Sport Arsenal 506 - vnitřní rozměr

9 nepřečtených
  • capo

    Ahoj,

    mohl by mi prosím někdo z majitelů této brašny zjistit maximální vnitřní rozměr – délku? Potřeboval bych vědět, zda se mi tam bez problémů vejde 150mm dlouhá pumpička (http://www.kupkolo.cz/…7g_5977.html). Vím jen že vnější délka je 16cm :(

    Díky!

    Pro info – brašna http://www.saeshop.cz/…-art506.html

    0 0
    • MlokCZ  

      Vnitří rozměr se měří blbě, v nejdešlím místě je to téměř těch 16cm, ale tohle nebude pro celý průměr pumpičky využitelné.

      Ale když má jen 15cm, tak se tam nejspíš vleze.

      0 0
    • capo  

      Nemáte někdo další zkušenost, případně možnost změřit prosím?

      Pokud se tam totiž nevejde nějak rozumně, tak koupím tu její kratší 100mm verzi. Vozím UST, takže přepokládám její pouze nouzové využití, ale přesto bych radši tu větší…

      0 0
      • nobody  

        cca 16cm, měřeno ne až dokonce, protože je konec dost zůžený. Myslím, že pumpa 15cm se vleze, ale pozor na to, že je podsedlovka dost dlouhá a hůř se upevňuje pod sedlo. Já ji třeba na sedlo WTB Pure neupnu, manželce na dámské WTB Speed sedne.

        0 0
        • capo  

          D9ky za změření. Myslíš tím, že může být problém jen pokud v ní bude pumpička přes celou její délku, nebo i bez ní?

          Jinak mi konečně odpověděli i ze SportArsenalu­.„brašna má vnitřní rozměr délky v průměru 16 cm, jelikož se nejádná o pravidelný tvar, délka kraší strany je 13 cm a délka delší strany je 18 cm.“

          Stále se tedy nemohu rozhodnout…

          0 0
          • MlokCZ  

            Mně přijde ta 506tka vůbec docela debilního tvaru. Já ji ani nezačal používat, jak se mi nelíbila. Stála ale pakatel a hodily se mi navíc ty malé imbusy, co jsou v balení, tak jsem ji před časem zkusil koupit.

            Je příliš dlouhá, takže i když ji na sedlo vůbec upneš, tak přečnívá sedlo a vadí tam, když jdeš za sedlo.

            Mini wedgie mi vychází tak, že mi nepřečnívá sedlo ani trošku a tedy nevadí vůbec když se jde za sedlo.

            Když vozíš UST, tak doporučuju tu variantu co vozím já, tedy 10cm variantu Airbone + brašničku Specialized mini wedgie (do téhle brašničky tu 15cm variantu Airbone nedáš určitě). Nacpal jsem to tam i se 130g duší a multiklíčem. A když jsem nedávno vyměnil duši za 95g, tak je tam ještě i rezerva.

            0 0
            • capo  

              Byl jsem změřit vzdálenost sedlovky od konce sedla (a to ho mám naražené poměrně dozadu) a musím ti dát za pravdu, ta 506 by byla asi moc dlouhá. Ta spešlácká nevypadá vůbec zle, je dobré ji vidět v akci – máš ji na kolech v profilu. Navíc se dá sehnat za poměrně slušnou cenu – nechci dávat do brašny, kterou budu vozit jen velmi příležitostně zbyteně moc peněz, jako třeba do dalšího kandidáta –

              http://www.lezyne.com/…caddy-s.html

              Dík za postřehy.

              0 0
              • MlokCZ  

                Mini wedgie má navíc nejlepší materiál, co jsem zatím měl jakoukoliv brašničku v ruce, když se jede ve sračkách, tak se dovnitř nedostane voda (v hustém dešti občas nepatrně ano, ale také ne moc).

                Tu Lezyne mám jeden kus také doma, takže můžu srovnat. Tu jsem jeden kus bral kvůli teleskopické sedlovce, kde nemůže být druhý pásek na sedlovce.

                V S velikosti je ještě o dost menší než ta mini wedgie. A ten mechanismus upnutí je celkem dobrý na to, že je pouze za sedlo, ale má to několik komplikací. Musí být naplněná přesně akorát, když je více nacpaná, tak už se ten mechanismus nezapne (je elastický a dost se nevytáhne). Pokud je naplněná málo, tak je to zase málo napnuté a nedrží tak dobře.

                Mini wedgie drží výrazně lépe, pokud je utažená hodně, tak se ani nehne.

                A tu větší Lezyne jsem měl v ruce taky, ta je velikostí ± srovnatelná s tou mini wedgie a má delší ten upínací mechanismus. Takže u ní není problém, že by se i plná nezapnula, ale je tam vždy ten problém s tím, že to trochu pruží, jak je ten upínací mechanismus elastický a už vůbec moc dobře nedrží (tedy neupadne, to ne, ale už má tendenci klepat o sedlo v terénu).

                A ještě u té Lezyne je tlustá vrstva ze spodu brašny, protože jsou tam uchycené oba konce toho upínacího mechanismu a tohle se ve sračkách bude celé nechutně promáčet a držet tam bordel.

                Tu Lezyne bych na bike do pořádného terénu určitě nebral, to je dobrá brašna na silničku.

                Ještě jedna věc mi u Lezyne vadí, když chceš dovnitř, tak musíš sundat ten upínací mechanismus a pak to tam zase rvát zpět, to je taky pěkně debilní. A tím i ta kapsička na multiklíč, která je mimo hlavní prostor ztrácí smysl, když stejně musíš i v tomto případě sundat ten hlavní upínací mechanismus.

                Do mini wedgie se dostanu, aniž bych sundaval sucháč (a i kdyby, tak tam sucháč upnu snadno a rychle a ne jako u té Lezyne, kde je třeba u té menší to rvát a napínat).

                A na funkci brašničky jsem hodně pedant, vozím ji pořád (občas jezdím bez camelu a navíc na celodení výlet už jsem na hranici váhy co snesu na zádech, když vezmu více pití, takže těch pár gramů v brašničce už se taky hodí) a musí mi i v náročném terénu perfektně držet a nesmí nikde překážet.

                U té mini wedgie nemám ani problém, že bych o ni někdy zatrhnul oblečení (jen u Sterea, kde mám 34,9 sedlovku musím dávat pozor, aby konec sucháče na sedlovce končil ve správném místě, což ale není problém).

                0 0
                • capo  

                  To je fakt neuvěřitelný, kolik toho člověk v tvém věku už zkusil :) Přesně to, o čem v souvislosti s Leyzine mluvíš, jsem si říkal když jsem na ní koukal. Půjdu do Spešlácké. Díky!!

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.