• Dzany

    Musim se s vami podelit o negativni zkusenost, ktera me dneska potkala pri svihu s kamaradem. Jelikoz bydlime oba na severu Brna, tak jsme se domluvili pro vyjizku smer, Utechov – Babice – Kanice – Ochoz u Brna – Bilovice – Panska Licha a domu. Zastavil bych se u useku sjezd do Bilovic. Vzali jsme to z Ochozu smerem k nejake vojenske zakladne nebo neco takovyho to bylo. Byly tam lesni siroky cesty pro auto. Byl to takovy teren, chvili po rovince, chvili z kopce. Jedeme vedle sebe, nohy motame ve vysoke frekvenci a kecame. Bylo to spis z kopce. Najednou proti me nejaky kreten na masine – krosovce. Jel do kopce a krosil to jako prase. Nejeli jsme zrovna nejpomaleji, a tak jsem skocil po brzdach a natvrdo zabrzdil. Jeste borcovi uhybam na bok a ten debil prijel ke me, zastavil u me a zacal na me rvat, cituji… co tu jezdis vlevo ty pi*co zku*vena. Ja jsem bohuzel cholerik, ale v tu chvili jsem se nejak ovladl a jen se usmal a nechal ho jet, hned odjel, ale krve by se ve me nedorezal. Mel jsem stochuti po nem skocit a dat mu nakladacku, bohuzel jsme zjistili, ze byli dva. Ten druhej jel za nim. A paradox vseho byl ten, ze kousek pod nami, asi 100 m, stal lesak s autem a snazil se je chytit, hlavne toho druhyho, kterej mu jen rekl, ze tama projizdi. Podotykam, ze se jedna o chranenou oblast. Mate s necim podobnym zkusenost? Jeste kdyz si na to vzpomenu, tak jsem nas*anej.

    0 0
    • Dzany  

      A pak si rikam, kdy se stane nestesti, ze se budto s takovym debilem srazim nebo se prepulim o strunu, kterou tam nekdo natahne :((((

      0 0
    • přejetá_veverka  

      já je slyším většinou cca 2 minuty dopředu takže mám čas asi 20× uhnout… jinak moto-XCčkáři se mně nelíbí – jsou to hovada líný šlapat 8-D

      0 0
      • drtyc  

        no tak jestli to bylo z kopce a sterkopisek vitr a trosku rychlost, tak se nedivim, ze slyset nebyl.

        0 0
        • drtyc  

          ale je nesmysl, ze by potom u toho kecal.

          0 0
        • M_ishak  

          „…nohy motame ve vysoke frekvenci a kecame. Bylo to spis z kopce…“

          Očividně to nebyl ten sjezd, jaký máš na mysli. A i kdyby, tak kroska nebo motorová pila je tak hlučná, že jde slyšet i přes vítr v uších z dostatečné dálky.

          0 0
      • Neddy  

        Líný šlapat, ale nohy budou mít namakanější než ty a celý tělo taky…

        0 0
        • přejetá_veverka  

          no jestli posilujou víc než já tak asi ano 8) … jinak fyzičku jako takovou – srdce, plíce, vytrvalost nikoliv 8)

          0 0
          • Neddy  

            No u XC závody trvají přes 100 minut, u endura to jsou pak hodiny, obdobně jako na biku. Takže ta vytrvalost tam bude taky :) A síla o dost větší, protože přeci jen 120kg+ motorka dá tělu fyzicky víc zabrat než lehounké kolo, na které stačí mít vypracovaných jen pár svalových partií na noze.

            Ale srdce a plíce, s tím souhlasím… ale to má už blíže ke zdraví :) Proto je dobré kombinovat kolo i motorku!

            0 0
            • Tomínos  

              Takže každej kdo si vozí prdel na krosce je hned závodník, to jsem nevěděl. Zajímalo by mě jak je 120 kilo tý motorky znát na nohách když na ni hodiny sedí?

              0 0
              • Neddy  

                I když sedíš tak do těch pedálů musíš být hodně zapřený, jinak bys byl pořád ve vzduchu (nadskakoval bys)… a neustále řadit a brzdit v motokrosových botách taky není zrovna bezúnavné.

                Zrovna tak každý, kdo si vozí prdel na kole, nemusí být trénovaný cyklista… proto srovnávám stejné skupiny – ti co jezdí hodně.

                0 0
                • Tomínos  

                  To je pravda, ta já když jedu třeba autem v zimě na mísečky jak tam jsou ty zatáčky a ten sníh třeba, tak já normálně jak musím řadit a točit volantem, no já normálně nahoru vyjedu uplně hotovej, prostě si místo ježdění na prkně lehnu a spím, když se po obědě odpočatej proberu tak to zase sjedu dolu a mám zase dost. Ne teď vážně, musíš být zapřený, musíš neustále řadit a brzdit, ale rozhodně ne na lesní cestě kde dva kluci kecají a motají nohy ve vysoké frekvenci, to bude pro krosku spíš dálnice. A na kole si v terénu dost dobře vozit prdel nejde, to bys mohl vědět pokud na kole trošku jezdíš, i když to vypadá, že v terénu asi moc ne. Víš ono kolo většinou nemá takovou tu věc v rámu co papá benzín, říká se ji motor, ten třeba tý motorce do kopce pomůže, že ho ta motorka vyjede. No a cyklista ten má jen svoje nohy, takže pokud jede do kopce musí s nima točit a to kolo pak to toho kopce díky cyklistově síle jede, to jen kdyby jsi v tom neměl jasno.

                  0 0
                  • Neddy  

                    Když se mi podíváš na profil do mých biků, tak zjistíš, že jezdím spíš jen v terénu. GT Ruckus DJ – jezdil jsem s ním Downhill… a GT Avalanche s těma pláštěma taky nenaznačuje, že bych jezdil asfalt a rovinky :)

                    Jinak nemluvím o ježdění na cestě, mluvím o XC – o tom byla řeč v původním příspěvku, na který jsem odpovídal. Lesní cesta pro mě XC opravdu není, ani na motorce, ani na biku.

                    0 0
                • Karkulka  

                  Není to o tom kdo má jakou fyzičku, je to o tom,že na krosce nemáš v lese co dělat a taky o tom, že kolem větších měst na kroskách co motorkář to hovado co ho nezajímá nic než on sám…

                  0 0
              • Vilém  

                Na enduru nebo crosce toho clovek moc nenasedi. I kdyz to mnohym nepripada, tak je to vcelku drina. Kdyz jsem na tomto jezdival, tak po 15minutach na trati, jsem byl hotovej, necitil ruky, nohy trochu lepsi, ale taky nic moc.

                0 0
                • Tomínos  

                  Co sem pořád melete trať, borec si veze prdel po lesní cestě a vy hned mluvíte o závodění, když tamtudy pojede babka na kole s igelitkou z nákupu tak je to pořád větší sportovec než ten frajer na krosce. To je jako kdybych já tady omlouval frajera co pojede vožralej z hospody na starým períči a srazí dítě na chodníku slovy jakej máj závodníci co jezdí XC na kole těžkej život a co se nadřou.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Jen jsem reagoval na to, ze to je fyzicky narocne. O zadnem zavodeni jsem nemluvil. K tomu zda tam ma co delat, jsem se nijak nevyjadroval. Holt omezenost nekterych zdejsich clenu, kteri sotva uslysi slovo motorka, tak vidi rude, se nezmeni:(

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Ooo tak promiňte mistře, tak né závodění ale trať omlovám se, já zase pořád reaguju tím, že někde to je možná fyzicky náročný, ale ne na polní nebo lesní cestě.

                      0 0
                      • Vilém  

                        Nevim cim jsem si zaslouzil takoveto oslovovani, ale pokud ti dela dobre urazet druhe, tak si klidne posluz:)

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Mistře x omezenost nevím co je víc urážlivý. Ale jestli ti to vadí můžu ti říkat třeba zabedněnče? :-)

                          0 0
                          • Vilém  

                            pokud sis „omezenenost nekterych clenu“ vzal na sebe, tak je to tvuj problem. Ted uz muzu rict, ze ta omezenost platila i na tebe.

                            0 0
                            • Tomínos  

                              Jasně chápu, pan dokonalý promluvil, ty jsi to vlastně nemyslel jako urážku, chtěl jsi mě pochválit. A já hlupák, stvoření nehodné vzhlížet k tvé božskosti jsem si dovolil nazvat tě pouhým mistrem. Chápu, že se tě to muselo hrozně dotknout :-) Tímto se ti omlouvám a uznávám že cyklisti jsou omezenci kteří například nechápou tu jedinečnou vtipnost situace když jim do držky letí kýbl hlíny od zadního kola krosky, vlastně by vůbec neměli nadávat a jen se tomu od srdce zasmát.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Nechapu stale o cem tocis a cim jsem si to zaslouzil. Nikde jsem se nezastaval nejakeho hovada na crosce v lese. Jen jsam napsal, ze jezdeni na crosce pripadne enduru neni jen vozeni ******, jak tu nekteri tvrdi. Mas zvlastni schopnost mi podsouvat veci, ktere jsem nikdy nerekl. Na zaver te poprosim aby ses navazel do nekoho jineho.

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  A já nechápu proč jsi psal že to není jen vození ******, když já jsem tam psal, že uznávám že to je i dřina ale ne na polní nebo lesní cestě. Mluvím o zastávání hovada, protože jsme bohužel v diskuzi a sražce hovada na motorce s cyklistou, ale chápu že to je složitý na pochopení.

                                  0 0
        • Neil100  

          A pan motorkář, co uznává kurvení všech a všeho v lese, tys tu chyběl :-D

          0 0
    • novcze  

      ten les tam má tu smůlu, že je blízko Líšně a chodí tam různé individua, od minulého roku co jsem tam potkal agresivního majitele psa, vozím pepřák, možná by pomohl i v téhle situaci . . . co se týče psů, tak lidi vůbec nemyslí, zrovna minulý víkend tam po mě vystartoval husky samozřejmě bez náhubku a majitelka, která ho neměla absolutně pod kontrolou se zmohla na bezmmocné volání Bene ke mě. Kdybych nezastavil, tak by se mnou jel do teď, protože se mu strášně líbilo moje pravé lýtko na které se tak zasněně díval, naštěstí neochutnal.

      0 0
    • honza.biker  

      Pekny.. ale par veci me nesedi – jak mohl krosit kdyz pises ze jste jeli po ‚siroky ceste pro auto‘? Proc si uhybal az na posledni chvili kdyz si ho jusel slyset dlouho dopredu? Kdyby byl sam tak by si mu dal nakladacku, kdyz byli 2 ( a vy jste byli taky 2) tak ses zacal bat? Ses fakt frajer.. Ale hlavne ze o nem pises ze je kreten..

      0 0
      • jIrI___  

        Vidím to nějak podobně.

        0 0
      • Dzany  

        Frajer ses ty, kdyz dokazes takhle blbe premyslet. Myslim, ze ty bys na mym miste jednal podobne ne-li stejne. Myslim, ze az se octnes v podobne situaci, tak si povime. A co se tyka cesty, byla to cesta na sirku auta s pruhem travy uprostred.

        0 0
        • Madman1  

          Srry, ale jestli píšeš, že to byla kroska, tak obzvlášt dvoutakty sou ******** slyšet.....150–250m dopředu, kolikrát i víc, les neles…

          0 0
          • Dzany  

            Nevim na cem jel, ale videl jsem ho a slysel na posledni chvili. :(

            0 0
          • Neddy  

            Neboj, dvoutakty už brzo vymizí…

            0 0
            • Vilém  

              jen to ne:) pro me ma dvoutakt nejvetsi kouzlo, to je aspon strela.

              0 0
              • assassin  

                jako ze 4t neni strela?

                0 0
                • Vilém  

                  No jak ktera:) Klasicky 4takty co jsem zkousel, tak bud byly hrozne tezky, nebo to nejelo podle mych predstav. Jediny co jelo a nebylo moc tezky, z toho co jsem zkusil, byla YZ450F. Jenze pak, kdyz prijde cas na GO, tak se z toho clovek posere. Kamos ted delal GO WR450F, coz neni zadna velka divocina, a vyslo to na 38000,–, kdyz si to delal sam, tzn jen material. To je dalsi vec proc mam radsi 2takty, v jednoduchosti je holt sila.

                  0 0
                  • assassin  

                    jo servis je u 4t drazsi… ale tak to taky neni zabava pro kazdeho no…

                    jako 2t  je pocitove silnejsi diky divokemu nastupu vykonu, ale me teda linearni narust a kroutak 4t sedi vic… navic v terenu neni potreba zadna extremni porce koni… na trati jo ale krosovy 4t taky nejedou bidne…

                    0 0
                    • Vilém  

                      Ten prubeh vykonu je asi to, co se mi na tom tak libi. Taky jsem na nich vyrostl, proste nekdy tesne kolem revoluce, tady zadny 4takty nebyly. Nakonec i na silnici mam 2takta. Krapet poladeny RD250, coz uz je peknej veteran, na kterym nekdo jezdil v nemecku okruhovy pohary. To je tak do 5ti – 6ti tisic jak babeta, ale pak.....:)

                      0 0
                      • assassin  

                        mel jsem „motarda“ TDR250 s motorem z tzr250 kterej vlastne konstrukci vychazi z toho YPVS rd250(350) … takze vim o cem mluvis… ted je mi lito ze sem ji dal pryc… me bavi po zadnim a plynulej drift a na to ten ostrej nastup 2t neni vhodnej…

                        0 0
                        • Vilém  

                          Jejda TDR, tech moc neni, to by se mi libilo. Je to jak rikas, prapuvodne ty motory vychazeji ze zavodnich TZ, pak z toho udelali RD, at uz s YPVS nebo bez. RD a TZR bylo myslim to same, akorat v ruznych zemich prodavane pod ruznym typovym oznacenim. Dodnes se pouziva tento motor ve 4kolkach Yamaha Banshee. No nic, nebudem to tu resit, na debaty o motorkach tu neni vhodne misto:)

                          0 0
            • assassin  

              nemyslim… podle me jsou v soucasne dobe opet dost v oblibe… (tzn i u vyrobcu nemyslim ze lidi tahaj do lesa 10let stare 2t)

              0 0
              • Neddy  

                2T je levnější jak při koupi, tak i na údržbu, ale sere se častěji, žere daleko víc (benzín + olej), dělá rámus a nemá potřebnej krouťák, kterej se do lesa (na ednuro) určitě hodí.

                Znám mraky enduristů, ať už hobíků nebo profi závodníků a všichni se shodnem – prostě 4T má budoucnost.

                A výrobci sice stále 2T dělají, ale daleko více času tráví nad vývojem právě 4T…

                0 0
        • novcze  

          tak hlavně pustit se do motkáře, který vozí různé chrániče není zrovna chytré i když je jasné že bys ho nejraději zpráskal, ostatně on byl ten co tam neměl co dělat

          0 0
        • zichis  

          na tvým místě se možná nikdy neocitne, protože tendle člověk je to víc motorkář jak cyklista :-) Viz Todle a Todle.

          TO  Madman: zřejmě se v tom nevyzná, mohlo to být stejnětak dobře enduro o kterým tu jiní motorkáři tvrdili že není vůbec slyšet.

          0 0
          • honza.biker  

            Na kole najezdim najezdim cca 6kkm rocne takze nemam pocit ze bych nebyl cyklista a motorku ted momentalne vubec nemam… Motorky v lese potkavam celkem casto a nikdy jsem s tim nemel problem.. Dokonce se mi i parkrast stalo kdyz jsem opravoval v lese bike nebo menil dusi ze mi zastavil nekdo na motorce a ptal se jestli nepotrebuju naky naradi nebo  s necim pomoct..

            0 0
            • Neddy  

              Oni motorkáři jsou asi odlišní co region – já jsem z Krkonoš a s žádným „hovadem“ jsem se ještě nesetkal. Ale někde zas mluví jen o tom, že ještě nepotkali jedinýho slušnýho motorkáře…

              0 0
              • přejetá_veverka  

                Já jsem z Krkonoš a žádní motorkáři tu nejsou 8-D … Potkal jsem 2× krosku – na špindlerovku na sraz ňákej jeli po asfaltu a na strážný jednou po asfaltce. V lese nikdy – asi se bojí krnapáků na čtyřkolkách 8-D

                0 0
                • Neddy  

                  Tak teda budu přesnější, já jsem z Podkrokonší :) A pochybuju, že by se někoho báli… buď tam je moc turistů atd. nebo prostě ty terény nejsou ničím zajímavý. A to souvisí s tou slušností… místní do KRNAPu nejezdí ;-)

                  0 0
                  • přejetá_veverka  

                    asi tu nejsou zajímavý terény řekl bych – celé Krkonoše na HTčku + 100 vidle jako prd 8(

                    0 0
                    • Neddy  

                      Taky jsem si tam byl zajezdit (na kole) a nějak mě to nebavilo, cesty nudný a když byl nějaký zajímavý úsek, tak se tam zrovna motali pěší turisti (jel jsem sice dopoledne a v prac. den, abych skoro nikoho nepotkal, ale ti Němci jsou vždy a všude).

                      0 0
                      • autor_trek  

                        Němci v Krkonoších jsou kapitola sama pro sebe. V zimě jsme na běžkách dojeli tlupu tlapající pěšky ve stopě (koně na lesní pěšině hadr), bylo to kopcem dolů, museli jsme ze stopy. Při předjíždění jsme zapomněli hůlku vodorovně ve výši pozadí pěších turistů. Teprve potom jsme zjistili ze slovních projevů, že jsou to Němci.

                        0 0
              • honza.biker  

                Mozna to neni az tak regionem jako spis kdo toho motorkare potka.. Staci si precist zakladajici prispevek a je uplne evidentni ze ten kdo ho napsal ma proti motorkarum averzi – a vubec mu nevadi ze pise nesmysly a protireci si.. hlavne ze si na ne muze zanadavat..

                0 0
                • Kubiczech  

                  Bylo by dobré si uvědomit a pod kůži vrýt základní premisu: Motorkář v lese nemá co dělat. To ostatní je řekněme podružné.

                  0 0
                  • Neddy  

                    Motorkář v lese nemá co dělat… – když jsi tak na zákony, tak jaktože tvoje kola nesplňují ani minimální povinou výbavu?

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Brzdy mám, reflexních prvků na kole a oblečení je také dost, světla v camelu – v čem je problém? Chceš mě snad srovnávat s těmi frajery v lese, co se vozí na motorkách bez značek a které by nikdo nepustil ani na silnici? (:

                      0 0
                      • Neddy  

                        Reflexní prvky na oblečení sice nahradí několik odrazek, ale ty v kolech bohužel nenahradí…

                        U motorky to je s povinnou výbavou horší, nestačí odrazky – musí být homologace atp., nové moto s možností provozu na pozemní komunikaci stojí cca o 30 tisíc Kč více než moto bez homologací, takže ne každý si takovou motorku může dovolit… + ještě se starat o pojištění, STK atd.

                        0 0
                        • Kubiczech  

                          Tahle odpověď mě plně uspokojila.

                          0 0
                        • obda  

                          Najdi mně kde je napsáno, že musíš mít odrazky v kolech. To není pravda:

                          na paprscích předního nebo zadního kola nebo obou kol nejméně jednou boční odrazkou oranžové barvy (autožluť) na každé straně kola; plocha odrazky nesmí být menší než 2000 mm2, přičemž vepsaný čtyřúhelník musí mít jednu stranu dlouhou nejméně 20 mm, tyto odrazky mohou být nahrazeny odrazovými materiály na bocích kola nebo na bocích plášťů pneumatik či na koncích blatníků nebo bočních částech oděvu cyklisty.

                          0 0
                    • marapara  

                      A jak souvisí to že motorkář nemá v lese co dělat s odrazkama na kole? Chlapče, ty to opravdu nemáš v hlavě úplně v pořádku …

                      0 0
                      • assassin  

                        asi ze spousta cyklistu jezdi na silnici na kolech ktera nemaji v provozu co delat (povinna vybava) ale vi kde nemaj co delat ostatni…

                        0 0
                        • marapara  

                          To sice jo, ale narážím na to, že všoebecně nemají cyklisté zakázané jezdit po silnici, i když jedou na kole ve špatném stavu. Pak si za problémy souvesijící se stavem kola mohou sami a policajt za to může uložit pokutu. Kdežto vjezd na motorce nebo 4kolce na lesní cesty je zakázaný všeobecně, krom nějakých vyjímek.

                          Prostě mladý plete koše s baňama.

                          0 0
                          • assassin  

                            jestlize kolo nesplnuje podminky pro provoz na silnici tak nema zakazanej provoz a jen hrozi pokuta? kdezto kdyz jede motorka na zakazu tak je to nejakej rozdil? nesmysl…

                            navic jak uz bylo v predchozich vlaknech na tohle tema reseno.. motorka na lesni a polni ceste je legalne .. pokud tam nebyl zakaz vjezdu…

                            0 0
                            • marapara  

                              sorry, ale tohle je kapku mimo.

                              0 0
                              • assassin  

                                nechapu co je mimo… jestlize zakon stanovi co vsechno musi mit kolo aby mohlo jezdit po komunikacich a tvoje kolo to nesplnuje tak nemas na silnici co pohledavat a pripadne ti hrozi postih…

                                pokud zakon stanovi ze motorka nema v lese co delat tak pri poruseni hrozi postih…

                                 

                                pokud nekdo jezdi po polni a lesni ceste kde neni zakaz vjezdu na motorce tak neni problem… protoze podle lesniho zakona nesmi motorove vozidlo do lesa… podle vykladu ke kteremu se priklonil i nejvyssi soud je lesni cesta ucelova komunikace a ne les a tudiz se provoz na ni ridi zakonem o provozu motorovych vozidel na pozemnich komunikacich a ne zakonem lesnim…

                                v cem jsem z techto tri bodu mimo?

                                0 0
                                • matts1  

                                  tahat do toho zákony je pěkný, tam se najdou vždycky kličky, jak si obhájit jedno, nebo druhý, ale nic to nemění na faktu, že v lese s tím nemáš co dělat. Les je místo, kde by měl být klid a ticho, a ne poslouchat a uskakovat nějakýmu volovi, co si koupil krosku a neumí si zajet někam na trat. Obecně, dokážete to zastánci motorek pochopit, o co tu zbytku jde?? Že v lese má být klid!!

                                  0 0
                                  • assassin  

                                    no evidentne tahle motorka zachovavala v lese i ten klid… kdyz ji dotycnej jeduci na kole ani neslysel nez se s ni skoro srazil.....

                                    0 0
                                  • marapara  

                                    Nedokážou. A ještě mají tu drzost argumentovat, že když nemáš odrazky ve výpletu, tak nesmíš jet na silnici. To je fakt zcestné uvažování a srovnávání.

                                    0 0
                                    • assassin  

                                      ano, ale je to vec pohledu… tobe prijde ze v lese ma bejt klid… predstavujes si to jako les bez motorek… pesi si to dost mozna predstavuji bez cyklistu „kteri se riti po pesinach jako sileni a oni pred nimi musi uskakovat“ a autari si zase predstavuji ze silnice jsou pro auta a nemaj na nich co zdrzovat a plest se kola, natoz pak kdyz nemaj povinou vybavu.. ja sem treba nedavno potkal cestou do horomeric (jednou od lysolaj a jednou od evrospske) k veceru silnicku a ani jeden nemeli odrazky ani svetla… ten jeden byl proti zapadajicimu slunci uz sem se chystal predjizdet auto – nebyl videt a jen na posledni chvili sem se vratil a netrefil ho… potom je pohled na vec „drzost argumentovat ze kdyz nemas odrazky nesmis na silnici“ trosku jinej co?

