• default

    Cus, rad bych se zeptal, ma-li nekdo moznost se vyjadrit k obou speslackym endurum z letoska a lonska. Mam moznost koupit oba, u te verze 06 by me to vyslo o neco (20k) levneji. Jde mi o univerzalni bike na kterym dam v poho celodenni nezavodni vylet a zaroven se nebal ve sjezdu to pustit, sem tam nejaky skok atd. Ted jezdim na RB Speedsterovi (toho co mam v profilu ale s MZ MX Comp 120) a uz mi nestaci, neb mam strach, ze ho rostipu… ;-) Cetl jsem ten test ve Velu, kde bylo Enduro 07 srovnavany s Monstrem, Ransomem a nejakym Mongem. Zde bych hadal, ze bude trochu sviznejsi nez 06, ale netusim jak by dopadlo porovnani ve sjezdu… Diky moc za nazory… :-)

    0 0
    • default  

      Hola, to mi nerikejte, ze se tady nenajde nikdo, kdo by se na obou kolech nesvezl. A nebo alespon neznal nazor nekoho, kdo by o tom neco (aspon malo) vedel… ;-) Dik.

      0 0
    • tomfree  

      Staré enduro jsem nikdy nejel,jen to nové a pro mé pojetí endura je tupé a spíše maraton a pro maraton zase moc enduro posez,takže když to zhrnu,pro mě k ničemu.

      0 0
    • Dijck  

      Jazdil som obe a osobne by som bral 2006. Zehli lepsie + tam mas konfekcne komponety nie speslacke, co je +. Tiez 2 korunka na ebdure je nezmysel. A 2006 vyzera lepsie:)

      0 0
    • default  

      Diky moc vsem za nazory… Zda se, ze skoro vsechno (vcetne ceny) nahrava staremu Enduru. U toho noveho je mozne, ze jeste cela rada veci neni uplne vychytana a obe uplne nove pruzici jednotky jeste taky maji svoje mouchy.

      0 0
    • kesu  

      ja bych sel asi do toho novyho kvuli designu.jinak se mi zda ve vsem lepsi to stary…

      0 0
      • Misiak  

        ja by som prave kvoli designu isiel do stareho :)

        0 0
        • default  

          No jo, design je takova hodne subjektivne hodnocena vec, kazdymu se libi trochu neco jinyho. Musim rict, ze designove se mi taky libi vic to stary. Ale ruku na srdce, vono na tom novym taky neco je, viz treba nase biky: www.bike-forum.cz/…11211542.jpg

          0 0
          • Misiak  

            mne ten novy pride taky okukany, obycajny a dvojkorunka sa mi vyslovene nepaci. to uz potom radsej reign… na starom sa mi pacilo snad vsetko-hranate trubky, zadna stavba, nebolo to este take pozohybane ako je to dnes v mode a uchytenie tlmica-to je ceresnicka :)

            0 0
            • default  

              Ja jsem mel trosku strach pri padu a protoceni riditek, ze nohy ty dvoubrejle pujdou do ramu a promacknou ho. I kdyz vymysleny to asi maj, pac na vnejsich nohach vidle je gumova ochrana a ram by mel bejt v miste kontaktu s nohama zesilen. Ale jinak jo, design toho ramu je v takovym tom soucasnym trendu, vsechno zakulaceny a zprohejbany – rovnou trubku nenajdes…

              0 0
              • Misiak  

                najhorsie na tom je, ze postupne vsetci vyrobcovia prechadzaju na ten pozohybany dizajn, pomaly nebude u koho kupit tvarovo cisty ram z rovnych alebo hranatych trubiek :( niekto si zrejme sekol hydroforming s abstraktnym umenim…

                0 0
    • Misiak  

      schvalne…

      0 0
    • Hurka  

      jenom se usmívám, všichni mluví o něčem, co nemohou úplně dobře srovnat. asi těžko někdo jezdil oba typy déle než „na zkušenou“. já jsem jel staré enduro jeden švih asi 80km, nové mám už cca 400km. nemyslím, že Foxka na sterém enduru je nějak lepší než Spešl vidlice na novém, je jiná. Spešl vidle je mnohem tužší a myslím komforněji nastavitelná a hlavně mki lépe sedí v kombinaci se Spešl tlumičem, na který myslím Fox nemá ani náhodou. osobně bych znova zvolil model 07…

