Srovnání konkrétních modelů - Apache, Galaxy a Heavy Tools

8 nepřečtených
  • Ifka

    Ahoj,

    už pár týdnů vybírám, jaké si koupit kolo. Pročítala jsem tady několik diskuzí. Je mi tedy jasné, že v cenové relaci, kterou jsem zvolila, se nedá sehnat žádná super výbava. Jako laik stejně nic moc nepoznám, začala jsem tedy obrážet kamenné prodejny a ptala se, co by mi prodejci doporučili. Pár kol jsem rovnou vyškrtla a zbyly mi 3, mezi kterými už bych si ráda vybrala. Najde se nějaká dobrá duše, který na to koukne a poradí mi, co vybrat a proč které kolo nebrat?

    http://www.apache-bike.cz/…-65/x3–2505/

    http://www.cyklosvec.cz/…cross-deore/

    http://www.heavy-tools.eu/…ter_c3–2448/

    Pokud potřebujete ještě nějaké doplnující info ohledně terénu, nebo jezdce, ptejte se :-)

    Třeba u Apache mi prodejce říkal, že když budu chtít vozit vzadu dítě v sedačce, není si moc jistý, jestli to to kolo vydrží, jestli nepraskne rám. Máte stejný názor??

    0 0
    • Ifka  

      Prosím, najde se někdo, kdo by poradil?

      0 0
      • scalar  

        Asi bude lepší, když napíšeš, kolik měříš, vážíš a doplníš informace o terénech.

        Že sem dáš kola, o kterých si jako laik myslíš, že jsou nejlepší, nic neřeší. Prostě z těchto žádné, už jen kvůli vidlicím, ani jedno nemá funkční vidlici.

        0 0
        • Ifka  

          Tak jestli to pomůže – váha 45kg, výška 162cm a jezdit plánuji po asfaltkách a polních cestách mezi vesnicemi.

          Nepsala jsem, že jsou nejlepší, vím, že to by se musely i ceny pohybovat jinde, jen jsem tyto kola vyzkoušela a líbily se mi, co se jízdy týče, ale na těch pár metrech stejně nic nezjistím, že jo..

          0 0
          • scalar  

            Tak to chce vzduchovou vidlici, ta se dá nastavit na nízkou hmotnost jezdce. Pokud tam bude vidlice s pružinou na 70 kg a bez tlumení, je to jenom nefunkční zbytečná zátěž. Kolem 12,5 tis. je to řešitelné.

            0 0
            • Ifka  

              No jo, když 12,5 tisíce už je zase dost. Chtěla jsem se vejít tak do 10 tisíc, s tím, že samozřejmě čím míň, tím líp, ale zase jsem nechtěla kolo ze supermarketu, aby to taky aspon něco vydrželo a ne aby se to rozpadlo během pár jízd..

              0 0
      • Azmir  

        Nikdo ti tu nepíše, protože to je všechno taková hrůza, že se k tomu ani nemá cenu moc vyjadřovat, obecně se to tu řešilo stotisíckrát, chceš slušné korosvé kolo, napiš místním skladatelům, obecně crossové kola jsou hodně ošizené a relativně drahé. Pokud bych si nutně musel z těhdle zvolit, vzal bych asi ten galaxy, ovšem u kola je základ vidlice a ta je otřesná na všech.

        0 0
        • Ifka  

          Jaká by tedy měla být ta vidlice?

          Nemůžu, nebo spíš nechci, vybírat v jiné cenové kategorii. Doufám, že na ty naše rodinné vyjíždky bude stačit i relativně levné kolo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.