělivostí při návštěvě stránek NP Šumava :)

                0 0
                • zdenek  

                  Některé zákazy vyloženě překvapí. Třeba na Turnerovu chatu vede asfaltka, ale cyklisté tam mají zákaz…

                  0 0
                  • Michal.J  

                    Tam to správa NP zdůvodňuje tím že cyklisti plaší turisty a ti si pak stěžují.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      to je jasný – vyplašenej turista se nespáří a vyhyne…

                      0 0
                    • podvlada  

                      Mě zase plaší malý frackové který vřeští a běhaj a furtněcodělaj, ale zákazu vstupu malejch nevychovanejch fracků se nedočkam :D

                      Nehledě na to, že taková průměrná městská rodinka, která si od televize jednou za rok vyjde do lesa, IMHO poničí les víc jak obyčejnej bajkr :)

                      0 0
            • Smazaný účet  

              obecně od Železný Rudy na západ už NP není…a když vyjedeš na hřeben Pancíř-Prenet, tak z něj vede celá řada luxusních cest různé technické náročnosti (od jezdivých až po téměř trialové)…a na severní straně hřebene pak navazují pěkné cesty…

              0 0
              • MlokCZ  

                Sice tam NP už není, ale jednotlivých zákazů na pěkných úsecích je i tam požehnaně.

                Třeba se nedá vyjet na Špičák i když tam vede široká cesta (poslední úsek je zákaz a tam myslím dokonce v některém období i pro pěší).

                Červená značka mezi Černým a Čertovo jezerem (z rozcestí Rozvodí je zákaz pouze směrem dolu k Černému, pak se kousek po té široké cestě smí a nemsí se zase jak to z ní odbočuje úzkou technickou cestou k Čertovu jezeru).

                Dále třeba závěr na Ostrý.

                Ten zmíněný hřeben, tam je to skoro všude ok (a poježdění je tam super). Tam se dá rovnou třeba celá pěkná trasa Špičák žel. zastávka → Plzeň, úplně celé po červené značce.

                Pak je super poježdění na Javoru, tam sem tam také nějaký zákaz je, ale není toho naštěstí moc (třeba je ale zakázaný parádní úsek po červené z Velkého na Malý Javor).

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Špičák-Ostrý je pohraniční hřeben, to je jiný než jsem psal, tam jsou zákazy, páč jsou tam rezervace (BTW z český strany nahoru na Ostrý stejně nevyjedeš, ke konci je to lezení po skále)

                  Když zmiňuješ ten Javor, tak super je stezka kolem Kleiner Arbersee

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Posledních pár metrů vyjet nejde, souhlas. Zákaz je ale už v místě, kde modrá odbočuje z červené značky (nebo je to cyklotrasa 2055). A kus se po té modré jet dá. Ke konci už samozřejmě ne.

                    0 0
                    • LRRTM1  

                      Si říkám, nepotkali jsme se minulej týden v Rychlebkách? :o)

                      0 0
              • miki  

                joo seržo ,tam jsme se něco najezdili když středem cesty teče potok.

                0 0
        • newbie  

          bych si dovolil upřesnit: obecně v NP nesmíš nikam mimo silnice, místní komunikace a místa, kde je to povoleno – takže kromě značených cyklostezek můžeš taky samozřejmě na silnice a (zjednodušeně) na cokoliv, co se dá označit jako „cesta“… samozřejmě pokud na ní není zákaz

          0 0
          • LRRTM1  

            s tím termínem „cesta“ bych byl opatrný. Spíš bych to definoval tak, že můžeš tam, kam můžeš i autem a nebo tam, kde je to výslovně povoleno. Takže i když bude v NP luxusní asfaltka (třeba mezi Borovou Ladou a Bučinou) tak na ni stejně nesmíš, protože není značená jako cyklostezka :o/

            0 0
            • zdenek  

              To není dobrý příklad. Zrovna Borová Lada – Bučina je značená cyklostezka…

              0 0
              • LRRTM1  

                Ale přes Knížecí pláně, ne?

