• Mikiviki

    Zdravím, mám kliky Shimano XTR M9000 Hollowtech ll 34T a chtěl jsem vyměnit převodník za Shimano XT FC-M8000 32T.

    Bylo mi řečeno, že to není problém. Při montáži jsem ovšem zjistil, že originální šrouby jsou moc krátké. Nevíte jaké šrouby bych tam měl použít, Díky všem za tip(kde koupit, či objednat)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Srouby do prevodniku se vezne delaji „kratke“ a „dlouhe“. Kratne maji 5mm, dlouhe 8mm, k dostani treba tu:

      https://www.koloshop.cz/…odnikum-238/

      0 0
      • scalar  

        Doporučuji od Shamanu, ty mi drží. Aerozine rozhodně ne, ty mi tři ze čtyř praskly (ale do cíle jsem dojel) :-)

        0 0
        • Toman  

          Praskají i A2Z. Dobře drží, to zn. sílu při utažení snesou i Token, KCMC.

          Vhodné jsou s montážním bodem na Torx.

          A není žádný problém si délku matic i šroubů napilovat přesně na míru. Co kliky, převodníky, to trochu jiná délka matic, k nim pak přizpůsobit délku šroubů.

          Přes zimu jsem předělável asi deset kol z trojtalířů na dvojtalíře, tak jsem u toho " vyráběl " i různé délky šroubů. Ocelové i hliníkové.

          0 0
          • whom  

            a nebudem ty dotazy číst pořádně a nebudem. :o)

            Ptá se na SH M8000 a M9000, kde matky (tedy spíš trubičky se závitem) jsou přímo v pavouku (nebo u 9000 v nástav­cích) a šrouby mají jen 8 mm v průměru.

            Jen je mi divný, že je má při délce 10,65 mm pořád krátký.....ale už nereaguje

            0 0
          • whom  

            pokud jsi předělával kola na 2×10 mám dotaz – dají se v tom množství najít šrouby s matkou, který by byly právě 8 mm v průměru a matka 9.4 mm (klasika je 8.5 a 10mm)?

            0 0
            • Toman  

              Ok, ptal se na šrouby, tak jsem napsal pouze svou zkušenost. Nevím, jak jsou typyzované šrouby na nových XT a XTR klikách. Neměl jsem je v ruce.

              Tazatel zřejmě chtěl osadit XT placku na XTR kliky a tím mu vnikl problém s délkou šroubů. Jiná tloušťka placky, jinak tvarováno? Jak píšeš, délka šroubu ( závitu? ) skoro 11mm a pořád málo?

              Rozměry šroubů a matic jsem při montáži nikdy neměřil na jejich průměrech, vždy mě zajímala jen délka, kterou jsem upravil dle síly pavouka, placky atd.

              Teď jsem poměřil šrouby a matice, které mám v krabičce ( ocel, alu, různé barvy a výrobci ) a vše je stejné: 8.5mm a 10mm. Na těch předělávaných tomu bylo určitě také tak. S rozměry 8 a 9,4 mm jsem se zatím nesetkal.

              0 0
      • whom  

        Nechci blbě radit..... nejsou u XT 8000 šrouby M8 a ty ve vašich námětech M8,5 ?

        0 0
    • Mikiviki  

      Tak nevím, tady je psaný rozměr m8 × 10,65 a jsou krátké

      0 0
      • whom  

        Mám k 9020 placku NW oneup 32 a šrouby byly k placce. Jenže ta má závit, šrouby jdou „zvenku“ přes pavouka – není tam ta tvarovaná XTR „krytkomatice“

        0 0
    •  

      Myslite, ze mi budou stacit 5mm srouby na kliky SLX s NW prevodnikem? Mam presne tyhle kliky SLX 2X

      0 0
      • Toman  

        Ano budou. Důležitější, než délka šroubu je spíše délka matice. Ačkoli je stěna packy pavouka na pohled silná, šroub je v ní vcelku hluboko zapuštěný, takže 5mm šroub hezky půjde. Jen musíš mít z druhé strany přiměřeně dlouhou matici. Nejlépe vyzkoušet, prostě nasadit placku, prostrčit ze strany od rámu matici, a ta musí být dlouhá akorát – aby končila těsně před osazením pro hlavu šroubu. Tím zajístíš, že šroub zejede do matice čím jak největší délkou dříku. Právě kvůli tomu co popisuji jsem použil 5mm alu šrouby a ocelové matky, které jsem z delších zapiloval přesně na míru. Otázka několika minut.

        0 0
        • couffy  

          Pokud nebude muset kvůli řetězové lince dávat dist.podložky.

          0 0
          •  

            NN to nebudu davat, ale co me zajima vic je jakym loctitem bych to mel pojistit ty srouby aby se mi nahodou neuvolnily? Naposledy se mi to stalo pred 10ti lety ale to kvuli svy blbosti, do ted nic ale bojim se ze to jednou zase prijde. Nahradni budu nosit nejaky u sebe kdyby neco nahodou teda.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravim, chystam se predelat kliky XT M8000 z 3×11 na 1×11. A nevim, kde sehnat srouby s matici, ktere jsou vhodne na prichyceni singlplacky(cina). Nejaka rada, jak to vyresit?

      0 0
      • vpa007  

        Já teda konkrétně tyhle kliky v ruce něměl, tak nevím, jak to tam je, ale vždycky, když jsem předělával 3× něco na 1× něco, tak jsem použil stávající šrouby a matice, maximálně jsem šrouby pilníkem zakrátil. Taky je otázka, jakej se nasazuje převodník, páč k malejm (30t) číňan automaticky dává spešl šrouby a závit je přímo v převodníku (aspoň já to tak měl).

        0 0
      • Kamilac  

        Ja jsem taky predelaval na starym kole a je tam jenom sroub bez matky, zavit je v klikach. Origo srouby byly ale kratky, protoze jsem daval 1mm podlozku mezi kliky a prevodnik kvuli retezove lince, musis koupit delsi. Jedny delsi novy, nepouzity me zbyly, tak kdyztak napis SZ necham je za kilo + 20 postovny.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vyreseno.Zavit v klikach neni.Matka je integrovana v nejvetsim prevodniku.Sehnal jsem starsi origo srouby s matkou a tu zbrousil na pozadovanou sirku.Sedi i retezova linka. 

        0 0
    • pavelmisar  

      Ahoj, mám Ultegra kliky 52/36z. Jsou tyto šrouby k převodníkům Ok? https://www.muziker.cz/…-4-y1h598160

      Dotahoval jsem momenťákem na 16Nm a šroub mi zůstal na bitu :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.