      0 0
      • Misiak  

        pochybujem ze je tam taky priepastny rozdiel medzi fox a special tlmicmi ako prezentujes. nehovori z teba hrdost? a predpokladam ze tie uzasne special tlmice su len na zakazku vyrobene foxy s lakavou povrchovou upravou…

        0 0
      • Misiak  

        btw vacsina tredu je aj tak len o dizajne, tak nechapem co riesis. 06 je v tomto smere daleko pred 07…

        0 0
        • Hurka  

          příteli, klidně si kup, co chceš, nemám potřebu tě o ničem přesvědčovat, nechápu, proč se rozčiluješ? :-) hlavně v klidu… v původní otázce nebylo ani slovo o designu (měls napsat, „líbí se vám víc 06 nebo 07?“), a to, že je celý thread o tom, jak který model vypadá, značí, že ho spousta z komentujících (vím, že jsou vyjímky) viděla leda na fotce nebo někde na krámu a komentuje to, jak se jim líbí a ne to, jak jezdí… takže je to vcelku o ničem. jestli si kolo kupuješ dle designu, pak sorry, kup si klidně co chceš. příště se ti vykašlu na nějaké sdělování názorů.

          0 0
          • Misiak  

            ja sa nerozculujem, len (trocha agresivnejsie) predostieram svoj nazor :o) kupovat uz nic nemusim, caka ma uz len prijemna faza skladania ;) na vrchu vlakna su skusenosti ludi, ktori biky sedlali, v spodnej vetve sa riesil dizajn, preto nechapem tvoju ustipacnu poznamku ohladom skusenosti s jazdenim endura. okrem toho nikto nikoho nenutil nic kupovat, len sa polemizovalo o tom dizajne, nikto sa nehral na vseveda ohladom vlastnosti. tak klidek a nabuduce sa kludne o skusenosti podel ;)

            0 0
          • alpo  

            Jezdil jsem testovací model 07, je fakt dobrý ale na Scotta Ransom nemá. Jinak naprostý souhlas s „Hurka“ : jestli si kolo kupuješ dle designu, pak sorry, !!

            0 0
            • Misiak  

              ak to prezeniem-ano, kupil som si ram podla dizajnu. a co? :P

              0 0
              • tomfree  

                A nic,jen ti kteří si kupujou rám podle funkce to nechápou,mi se můj rám napoprvé nelíbil vůbec a teď je nejkrásnější.

                0 0
            • kesu  

              aaa tos me potesil:D:D,ne mam v planu si enduro pucit a srovnat to primo..nicmene kdyby treba hurka chtel udelat enduro vyjizdku tak bych se nebranil nejakymu srovnani:) srovnat ransoma,monstra a enduro by nemuselo bejt od veci

              0 0
              • default  

                Jestli se nepletu, tak stejnej test byl v nakym tom Velu…

                0 0
                • tomfree  

                  Jestli se nepletu,tak test třeba nomáda ve velu byl k pláči.

                  0 0
                  • default  

                    To jo, nekdy se taky dost divim, vono objektivne testovat asi uplne nejde. Zajimavy je, ze vysledky jsou vzdycky hodne ovlivneny osazenim kola. Monster byl celej v SH Saint, vidle a tlumic Fox a ziskal (krom akcelerace) takrka plnej pocet. Oproti tomu ostatni kola mela osazeni o neco horsi a na vysledku testu to bylo hodne znat. Me prijde, ze kdyz v testovanejch kolech ve Velu vidim vidli nebo tlumic od Foxe uz tusim jaky bude hodnoceni… ;-) O kvalite Fox vyrobku samozrejme nepochybuju.

                    0 0
                    • kesu  

                      prave proto bych udelal nejakej lepsi test,stejnak vetsina uzivatelu tedlech kol si je uspusobi podle sebe proto tydle testy neberu vazne

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Ono i kdyby se snažili sebevíc (a že by ty testy o něco lepší být mohly), tak to stejně nebude moc objektivní, když každý má jiný jízdní styl a jiné požadavky na kolo.

