Karlovarsko-MTB trasy-poraďte, doporučte

17 nepřečtených
  • RUSH

    Plánovali jsme na příští týden bikováni v Zell am See, ale předpověď počasí je tam přímo děsivá (a vůbec v celé Alpské oblasti), tak hledáme něco jiného. Jelikož už máme dovolenou, a paradoxně předpověď v Čechách je celkem ucházející rozhodli jsme se že si zajezdíme v Čechách. Uvažujeme o okolí Karlových Varů (např. Nejdek). Můžete mi prosím poradit nějaké trasy v této oblasti? A třeba doporučit zda se vyplatí týden zůstat na místě, anebo se přesouvat? Předem díky.

    0 0
    • RUSH  

      Nikdo nic? Není tu nikdo z Karlovarska? Uvítám každou radu ohledně tras, či ubytování. Díky.

      0 0
      • HockeyBiker  

        tak jestli si rad zajedes neco víc tak doporucuju kladská-kynžvart-dyleň-žandov a pak muzes dal jak chces..

        0 0
    • Radek Broz  

      Něco málo tady: bike-forum.cz/forum/tra­sy-krusne-hory-prosim-o-radu/567833/fo­rum.html#unre­ad1

      Jinak co preferuješ? Silnice, cesty, terén? Jak dlouhý?

      Teď je třeba vyznačenejch asi 5 novejch lehčích tras v okolí Klínovce – končej u stanic obou lanovek, zatím jsem to ale nezkoušel – jen mi to o víkendu říkal majitel lanovky.

      0 0
    • dancing dog  

      ahoj,

      karlovarsko určitě za návštěvu stojí, Krušné horyjsou super a nejdecko je krásný..doporučuju se ubytovat někde nahoře, už na hřebenu,at denně neztrátcíte čas výjezdama po asfaltce, nejlíp v oblasti Pernink, Horní blatná,Aberta­my,..případně Nové Město nad Jáchymovem, případně Boží dar, ..ale ten Pernink aspol. je ideal, na západ do Bublavy a Kraslic, na východ Božák, Klínovec, Mědenec,, Přísečnice, Vejprty…a hlavně na severu hranice s Německem, divočina, bomba… je tam toho fakt dost, doporučuju a myslim, že když se ubytujete právě tam, tak týden klidně užijete.. případně si to rozdělte a tak 2–3 dny Slavkovský Les, ubytovat se někde v Krásně…

      všechny možný cesty, od dost asfaltek, žel většinou s nicmoc asfaltem, po široky štěrkovky, užší slušný cesty, ale i kameňačky a singletraily i fakt dost hustý sjezdy / tam chodim pěšky, nebo kolo vedu :-) /

      Map je dost, stačí jedna z několika cyklomap, Jáchymovsko..nebo K.H. západ/střed…

      užijte si to.

      0 0
      • RUSH  

        Díky za rady. Preferujeme trasy tak 60–70 km převážně ve středně těžkém terénu. Nemáte někdo nějaký tip na penzion v této oblasti?

        0 0
        • dancing dog  

          Pensiony moc neznam, mam to kousek a k tomu v oblasti chatu..nejvic pensionu bude v Perninku, dost jich je taky v Abertamech, nejlépe v jejich části Hřebečná/zvláště doporučuju/…před­pokládám, že na netu nějaký výběr bude… Vašim preferencim by daná oblast určitě vyhovovala, ale chce to fakt se ubytovat „na hoře“= nad těch 800m. Ještě bych chtěl zdůraznit tu oblast na sever od Perninku- plochu mezi božídarskou silnicí / Horní Blatná-Boží dar/ a německou hranicí/ úsek Potůčky-Boží Dar/..úžasný území, liduprázdný a celkem slušnou sítí cest a stezek.. škoda toho termínu, už jsem na ten tejden chatu slíbil kámošovi z Český Lípy, klidně bych Vám jí jinak pujčil..

          0 0
    • Ice-goofy  

      tak jak to dopadlo? jedete bikeovat sem ? Myslim, ze se tady daji najit pekne projizdky lesem …

      0 0
      • RUSH  

        Rozhodnutí Alpy x Krušné hory zatím nepadlo. Čeká se, jak se vyvine předpověď počasí. Pokud by se předpověď v Alpách zlepšila pojedem tam. Ale pokud ne, chceme vědět kam pojedem do Čech.

        0 0
        • Ice-goofy  

          Ja myslim, ze se pocasi umoudri a v alpach je krasne… Pomalu je take zacinam poznavat… ;) Ted dovolena a tak stridam Krusne hory s Alpama …

          0 0
          • dancing dog  

            Já bych volil Krušné Hory, ač krví ne moc Čech, jsem český patriot :-) Krom toho bych aktualně asi Alpy moc nezvládal fysicky .-) Alpy jsou ale fajn, v létě hlavně ty Dolomity, mňam

            0 0
      • wendak  

        určitě se tady dají podnikat pěkný vyjížďky lesem, sice nejezdím na Nejdecko, motám se vždycky někde mezi Sokolovem a Přebuzí a někdy ani to ne, ale bohatě to stačí viz obrázek. A kdy my vyjedeme, už chci vidět to tvý vymazlený kolo :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.