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        Takže jsi nepřízpůsobil svou rychlost stavu vozovky, když jsi předjížděl proti slunci a evidentně jsi neviděl. Nevím jak by pomohli ty odrazky.

                                        Tady je hezky vidět jakým způsobem jezdíš. Ono obecně, jeden každý tvůj příspěvek, není naprosto na hlavu, ale jako celek to udělá pěkný obrázek.

                                        0 0
                                        • assassin  

                                          kdo to tam za tak vi ze jedes proti hrizontu … bylo uz to za sera a dotycnej mel davno svitit nebo mit odrazku, to ze za nim jeste na horizontu zbejvalo zapadajici slunce nic neznamena… jel sem v tu chvili 50, zacal sem predjizdet, vsiml si dotycneho neosvetleneho a vratil se zpatky… takze moje rychlost byla ok a to jak jezdim muzes posuzovat az me budes znat…

                                          0 0
                                          • Ruprt2  

                                            Takže jsi předjížděl na horizontu proti slunci. Furt nechápu, k čemu by bylo dobré to světlo (navíc ve dne jak píšeš). Navíc užvažoval jsi předjížděcí manévr a z popsaných důvodů sis to rozmyslel. Možná by jsi do toho na motorce šel a z toho jsi vycházel to celkem chápu. Ale proč o tom tady teď píšeš?

                                            0 0
                                            • Manas  

                                              Protoze kdyby mel svetlo tak je mnohem vic videt nez kdyz jede jen tak bez niceho. Obzvlast v poloseru nejsou cyklisti absolutne vubec videt.

                                              0 0
                                              • Barak  

                                                S těma světlama je to fakt bída. O tom, že cyklista je víc vidět se zapnutým světlem je jasná věc, bez diskuze. Osobně, když je ještě slunce na horizontu, tak světlo obvykle nezapínám. Většinou zapnu až když zapadne. Samozřejmě záleží jestli jedu po hodně frekventované silnici atd. Včera jsem seděl ve Vršovicích na pivku na zahrádce a koukal jsem s kámošem, kolik cyklistů vozí světla. Odhadem tak 50%, možná více, nemělo světla. Potom jsem viděl modely kdy např. jel chlap se ženskou. On vepředu bez světla, vzadu blikačku. Ona za nim ani světlo ani blikačku, takže přes ní auta neviděli ani blikačku toho chlápka. Nedivím se, že jsou kolikrát řidiči na cyklisty ********, protože to co kolikrát cyklisti večer na silnicích předváděj je fakt síla.

                                                0 0
                                                • marapara  

                                                  já jim říkám sebevrahové …

                                                  0 0
                                                  • drtyc  

                                                    a spousta lidi zapomina na oslneni casne z rana… kdyz vyliza slunko a jednou jedou bez svetel a proti nim jeden co ma jeste zalepeny oci…

                                                    0 0
                                                • Martin  

                                                  cyklisty beze světel nenávidím. já osobně sice přes den světla namontovaný nemám, páč je nechci někde ztratit, ale v camelu nebo v kapse a při soumraku je nasazuju

                                                  0 0
                                            • assassin  

                                              rikam ti ze v situaci (temer tma,kere kolem silnice) kdy bych osvetleneho ciklstu videl sem tohodle videl spatne protoze jel na ocesane silnicce, zadne svetlo odrazky ani rflexni hadry… ja sem si predjizdeni rozmyslel protoze sem ho vcas zahledl a vicemene tam s tim pocitam – jezdim tam kazdej den… nic se nestalo takze soudy ze sem jel jak prase a na horizontu si nech az budes vedet jak jezdim a znat to misto… naopak tamtudy dost zkracuji cestu taxiky na letiste a takovej by to tam poslal urcite, nejednou sem tam videl letistniho passata/superba natlacit lidi cyklisty do pangetu… motorku mam priblizne stejne rychlou jako auto, takze bych se na motorce nejspis choval stejne…

                                              pisu to proto ze se tu resi kolektivni vina.. motorkar v lese= motorkari jsou hovada…

                                              ja davam priklad neosvetlenej cyklista za snizene viditelnosti =? taky cyklisti jsou hovada?

                                              a ty po vzoru nekterych tady, hojne kritizovanych neresis to ze riskoval cyklista ze jel na nevyhovujicim kole, ale zacnes resit jestli sem jel OK rychlosti apod… to je to same jako kdyz zastanci onoho motorkare prudi do cyklisty ze jel vlevo a neresi motorku co tam nema co delat… s tim rozdilem ze ja sem autem jel podle pravidel… nejel sem vlevo…

                                               
                                              0 0
                                              • Ruprt2  

                                                teď už je zase tma? Dyť tam ještě předchvilkou teprve zapadalo slunce. Na to jak jsi ho neviděl víš i jaké měl kolo, kurňa a barvu očí a telefon nemáš?

                                                Asi bych se tam měl podívat to počasí a terén je tam značně nevyzpytatelný. A to se tam sám jezdit nebojíš? Já už bych se i bál.

                                                Kde jsem napsal, že jezdíš jako prase. Nebo to je přiznání?

                                                Nebo co tu řešíš? Dneska cestou do práce jak jsem jel, tak v místě, kde je povolená 70 jela přede mnou felicie lehce pod 60, tak jsem si řekl, že ji předjedu. Normálně do protivky pár desítek metrů přede mnou jelo auto. No tak jsem ji nepředjel. Tak čekám a zase auto, a pak si říkám mám ještě předjíždět. Asi ne už budu odbočovat.

                                                A teď si říkám, jestli to auto do protivky mělo v pořádku lékárničku možná bych to měl napsat na nějaké odborné fórum.

                                                0 0
                                                • Neddy  

                                                  „Tady je hezky vidět jakým způsobem jezdíš.“ – no jestli jsi tím myslel, že jezdí slušně, tak to potom OK :)

                                                  0 0
                                                • assassin  

                                                  puvodne sem psal k veceru a ze za nim bylo zapadajici slunce, vcera sem jel ve stejnej cas tak sem se dival schvalne… ono to uz neni proti zapadajicimu slunci, jen je jeste svetla obloha na horizontu… to s tim zapadajicim sluncem sem napsal puvodne spatne – evokuje to tu zhnouci kouli.. uz to bylo po…

                                                  jo a je to takovej „prusmyk“ lysolajema nahoru, proste tam uz slunce nesviti a v tu dobu uz tam bylo vazne sero, kolo kdyby melo osvetleni bylo videt na pohodu, jak rikam chystal sem se predjizdet z povolene rychlosti v obci a zabrzdil sem to.. takze sem se otocil co je to za vola a vidim jaky kolo kolem mne projizdi, ty bys nepoznal silnicku? problem je v tom ze to misto je prehledne pro predjizdeni tzn ne to same o cem hovoris ty a kdyby svitil tak ho clovek neprehledne. jestli nechapes co a proc sem psal predtim .. ze neleze na prikladu jednoho neosvetleneho cyklisty tvrdit ze cyklisti sou banda sebevrahu a ohrozuji nas automobilisty tak je to tvuj problem…

                                                  nevim proc na me musis utocit, ja te neznam a nic sem ti myslim neudelal … jo a to s tou lekarnickou a odbornem foru sedi… cele to tu zacina tim ze si nakej cyklista stezuje na foru na motorkare… asi tak podobnej vtip jakej se mi v zaveru tveho vtipneho odstavce snazis podstrcit…

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    ještě párkrát budu reagoat a bude to po tmě o půlnoci při zatmění a pojede vlevo.

                                                    0 0
                                                  • assassin  

                                                    timto pro me ztraci smysl na tebe reagovat, par lidi odsud me zna osobne a vi jestli sem tluchuba nebo ne kterej ma ve zvyku si vymejslet naky historky na pospineni chudaku cyklistu (zvlast kdyz sem kvuli moc nebezpecnejm ridicum na cestach presel na kolo)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    tak jinak když nechápeš nebo nechceš pochopit. To že jsi potkat cyklistu, jak snad popisuješ asi v pořádku není. Ale to neznamená, že blbec na krosce je blbec na krosce.

                                                    0 0
                                                  • assassin  

                                                    chapu ze blbec na krosce je blbec na krosce… dotycnej takovyho potkal a sel si o tom zalozit vlakno na foru… ja potkal blbce na kole a pripasal sem to do stejneho vlakna, ani sem kvuli tomu nezakladal dalsi… jakej je v tom problem?

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Jo vlastně máš pravdu s tím problém nemám a beru to.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Teď by mě zajímal jestli tě dotyčnej někde dojel a začal na tebe řvát co se snažíš předjíždět když pořádně nevidíš píčo zkurvená :-) Neber to osobně jen si myslím, že to vlákno bylo založený z tohodle důvodu. Předpokládám, že kdyby okolo nich frajer na motorce jen projel tak o tom tady to vlákno ve fóru nebude.

                                                    0 0
                                • Pebe  

                                  k těm našim povedeným zákonům, nedávno mě nadzvedlo, když squatteři (nebo jak se to píše) vykřikujou že právo na bydlení je nadřazené majetkovému právu. Nebo něco na ten způsob. No to by mohli zkusit přijít k mojí byť neobydlený nemovitosti a roztahovat se tam. A že potom dostanou byt za korunu? Proč? Čím si to zasloužili?

                                  ale to už opravdu odbíhám od tématu ;-)

                                  0 0
                                  • assassin  

                                    to ze to vykrikuje squatter je neco jineho nez kdyz to rekne soud…

                                    a to ze dostanou byt za korunu? ten byt je soukromej a soukromej vlastnik se rozhodl tuhle skupinu lidi ktera je mu asi sympaticka podporit tim ze jim ho pronajme za korunu… se svym bytem si snad muze delat co chce ne?

                                    0 0
                                    • Pebe  

                                      pokud to v médiích neuvedou, tak je to úplně to samé…a nevzpomínám si že by to někde řekli/napsali

                                      no ale tam jsme tak nějak vypustili poměrně podstatnou složku státní správy že ;-) ano, myslím Mr.Kocába

                                      0 0
                                      • assassin  

                                        jo kocab je tam jako zprostredkovatel… ale ten byt je soukromej a za tu korunu jim to da soukromej vlastnik… takze jim to neplati stat ani nic podobneho…

                                        a media to neuvedou prave z toho duvodu.. pak uz by to nebyla takova senzace… nevypadalo by to ze nakej blbej ministr dal z nasich dani fetakum bejvak v centru…

                                        0 0
                                        • Pebe  

                                          to já vim že je byt soukromej, to mi nevadí, vadí mi tam hlavně to že pyskujou že je vystěhování z Milady protiprávní a přitom je to naopak.

                                          Ať jdou pracovat a bydlej ve svym nebo v (pro)nájmu, v Praze je to prý nejjednodušší z celé ČR.

                                          Prostě mi vadí že se vloupou do cizího, bydlí tam zadarmo a když se vlastník začne starat o svůj majetek tak vykříkujou „GESTAPO“

                                          0 0
                            • Tomínos  

                              Tohle jsou výborný argumenty. a ty krosky jak se tam s nima dostaneš do toho lesa když z nich půlka nemůže na silnici. Vy si tady hoši pro svoji argumentaci vybíráte pěkný kraviny, v podstatě říkáte :Já můžu zákon porušovat, protože moje porušování zákona není v mých očích tak hrozný jako tvoje porušování zákona.

                              0 0
                              • Pebe  

                                přivezeš na vozejku nebo v Transitu, to snad tak těžký vymyslet ne? ;-)

                                0 0
                              • assassin  

                                o tom to neni… ja jen poukazuju na to jak je absurdni ze tady lidi kterym kola nesplnuji podminky pro provoz vesele jezdi a nadavaj ostatnim co taky porusuji zakon do kdeceho…

                                ja to neberu jako zastavani se motorkaru…

                                jinak ja do lesa nejezdim a enduro mame homologovane s potrebnou vybavou a namontovanou RZ…

                                 
                                0 0
                                • marapara  

                                  Ale mě to přijde fakt hodně mimo srovnávat někoho kdo nemá odrazky ve výpletu s jízdou na MX po lese. Většina cykloturistů co jezdí na krosech a silničkách po silnici má myslím kolo celkem v cajku, pokud nejsou sebevrahové. A to že se najde nějaký páprda, co jede narýpaný ze sklepa nebo hospody na arabovi co ani pořádně nebrzdí a rozpadá se, to je druhá věc. To je spíš vina jednotlivce a ne celé skupiny lidí.

                                  Jezdím celkem často do práce 20 km na horáku, ráno po silnici. Opravdu nejsem sebevrah, abych za šera nejel s blikačkama a oblečením s reflexníma prvkama. Ale nějaké odrazky ve výpletu neřeším a ani policajti nikdy neřešili. Předpokládám, že kdyby stopli chlápka na motorce, jak vyjíždí z lesa po lesní cestě, tak by to asi řešili.

                                  0 0
                                • Kubiczech  

                                  Prominň, ale to je jak srovnávat vraždu s ukradeným Pedrem v Pramenu.

                                  O tom, že kde není cedule zákaz vjezdu, tam můžeš třeba s kamionem si slyšel kde?

                                  0 0
                              • Neddy  

                                „Já můžu zákon porušovat, protože moje porušování zákona není v mých očích tak hrozný jako tvoje porušování zákona.“

                                Ne, o tom to není. Je to o tom, že vy cyklisté si hrajete na strašný andílky, skoro jak otravní ochránci přírody – prostě motorky do lesa nesmí! Ale co ty nelegálně postavený traily, cesty vedené přímo lesem atd.? Kde se to vzalo, jsou na to povolení? Většinou ne… Tím jen říkám, že taky porušujete předpisy a nejste tak svatí, jak si myslíte.

                                Když půjdu po lesní cestě na houby a ze shora proti mně poletí cyklista na kole, tak to je to obdobný jako když cyklista potká motorkáře… Spoustu pěších zastává názor, že ani kolo nemá v lese co dělat.

                                A proč jako předjezdci u závodů jezdí motorkáři, když  do lesa se přece nesmí?

                                0 0
                                • marapara  

                                  ad 3. bod to je jen jejich názor, ale vzhledem k tomu, že to není zakázané, tak mají smůlu.

                                  ad 4. bod, ti předjezdci na to mají vyběhané povolení. Nemůžou si tam jezdit jen tak bez něj. Kdyby jo, měl by pořadatel pak dost velké problémy. Kamarád, který pořádal několik ročníků jednoho cyklomaratonu sám jezdil na krosce po lese a značil trať a pak jeho brácha dělal předjezdce při závodě. Ale nejezdili jako prasata a měli vše po právní stránce vyřízeno.

                                  Ještě nějaká blbá otázka?

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    jezdil po lese = trati závodu, nic víc.

                                    0 0
                                  • Neddy  

                                    Nejezdili jako prasata… :D Tys tam s nima snad byl, že to víš? Co mi říkal můj znamý hodně dobrý cyklista, který kromě závodění pořádá i maratóny „Hele já tam jel na biku a ty týpci na kroskách co to se mnou jeli tam do toho kopce vyhučeli jak střela, no mazec jako. Si to v tom lese fakt dávali, jsem se divil.“ Ale ten proti motorkářům nic nemá, to bude tím :-)

                                    0 0
                                    • marapara  

                                      Jo, když jsem párkrát pojížděl trať závodu na biku, tak jsem toho pořadatele potkal na motorce.

                                      0 0
                                  • assassin  

                                    hele ted argumentujes jak tupej motorkar… ja tady reju do vasich argumentu protoze chci rozvratit ty kecy se zakonama atd a ze se maj lidi chovat slusne a da se nejak ustat i motorka a ty reknes „jeho nazor, nemam to zakazany tak ma smulu“ ale problem je ze ten clovek ma pocit ze jeho klid v lese narusuje to ze musi uskakovat pred kolem… on je na tom proste uplne stejne jako ty kdyz se tak citis omezen motorkarem… a ty zacnes argumentovat zakonem ze nemas zakazane… ja ti rikam ze kdyz to beres takhle tak ja nemam lesni cestu zakazanou taky… proc sem tu psal nekolikrat – cesta neni les a tudiz na ni plati jina pravidla nez v lese… je to absurdni, ale stejne tak jsko tvoje prvni veta…

                                     
                                    0 0
                                    • marapara  

                                      já to takhle neberu, lidi mi z pod kola neuskakují. Já jsem spíš reagoval na to, že si většina turistů myslí, že cyklista namá v lese co dělat. Je to jen jejich doměnka, která nemá oporu v zákoně a tudíž je nesprávná. Jinak je to o slušnosti samozřejmě. Jsou i hovada na kole, kteří jezdí jako prasata a neobhajuju je. Spíš reaguju na mladého. Ten jenom vytrhává věty z kontextu a překrucuje je, nic víc, nic míň.

                                      0 0
                                • Kubiczech  

                                  Když půjdu po lesní cestě na houby a ze shora proti mně poletí cyklista na kole, tak to je to obdobný jako když cyklista potká motorkáře…

                                  Pořád nechápeš ten základní rozdíl? Možná si ho nechceš připustit nebo, ja vím, bereš to s rezervou. Cyklista houbaře na lesní cestě potkat může, motorkář by neměl. Motorkář může houbaře zahlednout jen tehdy, když sbírá houby u krajnice.

                                   

                                  O nelegálních stavbách máš pravdu, jen to potvrzuje to, že i mezi bajkery najdeš hovado. Vyběhat povolení už dneska není takový problém a řada staveb je legálních a těší se podpoře. Nikdo tady tyhle „černé“ freeridery neobhajuje. Ty v lese drandící motorkáře ano.

                                  P.S.: Nečekám, že si to vyložíš správně. Vytáhni si z mého příspěvku to potřebně a začni překrucovat. (:

                                  0 0
                                  • Neil100  

                                    Kde to mám podepsat …

                                    0 0
                                  • marapara  

                                    Neboj, dočkáš se :)

                                    0 0
                                  • Neddy  

                                    :) Narozdíl od vás, ostatních, jen cyklistů, mám názor na věc z obou pohledů – jak motorkáře, tak cyklisty. Proto hájím i „v lese drandící motorkáře“, protože vím, o čem ježdění na motorce je. Není to nic strašného, nic co by způsobovalo zkázu lidstva, jak to od mnohých zde působí – do kopce vyjede motorka, přijde déšť, potom eroze, půdní sesuv, spadne půlka lesa, dole se zavalí celý velkoměsto, přeruší se dopravní síť a nastane kolaps.

                                    Proto srovnávám pěší, cyklisty i motorkáře, protože si stále myslím a nikdo z vás mě nedonutí změnit názor, že motorka má zákaz vjezdu do lesa jen kvůli pitomým ochráncům přírody.

                                    Škody napáchané od motorky jsou tak minimální, že se dají zcela zanedbat. Větší škody působí lesníci, co vytěží kus lesa, zničí všechny krásné cyklostezky okolo, aby zakryli vyjeté koleje, nasypou tam tuny šutrů, které by se v lese neměli kde vzít, a pak se místo po přírodních cestičkách všude bude jezdit jen po šutrech… na to byste si měli stěžovat, a ne na motorkáře!

                                    Na biku jezdím po stejných cestách (většinou, některý kopce se nedají vyšplhat ani pěšky) a nezdá se mi, že by ty motorky něčemu škodily. Ba i jsem rád, že tam projedou a ta cesta tolik nezarůstá.

                                    0 0
                                    • Kubiczech  

                                      Není jedno, kdo způsobí škodu menší a kdo větší? Není to náhodou pořád ta stejná škoda? Argumentaci typu „já dělám malou škodu, jiní dělají větší“ bych od člověka, kterému je devatenáct už dávno nečekal.

                                      Raději to uzavřeme, protože se dostáváme dál a dál a za chvíli to bude za hranicí mé fantazie. (:

                                      Ještě bych podotknul, že mi motorkáři nevadí. Vadí mi, když za těmi řídítky sedí hovado.

                                      0 0
                                      • Neddy  

                                        Není to pořád ta stejná škoda… nebo navážení materiálu (kamenů) do lesa ti přijde normální? Motorky do lesa nic cizího netahají, stejnou škodu jako motorky dokážou způsobit i divoká prasata.

                                        Viz. foto v příloze – takových cest jsou v mým okolí kilometry, dříve cesty sjízdné i na trekingu, dneska spíše na celopéro s pořádnými plášti, který jen tak nějaký ostrý šutr neprorazí a nepřehrabují je jen.

                                        Nějaký cesty od motorkářů se s tím dle mého nemůžou rovnat…

                                        „Argumentaci typu "já dělám malou škodu, jiní dělají větší“ bych od člověka, kterému je devatenáct už dávno nečekal." – a není důvod, proč cyklisté mohou do lesa ten, že nadělají jen menší škody? A netvrď mi, že cyklisté žádné škody nedělají! Dělají, ale malé – zanedbatelné a pro mě stejně zanedbatelné, jako ty od motorkářů.

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          Chtěl bych vidět, jak by vypadala turistická cesta po projetí třeba 500 cyklistů v porovnání s tím, jak by vypadala kdyby po ní projelo 500 motorkářů. Stejně asi ne, že?

                                          0 0
                                        • gargamel  

                                          Trefné přirovnání s těma prasatama. Někteří se tak opravdu chovají…:-(

                                          0 0
                                        • Kubiczech  

                                          Škoda je prostě škoda, ať je malá nebo velká.

                                          Navážení kamenů mi normální nepřijde (to, co si vložil je ještě schůdné řešení), ale dělá to tak vlastník té dané cesty. Pokud to tam nasype strejda z vesnice, co rekonstruuje garáž, tak se na něj budu dívat stejně, jako na motorku v lese.

                                          Pořád mi ukazuješ, co kdo dělá špatně, jakou kdo škodu v lese páchá, o kolik je škoda větší než po motorce. Od motorky se dostáváme ke kamení, k divokým prasatům a docela by mě zajímalo, kam až sahá tvá fantazie. Chybí mi už jen to, abys uznal, že ty (a tvý přátelé na mašinách) si úplně stejný, škodu děláš vědomě, pouze pro svou zábavu a v rozporu se zákonem.

                                          0 0
                                          • Neddy  

                                            Kdo tam ty kameny (a nejen ty, ale třeba i stavební suť, rozbité střešní tašky apod.) dovezl nemění nic na tom, že se jedná o turistické cesty, které by podle toho také měly vypadat. Vysypat na turistickou trasu metrové balvany? Proč tam nedát nějaký jemnější materiál? Protože lesáci tam po tom chodit nebudou a jezdit na kole taky ne, jim to je u pr*ele.

                                            „Škoda je prostě škoda, ať je malá nebo velká.“ – v tom případě radši nejezdi na kole vůbec, sice škodíš málo, ale pořád je to prostě škoda…

                                            0 0
                                            • assassin  

                                              no tohle uz je skoro teren kterej by zacinal bejt pro motorku zajimavej…

                                              0 0
                                              • Neddy  

                                                Od čeho myslíš že je ta cca 10 cm široká stopa ve středu cesty v bahínku za šutry? :D

                                                0 0
                                    • Barak  

                                      Nemám žádné statistiky ani nejsem žádný odborník, takže nemůžu napsat, jaké škody přesně motorka v lese udělá. Podle subjektivního pocitu myslím, že na zpevněné cestě neudělá motorka za sucha škodu, která by stála za řeč. Teď pominu plašení zvěře, nebezpečí vůči turistům atd. Vím ale o místech, kde jezdí motorkářů víc a pravidelně a tam je to dost zničený.

                                      Jednu věc vím ale jistě, na tu nepotřebuju žádný výzkum, ale jen selský rozum. Nyní jezdí v lese jen určité procento motorkářů, kteří na předpisy serou a jsou ochotni riskovat střet se zákonem, ostatní, více slušní tam nejezdí. V momentu, kdy by do lesa motorky směly beztrestně, byl by tam každej debil a lesy by připomínaly závodní dráhu plnou krosek a čtyřkolek. Takže moje reakce na tvůj pohled jako od motorkáře – děkuji, nechci.