                      Takový jeden příklad, mě osobně skvěle sedí muj Cube AMS 125ka. Je to s RP23 tlumičem jedna z nejlineárnějších možností zadní stavby, co se dá vůbec koupit. Pro mě super, protože neprovozuju žádné větší skoky a tak se sagem kolem 20–25% (který mi sedí) akorát využívám celý zdvih. Ovšem pokud někdo by na tom dával trošku větší dropy (a to nemyslím nic brutálního, ale třeba kolem 0,5–0,75m), tak by musel docela přifouknout tlumič, aby nechodil na doraz a kolo by hned mělo příliš malý sag a hůře žehlilo malé nerovnosti. Takže pro někohu to bude třeba úplně nevhodné kolo.

                      A takovéhle konkrétní postřehy, kde by napsaly věcné porovnání např. ohledně výsledné progresivity (nebo ještě lépe ty zadní stavby změřily jako to dělá německý bike magazin) mi tam pak chybí a z testu se vlastně nedovím téměř nic.

                      0 0
              • Hurka  

                nejsem proti, rád to udělám! Kdo jsou majitelé Enduro 06, Ransom, příp.dalších Enduro modelů pro srovnání a jsou distančně dostupní? Tento víkend asi už je pozdě, ale ten příští bych pěknou enduro vyjížďku klidně udělal. Uvažoval jsem i o nějakém bikeparku, testování chce jezdit více z kopce a ne do kopce:-)

                0 0
                • kesu  

                  ransoma mam ja,monstra ma kamarad(nik monster:) )enduro 06 nevim to bude asi horsi nicmene to ma treba dedek55 a ten je z rakovnicka to by taky bylo v akcnim radiusu a jeste bych pucil od RB monstra 160mm a chybi nam uz jen nomad…

                  0 0
                  • Hurka  

                    proč nemáš ransoma v profilu?

                    0 0
                    • kesu  

                      ja to tam mel ale jeste to ceka na doladeni zatim chybej lepsi brzdy a kliky,za lx sem nebyl pochvalen:)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Nějak moc žereš ty hodnocení :-) Že bych příště dával kolo hodnotit bez rohů a pak je tam tajně montoval :-)

                        0 0
                        • kesu  

                          to by ti nepomohlo kazdej uz o tobe tudle uchylku vi..

                          0 0
      • Janouch  

        Myslim ze obe kola jak 06 tak 07 jsou krasny jen u toho modelu 07 mi prijde dost nestastny vedeni lanek a brzdovejch hadic pod ramem muze tam dojit k poskozeni nebo je to jinak ??? Ptal jsem se v 69tce zda by ho mohli zapujcit jednalo se o velikost XL z centralniho skladu v Nupakach.Ze zacatku byli ochotni teda jednalo se zatim pouze o jeden telefonat :)ale tim to taky skoncilo… proste absolutni nezajem cokoli pro danou vec udelat mylim ze by se mohli vic snazit kdz se jedna o zbozi vradu desetitisicu

        0 0
      • vratan  

        mne sa nove enduro velmi paci, nemam rad ale specialne komponenty. keby som mal na to, menit kazdy rok bike, tak by som to ani velmi neriesil. funkcne su tie komponenty mozno lepsie, ale radsej mam komponenty s trochu horsou charakteristikou ktory mozem hocikde servisovat pripadne zamenit za vyrobok od ineho vyrobcu. z tohoto dovodu moj dalsi bike uz pravdepodne spesl nebude…

        0 0
        • Janouch  

          mas pravdu jak je to se servisem tlumice a vidlice? Pokud je to vyrobek specialized ??

          0 0
    • goofy  

      No abych rekl muj nazor, tak ja bych sel urcite do 06. Proc? Hlavne ze dvou duvodu:

      1. je design. Proste Starsi endurko se mi naramne libi, a pokukuju po nem od doby, co spatrilo svetlo sveta.
      2. speslacke komponenty. proste nemyslim si, ze by DHX5, nebo klidne i jine tlumice byly nejake extremne horsi, nez zazracne Spesl vidlice a tlumice.

      Osobne jsem jel pouze na Endurku 06, a to jako ze jenom chvili (cca pul hodiny), stejne tak jako na SX Trailu. Hned jsem si oba kousky vyzkousel v kopcich a dle me logicky Enduro krapet lip splha, zase SX Trail trochu lepe vede z kopce, ale to je samozrejme zpusobenu geometrii a zdvihem. Pocitove mi do kopce neprislo nijak lenivejsi, nez treba Reign, a na tom novem jsem se zhoupnul jenom na mise.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.