                0 0
              • LRRTM1  

                A koukám, že máš pravdu, ale když to vezmem hned na druhou stranu – Z Borový Lady na Poleckou nádržku, tak už smůla. A taky je tam betonová cesta…

                0 0
            • newbie  

              :-) nejlíp by bylo vozit katastrální mapu – ale obecně vzato, když to bude asfaltka, je to v katastru nejspíš komunikace, takže můžeš… samozřejmě pokud na ní není zákaz

              0 0
              • Smazaný účet  

                …jako na tý asfaltce z Poledníku na Javoří Pilu

                0 0
                • zdenek  

                  Jo, tam je dobrej. Zvlášť, když tam člověk vidí jet řvoucí Tatru se dřevem. Ale na to je asi tetřev zvyklý. Zato zvuk kola by ho mohl rozhodit.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Tak ten je obzvlášť vtipnej (a přiznám se, že jsem tam tudy už na kole směrem nahoru jel). Aut tam jezdí docela hodně a to hlavně přímo nahoru na Poledník (tedy ne kvůli dřevu).

                  Přitom z Prášil se může a tam naopak to v sezóně s davy pěších není zrovna nejlepší. Občas tam někdo na kole jede směrem dolu jak debil a je to tam pak dost nebezpečné.

                  Dolu je to stejně nejlepší přímo na východ a pak se hned napojit na zelenou a následně žlutou značku.

                  Ještě lepší by to bylo přes Prášilské jezero, ale tam je zákaz. Kdysi dávno tam nebyl zákaz aspoň směrem nahoru a to jsem to na biku jel. Směrem nahoru je to ale už extra náročné a ne tak málo jsem toho nedal.

                  Když už tam chtějí dělat zákazy, tak nechápu proč to neuděljí opačně. Tedy nepustí tam cyklisty po té asfaltce z Javoří Pily a nezakážou tu cestu z Prášil.

                  Já bych tedy nechal povolené obojí.

                  0 0
                  • Slavoš  

                    Čím míň zákazů,tím víc se lidi rozptýlí.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    myslíš ze západu nahoru ta žlutá? taková balvanitá? začíná to brodem…tu jsem dal :-) nahoru…A tu asfaltku k Javoří Pile dolů…a jen co jsem dole minul značku zákazu a opřel kolo o strom kvůli focení, jeli proti ochranáři v offroadu :-D

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Žlutou myslím, která vede ze Srní. Potok se tam na té žluté určitě nějaký kříží. Spíš když je trochu mokro, tak je ta žlutá místy sama potokem :-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        já měl na mysli to stoupání co začíná tady:

                        Loc: 49°4'41.212"N, 13°22'0.526"E

                        je tam značka (no dobře, nevim úplně jistě, esli žlutá), ale taky zákaz vjezdu kol

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To je na druhou stranu. Věřím, že tam to bude super a klidně ještě lepší než co jsem psal já.

                          Tohle jsem ale přes zákaz nejel. To co jsem psal já je nejlepší legální sjezd.

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          A směrem nahoru na Poledník z toho místa není žádná barva KČT.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            jsi mě donutil vytáhnout papírovou mapu (KČT č.65, aktualizovaný dotisk z r.1998)

                            Je tam zelená – začíná to u Prášilskýho potoka (Frantův most), rozcestí s červenou, která vede podél potoka.

                            BTW ta červená JE cyklotrasa

                            0 0
                            • miki  

                              Tudy jsme jezdili nahoru ,to si taky pamatuji

                              0 0
                            • MlokCZ  

                              http://www.mapy.cz/…

                              Ona je to nějaká naučná, není to klasická značka, proto jsem psal, že tam žádná KČT značka není.

                              0 0
                            • MlokCZ  

                              A ta červená podle mě cyklotrasa není. To až ta další souběžná.

                              Tu červenou jsem na kole jel a tu další souběžnou cyklotrasu taky (naposledy co si vybavuju, tak co jsem jel z Prášil na Falkestein, tak tou cyklotrasou jsme jeli tam, po červené zpět).