                                      0 0
              • Kubiczech  

                To je tím, že motorkář motorkáře vycítí a to i tehdy, když jede na kole. Všechny ostatní nemilosrdně vytlačí z cesty a přidají pár nadávek.

                0 0
        • honza.biker  

          Ja blbe premyslim? Ptal jsem se te na veci ktery byly podle tveho zakladajiciho prispevku nesmyslne a protirecily si… Zatim to vypada ze jedidiny kdo tady nemysli a dokaze jenom nadavat jsi ty…

          0 0
    • deverers  

      V lese a ještě k tomu v chráněnné oblasti nemá nikdo na motorce co dělat. V tomto případě pokud má dotyčný nějaký problém je radno ho urychleně informovat o páchání přestupku a ihned než znovu nasedne na svůj výkonný stroj mu vypustit vzduch z obou kol. Po vykonání tohoto úkonu máme klid my, i lesní zvěř a můžeme vesele pokračovat ve švihu s pocitem dobře odvedené práce z usměrnění tupého motorkáře.

      0 0
      • Vilém  

        :)) chtel bych te videt

        0 0
      • M_ishak  

        Jsi na omylu. I kdybys mu ty gumy propíchl, motorkář vytáhne láhev s pěnou, kterou tu gumu natlakuje, nastartuje stroj, prázdnou láhev zahodí do lesa a jede. Takže zmiňované řešení je kontraproduktivní…

        0 0
      • Neddy  

        Nevím, který motorkář by si nechal šáhnout na motorku… jen by ses mu k ní přiblížil a už bys dostal po hubě. Že on tam nemá právo jezdit neznamená, že ty máš právo mu cokoliv dělat s jeho motorkou…

        A motorkám prázdnej plášť nevadí, to není jak na kolech :) Standardně toho vzduchu v pneu moc ani není.

        0 0
        • přejetá_veverka  

          Když uvidím jak nějakej motorkář porušuje zákon tak provedu občanské zatčení – zkopnu ho z motorky, nakopu mu koule a za integrálku ho dotáhnu na PČR.

          0 0
        • chodec  

          tak tady čtu tvoje příspěvky a přestože tu obvykle argumentuji čistě věcně, tak tentokrát jen stručně a zcela emocionálně  - musíš fakt psát jako hovado, co si nevidí do pusy, co to píše za kraviny? – je jen otázka zda z toho vyrosteš :-/.

          Zkus prosím  formulovat, co tu vlastně obhajuješ za názor – vidám co píšeš, ale uniká mi proč to děláš.

          0 0
          • Neddy  

            Proč to dělám? Jen reaguji na to, co píší ostatní… když s tím nesouhlasím, napíšu svůj názor. O tom přece diskuze je. Když někdo napíše, že XC motorkáři jsou hovada líný šlapat, tak mě to určitě klidným nenechá… mluví totiž i o mně. Já sice mám kolo a línej šlapat nejsem, to spíš naopak, ale i kdybych jezdil jen na tý motorce tak pořád to s leností nemá nic společnýho. A kdo takovou motorku má, tak stráví i dost času v dílně… a tam se nadře taky dost.

            0 0
      • daymaker  

        Pán zřejmě trochu cvičí… .-)

        0 0
    • Vilém  

      Kde je tam chranena oblast? Pod tim vojenskym archivem urcite ne. Ale jinak, no narazis na blba vsude.

      0 0
    • matts1  

      i když žádnou motorku teď nemám, tak se za motorkáře pořád tak trochu považuju, ale neměl jsem krosku, tak se na to dívám asi jinak, ale borci na kroskách po lese mě neskutečně serou, ani né tak ty rozjetý cesty, ale kravál na celej les, a když někde jedu, tak abych furt dával bacha, odkud vyletí, protože je slyšet, i když třeba jede úplně po jiné cestě než já…

      a nemyslím si, že by každej motorkář byl úžasnej nabušenej drsňák, co když se na něho škaredě podíváš, dostaneš po hubě :o) Ti blbci, co většinou jezdí po lesích, tak nejsou žádní namakaní závodníci…

      0 0
      • Neddy  

        Namakaní závodníci být nemusí, ale když máš na sobě chrániče, tak ti to dodá tu potřebnou sebedůvěru… údery od druhýho tebe bolet nebudou, zato jeho ty od tebe bolet budou…

        0 0
        • matts1  

          no jasný, ale já to myslím tak, že ne každej motorkář je bouchač, kterej jenom kolem sebe rozdává…samo že když máš chrániče, a někdo na Tebe nastartuje, tak je to lepší a víš, že si to nemusíš nechat…

          0 0
        • Kubiczech  

          Snad z toho jednou vyrosteš. Měl bych dotaz na advokáta motorkářů: myslíš si, že tím, jak je tady barvitě vykresluješ jím skutečně pomáháš? (:

          0 0
          • Neddy  

            Říkám věci tak, jak jsou… a nemusím u toho někoho urážet, narozdíl od některých…! Taky bych mohl říct „Jste debilové, kupte si motorky, svezte se a pak teprve hodnoťte!!! Snad z toho vyrostete.“, ale neřeknu, proč bych měl?

            0 0
            • DaSnail  

              hm, keď nemôžeš blokovať príspevky, tak je to naprd…

              0 0
            • Kubiczech  

              Promiň, ale tahle debata nikam nevede. Zkus vzít v poraz základní předpoklad, který jsem se snažil nastínit výše. Bez toho se nikam nepohneme a tvé příspěvky budou nadále zcela nesmyslné.

              0 0
            • Hejdik  

              čoveče nezlob se, ale na mě působíš jako ta obhájkyně co se živí obhajováním té největší špíny,co tady u nás v republice existuje.Mám pocit,že i kdyby tady někdo napsal,že ho chtěl nějakej debil na motorce úmyslně zmrzačit,nebo zabít,tak ty budeš stát na straně toho motorkáře i kdyby  bylo  nevím co.

              0 0
        • DaSnail  

          jj. všetci motorkári sú namakaný drsňáci, majú všade chrániče a vozia búchačky.

          tým buzíkom vo farebných elasťákoch s oholenými nohami natrhnú prdel kedy sa im zachce a ani sa pri tom nespotia…

          8oD

          0 0
        • Neil100  

          Bože ty jsi ale nevím, jaký použít za slovo abych neurazil domácí zvířata…Prostě nemáš na motorce v lese co dělat. Nezájem. Ted jsem přijel z biku a uhejbal dvoum kokotům na Huskách co je singl kde se tak tak vejde kolo, přál bych ti po tý podmáčený cestě rozrtytý od těch frajírků z5 jet…Neargumentuj, drž hubu a snaž se vyrůst !!!

          0 0
        • Hnoj  

          Až tě potkám, rozkopu ti zuby tretrama, abys viděl, kdo všechno může bejt ozbrojenej drsňák…

          Motorkáři v lese nemají co dělat, koneckonců pohybují se na motorových vozidlech a ty patří na pozemní komunikace. Jejich jednání je tedy proti-právní a přes to nejede vlak…

          0 0
          • StuntJ  

            Asi si nabrousím hřeby co mám v tretrách :o) Jsou to prostě hovádka, co ničí naše přírodní bohatsví

            0 0
    • Smazaný účet  

      potkat takyho borce na neprehlednym miste asi nic moc, jinak je ale mam docela rad, tady ve stredohori je strasny kvanta krasnych trailu ktery zaruuustaj a doslova mizej v houstii…, trail profrcenej motorbajkem nejakej cas vydrzi :-)) meli by je jezdit vic, skoda ze ty nej. stezky sou pro ne uz moc technishe a neudrzujou nam je ;-)))

      a pro zajimavost, kdo je tady ze stredohori, potkal sem dva MX co se pokouseli vyjet prucelku ;-)))) moc jim to neslo ;-))) a pochybuju ze tu vstupni horni cast dali…, pac se vraceli stejnou cestou dolu…

      :-)

      0 0
      • Tomínos  

        Ty to vyjedeš?  Teda jako na kole.

        0 0
      • Neddy  

        Taky se mi líbí některé traily vyježděné od motorek, hezké svezení.

        0 0
        • Neddy  

          Pozn.: Rád s bikem jezdím i po vymletých kolejích, prostě čím hnusnější cesta, tím více se mi líbí :) Technická jízda, to je moje.

          0 0
          • Neil100  

            :-D :-D :-D už dost, prosím

            0 0
            • Neddy  

              No jo ty šampóne, za to nemůžu, že ti vadí kdejaká rozbitá cesta… běž si radši na silnici, tam nemáš vymletý koleje.

              0 0
              • Neil100  

                No ty vole .)) Možná za pár let poznáš, že nejen cesta od tvejch vylizánejch motokamárdů je ten hardcore extreme teren…Ale nebudu ti moc napovídat :-)

                 

                Jsi komik, pokračuj :-D

                0 0
              • jIrI___  

                Občas jsem s tebou souhlasil, ale tohle už je fakt síla. Jsem zvědavý, co z tebe v tomhle vlákně vyleze dalšího :-D

                0 0
                • Neddy  

                  Už nic, s tím šampónem se nemíním dohadovat, hodnotí moje kolo podle toho jakej mám názor na věci… to mi přijde jako dost ubohý.

                  0 0
                  • Neil100  

                    Co to tady meleš?? Laskavě se uklidni, chováš se tady jako idiot co v 19ti neví co znamená značka zakaz vjezdu, btw, přesně pro lidi jako ty tam ta značka musí bejt, nikoho normálního by to asi sotva napadlo…

                    Jsi fakt dobrej, můžeš mě oslovovat přezdívkou, vykání ti odpustim ;-)

                    0 0
                    • Neddy  

                      Vím, co znamená zákaz vjezdu… ale někdy je nutný brát ji s rezervou. Takovou značku klidně umístí k náměstí na Festival cyklistiky a znamená to snad, že tam nesmím jet ani na kole, když tam žádná dodatková tabulka není? Samozřejmě, ale cyklisti tam stejně jezdí…

                      0 0
                      • Neil100  

                        Dá se na toto reagovat?? S rezervou ano, ale to potřebuješ značku abys pochopil že nemáš v lese co dělat na motorce?! To si snad už děláš prdel, ne?

                        Bavíme se tady o vjíždění a ničení lesa mašinama a jestli chceš tohle srovnávat s tou samou značkou na náměstí, tak jsi víc mimo než jsem si myslel.

                        0 0
                      • Kubiczech  

                        Brát s rezervou? Hodně těch frajerů ze zpráv televize Nova bere značky (jakékoli?) s rezervou. (:

                        0 0
                  • Neil100  

                    Pokud chceš mít u kola pouze kladné komentáře, tak je jediný řešení mít něco jako kubad nebo sem ten tvůj stroj nedávat… To že se mi to nelíbí, nemá nic společnýho s tvou chorou hlavou.

                    0 0
                    • Neddy  

                      Já myslím, že to je spíš jen kvůli tomu… nebo skutečně je moje kolo pro tebe tak odpudivý? Tak to bys měl se sebou něco dělat, tohle není normální. Ty máš k cyklistovi hodně daleko…

                      0 0
                      • Neil100  

                        Mám asi jiný měřítka, ,protože gauč ma bejt doma a ne nakole, plastovej kryt velký pily, vlaštovky s rohama a pod mě opravdu nerajcují…Mám pokračovat?

                         

                        Věděl bych o někom kdo tady má se sebou co dělat ;-)

                        0 0
              • hribik A1  

                hej, s dodatkom, ze tam nejsu vymlete, tam su vyjazdene

                0 0
                • Neddy  

                  Vyježděné a od motoristů, takže vlastně skoro to samý… ale aspoň tam ty motoristi můžou a žádní ochránci jim to nezakazují… i když třeba kvůli tý asfaltový silnici se musel vykácet nemalej kus lesa!

                  0 0
    • Ricci  

      No kazdpopadne by malo byt pravidlom jazdit po pravej strane, toho by sa mal drzat kazdy na spevnenej ceste a hlavne,ked to vali dole kopcom…

      0 0
    • Michell  

      Nemáš jezdit vlevo ;-)

      0 0
      • Neddy  

        Tak tak, jízda vlevo = jízda v protisměru – co může bejt nebezpečnější?! Kdyby jel v pravo, tak tenhle dread ani nevznikne…

        Je vidět, že ten motorkář myslel i na zdraví cyklistů :) Příště si to třeba rozmyslí a nepojede z kopce v protisměru a nebude kecat s kamarádem… jde hlavně o jeho zdraví, motorkář by byl OK :)

        0 0
        • Tomínos  

          Když už to tak řešíš, když teda jedeš s tou kroskou po tý lesní cestě, taky se držíš striktně vpravo nebo vybíráš ideální stopu s tím že když bude potřeba jet doprava prostě uhneš?

          0 0
          • Neddy  

            Pokud se dá, jezdím vpravo… jak psal zakladatel vlákna, jednalo se o cestu, kde se dalo jet po obou stranách bez problému… tam bych samozřejmě volil pravou. Kde jedu vlevo, protože se vpravo jet nedá, tam pojedu opatrněnji.

            0 0
    • JSt  

      kdyz jsme u toho. proc jsi jel vlevo? :-))

      0 0
    • daymaker  

      Nemám je rád v lese… Jinak, ať si jezdí kde chtějí. Ale kdybychom se koukli na forům KČT, tak tam bude vlákno, jak potkali v lese idiota bikera, co jel šupem dolů a oni museli i s košíkem hub skočit do kopřiv. Stejně tak na motorkářkém fóru. Takže trochu irelevantní debata… .-)

      0 0
    • assassin  

      ..jeden z hlavnich argumentu proti motorkam ze dela v lese hroznej kraval kterej je slyset na kilometry daleko a tady jste nezaregistrovali blizici se 2 motorkay? jak je to teda s tim prisernym hlukem motorek?

      BTW po libovolne ceste se jezdi vpravo… motorkar tam sice nemel co delat… ale co kdyby to byl nekdo kdo tam ma co delat? hajnej, nejakej lesni delnik? proste si jel vlevo no .....

      0 0
      • Splinter  

        mě teda kravál ani moc nevadí, pokud nejezdí někde dokolečka 3hodiny…

        vadí mě spoušť která zůstává po motorkách co vyjíždí do svahu a celou cestu hrabou – jak na TZ, tak prostě stylem „vyjedem třeba na tenhle kopec“.. a taky mě sere, že jezdí jak prasata…

        já vím, někteří… jen někteří…

        ale ono je to asi o tom, že když nejedeš jako prase, tak je to nuda ;-)

        0 0
        • assassin  

          a to jo ale zakladat kvuli tomu furt dokola stejny vlakno.. navic tady se panove vykecavali a jeli pres celou cestu… a stezuje si ze mu nekdo vynadal ze jede vlevo…

           
          0 0
          • Pebe  

            ono to je asi takové jako kdyby jsi vjel na motorce do jednosměrky v protisměru a nadával protijedoucímu že jede vlevo, co ti je do toho když tam nemáš co dělat že ;-)

            0 0
            • assassin  

              priklad asi neni spravnej, v jednosmerce je jizda vlevo ok)

              proste to ze te na tvuj prestupek upozorni nekdo kdo tam nema byt neznamena ze nepachas prestupek…

              0 0
              • gargamel  

                A jakej teda spáchal přestupek? Jízda v levo na polní cestě? Nevim, nevim…

                0 0
                • assassin  

                  polni cesta je komunikace jako kazda jina… tzn jezdi se vpravo… jizda vlevo je nastejno jako by jel vlevo na okresce… a pokud na tu cestu nebyl zakaz vjezdu tak tam byl legalne i motorkar… viz ucelove komunikace, nadrazenost silnicniho zakona lesnimu a rozsudek nejvyssiho soudu v podobnem pripade.. vse z toho bylo citovano a odkazovano v ostatnich vlaknech tykajicich se zlych motorkaru…

                   

                  lesni cesta je ucelova komunikace kam motorka muze pokud ji to neni zakazano treba zakazem vjezdu… to same polni cesta – tam je to o to snazsi ze tam neni ten rozpr s lensim zakonem (co je cesta a co je les)

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Můžeš, prosím tě, ještě jednou uvést nějaké označení zmíněného rozhodnutí? Děkuji.

                    0 0
                      • mastihuba  

                        docela zajímavý čtení

                        ad c) Dopravní cesta sloužící k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků je dalším typickým druhem účelové komunikace. Vesměs půjde o polní a lesní cesty, které nemají charakter stavby, komunikace vznikly například vyježděním cesty na poli.

                        podle tohoto odstavce bych řekl že na klasický lesní asfaltky a šotoliny, který mají charakter stavby s motorovým vozidlem nesmíš, ale jak z nich sjedeš na vyježděnou cestu do lesa, tak jsi z obliga. Povolenky pro přístup k nemovitostem, který vydávají lesáci a kontrolují policajti jsou podle tebe taky protiprávní?

                         
                        0 0
                        • Tomínos  

                          No mě to potom připadá, že pokud cesta vznikla vyjetím cesty na poli, tak si v podstatě můžeš udělat cestu kde chceš, ten první sice porušuje zákon, ale ten druhej už jede po vyjetý cestě :-))

                          0 0
                        • assassin  

                          ja nejsem pravnik a ani se mi to nechce nejak extra studovat, v lese vetsinou nejezdim a kdyz jo a nekdo me nacapa sklopim usi a snazim se z toho potichu a z litosti dostat s minimem problemu… takze ja nebudu studovat tohle nazpamet a pak to rvat na nekoho kdo me zastavi v lese… jen jsem u diskuzi na tohle tema narazil a prislo mi ze to neni uplne mimo a vytrzene z kontextu jako jsou zarucene navody jak na policejni passaty, tak jsem se na danej text odvolaval… pokud mi nekdo rozumnym argumentem vysvetli ze to co tam pisou je absolutni nesmysl a vymyslenka nemam problem uznat ze sem si myslel spatne ze jde zakon takhle vykladat a pro priste se na tohle odvolavat nebudu…

                           
                          0 0
                          • mastihuba  

                            I když se mi pohyb motorovejch vozidel po lesních cestách nelíbí, tak sám sem krosek v lese za dvanáct let ježdění potkal tak asi 5–10. Spíš potkávám houbaře v autech, lidi co jedou na bečku, někam na louku, nebo ty co jedou pro dříví. Moto je jeden z problémů o kterým slyším od hajnýho, když s ním zajdu na pivo.

                            0 0
                  • VencaV1  

                    Vjezd motorových vozidel do lesa výslovně zakazuje zákon č. 289/1995 Sb. (o lesích). Lesem se dle § 2 zákona rozumí lesní porosty a pozemky určené k plnění funkcí lesa. Podle § 3 jsou lesem i zpevněné pozemní komunikace, tj. účelové komunikace ve smyslu zákona 13/1997 Sb. Lesní zákon v § 20 odst. 1 zakazuje v lese, tj. i na (lesních) účelových komunikacích, rušit klid a ticho a dále jezdit a stát s motorovými vozidly.

                    Porušení zákazu je přestupkem podle § 53 odst. 1 pís. g) lesního zákona, za který může lesní stráž nebo obecní úřad obce s rozšířenou působností uložit fyzické osobě pokutu do výše 5.000 Kč. Pro podnikatele platí jiný režim.

                    Vedle lesního zákona i zákon č. 449/2001 Sb. (o myslivosti) v § 9 zakazuje plašit zvěř, a to jakýmkoliv způsobem. K zastavování vozidel je oprávněna myslivecká stráž.

                    0 0
                    • assassin  

                      jo to je ale pouze citace z lesniho zakona… ucelova komunikace je definovana jeste v zakone o provozu na pozemnich komunikacich a nejvyssi soud dal tento zakon nad ten lesni … prectes si o tom treba zde:

                      http://web.mvcr.cz/…35/konz.html

                      v odstavci venovanem definici ucelove komunikace je i odkaz na ono rozhodnuti soudu…

                      0 0
                      • zichis  

                        jestli tomu veris, tak ti nezbyva nez poprat hodne stesti :-) Kdo v tom nema jasno, tomu doporucuju se kouknout do dnesni Rovnosti ;-)

                        0 0
                        • assassin  

                          no me to prislo jako docela hodnoverny rozbor pravnika zverejnenej na strankach ministerstva vnitra mi prisel jako ne uplnej internetovej blabol. muzes mi napsat proc  mi teda prejes hodne stesti? jakoze treba napises ze ten soud nic takovyho nerozhod a ze cely je to vymsleny a podlozit to necim? Rovnost nevim co je…

                           
                          0 0
                      • Volf  

                        Tak se na ně musí

                        0 0
                        • Hejdik  

                          jo jo! :-)

                          0 0
                        • assassin  

                          ale ze tech 100policajtu s vrtulnikem za ty dva dny nebo jak dlouho ale pochytali zlejch motorkaru co? velka vetsina byla houbaru co parkovali v lese, frajer co si na verejnosti honil pero a jeden typek na ctyrkolce bez papiru …  jen tak dal:)

                          0 0
                          • pepek  

                            Mediální masáž funguje spolehlivě :-)

                            0 0
                            • assassin  

                              ale me to nevadi… jen at to chatare a podobny rychlomotorkare na pitbicich a 4kolkach od toho odradi a bude to zase relativne v pohode… jak rikam enduristi jezdili uz davno .. ostatne ruzne nase tituly ze sestidenich apod jsou dukazem… ti se to na pred 50ti lety na playstationu nenaucili…

                              0 0
                              • pepek  

                                Tak, tak. To byly časy. Tehdy nevadila šestidenní ani v Krkonoších a Beskydech. (Ale pšt: nepřítel naslouchá)

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Tak. Nejvic me nasrali, kdyz mela byt 6ti denni po revoluci v brne a okoli. Diky ochranarum z toho seslo a jelo se myslim v Povazske Bystrici.

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    No dyť aji tu velkou cenu postavili na poslední chvíli, zelení začali vyskakovat už za komoušů. Pár let později a už by nebyla.

                                    0 0
                          • Neddy  

                            A těch pár vybraných korun na pokutách v porovnání s tím, kolik stojí provoz vrtulníku a pořádání celé akce…

                            Očividně se takové chabé zákroky nevyplatí, ale vy radostně říkáte „takhle na ně“ a ani si neuvědomujete, že ty prachy na akce jdou z vaší kapsi a výsledek nebude žádnej.

                            0 0
                            • kubad  

                              vem to po řadě!

                              kdyby nebyli takový jak ty co porušují zákon – nemusely by se ty prostředky vynakládat na jejich lov v lesích

                              0 0
                            • assassin  

                              ale jo ja s tim souhlasim, nemaj tam co delat, pokud sou v lese skody a lidi si stezuji tak tam holt ty lidi litaj jinak nez jak ja si predstavuju „slusne jezdeni v lese“ (ikdyz chapu ze pro spoustu lidi jakekoliv jezdeni v lese trestuhodne) a je potreba proti nim zakrocit…

                              jenom pak ta poznamka tady „tak se na ne musi“ a v clanku pod fantastickym titulkem je ze chytilo 100 polisu ctyrkolku,houbare a uchyla, mi prijde usmevna…

                              0 0
                              • Neddy  

                                Jo však já mluvím o týhle konkrétní akci… peněz to stálo hafo, výsledek žádný a lidi řeknou „takhle na ně“.

                                Jinak mně ti na těch čínách taky s*rou, kazej pověst nám slušným…

                                0 0
                            • Neil100  

                              Ty jsi opravdu dementí …Ale on Ti to někdo jednou vysvětlí neboj.

