• otecius

    Zdravím, existuje někde shop, kde by mohli mít M7 klasika imbus do představce? Pro železářství nesehnatelná záležitost… Všude buď M6 nebo M8. Bikeshopy taky nic.

    Další možnost je to převrtat na M8ku, ale toho se trochu bojím aby to v případě větší pecky neprasklo někde okolo.

    Díky za každou odpověď!

    0 0
    • Jakobo  

      Pohledej na internetu, nasel jsem toho dost. Na ebay dokonce vidim 2 ks titanove za 200 Kc, postovne zdarma. Musis si ale vybrat sam podle delky, tvaru atd, je tam velky vyber. Staci zadat M7 bolt. Ikdyz ocel bude jistejsi. Ty tam najdes taky, 10 ks za 200 Kc nerez asi A4 nebo A2, pevnostne je to totez.

      0 0
    •  

      Pokud jde o starý závitový představec, tak běžná železářství apod. jsou mimo hru – vychází to z historie, na závity na kolech byla v bývalém československu speciální norma na kola (vycházelo to snad z tehdejší nejsnažší náhrady součástek v původně nejbežnějších kolech převážně anglického původu) tzn. normalizované to je, ale vyjma výrobců kol to prostě nikdo nepoužíval. Tedy pokud mluvíme o závitech v osech kol a konkrétně pak v představci – různé menší a jiné šroubky byli klasické.

      Prodejnám kol se to zas samotné „nevyplatí“ prodávat a držet. Chápu je, ale je to prostě taky trochu i neprofesionální – prostě vám prodají celý přestavec… Při ceně závitového představce i kolem 80,– Kč si zas není moc co zoufat. Nahradit to závitem M8 můžete a mělo by to být bez problémů – tedy jestli zvládnete prořezat v tom „klínku“ závit, protože je kalený.

      Pokud jde o jiný typ představce, tak tam si nejsem jistý co tam je.

      Jinak ale nerez na šrouby jakost A2 a A2 pevnostně totéž rozhodně nejsou… A4 jsou narozdíl od A2 legované molybdenem (2–4%) tzn. měly by být výrazně pevnější… ale samotný materiál není rozhodující – jak A2, tak A4 se totiž dělají ve třech „tvrdostech“ (jiné tepelné zpracování) a to konkrétně zpravidla prodejce neuvádí. Takže teoreticky můžete koupit šroub z „lepšího“ materiálu, který ale prostě byl určený pro jinou aplikaci a byl zpracován tak, že to pro vás bude horší…

      …ale je pravda, že bežný cyklista by prostě v praxi rozdíl mezi A2 a A4 poznat neměl.

      0 0
      • otecius  

        je to klasickej představec.. Titanový šrouby za 2 kila to se mi asi nevyplatí a rovnou vezmu někde na bazaru jinej představec s normálníma šroubama, tento už je dobouchanej a několikrát lakovanej, takže mi jde asi spíš o vyřešení převrtáním. Místo na větší závit tam snad je

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.