                              0 0
                  • notobi  

                    z Javoří Pily na POledník se nesmí po smrtelným úrazu jednoho cyklisty nevim v kterým roce co to jel z Poledníku a j jednom (pro ně prudším klesání) vlít do lesa a zabil se o strom. Od tý doby je na Poledník povoleno jen kolem Oblíku kde to podle nich neni tak ostrý. Na Šumavě je víc takových absurdit hlavně kvuli tomu že se tam někde rozsekal sváteční cyklista co neví na co má nebo ne.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jo…a ten šotolinovej z Tříjezerní slatě na Hakešickou cestu je dokonce cyklotrasa…a ten je podle mě mnohem víc o hubu…

                      0 0
    • Necris  

      Bydlím kousek od rudy. Doporučuji přejet hranice a mrknout se na Bavorskou rudu do německa. U vesničky Ludwigstahl je tam místní muzeum a mají tam i vlky ;) Vše je zdarma a celé se to dá projet na kole. Cestou tam vede vedle silnice zcela oddělená cyklostezka s pěkným asfaltem, ale je to taková kratší trasa. Případně je za hranicemi slušnej kopec Arber, touhle dobou tam bývá na špici ještě dost zima takže bundu s sebou ;)

      Na českou stranu se tam jezdí dost těžko. To chce spíš vzít auto a popojet na Prášily, kde je poledník a tam jsou moc hezké trasy kde si užije i MTB.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak těch přejezdů je víc

        drsňáci můžou přelézt přes Ostrý

        ze Železný Rudy se dá přes Debrník

        krásnej přejezd je na Gsengetu (Loc: 49°4'50.658"N, 13°20'56.038"E

        ) – přes ten jsme jezdili z Falkensteinu

        0 0
        • MlokCZ  

          Akorát je škoda, že přímo na Falkensteinu je zakázaný až na tu jedinou širokou výjezdovou cestu úplně vše. A že pěkných terénů by tam bylo hodně.

          Kousek jsem to tam zkusil přes zákaz, ale moc jsme se na německé straně neodvažovali.

          0 0
          • Smazaný účet  

            to je fakt, ale to je jen v tý vrcholový pasáži, jinak je tam cest všude mrtě…pěkný to je dozadu jako za Falkenstein (mineš odbočku na Gsenget a jedeš jako k těm oborám co tam mají jeleny (Spiegelhütte) a pak je to skoro po vrstevnici zpátky do Rudy

            0 0
    • 654321  

      U Lipna na rakouský straně a pak na německý straně vede značená turistická (spíš pěší) trasa E6. Většina trasy má taky kolovou verzi. Většinou jsou to nezpevněné cesty v lese, trasa dost kopíruje hranici a vede většinou po hřebenech včetně Hochfichtu a Dreisesselbergu, hezké sjezdy a výživná stoupání,avšak dá se jet rychle. Značení modrobílé ikony namalované na stromech a kamenech, žádné ohyzdné zabetonované pozinkované sloupky a žluté cedulky s nesmyslnými čísly, co jedna stojí pět tisíc korun a stejně se nepozná, kam se po té trase dá dojet. Jako zajímavost přidám, že mě tu nikde nešimraly kopřivy.

      0 0
    • bleach  

      mohli byste doporucit nejakou trasu do 80 km se zakladnou ve Stozci? chystame se na vikend, jestli nebude pocasi proti

      0 0
      • kulix  

        mam dotaz, potreboval bych vedet po jake znacene turisticke trase (vyhradně turisticke…jine nemuze byt) mohu přejet Šumavu na kole (nejlepe červená TZ)

        díky

        0 0
      • notobi  

        ze Stožce přes Nový Údolí do Německa -Haidmuhle a až nahoru na Třístolíčník (asfalt v kombinaci šotolina)

        Nebo k Plešnýmu jezeru. (dají se udělat i okruhy k Zadní Zvonkové tam se dá přejet do Rakouska a vyjet si na Moldaublick kde je rozhledna s výhledem na Lipno vstup pár Euro), ale nevím jak je to přesně kilometrově) Já to tam většinou jezdil směrem od Lipna až k Železný Rudě na víc dní

        0 0
    • krokus  

      Pojedu na týden do Kašperských Hor. Váhám, jestli si mám s sebou vzít silničku, nebo XC fulla. Z mapy mám pocit, že na Šumavě ani moc silnic není. Jenže na turistické značky se v NP s kolem nesmí a cyklostezky budou většinou asfaltové. Tak nevím – poraďte.

      0 0
      • MirosPikos  

        Nedávno jsem dostal tip na tohle – paráda… www.javornickeokruhy.cz a rozhodně bych vzal bajka!

        0 0
      • Specík  

        Spíš Šumava je samej asfalt! :( ale Kašperky a okolí Sušice je už v pohodě, tam bych radši volil toho fulla.