                              0 0
                              • Neddy  

                                Na zatím mi každý vysvětluje pravý opak, tak snad se brzo dočkám a pak o tom hned napíšu na fóru, neboj ;-)

                                0 0
                              • Neddy  

                                A jinak dementní mi přijde spíše to, že je někdo schopný hodnotit bike podle toho, že mám na vlaštovkách rohy (myslím i na zdraví, rád nechám během vyjížďky odpočnout ruce a páteř) a chránič kolem velké pily (jedny roztrhnutý kalhoty mi stačily).

                                To bych rovnou mohl většinu kol hodnotit známkou „odpudivý“, protože používají auto ventilky namísto galuskových. Nebo prostě, že každý kolo bez XTR je odpudivý.

                                Víš, ne každý jezdí na kole jen závody… někdo na něm jede třeba za znamýma pokecat a nepotřebuje na to cyklooblečení, kde nehrozí roztrhnutí kalhot…

                                0 0
                          • Volf  

                            Pokud to budou dělat pravidelně, tak se v lese pořádek udělá. A jestli to platím i ze svých daní, tam mě to rozhodně trápí míň, než policejní asistence u kdejaký demonstrace kdejakého vola.  Na Slovensku je tuším jízda v lese motorovým vozidlem bez povolení považována za trestný čin a myslím si, že je to tak jedině dobře.

                            0 0
                        • pepek  

                          To je zajímavý, že na ty dementy, co dělají bordel každý víkend na fotbale, policie tak rázná není. Nechají je rozmlátit co chtějí a město pak zaplatí škodu aji policajty.

                          0 0
                          • kubad  

                            nechápu proč by měla polici dělat pořadatelskou službu na fotbalu?

                            ať si to klub hradí ze svých peněz

                            0 0
                            • pepek  

                              No to se právě stalo jednou tady – policie vystavila fakturu fotbalistům za zásah (80 000kč) no a co se stalo? Nakonec to má zaplatit město, bo stadion je města :-) Takže město postaví stadion, zadarmo ho předá fotbalistům a pak za ně má eště platit. To je Absurdistán na druhou.

                               
                              0 0
                              • kubad  

                                no :-) není to ještě dokonalé, ale ono se to zaběhá

                                0 0
                        • Volf  

                          možná by je měl les vychovávat sám :-) 

                          0 0
                • Neddy  

                  Jel vlevo a taky jeli dva vedle sebe

                  0 0
              • Pebe  

                asi jako zloděj křičí chyťte zloděje ;-) říkat někomu že páchá přestupek s vědomím vlastního páchání přestupku mi přijde lehce debilní, kdyby byli oba rozumní tak motorkář zpomalí, počká si na volnou stopu, mávnou na sebe(oba dva) jakože díky za ohleduplnost a jede se dál.

                Ale asi je to utopie ;-)

                osobně mi motorkáři nevadí nikde, dokud se chovají ohleduplně ke mně. To jestli jezdí kam nemají je problém jejich a vlastníka pozemku, mě do toho nic není

                0 0
            • JSt  

              ta cesta, na ktere se odehral zde uvedeny incident neni jednosmerna ;-). kdyby proti nim vyjeli dva bajkeri a jeden z nich ho pocastoval stejne jako motorkar, nejspis by zadny vlakno nezalozil… ;-)

              at si kazdy sahne do svedomi, jestli nikdy nevjel na bajku, kam se na kole nesmi. pak at hodi kamenem ;-). tohle ale samo neomlouva neurvaly chovani nekterych motorkaru (stejne tak bajkeru, pesaku atd.)…

              0 0
              • Pebe  

                tak jak to vysvětlit polopatě :-P asi jako když vjedeš na motorce do ulice kde je zákaz vjezdu motorových vozidel a rozčiluješ se na vozku že ten kočár jede vlevo, co je ti do toho když tam nemáš co dělat že ;-)

                pochopeno i brněnskou furtofrakcí co nemá bez brzd na silnici co dělat? :-D :-D :-P

                0 0
                • assassin  

                  no ty proste nedokazes pochopit ze oba jeli spatne… jeden jel na nespravne strane silnice a druhej tam nemel vubec co delat… kazdopadne to ze tam nemas co delat neni duvod proc by ten druhej mohl jet jak chce… to je jako bys u souseda vyrusil zlodeje a zlodej na tebe rval co je ti do toho ze tam on krade kdyz ty tam taky nemas co delat… chapes?

                  0 0
                  • Pebe  

                    no ale tak to přece bylo ne? Zloděj=motorkář, já ho vyrušil a místo aby tam věci nechal, omluvil se a zdrhnul tak ještě pyskuje :-D

                    chápu ;-)

                    ty to bereš už s předpokladem že tam ten motorkář jedoucí nepředpokládanou rychlostí do kopce prostě je, když ho ale neslyšíš(jak tvrdí zakladatel) tak tě celkem překvapí a když jedeš (dejme tomu) 20km/h z kopce a on proti tobě 50km/h do kopce (oba víme že ty rychlosti byly pravděpodobně vyšší na obou stranách) tak není moc času uhnout…prostě to chce trochu tolerance z obou stran, nic víc neříkám

                    to máš jako na silnici, jedu po dvouproudé silnici, v pravém pruhu, uprostřed protože u kraje jsou díry, za mnou troubí slečna a gestikuluje, chuděrka mě na úplně prázdné silnici musí objet, aby se zařadila přede mne a ukázala mi jak to bylo těžké mě objet. To že je za 100metrů křižovatka kde stejně musela do levého pruhu protože pravý je pouze doprava jí bylo jedno, hlavně že se ujistila jak jí to troubí :-) A nejlepší nakonec bylo že jsem jí na semaforu dojel, zatleskal jak je super a odbočil si na zelenou šipku doprava zatímco tam chuděrka udřená stála červenou.

                    Říkám, trochu TOLERANCE a bude na světě líp ;-)

                    0 0
                    • assassin  

                      no jasne klidne tak jak rikas… motorkar -zlodej , nic nemeni na tom ze ty u cizich lidi doma nemas co pohledavat…

                       

                      ze by nebyla slyset motorka – nechapu… pokud je tam tak neprehlednej teren  – zatacka apod… ze neni cas na to aby se bezpecne vyhnuli atd tak nemuzu jet vedle sebe, vlevo apod… to je proste zaklad jakehokoliv jezdeni na jakemkoliv dopravnim prostredku… prizpusobit rychlost a styl jizdy tak abych mohl vcys zastavit/vyhnout se nebezpeci… ted tam byl motorkar co tam nemel delat, priste to muzou bejt chodci ktery zase budou takhle vysilovat proti cyklistum ze jezdi vlese jako magori pres celou cestu apod…

                      0 0
                      • Pebe  

                        my se zjevně nechápeme, neobhajuju cyklisty ani zakladatele vlákna, prostě jenom říkám, že při troše oboustrané ohleduplnosti by všechno proběhlo v pohodě.

                        a tebe si pamatuju (snad mě chorá paměť neklame) s TL1000, ta se mi vždycky líbila ;-)

                        0 0
                        • assassin  

                          jo ja si myslim to samy… jasne kdyz budu striktni tak tam nema delat nic motorovyho… ale ono cyklisti tam taky mnohdy nejsou koser a reci typu ze si de nabrousit tretry a ze se uvidi jak se to motorkari bude libit atd me proste prekvapuji tim jak jsou lidi bezohledni a tupi… jasne motorkar tam nema co delat… ale pokud nejsem debil tak se nesnizim na uroven kdy na nej budu utocit apod… to same na silnici, dnes a denne potkavam lidi co jsou s autem kde nemaj co delat a asi by spousta lidi co odhodi karu v praze kde jim vypdane z ruky na varovkach koukali kdybych je pri navratu k autu serezal do bezvedomi… proste takhle se to neda delat…

                           

                          jo TLS mam porad, ale neni uz na to cas, tak chatra v garazi, tenhle rok ma na konte buhvi jestli 200km :(

                          0 0
                    • Tomínos  

                      To je přece normální cyklista přeci nemá na silnici co dělat, to je názor hodně necyklistů řidičů motorových vozidel.

                      0 0
                      • assassin  

                        no prave … a jak zacnou cyklisti strliet a mlatit motorkare tak v podobnem modelu budou autari strilet a mlatit cyklisty… a tohle se mi vazne nelibi…

                        0 0
                        • Tomínos  

                          V tomhle s tebou souhlasím, osobně zkousnu motorkáře v lese když uhne on ke kraji já taky, pokud jede jak největší machr středem, že já musím šlapat kopřivama, nebo když tady začne na borce řvát že je ******, protože mu neuhnul včas z cesty (uznávám, že nejel vpravo, ale přiznejme si kdo z nás po polňačkách jezdí striktně vpravo!), to je podle mě maličko zhovadilost. Kdybych měl i jako řidič osobáku nebo náklaďáku ječet na každýho kdo mi včas neuhne z cesty, udělá myšku nebo něco podobnýho, tak už jsem asi na práškách.

                          0 0
                • JSt  

                  brnenska furtofrakce chape ;-). a zeptam se te, jestlis na festce na nikoho na silnici nezakricel, kdyz te nejak omezil, ohrozil. kdyz na tom kole nemas na silnici co delat, ze ;-).

                  v patek mi konopek, co stal rovnobezne se silnicou, ve starym trojkovym bawu kabrio otevrel dvere. vypadal, ze se oholizel za sebe, asi se mi to jen zdalo :-). normalne bych to presel, jenze me zrovna predjizdelo auto a ja se mezi ne vlezl hoodne natesno. myslis, ze jsem nemel pravo, i kdyz jsem jel na kole bez brzd,  rict tomu boreckovi, ze je *****? :-))

                  0 0
                  • Pebe  

                    hele, asi to bude znít divně, ale sprostý nadávky si říkám tak nějak pro sebe, řidičům většinou poděkuju potleskem nebo zdviženým palcem, fakt sprostej nejsem. Dneska jsem jí taky vykal a poděkoval že na mě troubí abych věděl že jede, ale že jsem jí slyšel i bez troubení. Ona mi tykala a říkala ******, přitom si jí nemapatuju že bych jí znal :-)

                    Říct mu že je ***** právo samozřejmě máš, dokonce máš právo i nesouhlasit s jeho reakcí a založit na to vlákno na BF, jen mi to přijde zbytečný, nic víc… (asi jako moje plky tady :-) )

                    0 0
                    • JSt  

                      v tomhle s tebou souhlasim, ze nadavky jsou zbytecny. normalne si brumlam pod fousy ;-)). ale je rozdil, kdyz te nekdo vytroubi nebo ti provede neco podobne „neskodnyho“ a nebo ti nejakou zbytecnou koninou pekne zatopi…

                      0 0
                      • Pebe  

                        asi by byl rozdíl v mojí reakci kdyby to udělal vyloženě schválně nebo nevědomky. Pokud to udělá nevědomky a moje reakce bude v klidu a vysvětlení, věřim že příště si dá pozor. Pokud to udělal schválně, asi by si nějakého „kokota“ zasloužil. Akorát účinek to žádný nemá, proti cyklistům už zjevně nabroušenej je, příště to udělá z chutí znovu, možná akorát si přihlížející o tobě pomyslí že jsi vůl. Podle mě je lepší ho z klidem ztrapnit a odjet. Ale to lehce říká, když jsi pod adrenalinem :-)

                        0 0
                        • JSt  

                          tak jo, uplne jsi zmenil me mysleni. priste se s klidem vratim a reknu mu: „dobry den pane, vidim, ze jste to neudelal schvalne, ale kdyz otevirate dvere u auta, musite se nejprve ohlednout za sebe, jestli nekdo nebo neco nejede. by vam nekdo mohl vyvratit dvere, v horsim pripade i s vasi rukou.“ zatleskam, reknu nashledanou a se zvednutym palcem budu pokracovat dal. :-)))

                          ono ucinek ta nadavka ma. neni ucelem nekoho prevychovat, ale ulevit si ;-).

                          0 0
                          • assassin  

                            mam dojem ze kdyz se vratis a vysvetlis mu to tak jak si napsal tak ze bude cumet mnohem vic nez kdyz mu vynadas do kokotu, ono obcas cloveka tohle setre mnohem vic nez nadavky…

                            0 0
                            • JSt  

                              zalezi na cloveku. nekdo by te okamzite poslal do onech mist :-). a aby nevznikla mylka, nerval jsem na nikoho pres celou ulicu, to by mi bylo asi ukradeny, ale rekl jsem to cloveku, co sedel v kabrioletu se stazenou strechou na vzdalenost otevrenych dveri ode me. myslim, ze kolemjdouci to ani nezaznamenali ;-).

                              0 0
                              • pepek  

                                No to tak, abys ještě řval. Standardní postup pro takovou situaci je následující: použiješ zvonek k upozornění dotyčné osoby a současně použiješ dvě nezávislé brzdy ke snížení rychlosti, případně vykonáš úhybný manévr za předchozího ukázání změny směru jízdy rukou.

                                0 0
                                • Pebe  

                                  návod pro chobotnice :-)

                                  dvě ruce na brzdy, ukazovat zmenu směru a ještě zvonit. Když pominu fakt že zvonek již není součástí povinné výbavy kola ;-)

                                  0 0
                                  • DaSnail  

                                    ale dá sa to

                                    len musíš mať vzadu torpédo a medzi zubami držať píšťalku 8o)

                                    0 0
                                  • Flegmatik  

                                    A to ještě zapomněl, že před ukázáním směru rukou, se musí ve vlastní zájmu ohlédnout doleva za sebe, zda může bezpečně změnit směr.

                                    0 0
                                • mastihuba  

                                  to je fakt nějaký složitý, já jsem pro toho kokota :)

                                  0 0
                          • Pebe  

                            no super :-D

                            ulevit je třeba, to chápu ;-)

                            0 0
        • pepek  

          Kua kde je tady spoušť po motorkách? To asi jezdíme každý v úplně jiném kraji, já jsem žádnou spoušť tady eště neviděl, akorát po lesácích.

          0 0
        • pepek  

          Hele nech teho, nebo řeknu Větvičkovi, žes tady pomlouval enduristy :-)

          0 0
    • přejetá_veverka  

      jsou to hovada líný šlapat… jen si zakroutí zápěstíčkem a hle jsem na kopci 8-O … líná pakáži – na kola a šlapat a jedu jedu jedu!

      0 0
    • Gorf  

      Nemam rad motorkare at uz jezni na cemkoli. Vetsinou jsou to bezohledne hovada s velice podprumernou inteligenci, kteri dostali do ruky zbran. Svou bezohlednosti a hulvatstvim ohrozuji nejen sebe, ale vetsinou a bohuzel i sve okoli. Pravidla pro ne zadna neexistuji, protoze znacka zamazana bahnem a schopnost stratit se kdekoli a kdykoli jim dodava pocit absolutni svobody. Jedine co tyto blbce drzi na uzde jsou jejich ridicske schopnosti, takze se vetsinou vytrestaji sami. Bohuzel ale ne vzdy seskrabujou z patniku jen je, ale i lidi. Samozrejme i mezi temahle hovadama se najdou svetle vyjimky. Znam par motorcaru co jezdi velice slusne a zavodi pouze na okruhu nebo na mistech kde jsou opravdu sami.

      Bohuzel dnes uz si motorku muze poridit kdejakej chudak, kterej potrebuje vsem okolo ukazat jak dokaze projet kolem skoly pres prechod po zadnim kole v 60ti-80ti kilometrovae rychlosti. Ano, mam uprimnou radost kdyz potom tohle hovado vidim roztrhany na kusy. Pokazde si oddychnu a reknu si ze je zase na svete o jednoho vraha min. At to zni jakkoli drsne tak musim priznat ze tu radost opravdu mam, protoze se na silnicich zejmena prave kvuli motorkarum necitim opravdu bezpecne.

      0 0
      • Neddy  

        Ty že se kvůli motokářům na silnici necítíš opravdu bezpečně? Většinou ten roztrhanej na kusy je motorkář a ne ty… už jsi viděl jak jezdí 20letej kluk v kamionu? Nebo starej dědula kterej jede i přes horizont v protisměru, protože ho to táhne k levý straně a sotva si vidí na kapotu? A ženský, co aby nevylítly ze zatáčky, ji radši celou krouhnou v protisměru, že se pak vedle ní nevejdu ani já na motorce? Takových by ses spíš měl bát… motorkáři jsou jen sezóní jezdci (jezdí jen když je hezky, na zmrzlý nebo mokrý silnici je moc nepotkáte) a není jich tolik, auta jezdí pořád a řidičů zabijáků je daleko více.

        0 0
        • Barak  

          Tady si počti a už konečně přestaň psát bludy: http://zpravy.idnes.cz/…8-/krimi.asp?…

          0 0
          • Neddy  

            Neshledal jsem na tom článku nic, co by bylo v rozporu s tím, co jsem napsal výše. Jaké bludy máš teda na mysli?

            0 0
            • Barak  

              Tak já ti udělám takovej krátkej výcuc z toho článku.

              „Například loni připadalo na 1000 nehod na motocyklu téměř 39 mrtvých, u automobilů to bylo zhruba šest mrtvých.“

              Co mi z toho vyplývá? Že když hodíš ty čísla ještě navíc do kontextu s tím, kolik jezdí po ČR aut vs. motorek, tak mám rozhodně větší obavu z motorkářů než z děduly, kterej jede i přes horizont v protisměru.

              0 0
              • Neddy  

                Tyhle čísla hovoří o počtu mrtvých a jak se píše v úvodu článku: „Doplácejí hlavně na to, že na rozdíl od řidičů aut nejsou chráněni pevnou kapotou.“

                Ti mrtví, jsou právě na motorce – ne ti schovaní v autech, jako jsi ty.

                Spíš najdi statistiku, kolik nehod ročně způsobí řidiči automobilů verzus motorkáři. Počet mrtvých se porovnávat opravdu nedá, protože na motorce i lehčí pád může být smrtelný… v autě to napereš do stromu, vylítne airbag a to je vše.

                0 0
                • Barak  

                  To je jasný, že helma v tom hraje významnou roli. Jenže bohužel ne vždycky to ten motorkář napálí do stromu víš. Dost často se zabije o něčí auto, z toho mám strach když vidím jak například jezdí motorkáři např. na dálnicích (předjíždění zprava atd.) Kolega z práce má chalupu na Mácháči, což je oblíbená destinace motorkářů. Docela síla když mi vypráví co cestou do Doks kolikrát zažívá. Před pár dny zrovna někde psali, že někdo předjížděl zprava traktor, který těsně před ním začal odbočovat na polní cestu, klasickej příklad. Jak to dopadlo je celkem jasný.

                  0 0
                  • Manas  

                    V tomhle pripade bych asi rekl ze mas skoro iracionalni strach z motorkaru. Za bezneho provozu se podstatne vic bojim lidi v autech, pulka jich telefonu pri odbocovani, predjizdej nonstop pres plnou, naky stopky nebo cervena na semaforu jim nic nerika. Tech se bojim, motorkaru podstatne min.

                    0 0
                    • Barak  

                      Iracionální strach z motorkářů nemám. Reagoval jsem na to, zda mám větší strach z nějakýho děduly nebo z motorkářů. V tomto srovnání je to v mém případě z motorkářů.

                      0 0
                      • Manas  

                        Tak to pak jo. Ja se bojim vic deduly, pac jeho chovani nejsem schopnej predvidat.

                        0 0
                        • Barak  

                          Tak jestli jsi schopen víc předpokládat chování nějakýho hazardéra na motorce (teď nechci paušalizovat), který dokáže zrychlit z 0–100 za 3 vteřiny, předjíždí zprava a má v rukávu další libůstky tak to potom jo.

                          0 0
                          • Manas  

                            No kdyby dal tohle na silnici tak potom to ma docela v ruce :-)

                            Nicmene u nej vis a vzhledem k rychlosti jakou se pohybuje, ze ti neudela znicehonic mysku nebo se ho nahodou nenapadne prudce slapnout na brzdu. Coz se mi za minulej tejden stalo asi trikrat.

                            0 0
                  • assassin  

                    tak na dalnici obcas predjizdim na motorce taky zprava… dojedu auto ktere jede v rychlem pruhu 130 vedle nej nic a az nekde daleko na horizontu kamion… tak na nej bliknu – nemusel si me vsimnout, kdyz vidim ze na me kouknul do zrcatka a dal si jede svou, podradim o 3kvalty a poslu to velkym obloukem zprava pred nej… oblouk a akceleraci takovou ze i kdyby me chtel schvalne blokovat (jakoze se najde dost takovych) tak se mu to nepodari – auto proste tak prudkej manevr neda…

                    muzes mi rict cim te pri tomhle manevru ohrozuju? jako na okresce kdyz te trefim v protismeru ok to te jeste ohrozit muzu soucet rychlosti ke 300kmh uz muze i vazne poskodit auto… ale na dalnici jedou auta v jednom smeru s motorkou a pripadnej naraz posadku v aute primo neohrozi…

                    BTW mam rodinu ve sluknovskym vybezku.. trasu jako na machac (dubske zatacky) jezdim v podstate kazdej vikend a ano obcas se najde motorkar co riskuje… ale autaru kteri jedou na sever na vikend z prahy a neumi vubec ridit jede kolona… dost castej jev je ze ze severu zpet jsou „panove“ asi jeste zlity a ridi jejich drahe polovicky co asi moc neridi a to je sila.. zatacka co se jede v klidu 60, do ty najizdi 30, jede ji na 4oblouky a jeste zabrzdi…  takze za me j to v dubskejch fifty-fity co se tyka ohrozeni od aut a motorek.. mozna se tam spis bojim aut – motorka mi prilis neublizi kdyz sem chranenej tunou plechu a airbagama… auto uz je jina…

                    0 0
                    • Barak  

                      hele asi fakt nemá cenu nad tím diskutovat, protože ty to vidíš ze svého pohledu, bereš to podle sebe protože tobě se nikdy nic nestalo, jsi motorkář, tak je podle tebe takové předjíždění ok. Prostě je to prasárna, tak jako je to prasárna když to udělá nějakej magor v nadupanym autě. Stokrát ti to vyjde, potom budeš podjíždět třeba auto na D1, kde jsou 3 pruhy a v jednom okamžiku se třeba střetneš při podjíždění v prostředním pruhu s autem, které tam vjelo z pravého pruhu, bude to nějakej zmatkař a ******* je na světě. Hele rozhodně si tady nechci hrát na nějakýho moralistu, který jezdí vždycky podle předpisů a dodržuje všechny zákony i mimo silnici, ale jsou prostě věci, který nedělám. Když už ne z nějaké ohleduplnosti k okolí, tak jen z toho důvodu, že nechci zvyšovat zbytečně riziko nehody, která mi jako případnému viníkovi může úplně změnit život.

                      0 0
                      • Neddy  

                        „nějakej zmatkař“ – nemluvíš teď náhodou o tom dědulovi? :D

                        0 0
                      • assassin  

                        no hele ja uz sem si na motorce parkrat namlatil, takze pohled nekoho komu se nic nestalo to neni. to predjizdeni neni ok, ale to ze me schvalne clovek v rychlym blokuje protoze „co ma te ***** na motorce co jezdit pres 130 ktery jedu ja“ a od takovejch je potreba rychle pryc… ty jsou schopny ti to jen zadupnout jestli „ses dost ve strehu“ a casto se mi v kolone stojicich aut (barrandak  treba) stava ze lidi schvalne najedou na prostredek abych neprojel, pripadne otviraj dvere…

                        jak rikam autem to nedelam, jen na motorce protoze je dost stihla a obratna na to abych ten manevr udelal tak aby nemel snaci me dotycnej sejmout… pokud  to budou tri pruhy a auto v pravym a levym krajnim, jasne ze to nedam mezi…  prave proto abych se vyhnul moznosti co rikas…

                        da se rict ze na motorce se ani predpisy dodrzovat nemuzu pokud chces prezit, autem jezdim relativne podle predpisu ale na motorce musis jet pouze podle toho abys prezil, to ze osatni stroje jsou jen pohybujici se prekazky ktere v ramci svejch fyzikalnich omezeni muzou udelat cokoliv a tak musis fungovat… takhle se to da, kdyz pojedu 50–90–130 a dodrzovat predpisy tak me sejme auto na prvni projizdce… kdo neveri at si pujci motorku a da si vikendovou projizdku…

                        jinak ridicak na velkou motorku mam 12let a aktivne jezdim stejne tak dlouho, poslednich 7let na litrovem sportovnim dvouvalci… takze si myslim ze to neni pohled cloveka co si sedl loni na motorku a uz o tom vsechno vi…

                        0 0
              • Manas  

                To je nesmysl cos prave napsal. Ti co hlavne zemrou pri havarii motocyklu jsou ti co ji ridi. Kdyz udelas havarku v aute tak to vetsinou prezijes.

