• Czechak

    Zdravím, přemýšlím nad koupí Tribana RC520. Měřím 192cm, rozkrok 92cm. Velikost jsem nijak neřešil a počítal s tím že vezmu XL. Dnes jsem kouknul na geometrii a zjistil, že je to nějak malé oproti jiným kolům. Sedlovou trubku to má 53cm a horní 57cm. Když to porovnám s koly od qayron/rb/gt odpovídá to spíše velikosti L. Poskládám se na to? Vychází mi sedlovka vysunutá na 28cm, čili v rámu bude pouze 7cm. Není to už moc málo?

    0 0
    • mfabi  

      Zdravím, využiji s dotazem tohle vlákno a budu rád za každý názor. Řeším koupi nového kola a nevím jakou velikost rámu L nebo XL. Moje výška 188cm, inseam 90cm, délka paže 64cm. Geometrie aktuálního kola reach: 485, stack: 624, HA 68, SA 74, BBdrop 36, Představec vozím 45mm a pocitově akorát (lehce možná natažen). Přemýšlím o kole, kde rozměry a rozdíly L/XL jsou: reach 480/505, stack 630/640, HA 65,5, SA 76.5, BBdrop 34. Touto optikou mi z toho vychází asi Lko, nicméně ještě mě napadá jestli hodnota Reach, tak jak je v tabulkách není pak v reále ovlivněna položenější hlavou a strmější sedlovkou (oproti stávajícímu kolu) nebo s tímto už tabulkové hodnoty geometrie počítají. Co byste doporučili vy? Díky za reakce

      0 0
    • capo  

      Nechci zakládat nové téma, tak zkusím využít tohle.

      Jezdím na TCR, kupoval jsem ho na základě výsledků z fittingu kterej mi dělal borec (Kuře) v Triexpertu. To kolo mám min 6 let, prošlo různými úpravami, ale ten posed mi vyhovuje a od té doby jsem ho neměnil. Změna je život, koukám na Ultimate a protože pořád není tak mě zaujalo Yeoleo. Tady jsou porovnané jejich geometrie https://geometrygeeks.bike/…2-2021-59cm/

      U Ultimate zřejmě jiná volba než L nedává smysl, u Yeoleo to spíš vypadá na jejich XL, který je rozměrově bližší. V obou případech by tam byl integrovanej kokpit, takže ne úplně jednoduché možnosti změny délky představce – teď mám 440/10 a u nového bych pravděpodobně šel do stejných rozměrů.

      Vaše názory, prosím?

      0 0
      • Aduldinho  

        Čus, mám Yoelóčko R11 v XL, měřím 187 a rozkrok cca 88cm, sedí mi, kokpit 10mmx440mm, škoda, že si z Prahy, mohli jsme nějak porovnat naživo ty geometrie ;-)

        Na fittingu jsem však nikdy nebyl.

        0 0
      • Aduldinho  

        Jo a jestli budeš brát rám přes kluky z Morkovic, nabízejí možnost výměny kokpitu, ale je to samozřejmě s tou veškerou integrací asi celkem o*er! :-( Proto bych to doporučil osadi už elektrikou, ať maximálně řešíš hadice od brzd ;-)

        0 0
    • Fanda0071  

      Zdravím pánove a dámy,

      využiju založeného vlákna a zeptám se jestli by jsem se vešel na gravel od Orbea Terra ve velikosti M ? Moje míry jsou 180cm a 84 inseam.

      Našel jsem poslednej kus za férovou cenu tak mně takhle otázka hodně zajíma :D

      Děkuju za kazdou odpověď.

      0 0
    • plzakj  

      Zeptám se tady. Chci menit riditka z oem C3 kompaktu, ktere maji reach 80 na zipp carbon ergo sl70, ktere maji reach 70. Predstavec mam ted 110mm a posed/uchop mi maximalne vyhovuje. Mam dat 120 predstavec, abych pro uchop na pakach kompenzoval ten kratsi reach?

      Je to na CX (Cannon cadex), ktere pouzivam jako sterkolet/silnici (na jezdeni v terenu to kolo nemam).

      0 0
      • kubad  

        Nejdřív se na tom svez,

        0 0
        • plzakj  

          Ja chci menit i ten stavajici predstavec a chtel jsem to objednat najednou. Jen premyslim, jestli vzit 110 nebo 120.

          0 0
          • kubad  

            Změní se ti uchop za páky, ale s delším představcem pak zase horní úchop a u spodního je to otázka . Já bych těsto a pak až objednával

            1 0
    • Maarkuss  

      Ahojte, premýšľam nad Orbea Alma M20, ale neviem si poradiť s veľkosťou. Mám 185cm a Orbea odporúča veľkosť L (178cm – 190cm). V tomto smere to vyzerá všetko ideálne a jasná voľba pre L.

      Mal som však možnosť niekoľkokrát si zajazdiť na Cannondale scalpel carbon HT vo veľkosti XL (cannondale odporúča veľkosť XL: 180cm – 195cm) a ten bike mi sedel perfektne. Porovnal som geometrie Orbea a Cannondale:

      https://www.bike-stats.de/…ie_vergleich?…

      Orbea v L je výrazne menšia. Keď však v tom porovnaní prepnem Orbeu na veľkosť XL, je ta geometria velice podobná tomu, čo má vo veľkosti XL Cannondale. Vedeli by ste mi poradiť, resp. má niekto reálne skúsenosti s podobnou výškou ako mám ja na biku orbea alma?

      Budem vďačný za každý názor.

      orbea alma m20:

      https://www.orbea.com/…lma-m20-2024

      0 0
      • adam1  

        Ber kolo co ti pocitově sedne /vyhovuje

        0 0
      • oddie  

        Jen podle výšky to zas tak jasné není. Hodně udělá délka nohou, pak i délka rukou…

        0 0
      • Tomcat  

        Ta tabulka se srovnání starých modelu nebude směrodatná.

        Hlavně to chce vyzkoušet.

        1 1
      • skaj  

        A co jezdíš teď? Odpichnul bych se být tebou dle dlouhodobe zkusenosti s tím, co ti ne/vyhovuje.

        0 0
        • Maarkuss  

          Momentalne Grand canyon 8 (L)

          0 0
          • skaj  

            Tak si porovnej jeho reach, slack, představec a svoje pocity s tím co vybírás. Vybrat pak bude snadné.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.