        Tolik to tam projetý nemám, ale určitě bych nevynechal cestu na rozhlednu na sedlo (z Kašperek po červený). Nebo od Kvildy přes Zhůří (po zelený), na Kvildě je domácí pekárna. Nebo je spousty cest u Sušice (z Kašperek po červený), tam se dá projet třebas Enduro X Race co se jel závod – je to spíš výletní trasa, ale pěkně se projede okolím a jsou tam hodně pěkný výhledy (okolí Svatoboru, Skalka, Rozhledna na Sedle).

        Nebo z prášil na Poledník (štěrkovka).

        A nebo pak víc směrem Hartmanice, Špičák nebo Kvilda – ale to už je na tu silnici.

        0 0
        • krokus  

          Ta zelená od Kvildy přes Zhůří už je v NP, ne? Červenou na Sedlo určiě vyzkouším.

          0 0
        • beho  

          pěkné XCčko je kolem Ždánova. Jezdím tam každý druhý víkend a neomrzí to…

          0 0
          • natureman42  

            muzes sem hodit gps logy nebo zhruba napsat kudy jezdis kolem Žďánova? Ptám se kvůli projektu www.javornickeokruhy.cz

            Pripadne mohl by si se podívat na červené trasy 1–3 a rict, jestli znas jeste nejaky trail, ktery tam neni?

            Klidne posta, co mam v profilu.

            Diky moc!!

            0 0
            • LRRTM1  

              Neplánujete taky rozšíření směrem na Stachy, Zadov, Popelnou a pod.?

              0 0
              • natureman42  

                jelikoz Popelna i Zadov jsou v CHKO a na hranicich NP, tak z duvodu moznych problemu s ochranari zatim ne.

                Tj. nasim „revirem“ je v tuhle chvili oblast od Javornika k Sušici – tj. v podstatě hřeben Javornicky hornatiny a Kašperský vrchoviny.

                Nicmene planujeme do budoucna udelat na strankach samostatnou sekci tipu na xc/am vylet v okoli rekneme 20km.

                Pár jich už máme – včetně pár pěkných FR trailu pro majitele vysokozdviznych vozitek :)

                Jak jsem psal – a piseme to i na nasich strankach – cely projekt je ve vyvoji, v tuhle chvili pripravujeme jednu ciste singltrailovou zalezitost v delce kolem 25km s prevysenim kolem 800m. Ted o vikendu ji chci projet a ladit podrobnosti.

                Pokud by to bylo k tomu, tak pristi tyden by ji nas ajtak pridal na main.

                Shrnuto – spis nez rozsireni je zatim aktualni ladeni tras a do budoucna je tady samozrejme i uvaha o vystavbe mensiho singlu v oblasti kolem Javornika a Zdanova (prip. k Sedlu)

                Cili kazdy, kdo k nam jezdi, mam to tu rad a chtel by pripadne cimkolik prispet, tak je vitan!

                0 0
                • LRRTM1  

                  To zní luxusně. Já jezdím spíš právě kolem Zadova, Popelný nebo směrem k Vimperku ale na Javorník se taky občas dohrabu. Tak když dokážu někdy nezapomenout tracker a projedu něco zajímavýho, rád pošlu log.

                  PS: Hlavně ty techničtější traily mě zajímají. už se těším na zveřejnění!

                  0 0
      • George.999  

        Na Kašperskou vrchovinu se dá jak bajk tak silnička, raději bych ale taky vzal bajka. Jinak osobně rád jezdim Javorník a okolí (Pohorsko, Zuklín, Nezdice).

        0 0
      • LRRTM1  

        Tak to se tam možná potkáme. Příští týden budu taky operovat v tý oblasti :-D

        Do KH bych jednoznačně vzal bike. Slušný ježdění je prakticky kterýmkoliv směrem. Ať už Ždánov a Javorník, tak, nad Radešov, nebo přes Paštěcký most na Paště a Křemelnou, nebo kozí hřbety a Zhůří, či přes Popelnou a Nicov okruh… nudit se nebudeš ;-)

        0 0
        • natureman42  
          • to George.999 : to same, chlapi – muzete prosim mrknout na ty stranky apripadne napsat co byste jeste doporucili za traily, ktere tenhle nas systemtras neobsahuje?

          Klidne na mail (muj nebo javornickeokruhy@gmail.com), v diskuzi na strance nebo fb.