                Kdyz to prezenu tak co se stane kdyz ten deda pojede pres horizont v protismeru, sejme motorkare a kdo asi tak umre?

                0 0
              • Neddy  

                Pro tvou informaci, na 1000 nehod cyklistů připadá 25 mrtvých – znamená to, že by ses na silnici měl bát i cyklistů?

                0 0
                • Neddy  

                  v roce 2007 tomu bylo dokonce 28 mrtvých na 1000 nehod

                  0 0
              • assassin  

                to ze z 1000 nehod motorek je velke procento smrtelnych je spojeno s tim ze ridic motorky neni nijak chranen… klidne tech 39 mohli zabit neukazneni ridici aut a na te statistice se tenhle ukaz neprojevi a ty to tady das jako dukaz toho ze jezdej jako magori…

                0 0
      • assassin  

        a znas jich hodne ze tak soudis? ja znam hodne motorkaru a prevazne jsou to inteligentni lide, casto vysokoskolsky vzdelani…

        motorkar prevazne ohrozuje sam sebe, okoli ohrozuji ridici automobilu podstatne vice i kdyz jezdi pomaleji..

        mas nejakou statistiku ktera dokazuje ze motorkari berou sebou pri svych nehodach nejake vetsi mnozstvi nevinnych? co ja vim tak jsou to spis vyjimky… kdyzto u aut je to znacne vetsi procento…

         

        me prijdes jako produkt medialni masaze tv noha apod kterej o motorkach nic nevi ale placa reci o tom jak je na silnicich nebezpecno a muzou za to ti rychlejedouci motorkari…

         

        na cestach potkavam mnohem vic bezohlednych ridicu aut – na dalnici 130 v levym ikdyz je pravej volne a neuhne, zaparkuje kde se mu hodi zakaz nezakaz, telefonovani za jizdy, nedodrzovani bezpecne vzdalenosti – lepsi se mi soustavne nekdo na prdel… atd atd

        0 0
        • Neddy  

          Je to všechno o tom, jak píšeš v prvním odstavci – neznají, ale soudí. Budou říkat „proč ti blbci jezdí do lesa na motorce, když se tam nesmí“, přitom na motorce nikdy neseděli. Do lesa se nesmí u nás, ale v zahraničí jo.. každej kvůli tam kvůli tomu jezdit nebude, tak pak není divu, že se musí zákon překračovat.

          Když jim na jejich oblíbený trail hodí ceduli zákaz vjezdu cyklistům, tak tam stejně budou jezdit…

          0 0
      • matts1  

        Je fakt, že takovej názor má hodně autařů, nebo spíš nemotorkářů a víceméně to chápu, protože se najde na motorkách hromada blbů, co jezdí jak hovada. Ale je to o lidech, ne o skupinách. To bys mohl rovnou říct, že všichni cikáni jsou zloději, všichni rusáci ožralci a já nevím, co ještě. Jenže pak už spadáš do skupinky, která by mohla jít volit dělnickou stranu, nebo jak si ta banda nácků říká.

        Motorky v lese nemají co dělat, ale tohle už je trochu moc.

        0 0
    • Neddy  

      Založil jsi vlákno a diskuze už se jak tak koukám moc neúčastníš… čteš ji vůbec?

      Spousta z vás si tu silně protiřečí (už vám to dokazoval i assassin) a zbytečně vše dramatizujete.

      Autor diskuze psal, že motorkář cituji „krosil to jako prase“ a když jsem napsal, že mají fyzičku lepší jak většina z vás cyklistů, tak reakce některých byla, že si jen vozil prdel po lesní cestě. Jak si tedy může jen vozit prdel po lesní cestě, když krosil jak prase? Dále autor diskuze psal, že skoro nestačil uhnout a málem se s ním srazil – ale motorkář neměl problém zastavit a říct mu, co si o něm myslí… takže asi neletěl jak hovado, když mu nedělalo problém zastavit. Stydět by se měl spíš autor než ten motorkář – cyklisti jeli dva vedle sebe, jeden v protisměru, jeli „ne zrovna nejpomaleji“, a kecali spolu, že ani neslyšeli přijíždějící motorku. Kdo z vás byl teda ohleduplnější? Co kdyby tam ten motorkář skutečně měl povolení k vjezdu? Pak bys akorát udělal ostudu cyklistům, protože tohle je fakt neukázněnost… říkáte, že motorkáři jsou neohleduplní, přitom jste na tom stejně – jedete jak hovada vedle sebe z kopce a přitom kecáte. A když někdo napíše „Mel jsem stochuti po nem skocit a dat mu nakladacku“ je skutečně důkazem ubohosti… To máš v sobě tolik agrese? Bys neměl radši jezdit ani na silnici, tam bys musel mlátit každýho druhýho řidiče.

      Měl bys uznat, že kdybys jel vpravo tak jak máš, žádný incident s motorkářem bys neměl a všechno by bylo ok… nepleťte sem zase, že ten motorkář v lese neměl co dělat. Co kdyby tam jel policista na motorce?

      Napsal jsem příspěvek, ve kterým se nezastávám motorkářů – jste spokojeni?

      0 0
      • Hejdik  

        člověče ty to asi v hlavě nemáš vážně v pořádku.To je jako bych jel po chodníku,kde nemám co dělat a osočoval se na chodce,že jdou vedle sebe.Jdi už vážně do p…le a vrať se až se ti to v hlavě srovná.

        0 0
      • Neil100  

        Myslim si, že na lidi jako jsi ty nic jinýho než rána pěstí neplatí…Co je mi do ****** po tom že jel v proti směru no a co? Proč to řeší zasranej motorkář, co nemá v lese co dělat? Kdyby se každej staral minimálně sám o sebe to by bylo…

        0 0
        • Neddy  

          Tak vidíš, starej se sám o sebe a motorkáře nech na pokoji!

          0 0
          • Neil100  

            Pro blbečky, jel jsem svuj singl v lese kde nemaj motorkáři co dělat, proti mě dva idioti na endurech a bez značek…Takže co mi povíš? Že jsem tam neměl co dělat? Vrať se až budeš přemejšlet jako osoba která není nemocná a její mentální vývoj se nezastavil před 16ti lety !!!

            0 0
            • Neddy  

              Asi nejsi jediný, kdo si chce ten les užívat…

              0 0
              • Neil100  

                Aha, takhle je to, už to chápu…Jak psali jiní, nemá to cenu. Jsi reprezentativní vzorek všech motorkářů, bravo.

                0 0
              • Hejdik  

                Protože tvoje omezenost je asi neomezená,tak ti zkusím dát vzorovej příklad.

                Představ si že jedeš na kole někde po ulici ve které je zákaz vjezdu nad 3,5 tuny.Ty si pojedeš po silnici a najednou se do toho zákiazu vřítí kamion v dejme tomu 70/km za hodinu.je tak širokej že mu nedokážeš vyhnout a on tě vytlačí ze silnice ,pak zastaví a začne na tebe řvát ,proč mu tam zavazíš.Co mu na to řekneš???že je tam zákaz vjezdu?A co když ti odpoví že on si tu silnici chce užít ,že se mu tam dobře jezdí a ty mu nemáš zavazet!co si o něm pomyslíš?No a přesně ty teď obhajuješ stejné lidi podobné tomu příkladu co jsem ti dal.Jestli to ani teď nechápeš,tak Olkyc a Vojtek jsou proti tobě géniové nejvetší…Nazdar.

                0 0
                • Hejdik  

                  proč mám akutní pocit,že mi na to neodpovíš,že by té tvojí makovičce došly argumenty?Nebo ti to prostě hlava nebere?

                  0 0
                  • Neddy  

                    Neodpovím ti proto, že mícháš jabka s hruškami. Endura jsou dělaný na jízdu do lesa (výrobci je za tímto účelem vyvíjí) a nesmí se tam na nich jen u nás, proč asi? Protože tady máme hloupější ochránce… jinak by se na nich do lesa mohlo i tady.

                    A ty porovnáváš jízdu na motorce v lese s jízdou širokýho kamionu… Není zákaz jako zákaz – zákaz vjezdu do lesa pro motorkáře je trochu neopodstatněný (proč by jinak teda ti výrobci vyráběly stále endura…), ale zákaz vjezdu kamiónu do úzké uličky svůj důvod má.

                    0 0
                    • Hejdik  

                      končím debatu s tebou,protože jsi právě příkladně dokázal že máš v hlavě akorát filtr z motorky a to řádně zanešenej

                      0 0
                    • matts1  

                      já bych řekl, že enduro je dělaný na jízdu v terénu, krosky jsou dělaný na jízdu po trati. Ale terén, neznamená les, jezdi si po polňáčkách, kup si pole a tam si postav trať, ale nelez s tím do lesa, když tam nemáš co dělat.

                      0 0
                      • Neddy  

                        I když si koupím pole a postavím si tam trať, tak tam nebudu moct jezdit… ve vlastním lese nemůžu proto, že to zakazuje zákon, na vlastní louce proto, že si budou stěžovat myslivci z 5 km vzdálenýho lesa a obyvatelé z 10 km vzdálený vesnice. Prostě nenávist motorkářů nemá hranice…

                        0 0
                        • matts1  

                          to si nemyslím, jen prostě většině vadí, když jezdíte po lese, to je celý…

                          0 0
                          • Neddy  

                            V příkladu jsem uvedl důvod uzavření nedaleké motokrosové trati… Za chvíli zakážou i všechny motokrosový tratě, protože motorky prostě vrčí. A pak už se bude jezdit nelegálně úplně všude…

                            0 0
                        • Vilém  

                          Myslim, ze tö tak dramaticky nebude. V sousedni dedine par borcu jezdi, domluvi¨lise s vlastnikem pozemku, zbudovali si tam trat a maji klid. Pravda, zalezi vzdy na lidech, pokud by se nasel nekdo vlivny, kdo by jim v tom chtel zabranit, tak by si asi neco taky nasel.

                          0 0
                • JSt  

                  trosku jina situace. spravne jsi mel napsat neco takoveho:

                  Představ si, že jedete dva na kole někde po ulici pres celou jeji sirku, ve které je zákaz vjezdu nad 3,5 tuny…

                  0 0
              • kubad  

                pokud chceš jezdit v lese na motorce kup si svůj les,

                pokud chceš porušovat zákony – ok je to sice smutné, ale aspoň toho neměj plnou hubu na veřejném foru.

                0 0
              • marapara  

                Tebe potkat většina lidí z BF, tak z toho nevylezeš po svých :))).

                Taková snůška demagogií, to jsem už dlouho nečetl.....

                0 0
              • Kubiczech  

                Panečku! To bude paráda až se ten tvůj dvacetiletý řidič kamionu rozhodne, že si chce les taky užívat. Přečte si výše zmíněný článek, interpretuje ho stejně jako assassin, bude se ohánět rozsudkem, který s věcí prakticky nesouvisí a pak třeba tebe na tvém prskoletu integruje do lesní cesty. Sem by mohly vést tvé teorie. Pevně doufám, že to přijde absurdní i tobě.

                Šup s tím do blokovaných, proč se rozčilovat.

                0 0
                • Neddy  

                  Nic proti, ale kamiony nejsou stavěné na jízdu do lesa. Zajdi si do nejbližší mototechny, otevři katalog enduro strojů a schválně kolik najdeš obrázků, kde se bude motorka prohánět jinde, než lesem… ;-) Když je motorka v propagačních materiálech vyfocená jak jede kříž na kříž lesem, tak to bude asi její zaměření…

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Proč mám pocit, že jsi ještě nepochopil žádný z příspěvku, co ti tu kdokoli napsal? Tady přece nejde o to, na co je jaký dopravní prostředek stavěn. Při tvé argumentaci na obhajobu pohybu motorek po lese může klidně dojít k tomu, že do lesa přijede za zábavou kamion. Poruší tím ten samý zákaz jako ty. Je úplně jedno, že tvůje Husqvarna (hlavně neříkej, že nemáš Husqvarnu nebo už spadnu pod stůl) je na plakátě v mototechně prezentovaná ve švédském lese. Pořád zákon porušuješ. Je úplně jedno, jestli Kamaz (viz. foto) je prezentovaný v Ruském nároním parku. Pořád zákon porušuješ.

                     
                    0 0
                  • obda  

                    To, že se vyrábí motorky „do lesa“ ještě neznamená, že na nich můžeš u nás v lese jezdit. Pokud si chce někdo takovou motorku pořídit, měl by se zamyslet, kde bude jezdit, když je to u nás zakázané. Může třeba jezdit po povolených tratích, nebo jezdit do zahraničí. Pokud nazná, že tyhle možnosti mu nevyhovují, je jedinou racionální a správnou reakcí motorku nekoupit vůbec. Už je to jasné?

                    0 0
                    • Neddy  

                      To je asi jako, že se vyrábí auta, která zvládnou jet rychlostí i přes 130 km/h… dost lidí si je kupuje, ale dle tebe jsou teda hloupí, protože u nás se stejně rychleji jezdit nemůže.

                      Zrovna tak, jako vy v autech překračujete rychlostní limity, tak enduristi překračují hranice lesa… přestupek jako přestupek.

                      0 0
                      • Splinter  

                        To je fakt brutus:-D

                        0 0
                      • zichis  

                        argumentace jak od cigoša – Gadžovja kradnů, ja móžem tiež. :-D

                        Hej more, nejseš ty nakonec tmavočech?

                        0 0
                    • Hejdik  

                      Jo celou dobu co tady Needy vede tu svou debatu,tak mám pocit jako by ho někdo pod pohrůžkou nutil aby měl terénní motorku a on je nucen si ji koupit a pak s ní nemá kde jezdit.

                      0 0
                • assassin  

                  kamion zapadne i na lehce mokre louce na rovine… ten do lesa hned tak nevyrazi neboj…

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Dovedl jsem to ad absurdum, ale při té vaší argumentaci nevidím důvod, proč by tam kamion nemohl. Ať už zapadne nebo ne. Třeba někoho napadne potrénovat trucktrial. (:

                    0 0
            • Neddy  

              Takhle se zeptám: Co kdyby proti tobě dva idioti na bikách? Začal bys nadávat na všechny cyklisty? Těm to vlastně zákon nezakazuje co :) Zákon, slovo boží…

              0 0
              • Hejdik  

                Jestli ty máš papíry na motorku,tak by sis měl rychle ještě pořídit papíry na hlavu,ať se máš v budoucnu u soudu čím hájit.Myslím,že nejbližší psychiatrická ambulance ti je ráda vydá,stačí jim ukázat tvoje reakce v tomhle foru.

                0 0
                • Neddy  

                  U psychologa jsem byl nejednou, sice z jiných důvodů, ale nikdy na mně neshledal nic špatného…

                  0 0
                • Volf  

                  Řeknu ti kamaráde, že obdivuji tvoji skoro svatou trpělivost s někým kdo nedokáže přiznat úplně základní fakt, že pokud je v lese zákaz jízdy motorového vozidla, tak že to pro normálního člověka znamená to, že tam prostě nesmí jet. Před nedávnem mě předjel na plné čáře a nepovolenou rychlostí ,, vytuněný ,, střep se zafoliovanými skly. Dojel jsem ho díky nějaké zácpě a šel se ho zeptat na jeho výklad pravidel. Když jsem v tom autě ale viděl chcípáka s hrudníčkem jako otočený lavor a s ručičkama jako hůlčičkama, tak jsem ani nezvýšil hlas aby ho to hrdinu nepoložilo, protože náš váhový rozdíl dělal dobře dvacet kilo a dvacet cm na výšku. No a ten chudáček argumentoval tím, že se mám dívat do zrcátka. No s těmito lidmi prostě nic nenaděláš a jen člověk musí doufat, že buď dospějí, nebo budou mít tolik kliky, že nikoho nezabijí nebo nezmrzačí. No a poita je taková, že tito hrdinové mají v reálu vždy nějaká buď tělesný nebo duševní hendikep.

                  0 0
                  • Hejdik  

                    Neboj se já občas někdy taky pěkně vyteču,ale jsem spíš povahou klidnější jedinec.Ale ostatní o mě říkají že jsem typický Býk(znamení).Dlouho vydržím být v klidu,ale pak stačí příslovečná kapka a třísky lítají,to je pak lepší jít mi z dohledu:-)

                    0 0
                    • Splinter  

                      moje zatím největší rozzuření skončilo vylitím obsahu bidonu dámě do auta…

                      0 0
                      • Barak  

                        No nekecej, a co vona na to? :-)

                        0 0
                        • Splinter  

                          nic, částečně to nečekala a částečně věděla proč…

                          jel sem po 2proudu směrem od bystrce do města, tam kde je ten opel, nebo co to je za prodejnu je křižovatka kde se dá odbočit na Jundrov…

                          Dáma jela z protisměru od té spleti nadjezdů a podjezdů na Bráfově…

                          Ukážu, zatáčím doprava a ona tam vjede se vztyčeným prostředníkem a zavřela mě tam tak, že sem jí málem spadl pod auto…

                          Následoval sprint na křižovatku, kde zůstala stát… Odtud sem jel bez pití…

                          Klepal sem se ještě na Mendláku…

                          Ale vážně se nedívím, když někomu občas rupnou nervy…

                          0 0
                          • Barak  

                            :-) to si budu pamatovat. Akorát se obávám, kdybych to někdy chtěl použít, že v mém případě, by to asi neklaplo – než bych sundal kejml, vyndal vak, otevřel … Ale 2 litry by zase stály za to. :-)

                            0 0
                          • mastihuba  

                            to takhle jeden chrstnul vodu pod sukni slečně na chodníku a toho posledního z balíku se jí povedlo sundat kabelkou

                            0 0
                      • Volf  

                        No my za mé dávné závodní kariéry bažantům chrstali do kraťasů hřejivku, ale cizí babě vylít do auta bidon to je dost drsný :-)

                        0 0
                        • Barak  

                          Onehdá jsem někde četl, že v afektu nějaký cyklista vytáhl řidiče z auta, vytáhl klíče ze zapalování a hodil mu je do pole s obilím. :-)

                          0 0
                      • JSt  

                        musis si vybrat, na koho ten bidon vylejes, ze ;-).

                        0 0
              • marapara  

                Neptej se pořád dokola tak blbě. Na kole není zakázané jezdit po lesní cestách, ale na motorce ano. Od toho se všechno odvíjí dál, tak nechápu, co tady stále obhajuješ. Tady jsi na Bikeforu a těžko tu budeš obhajovat své „motorkářské“ zájmy před těmi, komu to vadí. Procento těch, kterým ježdění na motorce po lesse nevadí je tady velice malé … ty, assasin a pepek.

                0 0
                • Neddy  

                  Narozdíl od některých i přes přispívání na fóru trávím stále více času na biku než zde…

                  0 0
                • Manas  

                  Me taky nevadej, ale musi to byt slusnej ridic. Ty co litaj po lese s vybranym vejfukem, hrabaj se do kopcu ktery evidentne nemuzou vyjet a drzej to furt pod plnym ty bych taky s chuti obcas pohladil pohrabacem.

                  0 0
                  • kubad  

                    s tím se dá souhlasit

                    0 0
                  • Neddy  

                    Ale takových jak píšeš je hodně málo (kdo se nepohybuje mezi motorkáři tak opravdu neví), tak proč podle několika opic soudit úroveň celé zoologické zahrady?

                    0 0
                    • Manas  

                      Je jich mozna malo ale jsou nejvic videt. S normalnim vejfukem a normalnim ridicem si leckdy endura ani nevsimnes. Ale toho co rve na les, toho si vsimnes hned.

                      0 0
                      • Neddy  

                        Přesně tak… když na cestě někdo potká motorkáře, vyhnou se v poho, tak to sem nikdo nenapíše jako příklad že jsou i vzorní… ale pak se najde někdo trochu nervní co musí honem rychle jít vykřičet na fórum, že potkal motorkáře co mu řekl že je debil, protože jel v protisměru.

                        Achjo, já stále zapomínám, že motorky do lesa nesmí :)

                        0 0
                        • Volf  

                          běž už si s těmi kecy o slušnejch motorkářích třeba sem za moji osobu bych souhlasil s kvalifikací jízdy v lese motorovým vozidlem bez příslušného povolení jako trestný čin a bez rozpaků bych souhlasil i se zabavením vozidla.

                          0 0
                          • assassin  

                            myslim ze by se na odstavnych parkovistich policie nedalo hnout pro zabavene fabie houbaru…nebo parkovani a jizda jen na kraji lesa autem je koser?

                            0 0
                            • Volf  

                              Já někdy něco takového řekl ? Vjezd do lesa motorovým vozidlem je prostě zákonem zakázán a očividně jsou možné dvě varianty proč to nefunguje. 1 je ta, že to nikdo až tak moc nehlídá a 2 je ta, že prostě je tak malý trest za takový přestupek, že z něj mají dementi jen srandu. A každý kdo jezdí v lese a je jedno jestli na motorce nebo v autě a nemá povolení je prostě dement, protože díky své tuposti docílí jen toho, že za nějaký čas tam nebude moci nikdo. Tak že ještě jednou. Brát body, zabavovat řidičáky a hlavně to motorové vozidlo.

                              0 0
                              • assassin  

                                jo souhlasim, ale rikam ti ze to moc nehrozi.. protoze kdyz dela v lese bordel motorka je to slyset a vetsine to vadi.. navic media to roznesou do sveta jako senzaci… akorat ja krosku v lese potkam no mozna jednou za pul roku… kdezto auta houbaru potkam v desitkach exemplaru v podstate kazdej den v lete… i pri tom zatahu na motorkare to dopadlo tak ze jich chytily par a „desitky prstupku“ byly vlastne autari… a ono kdyz by meli zabavit stovky aut neukaznenejm ridicum co si zajedou na houby atd do lesa … tak to by bylo revu a protestu, soudu atd… nasral bys totiz prumerneho cloveka kterej je ve vetsine  a ne nejakyho „bohatyho curaka“ s motorkou kterejch neni tolik…

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  sem jednou potkal v lese známýho jak se snaží napumpovat kola vod auta, který mu někdo vypustil, ve výsledku to mělo ten efekt že tam přijelo druhý auto s velkou pumpou a v dalším výsledku to že příště už si na houby zajede na kole. Ne že bych tímto chtěl někoho navádět k akci (muže se stat že někdo jede pro zraněnýho cyklistu – třeba) :)

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Ono je stačí jen fotit:-) minule mě nějaký trabantista nadával do zelených ekoteroristů :-) dokonce vylezl z trabantu, ale naštěstí si správně vyhodnotil můj výrazný výškový, váhový a věkový rozdíl, takže nedošlo z jeho strany k napadení. No a hlavně si nedovolil vyházet bordel, který měl ve vozíku :-)

                                    0 0
                                    • Splinter  

                                      Lidi co vozí bordel do lesa bych nechal na místě zastřelit…

                                      0 0
                                      • marapara  

                                        Já bych jim to nechal sežrat, jinak bych ho nepustil. Třeba nějaké staré barvy a tak … by si „pošmákli“ a příště by si to rozmysleli.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          A nejlepší na tom všem je, že do toho lesa to ti dementi mají dál jako na sběrný dvůr. To je věc, kterou nikdy nepochopím, ale fotím je  a fotky posílám na příslušné úřady.

