• Martina34

    Ahoj, přítel si chce koupit kolo a nevíme jaké, přemýšlíme nad Spezialized (http://eshop.kola-radotin.cz/…harcoal-red/) a Meridou (http://www.merida-bike.cz/…crossway-300). Nejdezdíme moc často, do 500km/rok, ale když už jedeme tak dlouhé trasy, proto potřebuje něco pohodlnějšího a rychlejšího. Trasa je převážně po lesních cestičkách a silnicích, volili jsme tedy kola krosová/trekingová. Měří 180cm, váží 95kg. Mohli byste nám poradit, které z těch dvou je lepší? Děkuji.

    0 0
    • Josef Panek  

      Se v tomhle úplně nevyznám, ale jen bych zvážil, jestli na ty 2 švihy ročně je nutné kupovat nový kolo?

      0 0
    •  

      ani jedno, kontaktujte stavitele a za tyhle peníze budete mít kvalitního trekingáče/krose se vzduchovou vidlicí

      0 0
      • Martina34  

        Promiňte, jsme amatéři a nikdy jsme žádného stavitele nekontaktovali, nemáte nějaký kontakt na schopného stavitele z Prahy?

        0 0
    • Sodík  

      Sice není z Prahy a nevím jestli to ještě dělá, ale zkus to tady.

      0 0
    • Mirec.K  

      Ako spomínali chalani vyššie, kontaktujte niekoho, kto sa tým zaoberá (staviteľa) a dostanete za dané peniaze viac „muziky“. Sám mám bicykel od užívateľa Scalar a som nad mieru spokojný. A mám to „kúsok“ ďalej ako z Prahy :) Samozrejme, je ich tu na fóre viac, Majkee tuším (neviem ako sa to píše), Hnoj, určite tu odznie viac nickov.

      0 0
    • scalar  

      Už jsem to tady psal snad stokrát, a nejen já. Tyhle crossové pružinové vidlice s 28mm nohama jsou tak na 70kg jezdce, v kombinaci s kotoučovýma brzdama ani to ne (kotoučová brzdy namáhá vidlici více než ráfková a asymetricky).

      Na tu hmotnost kolem 100kg je lepší použít MTB vidlici s 32mm nohama, dnes se dá použít rám a vidlice na 27,5" horské kolo (průměr obutého kola je podobný jako průměr obutého crossového kola). Přikládám foto pro ilustraci.

      0 0
    • Bat_CB  

      Ani jedno, s timto pomerne malym rozpoctem bych resil se stavitelem nebo nejaky malo jety bazar..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.