          Ty trasy se budou v radu 1–2 let znacit v terenu, takze chceme je co nejvic vyladit a nabidnout tak bikerum solidni bikovy resort na okraji Sumavy, kde je priroda stejne krasna ale jezdeni v terenu je tam narozdil od NP legal..

          Diky moc vsem!

          0 0
    • Murray  

      no tak si pročítám debatu o tom, kde se smí a kde se nesmí jezdit na kole. Pokud jde o pěší, tak jsem tuhle poslouchal na radiožurnálu debatu o otevřené cestě z Březníku na Luzný a vyplynulo z toho vlastně to, že turista se „ze zákona“ může pohybovat po národnim parku kde chce, kromě 1.zón. Oni sice strašej, že jen po vyznačených stezkách, ale pokud to není 1. zóna, nemají údajně páku ze zákona na to někoho pokutovat nebo vyhodit. V CHKO tuším že je obdobná NPR(národní přírodní rezervace).

      No a co se týče kola, myslel jsem, že ježdění po lese je v ČR obecně zakázáno(pokud se nejedná o cyklostezku), stejně tak jako stanování ne?

      Kdyby dal někdo link na nějhakej relevantní článek, zajímalo by mě to.

      0 0
    • wilda81  

      Trochu opráším.

      Plánujeme dovolenou na Šumavě. Budeme bydlet nedaleko Vacova. Můžete mi někdo dát tipy, které trasy a místa určitě neminout a stojí za to navštívit? Javornické okruhy jsou v plánu.

      0 0
      • Tomáš  

        Trať Enduro X Race Sušice

        0 0
      • MirosPikos  

        Myslím, že když si projedeš všechny Javornický, tak se o víc starat nemusíš ;)

        0 0
    • denhill  

      Minulý týden jsme vyráželi z Kvildy na pramen Vltavy do Bučiny na hotel Alpská vyhlídka + muzeum železné opony, super podívaná a občerstvení. Dál na Knížecí pláně (jezírko) až do Strážného, České Žleby, Stožec a směr Nová pec. :) Doporučuji.

      0 0
    • denhill  

      Minulý týden jsme vyráželi z Kvildy na pramen Vltavy do Bučiny na hotel Alpská vyhlídka + muzeum železné opony, super podívaná a občerstvení. Dál na Knížecí pláně (jezírko) až do Strážného, České Žleby, Stožec a směr Nová pec. :) Doporučuji.

      0 0
    • becis  

      Ahoj, nemáte někdo tipy na enduro kolem Strážného?

      0 0
    • zdenek  

      Oživím téma:

      V létě se chystáme do Železné Rudy a na Lipno. Má nějaký smysl brát do těchto lokalit XC fulla?

      Co znám z okolí Kvildy, tak většina legálních tras je asfaltových a i ten zbytek by šel s trochou opatrnosti jet na silničce se širšími plášti. Snad jen poslední část cesty na Poledník je už vyloženě na MTB.

      0 0
      • Smazaný účet  

        od ŽR východně je NP = ne

        od ŽR západně NP není = ano

        0 0
      • hawrda  

        Na Lipno určitě,tam se dá vyblbnout v okolí na fullu více než dostatečně.Trochu záleží,kde bude základna,ale oba břehy spojují přívozy.

        Ani tu ŽR bych nezatracoval,směrem do vnitrozemí se určitě mimo asfalt pojezdit dá:).

        0 0
      • notobi  

        jak na Špičáku u ŽR tak na Lipně Kramolín jsou menší Bikeparky (jsou na mapy.cz vidět ttrasy) jak moc je to na vyblbnutí nevim osobně sem to nejel a asi dlouho nepojedu vzhledem k nulový formě díky práci

        0 0
      • natureman42  

        ze Železný Rudy to máš (autem) celkem kousek na sušický BikeXZone , ev. JAVORNICKÉ OKRUHY okolí Lipna směrem na Vyšší Brod jsou parádní více či méně technický přírodní singly – hledej heslo VYKLESTILKA, ve Frymburku je pak příjemnej flowtrail od jihočeských legend FRBIKES.CZ ..

        0 0
        • natureman42  

          .. a sakra, sem si nevšiml data, no tak třeba inspirace pro někoho dalšího, kdo se chystá letos.. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.