                                          0 0
                                          • marapara  

                                            To taky nechápu, je pěkné svinstvo. Ale setkal jsem se s tím i v Chřibech. Za to bych sázel pokuty klidně i 100000, pro firmy milion.

                                            0 0
                                          • Barak  

                                            Škoda, že jsem takhle ještě nikdy neviděl nikoho přímo v akci. By se mi asi splašily kladiva.

                                            0 0
                      • assassin  

                        presne tak… momentalne jsou v mode pitbiky a ctyrkolky prevazne cinske vyroby ktere jsou tak levne ze si je kde kdo koupi na chatu jen tak na odreagovani… tim vzrostlo procento lidi co jezdi na frekventovanych mistech a hlavne jsou tyhle stroje ktere moc nejedou casto slyset vic nez krosky natoz pak celkem „utlumena“ endura…

                        navic tyhle lidi vetsinou moc neresi to aby jezdili tak aby nenasrali ostatni, jestli budou jezdit i pristi rok neresi.. pristi rok budou treba v mode kola tak misto pitbika pokoupi cinskyho freerajda…

                        0 0
                  • Kubiczech  

                    Ano.

                    0 0
                    • Neddy  

                      Nechtěl jsi toto vlákno před půl hodinou dát do blokovaných náhodou?

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Ještě jsem si dovolil reagovat na další tvou hovadinu typu „hodinky-holinky“ a teď už do blokovaných půjde.

                        0 0
                      • Kubiczech  

                        Pokud sis nevšiml, tak teď mimořádně nejdu proti tobě, tak nevypiskuj. (:

                        0 0
                  • DaSnail  

                    súhlas. vždy to je o ľuďoch. keď niekto jazdí jak debil, potom ani moc nezáleží na tom, či má alebo nemá motor a kolko má kolies.

                    0 0
                • deverers  

                  Přesně tak, v lese na lesní cestě nemá nikdo na motorce co dělat, protože tím pádem porušuje zákon a pokud ho někdo vědomě porušuje tak je pravděpodobné, že porušuje i jiné zákony a tím pádem by měl takový člověk sedět v base a ne na motorce.

                  0 0
                  • Neddy  

                    Tys ještě nikdy vědomě zákon neporušil viď? No jo, ti svatí cyklisté…

                    0 0
                    • deverers  

                      A kdo bezmezně dodržuje veškeré zákony. Jenom mě sere, že borec, co se v lese načerno projíždí na mašině má právo omezovat a buzerovat kohokoliv kdo se mu dovolí připlést do cesty. Takového parchanta se bohužel zastávat nemohu jak někteří rádoby bajkeři zde. Když už chceš jezdit po lese na motorce a tvému svědomí to nevadí, tak si klidně jezdi, ale proboha neomezuj ostatní lidi kteří hledají v lese klid a ne řev motorů.

                      0 0
                  • assassin  

                    no to jsou dost silna slova… predpokladam ze ty vsechny zakony dorzujes…

                     

                    ja se priznam ze uz sem na motorce v lese byl (nejezdim nejak pravidelne nebo casto) a presto si myslim ze jinak se chovam relativne bezproblemove a nemyslim si ze bych mel sedet…

                     
                    0 0
      • Tomínos  

        Tak dobře byl to největší motorkářskej božan na celým světě arnold v nejlepších letech by vedle něj vypadal jak souška, oštěpem hodí dál jak železnej a bolta by na stovce trhnul o třicet metrů, jenomže se mu nechce, teď vlastně jek krosil jako prase po tý cestě tak byl tak tichej protože na tý mašině ještě nejel ale pro rozcvičení ji tlačil. Tímto se ti jménem všech z bike-fora kterým vadí motorkáři v lese i jménem těch co jim nevadí že je na motorce v lese, ale že se tam chová jako prase omlouvám. Vzhledem k tomu, že každej motorkář je tak nabušenej, by samozřejmě bylo férový aby mohl jezdit kde se mu zachce, aby zbytečným hledáním motokrosových tratí neztrácel fyzičku.

        0 0
      • Tomínos  

        A kde píše že skoro nestačil uhnout? Nikde jsem to nenašel.

        0 0
        • Neddy  

          Proč jinak by skočil po brzdách a natvrdo zabrzdil?

          0 0
          • Tomínos  

            Asi aby včas zabrzdil a umožnil motorkářovi v klidu projet, tomu to bohužel bylo málo tak začal řvát něco o píčách. Vzhledem k tomu, že na všem co psal hledáš pro něj nejhorší možnou variantu asi nemá cenu se o něčem bavit. Jinak je my jasný, že i když jsi tam nebyl tak jako jediný víš jak se to doopravdy stalo, předpokládám, že na tom kole když teda motali ty nohy v tý vysoký frekvenci, tak dolů letěli asi kilo (jako hovada)a motorkář jel do kopce tak 30 (bo je to božan a ví, že opatrnost je na místě).  Jen tak mě teď napadlo,vono se na kole z kopce brzdí stejně dobře jako do kopce viď?

            0 0
            • Neddy  

              „Bylo to spis z kopce“ – spíš z kopce… to zní jakože to nebyl žádný prudký kopec, aby se nedalo dobře brzdit.

              Zrovna tak, jako já nevím jak to ve skutečnosti bylo, tak to nevíte ani vy – ale hned nadáváte, že byste ho taky zmlátili a já nevím co všechno.

              A i kdyby ten motorkář z pohledu cyklistů letěl do kopce rychle, tak on to mohl vidět jinak – má na předním kole 2 cm špunty, jede do mírnýho kopce… má čtyřtakt (dvoutakt by slyšeli) kde jenom ubráním plynu letí rychlost hodně prudce dolu… takže kdyby něco, jen ubere plyn a trochu zabrzdí…

              Ježdění „rychle jako hovoda“ z pohledu motorkáře ani tak vypadat nemusí, protože ví, jak ta motorka (a jezdec) je schopná/ý reagovat – to vy ale nevíte.

              A stále nechápu, proč se zakladatel vlákna neúčastní diskuze…

              0 0
              • Tomínos  

                Já člověče snad ani nikde nepíšu že bych ho zmlátil, většinou to nemám zapotřebí, většinou když potkám motorkáře, tak mu uhnu aby on mohl v klidu dál pokračovat tím prostředkem a jedu si dál.

                0 0
            • Vilém  

              No hlavne ze ty jsi tam byl, ze tak zasvecene mluvic o nejakem nadavani. Narozdil od tebe vim asi kde k tomu doslo a ver, ze z toho kopce se na kole da klidne 50km/h valit. Pokud si to nekdo navic da po leve strane cesty, kde je uprostred travnaty pas s vymoly…

              0 0
              • Tomínos  

                Píšu pade, ne píšu kilo, zase máš problémy se čtením, o nadávání mluvím protože zakladatel příspěvku o něm píše, neměl problém napsat že jel vlevo, tak proč by si vymýšlel nadávání? Ale když ty říkáš, že si to určitě vymyslel tak to tak bude!!!!

                0 0
                • Vilém  

                  Problemy se ctenim mas zrejme ty, kdyz mi zase podsouvas co jsem nikdy nevyslovil.Nic o vymysleni tu nepadlo, pokud ano, tak budu rad, kdyz mi ukazes kde.

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Co jsem ti prosímtě podsouval co jsi nevyslovil? Nepsal jsi náhodou výš, že se tam dá jet pade? A proč teda píšeš, že tak zasvěceně mluvím o nadávání? Já vychazím z toho co napsal zakladatel příspěvku.  Nebo jsi zase nebyl tak uplně při smyslech když jsi to psal?

                    0 0
                    • Vilém  

                      Nema to smysl s tebou debatovat. Jedinym tvym cilem je urazet a ponizovat lidi kteri maji odlisny nazor na vec nez ty. Psal jsem nekde ze si nekdo neco vymyslel, tak jak tvdis zde „Ale když ty říkáš, že si to určitě vymyslel tak to tak bude!!!!“ ? Pokud vim tak ne. Pokud by sis to dohledal, tak jsem nikde nenapsal nic o motorkari, krom toho ze na ****** muze narazit kdekoli.

                      0 0
                      • Tomínos  

                        Ne hochu to bohužel ty tady meleš hovna. Co podle tebe znamená tvoje věta „No hlavne ze ty jsi tam byl, ze tak zasvecene mluvic o nejakem nadavani“ K tomu jsem jinde dodal, že vycházím z toho co psal zakladatel příspěvku, na to ty stále reaguješ slovy, že ti něco podsouvám.

                        0 0
                        • Vilém  

                          Bud se bav slusne, tak jak jsem to doted delal taky, nebo mi polib prdel ty hnupe.

                          0 0
                          • Tomínos  

                            No problém s tebou je, že ses sice do teď bavil slušně, ale nějak to postrádalo smysl.

                            0 0
        • assassin  

          „mami mami oni mi rozslapli babovicku“ – tak mu mel dat do drzky, mel ho poprosit at jde jezdit jinam, nebo mel jen zavolat policii a zadrzet ho do prijdezdu… kazdopadne si jen postezoval na internetove forum a spousta virtualu mu tu prikyvuje jak by s tem smejdama zatocila…se vsema, pac je to banda bezmozku co kdyz neprasi v lese tak ohrozuje slusne ridice na silnici

          :)

          0 0
          • assassin  

            ..a urcite je to pravda protoze to vcera rikali v televizi, dneska to psali na idnes… a na b-f prej uz taky asi 4lidi nekdo na motorce ohrozoval…

             
            0 0
            • Neddy  

              :D

              0 0
            • Tomínos  

              No jak říkám, ne všechno je obráceně, on byl byl prostě nejlepší, pitomec na kole se mu v lese pletl, ještě si dovolil jet vpravo, hajzlové, dělají to na silnici a teď už to dělají i v lese, hrůza a ještě si dovolí stěžovat si na bajk fóru, ****** jeden vždyť on vlastně musí být uplně vypatlanej že? S těma bezmozkama to máš pravdu, o těch slušnejch se totiž neví, jen debil se dokáže na demonstraci vytřískat před kamerou bez přilby. A s těma co se rozsekali, rád bych slyšel tvůj názor na to když tam někdo vjede motorkáři co na silnici plácnu 1.třídy jede 150 a víc. Taky si zřejmě budeš myslet, že to je jen chyba řidiče předpokládám, protože jak čtu tvoje názory motorkáři jsou svatý a problém je v tom že jim ostatní hází klacky pod nohy, že?

              0 0
              • Neddy  

                Když policisté dostali ty silniční motorky, aby mohli honit ty „zločince“, tak se jeden policista hned první den vyboural. Těch motorek dostali 70 po celé ČR a hned první den se stane nehoda… kdo je viník? Řidič vozidla, který nedal policistovi přednost… ano, ostatní hází motorkářům klacky pod nohy.

                0 0
                • Tomínos  

                  Píšu tam při rychlosti 150, jestli nedokážeš napsat konkrétní odpověď na konkrétní otázku tak by jsi měl asi navštívit psychologa, zřejmě trpíš poruchou soustředění.

                  0 0
                  • Neddy  

                    „protože jak čtu tvoje názory motorkáři jsou svatý a problém je v tom že jim ostatní hází klacky pod nohy, že?“ – na to jsem reagoval… problém je v tom, že motorkáře přehlídne kde kdo i když pojede 40… protože prostě „mrk vpravo, mrk, vlevo, hmm nikde nic velkýho, tak jedu…“

                    0 0
                    • matts1  

                      jenže to Tvoje mrk vpravo, mrk vlevo tak kolikrát je. Neříkám, že se nestalo, že auto nedalo motorkářovi přednost, ale když vjíždíš na silnic z křižovatky, která je pod kopcem, nebo v zatáčce, nic nevidíš, tak se rozjedeš a najednou prásk, vletí do Tebe magor, co tam jel třeba jenom 120, tak pak mě vykládej, že je to Tvoje chyba a nedals mu přednost.

                      Za většinu, neříkám za všechny, havárek si můžou motorkáři sami…A jestli na motorce jezdíš a občas přemýšlíš a vidíš svět kolem sebe, tak bys to měl uznat.

                      0 0
                      • Neddy  

                        No bohužel mám motorku která má maximální rychlost 130… a docela mě nasere, když jedu za autem mimo obec 70… rozhodnu se ho předjet, on si všime že jsem vedle něj, tak najede doprostřed silnice a přidá… vzhledem k tomu, že nemám výkonou motorku jak assassin, tak mi to předjetí trvá.

                        Takže já jezdím pomalu, protože mi motorka ani rychle jezdit neumožňuje, ale stejnak prostě lidi jsou hovada… každý druhý auto, který chci předjet, mi v tom brání!

                        0 0
                        • matts1  

                          jo, to neříkám, to znám taky, že za volantem sedí pako, co si myslí, kdoví jak má nabušenou káru a že se přece nenechá předjet od motorky…je to prostě jen o lidech…

                          Ale já nemám rád ten motorkářskej názor, že za všechno můžou autaři. Možná to zas tak neznáš, protože jak píšeš, nemáš silnou motorku, takže nejezdíš i s těma „hovadama“, který pak obecně u veřejnosti vytvořili názor, že co motorkář, to prase…

                          0 0
                          • Neddy  

                            No nemusí to bejt jen pako s nabušenou károu… když při cestě do školy potkám náklaďák, kterej smrdí jak prase, že prostě kdybych jel 50 m za ním, tak se mi ty zplodiny všechny dostanou do helmy a udusej mě, a má omezení na 80, jede 70… začnu ho přejdíždět, najednou jedu vedle něj… na tachometru mám 100 a on se mnou drží krok?!? Plazit jak šnek v tom smradu se za ním nehodlám a když ho začnu předjíždět tak se z toho jen kvůli mě snaží vyždímat co nejvíc… že mu to za to vůbec stojí. No a když jsem ho předjel a zpomalil zas, tak se mi začal v zrcátku rychle ztrácet… prostě jsem ho předjel a tak už neměl potřebu jet těch 100, zpomalil si zas na svých 70… magor.

                            Mně když se někdo sanží předjet, tak mu klidně i zpomalím… protože mi je jasný, že ten, koho vytlačí ze silnice v případě, že by v prostisměru jelo auto, budu samozřejmě já… a skončím rozmáznutej o strom… nechci, dík.

                            0 0
              • assassin  

                ctes moje nazory spatne… motorkari nejsou svati a spis reju do nazoru kde chce nekdo hodit vsechny do jednoho pytle a na prikladu jednoho blbce v lese lynchovat vsechny ostatni… vicemene stejne kritizuju i to ze dotycnej problem resi plakanim na foru a virtualni hrdinove vymysli jak by se na ne melo jit…

                pokud motorkar jede tak rychle ze clovek z vedlejsi nema sanci dat mu prednost je to vina motorkare .. ostatne nedavno to nekdo s podobnym pripadem projel po x odvolanich u nejvysiho soudu

                 
                0 0
                • Tomínos  

                  Víš co se mi tobě na rozdíl od neddyho líbí, že dokážeš rozumně argumentovat a nejsi tak uplně zaslepenej jako mlaďák, ale on třeba ten rozum dostane:-)

                  0 0
              • assassin  

                spis mi jde o tu medialni masaz a soude podle reakci u kazdeho clanku na idnes, novinkach atd se jim to i dari......

                nedavno pani otevrela dvere do cesty frajerovy na motorce a on se vyboural, jo rval na ni, poskrabal jim auto – to neni ok.. ale lidi by zavreli motorkare.. protoze tam urcite jel jak hovado a navic prej zakon uklada povinnost prizpusobit rychlost … bla bla.. a to ze nestacil pred otevrenejma dverma zabrzdit je dukaz toho ze rychlost neprizpusobil… proste lidi vidi motorku, maj hned krvi podlite oci a je potreba toho tridniho nepritele zahubit…

                0 0
                • Tomínos  

                  No co ti na to mám říct něco pravdy na tom je, ale teď jde o to v jaký to bylo situaci, jinak mě ať řídím auto nebo náklaďák už lidí nadělalo kravin, ale většinou to neberu tak, že mi to dělají naschvál. Spíš, že jsou prostě blbí :-) Často se stává, že se motorkář proplejtá mezi autama v zácpě (to si myslím, že by taky podle zákona neměl), mě to nevadí klidně mu ještě uhnu do strany když tam na to mám místo, protože je mi jasný, že zrovna mě tím, že se dostane přede mě zdržovat nebude. Ale věřím tomu, že jsou lidi který budou mě na kole natláčet ke krajnici abych je nemohl podjet (kola to ale mají povolené), tak jsou schopný motorkáři otevřít dveře do cesty, zákon je sice třeba na straně tý paní, ale co si budem povídat mělo by to být spíš o vzájemný toleranci.

                  0 0
                  • assassin  

                    proplejtani v zacpe mezi auty se nesmi  – ale krome parkovani je to jedna z mala vyhod motorky ve meste..na zapad od nas to tak bezne funguje ze v preplnenem meste se nekam dostanes a zaparkujes na skutru a bere se to spis jako plus ze na ulicich ve fronte nezdrzuje auto navic… u nas jsou lidi co cekaj ve fronte nasrany ze oni stoji a motorka jede tak ji to tam soupnou at nejede taky – samo ne vsichni, v praze posledni dobou hodne aut az skoro zbytecne moc uhyba a to i mimo mesto…skoro mi to az vadi, sem radsi kdyz o me autari nevedi a ja si jedu svuj „slalom“ mezi statickymi prekazkami (ja vim na zastreleni:)

                    ad ty dvere, zakon je na strane motorkare, uklada tomu kdo vystupuje z auta se nejdriv podivat jestli otevrenim dveri nikoho neohrozi – a v podstate to pokrejva i moznost ze by auto motorkar „spatne“ objizdel zprava – protoze ta povinnost je „nikoho“ neohrozit tzn i treba chodce pokud otviram dvere na strane k chodniku – to ze motorkar reagoval agresivne je jeho pruser, mel v klidu zavolat policajty…

                    jo je to o vzajemny toleranci a ja mam na cestach vicemene stesti na ty „lepsi kusy“ takze do tech s agresivnima napadama a rychlejma zarucenejma resenima reju spis na internetovem foru…

                     
                    0 0
          • Kubiczech  

            To čteš asi jiné fórum, ne? Já pouze vidím, že spousta virtuálů včetně tebe a mě říká, že jim slušný a myslící motorkář v lese nevadí. Uznávám, že pár výroků proti motorkářům je tu poněkud přes čáru, ne však spousta. A koneckonců ty se divíš tomu, kdo se utrhne na Neddyho? Ten výše zmíněné charakteristiky splňuje nebo nesplňuje? Názor je patrný.

            0 0
            • Neddy  

              Čti co píšeš

              0 0
              • Neddy  

                Pokud máš pod kůží vrytou základní premisu „Motorkář v lese nemá co dělat“, tak jak teď můžeš tvrdit, že ti slušný a myslící motorkář v lese nevadí? Tvoje jediný štěstí je, že už máš tuto diskuzi několik hodin v blokovaných… :D

                0 0
                • Kubiczech  

                  Já apeloval na tebe, ať si to vryješ pod kůži. Já na motorce v lese nejezdím. Kdybych já měl motorku, tak bych to na to pamatoval. Ostatně si myslím, že slušný a myslící motorkář si je vědom, že v lese nemá co dělat a podle toho se chová. Je na tom něco k nepochopení? Je to v rozporu s něčím, co jsem tu kdy psal? Ty si, kamaráde, nevidíš na špičku nosu…

                  0 0
            • Neddy  

              Na motorce jsem letos v terénu najel tolik, co na kole za dnešní dopoledne. Takže asi těžko budu patřit mezi prasata, co lítají v lese… psal jsem (asi ne v tomto threadu), že patřím mezi ty ohleduplné – ale reakce byla, že ohleduplný motorkář neexistuje. Takže co chcete slyšet?

              Vy jak nesnášíte motorkáře tak všechno moc dramatizujete… jede motorka, uhnu jí kldině do příkopa a co? To je to pro vás tak strašné, že máte zničenou náledu na celý den? Asi ano, protože motorka v lese nemá co dělat a je to vrchol drzosti! Bych řekl, že jste spíše jen příliš rozmazlení…

              0 0
              • Medunka  

                Moc to zeres, radsi jdi ven na kolo :-) Rozcilovat se na foru fakt nema cenu

                0 0
                • Neddy  

                  Neboj, já se nerozčiluju :) Na kole jsem dneska dal 60 km a stačilo mně to, tím terénem… (nejsem šámpón jak ti zdejší, co maj v kalhotech z 10cm koleje od motorky) a navíc první hodinu v dešti. Ale večer ještě pojedu za mladou, takže dnešek uzavřu s 80 km na biku, narozdíl od některých, kteří zde snad jen píší a na biku ještě dneska nebyli…

                  0 0
                  • Tomínos  

                    No máš štěstí, doktor mi dneska vytrhl moudrák, musel rozříznout dáseň a vzít i kus kosti z čelisti jak byl blbě rostlej, takže na tebe mám doopravdy hodně času. Bolí mě to když mluvím, při jídle, při námaze, ale naštěstí ne při psaní :-))

                    0 0
                  • Neil100  

                    No ty jsi demagog .) Co se ty tvojí střely týče, je to hnus a nelíbí se mi to, tečka…Jestli s tim máš problém, smaž to.

                    Jestli s tím problém nemáš, už s tim drž hubu a nebreč.

                    Hlavně aby Tě pořádně vyrajcovali ty koleje a useděl jsi další 80km a to nejlépe v koleji 2×5 metrů :-D

                    0 0
              • Tomínos  

                Ne mě občas vadí, že já jak debil uhýbám a on na veškerý ohledy vůči mě sere, jestli nedokážeš pochopit tohle, tak bys měl fakt jít asi někam do jedličkárny. Nejde mi o to, že mě nahodí blátem, to jsem stejně, ale o to zdání slušnýho chování vůči sobě i bez nějakejch zákazů a příkazů.

                0 0
                • Neddy  

                  Třeba na ty ohledy sere jen z tvýho pohledu, ale motorka je přeci jen širší a ne vždy se dá jet v pravé koleji… někdy to hold jinak než prostředkem nejde. Ale jestli fakt jel prostředkem a měl možnost jet po straně, tak bohužel… takových ale moc nebude. Jak často se ti to stává?

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Né moc, letos zatím dvakrát, ze tří motorkářů co jsem potkal. Asi jen ten třetí uměl jezdit a tak mu nevadilo trošku ubrat a vyhnout se mi.

                    0 0
                  • Hejdik  

                    Sice jsem se zařekl,že už s tebou nebudu debatovat,páč to asi nemá smysl,ale nedá mi to a naposled se ti pokusím vysvětlit,proč je tolik nevole proti motorkářům v lese.Když opomenu fakt ,že ježdění v lese je zakázáno a opomenu i ten fakt ,že u toho nadělají kraválu a bordelu jak sviňa(ano můžeme říct,že lesní stroje napáchají podobné svinstvo),tak příchází to příslovečné ALE.

                    Jde o to,že přes to že motorkáři se jezdí do lesa vyřádit i když nesmí,tak často dochází k situacím,kdy motorkář svou jízdou nejednou dosti vážně ohrozí ostatní lidi(a třeba i zvěř)kteří se v lese naprosto legálně nachází.To že se to děje vědí všichni i já z vlastních zkušeností.Jed­noduše řečeno,pokud už se motorkáž rohodne porušit zákon a do lesa vjede,tak by se měl v tom lese chovat velice ohleduplně(asi se najdou i tací,nechci házet všechny do jednoho pytle)a v situacích když už dojde k takovému incidentu by měli sklopit uši pod helmou a potichoučku s velikou omluvou se vytratit.Toto se ovšem dost často neděje a když už k takové situaci dojde,tak ti "drsní muži"na motorkách se většinou chovají jako hovada,která si myslí že jim patří svět a že oni jsou ti největší borci a všihni se k nim proto MUSÍ tak chovat.(tohle je asi taky smyslem založení tohoto vlákna nemílím-li se) 

                    Z vlastní zkušenosti:mno­hokrát se mi stalo že jsem jel po lese a z dálky slyšel motorku jak se blíží,vždy uhnu stranou-to mě vážně nevadí),ale ve chvíli kdy mě člověk na motorce (4-kolce)míjí,tak místo aby ubral z plynu,tak ještě přidá,čímž mi ukazuje  a dává najevo,že vůči mě nemá ani kapku respektu ohledu a že mu na mojí bezpečnosti ani za mák nezáleží.Troufnu si tvrdit,že takovou zkušenost má mnoho ostatních lidí.Navíc zrovna nedávno byli moji kamarádi na kole  v lese a dalo by se říct,že úmyslně(podle toho jak se situace odehrála)je ohrozil jeden takovej kovboj.Prostě stál na cestičce a když viděl ,že se k němu blíží,tak se rozjel proti nim a toho prvního loktem srazil k zemi.

                    Závěrem nelze asi říct nic jiného,že pověst kterou motorkáře v lese provází nevznikla jen tak sama od sebe,ale tito lidé si za ni mohou svým chováním sami a tuto si prostě vybudovali jako skupina a celek.Pokud se motrkáři domluví a založí nějaký spolek který bude prosazovat jejich zájmy,tak si myslím,že to nikomu vadit nebude za situace,kdy by si ujednotili nějaká pravidla vztahů k ostatním lidem a toho se striktně drželi a porušování sami rázně potírali.(nevím,zda je to vzhledem k většinové povaze těchto lidí tak jak jsem ji popsal vůbec reálné,ale kdo ví)Zkus se nad tímto zamyslet apotom můžeš vést nějaké debaty o tom co se u nás děje a jaký přístup mají lidi k „mužům na strojích“.

                    Zkrátka ohleduplnost,to­leranci a slušnost by měl mít každý z nich na helmě.Aneb jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá.HOWGH.

                    0 0
                    • kovar  

                      Ano měl by mít, ale je to utopie. Od zmrdů nelze očekávat ohleduplnost, toleranci a slušnost

                      0 0
                      • assassin  

                        a je to tu opet, hned je kazdej motorkar **** postradajici jakoukoliv slusnost…

                        nezastavam se motorkaru v lese, ale bojuju proti temhle kolektivnim odsouzenim

                        0 0
                        • kovar  

                          to není kolektivní odsouzení, to je objektivní skutečnost

                          0 0
                          • assassin  

                            no vidis a ja jezdim na motorce a myslim si ze nejsem netolerantni ****…

                            0 0
                        • Medunka  

                          To mas skatulkovani jako s ciganama – par jich je slusnych, ale protoze vetsina jich se chova nevhodne, jsou vsichni v jednom pytli – v tom spatnem

                          0 0
                          • Manas  

                            Coz je skoda no.

                            0 0
                          • Tomínos  

                            Tak to ne, jeden můj dobrej kamarád miluje motorky a má motorku a neznám slušnějšího řidiče než je on. Druhej můj kamarád je vlastně cikán, má vystudovanou vyšší odbornou školu a poctivě maká, stejně jako celá jeho rodina, u nich bohužel platí, že trpí tím škatulkováním.

                            0 0
                    • Kubiczech  

                      Pravda. Tímhle snad můžeme tohle vlákno ukončit. (:

                      0 0
                    • marapara  

                      Souhlas. Co jsem se potkal v lese s motorkářem nebo v poslední době s 4kolkáři, tak mám podobné zkušenosti, i když je to už rok zpět. „Slušného“ jsem ještě nepotkal.

                      0 0
                      • assassin  

                        ti to rikam… ze je to tim ze ti „slusni“ to je asi v tomhle pripade blbej termin – jezdi tam kde ty se ani pesky nedostanes a vetsina lidi je nepotka… ono ja bych taky nejezdil tam kde se bezne motaj cyklisti a chodci… ostatne jizda v terenu kde dokaze jet cyklista je na motorce „nuda“ pro cloveka kterej v terenu umi/jezdi

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          čímž potvrzuješ, že to byl hňup. Tak koho tu celou dobu obhajuješ?

                          0 0
                          • assassin  

                            obhajuju sebe… jezdim na motorce, snazim se chovat slusne a tady ctu ze motorkari jsou zmrdi ktery je potreba mlatit,strilet a zabavovat jim motorky

                            0 0
                            • kovar  

                              nepřekrucuj

                              0 0
                              • assassin  

                                si precti co si o par radku vejs napsal sam: „Ano měl by mít, ale je to utopie. Od zmrdů nelze očekávat ohleduplnost, toleranci a slušnost“

                                0 0
                                • kovar  

                                  přesně tak, a proto  říkám nepřekrucuj, pokud nechápeš, tak holt se nedá nic dělat

                                  0 0
                            • Ruprt2  

                              Píše se tu o jedné příhodě. Ten motorkář, o kterém tu bylo napsáho, byl blbec na krosce a tak se jmenuje i thread.

                              S Neddym jste tu naběhli a kvůli vám dvoum (zejm. kvůli Neddymu) se to zvrhlo na fyzičku houbaře apod.

                              Sám jsi uznal, že se najdou tací co vám dělají ostudu. A o tom se tu bavíme. Nebavíme se o motorkářích, kteří jsou slušní dodržují předpisy jezdí po svých trasách nebo okruzích. Nebavíme se tu o těch co si užívají zatáčky a nikoho neohrožují. Vy to na to neustále strháváte.

                              Zeptej se tu každého přispěvovatele, jestli mu vadí, když jede motorka tak jak má. Zeptej se tu jestli když je v neděli MotoGP tak dáváme noviny přes obrazovku televize a jdeme vypnout elektriku celému baráku aby se náhodou nějaký slušný člověk nemusel na ty kokoty dívat.

                              Zeptej se tu koho chceš jestli schvaluje blokování motorek (potažmo kohokoliv) v levém pruhu. Zrovna tak se tu můžeme pobavit o otvírání dveří na křižovatkách (a to se týká i kol ne jen motorek).

                              Prostě že je nějaký křupan v lese a chová se jako blbec na krosce není v pořádku. Pokud ses pasoval za obhájce motorkářů, tak tu napiš, že to byl blb, a že vám slušným kazí pověst. Tím pomůžeš své věci víc.

                              Ale psát tu něco o jízdě vlevo, o tom, že motorky řvou a má se jim uhnout, pak zase, že některé Endura ani neřvou a jsou dobře utlumené. Pak, že motorky po dálnicích v lese nejezdí a pak zase že jo.

                              Pak tu píšete, že motorkáři jsou drsní chlapy, a jak se dotkneš mašiny, tak tě sejmou protože to jsou namakaní ochráničovaní borci. A že jsou zákony, které se musí pokušovat.

                              Zachytil jsem, že jsi nějaký moderátor motorkářského fóra. Tak si tady srovnej Neddyho, který tu vystrkuje lokty a mluví o porušování zákonů apod. Osobně doufám, že z toho vyroste a nebude za rok dva ve zprávách, že se někde rozmázl. Protože i když jak tu argumentujete zaplatí zpravidla motorkář zdravím či životem. Tak ono to zas tak pravda není. Ono to totiž něco stojí vždycky a všechny. Když si představíš, že se mlaďoch vyjezdí a že z něho nakonec něco může být, tak je škoda každého mladého života. A to si myslím chápou i ti co píšou, že si to zaslouží.

                              0 0
                              • pegas  

                                fajn napsano…

                                0 0
                              • Neddy  

                                Teď už se nenudím tolik jako předtím, ale budu reagovat jen na jednu část…

                                „že motorkáři jsou drsní chlapy, a jak se dotkneš mašiny, tak tě sejmou protože to jsou namakaní ochráničovaní borci“ – to byla jen reakce na to, jak jste tu začli vykřikovat, že byste mu namlátili atd… protože opravdu nechápu, jak se chce cyklista v elasťákách přetahovat s motorkářem v chráničích :)

                                0 0
                                • mastihuba  

                                  a v čem je problém? moto dres se dá přetáhnout přes hlavu stejně jako hokejovej :)

                                  0 0
                                  • assassin  

                                    todle je jak hadani na pisku kdo postavi vetsi babovicku…  rozumnej clovek se s tebou prat nebude, pokud na nej zautocis a opravdu mu ublizis… tak te da k soudu a myslim ze ti jako obhajoba nebude stacit ze jel kde nemel…

                                    0 0
                                    • pegas  

                                      vetsinou ale bejva agresivni motorkar:-)..nevim zda mu masina dava vice sebeduvery ale zatim se zazil jen situace kdy je agresivni prase na motorce nebo ve velkym aute:-)

                                      0 0
                                      • assassin  

                                        vetsinou bejva agresivni motorkar? kolik si potkal motorkaru a kolik jich bylo agresivnich a neco ti udelali? nebo si o tom slysel v televizi?

                                        0 0
                                        • pegas  

                                          ano…nekolik motorkaru potkavam, nebot v mem okoli jsou motokrosove trate a obcas sem tam sjede z drahy a uziva si volneho terenu…agresivni je v tom smyslu ze kolem tebe projede aniz by pribrzdil a bral ohled ze projizdi po sotoline, polnacce par metru kolem me…nevim zda je horsi ze me v te rychlosti a terenu nevidi nebo vidi a sere na to…

                                          0 0
                                    • mastihuba  

                                      hele je tam smajlík.........mi jen připadnul úsměvnej názor že ten s chráničema je v nějaké výhodě oproti cyklistovi. Když se porvou dva psi tak taky dycky nevyhraje ten bez náhubku.

                                      0 0
                                      • assassin  

                                        jo je to blbost… ale vetsinou co potkavam cyklisty v lese tak to od pohledu zadni ranari nejsou (ani to nemusi nic znamenat) ono vicemene 50ti kilovej motorkar nebude utocit na stokilovyho cyklistu a naopak rekl bych…

                                        0 0
                                • Kubiczech  

                                  Ono je taky možné, že ten okrunýřovaný motorkář bude borec v sandálech, kraťasech, třičku a bez helmy. Tuhle kombinaci lze také v jistých modifikacích potkat. Ale je pravda, že tohle neplatí pro lesní piráty, ale spíš pro odvážné silniční motorkáře. To nic, to jen tak pro zasmátí. (:

                                  0 0
                                • Ruprt2  

                                  Připomněl jsi mi mail co jsem kdysi dostal. Jmenovalo se to poslední slova před smrtí.

                                  „Poj'dte na něj vždyť je sám.“

                                  Ono víš, když takovému osmnáctiletému holobrádkovi moc ani ty chrániče nepomůžou.

                                  0 0
                                  • Neddy  

                                    Nevím, jestli takový osmnáctiletý holobrádek by si dovolil zastavit a někomu nadávat…

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      no na fóru pokřikuje solidně. Takže raději jen anonymně?

                                      0 0
                                      • Neddy  

                                        Aha, ty mluvíš zřejmě o mně… tak to asi neumíš číst: 1) 18 mi už není. 2) Nikde jsem nepsal, že bych někomu nadával a namlátil mu. Pouze jsem řekl, že když ten motorkář má odvahu zastavit a někomu nadávat, tak bude mít i odvahu na víc. Stále jsem mluvil „že by ten motorkář“… a ne že „já bych“… takže příště číst pořádně, díky.

                                        Nevím, jestli se v mým případě o anonymitě na internetu dá mluvit ;-) Tento nick mám i na razítku.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          No tak Wojtek se nakonec ukázal jako vychovatelný. Byť to z počátku vypadalo marně. Ale Někteří s ním měli trpělivost. Nevím jak to bude u tebe, ale já bych tě tedy vychovávat nechtěl.

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            Nemyslím, že je tady někdo, kdo má zájem, aby ho někdo jiný vychovával.

                                            0 0
                                        • Tomínos  

                                          My lovely Neddy úžasný poník? Co s tím máš společnýho?

                                          0 0
                                        • Tomínos  

                                          My lovely Neddy úžasný poník? Co s tím máš společnýho?

                                          0 0
                                        • Hejdik  

                                          Osobně mám pocit,že v téhle celé debatě reaguješ pouze na „kraviny“,ale když ti sem někdo napíše rozumnej,relevantní a objektivní názor ,tak na tyto už jaksi neslyšíš a nereaguješ,což svědčí o tom,že ti dochází argumentace a „střelivo“ ktomu,abys na tyto reakce nějak smysluplně odpovídal.Což je pro mě naprosto vypovídající a tvém postoji a pohledu na věc.Zkrátka to,že jsi trochu mimo.(teda trochu hodně)

                                          0 0
                                  • assassin  

                                    znam spoustu 18ti letejch holobradku co by narezalo temer komukoliv jinemu, nevim co s timhle ma spolecneho vek… vicemene staci naka slusna fyzicka, trochu praxe a nemit zabrany… ono je k nicemu ze zvedas na benc 150kilo kdyz te druhej bez rozmyslu flakne kamenem do sisky… v takovejhle bitkach se na fair play moc nehraje…

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      Ale no tak, už se nebavme o tom, kdo by koho zmlátil. To je jak v mateřské škole. 18-ti letý holobrádek je reakce na Neddyho, který plný sebedůvěry tady píše takové věci, za které se nejspíš už za nějaké 3–5 let bude stydět.

                                      0 0
                                      • assassin  

                                        ale jo, k tomu nic nemam… ono teda ale kdo nemel v 18ti podobne napady a nazory… ja sem v 18ti delal ruzny veci ktery mi prijdou ted jako blbost a v te dobe bych si je hajil…

                                         

                                        ono ale s tim kdo by komu dal do huby tu rozjizdej diskuzi i starsi rocniky..  a ja jen chtel rict ze v pripade ze se potka rozumnejsi clovek s nakym lotrem tak dostane po hube nezavisle na telesnejch parametrech.. protoze gauneri nemaj zabrany, neresi co by bylo kdyby nahodou druheho ranou do obliceje zabili apod..

                                        0 0
                                    • wartburg  

                                      Jeste, ze to vim, kdyby si na me nejakej takovej buzik na motorce vyskakoval, tak ho vezmu kudlou a uvidime.

                                      0 0
                              • assassin  

                                vlozil si do mych ust veci i dalsich diskutujicich a vznikly v tom zajimave rozpory…

                                nebudu se ke vsemu vyjadrovat, jak uz sem psal na prikladu jednoho vola se tu soudi „motorkari“ jako kazdej kdo ma motorku a za druhe nekdo ma problem s tim ze na nej nakej blbec na motorce rval a misto aby to nejak vyresil, nebo kdyz na to nema tak na to zapomel tak si de pobrecet na forum.. kde se k nemu prida x virtualnich hrdinu… diskuze na tema kdo by komu dal do huby jsem se tu urcite neucastnil a pokud jde o nasili tak nechci mit nic spolecneho s kymkoliv kdo tu s tim nejak operuje, stejne tak jako s poskozovanim veci – vypousteni kol atd..

                                0 0
                            • vojta  

                              Mozna si ta svetla vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo …

                              Nastesti se prilis casto s motorkari primo nepotkam ( jen s nasledky jejich „uzivani“ si lesa)  ale vetsinou mi setkani s nimi utkvi v pameti

                              • jarni vyjizdka, jedu pri kraji sirsi bahnite lesni cesty, z bocni cesty se napojuje skupina nekolika motorkaru, akceleruji na me urovni, schytal jsem docela slusnou davku blata
                              • sjizdim lesni cestou k Frystacke prehrade. Pres paseku vidim skupinu motorkaru jedoucich v lese mimo jakoukoliv cestu. Za chvili je opet vidim, snazi se projet pres potok, i kdyz o 100m dal je mostek. Moc jim to nejde, zustava po nich smrad a slusne rozryte koryto i breh
                              • na Batkove se vetsi skupina motorkaru posilnuje pred dalsi cestou lahvaci. Odjizdi roztazeni pres celou louku a asi soutezi, za kym budou vice letat drny. Krajem louky vede cesta.
                              0 0
                              • Neddy  

                                Buď rád, že jeli vedle sebe po louce… snad bys nechtěl, aby takhle rozryli tu cestu na kraji louky…

                                0 0
                                • Splinter  

                                  Ale dyť motorka cestu nerozryje, ne?

                                  0 0
                                  • Neddy  

                                    Byla jen ukázka toho, že prostě nesnášíte motorkáře… když jedou po cestě – nelíbí se vám to, a když jedou na louce, kde každý jede jinou stopu a žádný škody po jednom průjezdu být nemůžou, tak se vám to taky nelíbí.

                                    0 0
                                    • pegas  

                                      nelibi a nelibi…ani jedna verze totiz neni  pro inteligentniho cloveka..

                                      0 0
                                      • Neddy  

                                        Hele zábava je zábava, a jestli někomu vadí projetí motorky po louce, tak asi normální nebude. Jsou lidi, kteří si v životě taky užívají a nesedí jen doma na prdeli u kompu (a nechtějí kvůli tomu skupovat pole a louky, aby se projeli legálně).

                                        Doufám, že hlavní problém byly ale ty lahváče a ne to, jak jeli.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Ono, ale jak jsi v prvním odstavci naznačil ono to taky někomu patří víš? On z toho třeba má i nějaký užitek. Ona by se ta louka třeba mohla i poškodit. Když si doma uděláš novou fasádu, a sprejer ti ji pomaluje kosočvercema a bude ti vykládat, že je to pro něho zábava a přece si kvůli tomu nebude kupovat barák. Tak co ty jako majitel soused apod?

                                          0 0
                                          • Neddy  

                                            Prostě někdo rád plete jabka s hruškama… srovnáváš nesrovnatelný. Kup si motorku a zkus si na louce vyjezdit novou trasu… než po tobě nějaká stopa bude vidět, dá ti to sakra práce. Takže pochybuju, že by škody vznikly. A ty snad na kole jezdíš jen po vlastních pozemcích? No ty možná jo, ale je spousta freeriderů, kteří jsou taky cyklisti, a nejezdí jen po vytyčených cyklistických trasách.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              Dopady takové neškodné motorky vidím často. Sám jsi to tu ve foru zmiňoval.

                                              Dám ti jiný příklad když se ti kosočtverce nelíbí.

                                              Představ si, že máš (nebo tvoji rodiče) rybník. Jak by se ti líbilo, kdyby ti tam chodil někdo pytlačit? (však to se ztratí těch pár ryb)

                                              nebo např. na chatě máš bazén a puberťáci ti do něho chodí když tam nejsi. Však oni tam nic neudělají ne? To ani nepoznáš, to je taky v pořádku?

                                              Nebo např. ti někdo bude parkovat ve vjezdu, šak o nic nejde. zrovna jsi tam tam nebyl. To si mám stavět vlastní garáž nebo co?

                                              To jsou takové neškodné příklady stejně jak ta louka. Prostě jsou zákony co se musí porušovat jak tu taky píšeš. Dyť je to zábava. např. v zimě polít veřejný chodník, aby se na něm dalo klouzat. To je taky zábava ne?

                                              0 0
                                            • mastihuba  

                                              no nesrovnává, bo kdyby mi nějakej ***** jezdil na mašině po louce, kterou pak seču králikům, tak tam s klidem napnu ostnatej drát :) toť pohled z druhé strany věci.

                                              0 0
                                        • pegas  

                                          je jezdit a ,,jezdit"…bohuzel jen male procento lidi umi jezdit, dokaze premyslet, predvidat a chova se ohleduplne (napr. kdyz projizdi kolem cyklisty tak zpomali, podekuji, kdyz uhne, nebo jezdi tam kde nikoho neohrozi, pripadne nadela minimalni skody,atd.)…ve vetsi casti se opravdu jedna o vymasteny hlavy…i presto ze ho slysis, ze jede a nasledne prchas aby ses schoval (v lepsim pripade to vi ze prednim je biker, pesak), tak i tak projede motorkar ve velke rychlosti, dela solidni kraval a podobne..a konkretne v tvem veku pochybuju (pokud nezavodis) ze mas tolik zkusenosti s jizdou na motorce a hlavne ze mas schopnosti, abys dokazal adekvatne rozeznat rozumnou jizdu na hranici svych moznosti…

                                          0 0
                                          • Ruprt2  

                                            což mimochodem platí i pro kola auta apod.

                                            Ale jen taková poznámka je skutečně většina těch vymaštěnců? Ono to tak totiž vypadá, ale možná to tak být nemusí. Když projede 5 motorek o kterých pomalu nevýš a jeden vymaštěnec, který se postará aby o tom věděli všichni. Kterých je víc?

                                            0 0
                                            • pegas  

                                              ano plati to pro auta, chodce, cyklisty,blondýny za volantem, atd.....ja pouze reagoval na onu skupinu motorkaru v lese kde mam zatim zkusenot prave 5 blbu,1 slus­nej…takze jen tak pro vysvetleni:-)..

                                              0 0
                                              • assassin  

                                                presne tak, kdyz ty „slusni“ jezdej mimo civilizaci apod a ty je nepotkas, jak muzes vedet ze tech „spatnejch“ je vic? to je jako bys trvale sedel v baru a rikal ze vetsina lidi jsou ozralove…

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  Kruci, ale toto je přesně reakce, kterou jsi tu měl napsat hned jak vlákno vzniklo.

                                                  Když jsem byl malý kluk, a chodili jsme po Zlíně hrávat basket, tak tu bylo košů jenom pár fakt tak třeba 5–6 hřiš't ve Zlíně co měli koše OK. Ne jak teď, kdy je to na každém rohu.

                                                  Jenomže čas od času se našlo nějaké pako, které ten koš urvalo. A to nebyly žádní borci, co smečovali až to strhly dolů. To byla paka. která si pod koš dala popelnici nebo krabici a houpali se na  tom i ve dvou (Neptejte se mě proč). Když se rozneslo, kdo urval který koš, tak jsme si ho podali. Takový malý spravedlivý lynch (podotýkám klukovský žádné nabroušené tretry nebo šutry do šišky.)

                                                  1. I my co tam chodíme jenom hrát jsme pak byli za grázli, kteří ničí koše
                                                  2. Neměli jsme pak kde hrát.

                                                  Zkus to brát jako malý námět. Pokud bych byl motorkář považoval bych se za slušného, měl bych ten sport rád a to až tak, že bych měl potřebu ho tu obhajovat, tak by mě na celé diskuzi nesralo to, že je o blbci na krosce. Ale sral by mě Neddy, který tu vykřikuje, že musí jezdit po lese, a že motorka řve a pak zas neřve, a že on se s tebou pobije, a že zákony se musí překračovat a že motorka neudělá žádnou škodu, a pak se  chlubí obrázkem, kde to motorka rozryla apod.

                                                  0 0
                                                • pegas  

                                                  po druhe a trosku pomaleji pro mene chapave:-)…reaguji pouze na zkusenost (tedy konkretni pripad a zazitek), kdy potkam v lese vicero motorkaru, kteri neberou ohled na ostatni…az potkam 5 slusnejch a 1 blba, tak s radosti napisu, ze u nas je vice tolerantnich motorkaru a kazi jim to jeden blb…

                                                  a jen tak mimochodem, neber to zle, ale moc nechapu (uz to sleduji nejakou dobu) to tvoje vecne obhajovani a komentovani kazdeho prispevku vztahujiciho se ke kritice, chovani motorkaru…byť treba patris ke skupince slusnych a zkusenych motorkaru, tak vam bohuzel mala/velka cast holt dela spatnou reklamu jako celku…ber to jako fakt…soudit podle toho celou bandu je nesmysl, ale ignorovat to asi taky nejde…takze k te tve posledni vete..ty treba pochazis z kraje abstinentu, ja bohuzel z kraje ozralu…

                                                  Silnicni motorkar, pokud si chce bezpecne a rychle zajezdit jde na okruh (misto toho ze si vesele uziva predjizdeny na plnou a ohrozuje sebe a dalsi ucastniky na silnici, nehlede na to ze na nej ceka x dalsich nastrah a nebezpeci, ktery se na okruhu minimalizujou) tak i motorkar na crosce si pujde bezpecne zajezdit na trat tomu urcenou…pokud uz jeden z nich vyjede mimo trat, mel by brat v uvahu svoje moznosti a uzpusobit tomu svuj styl jizdy..

                                                  0 0
                                                • pegas  

                                                  jinak aktualni zprava regionálního zpravodajství…cca 6 desítek chycenejch motorkaru za 1 měsíc me přijde celkem slušná nálož + ty co ještě nechytli= solidni pocet motorkaru co si jezdi uzivat do lesa…

                                                  0 0
                                                  • pepek  

                                                    Ten na jawce s padacím rámem je fakt prototyp enduristy, to jo  :-) To i věřím, že takových asi chytnou hodně :-)

                                                    0 0
                                                  • pegas  

                                                    ilustrace:-)…

                                                    0 0
                                          • Neddy  

                                            No od 11 let už jsem nějaký zkušenosti z jízdy na motorce pochytal… nehledě na to, že jsem 2 roky jezdil na závodní motokrosový 250ce (55 koní)… teď už mám bohužel jen kolo a starší motorku, z finančních důvodů.

                                            0 0
                                        • vojta  

                                          O te normalnosti by se jiste dalo polemizovat. ze ano ;-) Ono totiž neni prejeti jako prejeti – jiste se pres tu louku dalo projet tak, ze by nikdo nic nepoznal, lec ta particka  po te, co se roztahli po louce dali plny kotel a diky tomu, ze louka nebyla zrovna vyschla jsi mel videt, co jim letalo od zadnich kol. Jiste, na te louce stopy za cas zmizi, ale pokud par jedincu s takovou mentalitou projede nejakym usekem, dokazou ho rozryt k nepoznani – viz pripad s potokem, ktery jsem popsal ve svem prispevku

                                          0 0
                                • vojta  

                                  No, tu asi tezko – sotolina i nejaky zbytek asfaltu se tam najde …

                                  0 0
                              • assassin  

                                no cyklista kterej si neda pri odpocinku u hospody pivo je spis vyjimka… a je to stejnej prestupek(trestnej cin v zavislosti na poctu) jako u toho motorkare kde je to spis vyjimka… aspon z lidi co znam rozhodne pri jizde nepije nikdo…

                                0 0
                        • Mike Gaucher  

                          No moment! Se skřípěním zubů překousnu motorku na lesní cestě, ale ty už tady mluvíš o jízdě volnym teréném, což je podle mě prasárna i od těch „slušnejch“.

                          To jen tak ze známosti …:-)

                           
                          0 0
                          • assassin  

                            ja nevim co ti na to rict, je to asi spatne ale deje se tak, jizda na enduru po ceste je to same jako po asfaltce… coz chapu ze neni argument pro to jet mimo cestu, ale stejne tak je temer stejna prasarna jezdit volnym lesem na kole a to vim ze spousta lidi i tady z b-f dela, dokonce si takhle vyjetou cesticku nebere jako „poskozeni puvodni podoby lesa“ ale rika tomu singltrek a dokonce ho udrzuji, sem tam zariznou vetve, tu prikopnou skocku atd… na zapade od nas funguje i jizda na motorce v otevrenem terenu, nevim proc to nejde tady…

                            jinak ja jezdim jen po silnici a prestoze mam v garazi i enduro tak ma spunty obrousene jen od asfaltu, nemam rad jakekoliv konflikty a tim min bych chtel mit urizlou hlavu od dratu natazeneho mezi stromy.. a to moje potencialni utociste by byl vojensky prostor jince.. kde momentalne tezej drevo harvestrama a teren jakej tam vznika bych ani na motorce nedokazal zdolat… jo prej se tomu rika ze o ten les pecuji…

                              
                            0 0
                            • Neddy  

                              Ani se nedivím, že na tutu fotografii nezvnikla žádná větší pomluvná debata… vždyť se jedná o cyklisty a že rujnujou KRNAP, je už vedlejší…

                              0 0
                              • Tomínos  

                                No, chlapče zase jsi maličko vedle. Myslíš, že ten krnap rujnujou jen tak svévolně bez povolení?

                                0 0
                                • Neddy  

                                  Vím, že povolení mají, ale stále se jedná o devastování přírody… nebo chceš říct, že když dostanu povolenku na pořádání endura a budu půl roku lítat po lesích a rujnovat je, tak ti to vadit nebude, protože na to mám povolenku?

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    ach jo tohle je fakt boj s tebou, nemyslíš že oni tu trať po těch závodech zase dají dohromady?

                                    0 0
                                    • Tomínos  

                                      Ale o to nejde jestli dají nebo nedají, mladej prostě kope okolo sebe co to jde, ale bohužel jeho argumentace je kravina za kravinou, srovnává zakázaný ježdění v lesích s motorkama (to je zřejmě z jeho pohledu v pořádku) s povoleným závodem (to je z jeho pohledu špatně) Jak pak s někým takovým můžeš o něčem debatovat? Jenom pro neddyho, když dostaneš povolenku na půl roku a budeš půl roku jezdit po vytyčený trase tak je mi to uplně u ******. Ale myslím, že celý tohle forum je o něčem jiným. Jo jen tak mimochodem ten frajer na ty fotce ještě porušuje předpisy protože nemá blikačku a odrazky! A možná si to tam měl jít měřit jestli cestou dolů náhodou nepřekročil rychlost.

                                      0 0
                                      • Neddy  

                                        Žádný předpisy neporušuje, protože není na pozemní komunikaci ;-)

                                        Jinak neříkám, že MNĚ ten povolený závod vadí – jednalo se pouze o narážku na vás. Vám totiž tak strašně vadí spoušť po motorkách – zde máte spoušť po kolech v KRNAPu, ale ta vám nevadí.

                                        Půl roku po vytyčený trase? A co když budu ten, co trasu vytyčuje (můj otec téměř každým rokem)? To je pak povolenka na celý plochy… na lesy ČR, na obecní lesy… jen s jednotlivýma majitelama to je pak horší.

                                        Nevím, jak tu trať dají po závodech dohromady…

                                        0 0
                                        • Tomínos  

                                          Má povolenku? Předpokládám, že má. Nebo mi snad chceš tvrdit, že všichni motorkáři kteří se u nás prohánějí lesem vytyčují tratě na závody? Že o žádných nevím.

                                          0 0
                              • Kubiczech  

                                Není náhodou na fotce legální zavedená sjezdová trať, která funguje celoročně? Její tvůrci si zařídili potřebná povolení (což zřejmě to nebylo jednoduché) a teď se těší podpoře tamnějšího zimního střediska tak, že si kladou za cíl hostit mistrovství světa v gravity disciplnínách. Ti lidé neseděli u počítače a nepokoušeli se obhajovat budování nelegálních trailů tak, jak se snažíš ty hájit nelegální jízdu motocyklů kdekoli. Vem si je za vzor, nebuď líný a udělej to jako oni. Nenadávej, že oni jezdí po své legální trati, nadáváš snad motorkářům, kteří brousí legální enduro či motokrosové tratě?

                                Mimochodem, ta trať se po závodě upravit musí, jinak nebude jezditelná. To je předpokládám stejné jako u trati motokrosové po závodě.

                                Ještě úvaha: jak vypadá trať na fotce po stovkých jízd sjezdařů? Nevypadala by po projetí 20 motorkářů ve stejně nepříznivém počasí stejně nebo hůře? Já vím, ty žiješ v tom, že motorka je vznášedlo. (:

                                0 0
                                • Neddy  

                                  Nenadávám na ně, sám jsem ještě nedávno sjezd jezdil… ;-) Víc nebudu komentovat, očividně to nemá cenu a čas na to nemám.

                                  0 0
                                  • Kubiczech  

                                    Děkuji, nekomentuj nic, protože jsi mě zatím nepřesvědčil, že tvůj rozhled nekončí za „skly“ motokrosových brýlí… (:

                                    0 0
              • Kubiczech  

                Promiň, ale myslící a ohleduplný motorkář by nikdy nevypustil z pusy takové výroky. Přesvědčuj si koho chceš. Co považuji za ohleduplného motorkáře máš jen o kousiček výš – ty to opravdu nejsi.

                Žiješ v nějakém bludu, že všichni nenávidí motorkáře. Nikdo to tady netvrdí a alespoň u mě to tak není. Vadí ti snad, že se někdo ozve, když vidí v lese spoušt po arogantním motorkáři? Když ho motorkář v lese omezuje, ohrožuje? Zkusím to jinak. Máte zahradu? Má ji tvoje maminka ráda? Pěstuje kytky, stromy, cokoli? Byla by zticha, kdyby mužík na motorce otevřel branku a rozoral ji? Byl bys zticha ty? Nebo někdo, kdo tomu přihlíží?

                0 0
                • Tomínos  

                  To je něco jinýho, zahrada je přeci JEHO pozemek, les je všech! To znamená zřejmě něco ve smyslu co je naše to je vlastně i moje a co je moje do toho ti nic není = tam si můžu dělat co chci.

                  0 0
              • zichis  

                ta averze proti motorkářům v lese má přece jednoduchý důvod. Ty ale máš zřejmě nějakou poruchu osobnosti kvůli které ti chybí schopnost empatie, takže ho nevidíš. Pokusím se ti ho vysvětlit: Tak jako různý zvířata chtějí mít svý rajóny, kde se budou cítit dobře a reagujou podrážděně na vetřelce, tak i lidi sere když někdo poruší zákonama vytýčený meze „rajónů“. Motoristi mají svý dálnice + silnice 1.třídy a vztekají se když se jim tam motá cyklista, vyznavači MTB zase mají les kde si chtějí užívat klidu bez motoristů a budou nasraní až agresivní na každýho, kdo jim to překazí.

                0 0
    • Dzany  

      Procetl jsem si zde par prispevku, ktere reagovali na moje vlakno. Nechapu nektere, jak to intelektualne berou. Nepotrebuji na to zadnej titul, abych vedel, ze borec na krosove masine nema v lesni oblasti, kde je jeste na konci osazena znacku zakaz vjezdu vsech motor. vozidel s vyjimkou lesni spravy, co delat. Nebudu si hrat na zadny rozmazlenyho blbecka, ktery breci, jen konstatuji, ze jsme jeli z prudsiho kopce a bohuzel masinu jsme slyseli az na posledni chvili, a proto pozde reagovali. A jakozto normalni inteligentni clovek se panu dokonalemu na masine vyklidil cestu a presto jsem byl odmenen skvelymi urazkami. Myslim, ze kdyby se to stalo vam, tem zvanilum, kteri to jen zpochybnujete, tak budete reagovat stejne jako ja. Bohuzel spekulanti jsou vsude. Myslim si, ze jelikoz patrim k lidem, kteri se snazi chovat slusne, tak me tato situace vylozene sokovala a znova jsem si utvrdil, ze ne kazdy motorkar je slusny ridic, bohuzel se mezi temi slusnymi najdou prave tito pi*usove, kteri dokazou porusovat zakony, jak na bezicim pasu. A to neplati jen o motorkarich, ale i normalnich ridicich. Takze pokud zde nekomu vadi, ze se nevyjadruji k tomuto tematu, je to prave z duvodu toho, ze nemam nekomu potrebu dokazovat, kde byla chyba. :o)

      0 0
      • lonaro  

        Zdravím vespolek.

        Přečetl jsem si pár příspěvků a zbytek přeskočil, ale i tak si dovoluji napsat pár řádků, neboť jsem nabyl pocit, že vzájemná nesnášenlivost někdy převažuje nad zdravým úsudkem. Do lesa se nesmí ani na kole, ani na motorce ani se řvoucími ratolestmi. Za chvilku nebudou mít tu možnost ani houbaři… To je zatím vize budoucnosti – na Slovensku jsou jí už blízko… No možná ji někdo fandí…

        Motorkáři – jako každá jiná sociální nebo sportovní skupina či komodita obsahuje jak slušné jedince, tak měně slušné, tak i bezprizorní hovada. To samé platí např. i o myslivcích. V komoditě motorkářů je rozdíl mezi MX (krosky) a Enduro (mj. má světlo a tolik neřve). MX jezdí na motokrosových tratích k tomuto určených, obvykle krátkých (do 5-ti km) a technicky dosti náročných (skoky, apod.). Enduro sport je určený mj. pro provoz ve volné přírodě, tudíž i v lese. Tak tomu bylo, je a bude. Žádný zákon, opatření, ani značka či závora tomu nezabrání, dokud tento sport a zájem o relaxaci tímto způsobem bude žít.

        Bohužel vláda, ani autoklub ČR, který by to měl legislativně řešit se k výraznější činnosti (kromě zákazů a buzerace) nemá a komerční dostupnost čínských motorek a čtyřkolek dělá v rukou široké veřejnosti divy. Často účelově rozdmýchávanými např. televizními katastrofickými zprávami s danou tématikou.

        I skupiny motorkářů – enduristů (ti co jezdí v lese) se mj. dělí na:

        Sportovně orientovaní – (ti znají sportovní řády, předpisy, často mají, nebo musí mít tišší výfuk, jezdí obvykle v pracovní dobu a když někoho míjí, vždy !!! přibrzdí na nízkou rychlost a s minimálním plynem, nebo zcela zastaví a vypnou motor, např. když míjí koně. Na druhou stranu mohou některý úsek trénovat poměrně svižně „na srdce“, takže zatarasit jim cestu kolem napříč s návrhem na interwiev nemusí být dobrý nápad, pokud dotyčný zrovna nepožil Red Bul, který mu dává křídla. Při takové jízdě zcela určitě budou slyšet 1km dopředu. Ale pokud někoho na cestě uvidí, vždy včas přibrzdí!!! Jedno z poznávacích znamení je nepoškozené startovací číslo (2× na bocích, 1 x na masce vpředu). Obvykle na motorce nesedí a fyzičku mají skutečně dobrou z neustálého praní s cca 115-ti kilovou rozzuřenou motorkou. Obvykle nemají problém se zákonem, řády, lesáky, myslivci protože se znají, do chráněných oblastí zásadně nejezdí a v lese často pomáhají, takže mají obvykle zásluhy o rozvoj přírody větší, než kdejaký zelenáč.

        Lufťáci – o řádech, předpisech, apod. toho obvykle moc neví a pokud ano, stejně je nerespektují. Jezdí obvykle o víkendech. Jsou mezi nimi slušnější i méně slušní, popř. i arogantní a zakomplexovaní jedinci. Pokud slyšíte řev krosky na míle daleko, případně se už na vás řítí plnou rychlostí – můžete si být jistí o co jde. Podle stupně inteligence a řidičského umění se doporučuje včas uskočit a vyhnout se jakémukoliv kontaktu, včetně verbálního. Pokud Vás objíždí a sprostě nadává, může se jednat o komentář svého vlastního jezdeckého umění. Není výjimkou když takový týpek jede v neděli ve 14 hod. v příměstském lesíku co to dá, a s plným řevem laděného výfuku míjí rodinku s dětmi. Co si zaslouží (stejně jako podobně jedoucí cyklista bez řevu výfuku) si asi každý doplní sám…

        Číňani, puberťáci, magoři – široká možnost pořízení laciných moto a čtyřkolek dala tyto stroje do rukou každého, kdo jen trochu touží zažít moto dobrodružstvím včetně mamin ve dvoudílných plavkách, které se pak s celou rodinnou výpravou prohání po paloučku u lesa v jejich oblíbené víkendové oblasti a nedej bože ve spolupráci s partou výrostků, kteří se potřebují předvést vykuchaným výfukem, či požitím „hustého povzbuzovadla“ oblažují svojí přítomností místní chatovou oblast. Asi není možné se divit zájmu místních usedlíků, kteří pak zručně hážou vidle po všem co připomíná motorku, nebo motorkáře…

        Ale nemusí být všichni úplně stejní. Stejně jako nikdo nevymýtil Rock ñ Roll, nikdo nevymýtí enduro. Někdo možná nenávidí rockery, ale i to jsou lidé a mají právo na život a svoji zálibu. Někdo možná nenávidí enduristy, ale i to jsou lidé a mají právo na život a svoji zálibu. Chce to jen, aby to společnost pochopila a umožnila jim to, jako jim umožňuje legální nákup endur a čínských polorozpadlin, ze kterých finančně profituje. Jen tak bude klid. Pokud to nechápou (spíše nechtějí chápat) ti nahoře, bylo by možná skvělé, kdyby to pochopili, nebo se o to alespoň snažili „obyčejní lidé“. O hovada, hulváty a zfetované magory nestojí nikdo. Na kole, na motorce, ani pěšky. Ale do jednoho pytle bych to neházel.

        Pokud to někdo dočetl až sem, snad má pár námětů na zamyšlení, popř. na dialog.

        0 0
        • Barak  

          Já myslim, že společnost chápe, že chtějí jezdit v lese, ale umožnit jim to prostě nechce.

          0 0
          • Kubiczech  

            Spíše společnost chápe, že chtějí jezdit v lese a právě proto jim to umožnit nechce.Ostatně když si někdo vybere koníček, o němž předem ví, že si ho v ČR nemůže legálně užívat…

            Výše zmíněný elaborát nechápu, je o věcech, o kterých se tu nikdo nepře.

            0 0
            • Neddy  

              „Ostatně když si někdo vybere koníček, o němž předem ví, že si ho v ČR nemůže legálně užívat…“ – ty narážky mi přijdou vtipnější a vtipnější :D

              0 0
              • Kubiczech  

                Řekl jsem nepravdu? Je prostě fakt, že existuje pár enduro tratí a jinde enduro motorku legálně nevyužiješ k účelu, k jakému byla stvořena. Každý, kdo si tu motorku koupí to ví a je jen na něm, jak se chová. Pakliže bezohledně, nikdo ho v lese trpět nebude. Není-li bezohledný, pak nikdo povětšinou nad jeho jízdou v lese neřekne ani popel bez ohledu na to, zda je to legální nebo ne.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Nezapomeň, že jsou zákony, který se musí překračovat :-D

                  0 0
        • Neddy  

          Ten předposlední odstavec by se dal zjednodušit – je to o soužití.

          Jinak jsem to přečetl celý a nemám co dodat…

          0 0
    • Jogador  

      „Ja jsem bohuzel cholerik, ale v tu chvili jsem se nejak ovladl“ myslíš vážně že to bylo ovládnutí? Já myslim, že to byl pud sebezáchovy:D 

      0 0
      • JSt  

        presne tak to vidim. vyhodnotil situaci, ze na to nema a jen sklopil usi ;-).

        0 0
        • mastihuba  

          fakt se těšim na nějakej trejd " dostal jsem podmínku, ale stálo mi to za to" :)

          0 0
        • Dzany  

          Jo jsem cholerik vole, tak ne*er. Ja nebudu se poustet do nejakyho po usi v chranicich obalenyho ubozaka na motorce, kor, kdyz tam byl jeste jeden. Jo mozna jsem byl posera, ale vy schvalne rypete. Mozna byste reagovali jinak, ja vam vase silna slova neberu.

          S touhle debatou uz koncim, nema to cenu, vecne dokola.

          0 0
          • Ruprt2  

            Taky se snadno naseru, když po mě někdo vystartuje. V mých očích je hrdina, kdo to přejde a někdy mám pocit, že je to i větší dřina. Ono na někoho vystartovat pííčo vole zkurvenej není žádné hrdinství ani si to nenechat líbit a pak toho litovat.

            0 0
      • přejetá_veverka  

        že jo… je to všeobecně známý fakt že jakýkoliv motorkář na světě by kdykoliv a kdekoliv zmlátil jakéhokoliv cyklistu – protože motorkáři jsou drsní mačo svalnatci a cyklisti homosexuální baletky v elastickém… aneb bu bu bu ty malá píčo 8-O

        0 0
        • wartburg  

          Vsichni motorkari jsou neco jako rambo, treba Neddyho fotka v profilu o tom vypovida.

          0 0
          • přejetá_veverka  

            lol… ale to je fotka v blízkosti kola – jakmile nasedne na motorku tak se změní… asi jako Hulk když se nasere 8-D

            0 0
          • Neddy  

            Hodně stará fotka, to jsem ještě neposiloval…

            0 0
          • Neddy  

            Jo a jinak nemusíš mít na sobě haldy svalů… stačí trocha, zato pevných jak beton… hodně svalů snižuje mrštnost

            0 0
    • Mejša  

      Tak zrovna motokrosaři uplně ne, ale s lesákama apod. :-!…jezdím hodně Bílý Karpaty, protože jsem odtud…mame tady pár pohodovej cestiček, jenže ti *** jak pořád sváží dřevo, tak nám ty cestičky uplně ničí a je to tam tak možná pro DH nebo tank a ne pro XC! :(…na štěští jsou to jen zničené sjezdy, výjezdy se jezdí jinama…ale fakt ti lesaci, ani okolní obce asi neuvažujou, že když tady udělají nějaký pěkný cestičky pro turisty/bikery, tak tady budou mít větší návštěvnost, turismus a vydělají na to..ne, prostě musí všechno po******, nechat tam klidně na příč cesty spadlou kladu nebo i menší kládky a nás ještě začnou buzerovat…tímto bych taky chtěl pozdravit všechny ty ***, kteří tyhle svinstva dělají!!!

      0 0
    • drtyc  

      tak koukam se tu zvrhava, tak banan a papa

      0 0
    • spešl  

      Tak jsem si tu něco málo přečetl a myslím, že by to chtělo občas více tolerance a to na všech stranách… Nestačím se divit, jak spoustu dle mého soudu rozumných lidí, zde bohužel pod návalem emocí zacházejí trochu dále, než by museli… Jsem stejným dílem cyklista, motorkář, chodec, plechovkář a já nevím co ještě a možná proto vidím věci trošku jinak než někteří zde zúčastnění… Jezdím na kole i na motorce v terénu a nikdy jsem neměl jediný problém, naopak, mnohdy mi pěší či cyklisté při jízdě na motorce fandili, stejně jako motorkáři při jízdě na kole… Asi je to přístupem.Plně se ztotožňuji s příspěvkem, který napsal Ionaro a troufám se zařadit do první kategorie motorkářů. Kdysi jsem jezdil závodně enduro a dost se mi po starých časech stýská, spousta lidí chodila fandit, stejně jako dnes na bikové závody. Jezdím , alespoň dle mého soudu, ohleduplně nejen k přírodě, stejně tak i k lidem. Vždy, když potkám pěší, cyklistu, koňáka minimálně zpomalím na rychlost chůze, popř. zastavím, je li to třeba a pozdravím, většinou mi bývá opětováno s úsměvem také…

       

      Takže buďme k sobě tolerantní a nesnažme se napadat kvůli „hloupostem“, nikdo z nás tu nebude věčně a život je příliš krátký na to, abychom si ho ještě navzájem ztrpčovali…

      Howg.

      A teď do mne… :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.