Souboj navigací - Garmin Dakota 10 vs. Holux Funtrek 130

12 nepřečtených
  • krab007

    Vybírám navigaci na kolo, chtěl bych koupit jetou někde na aukru, oba typy se dají aktuálně sehnat kolem 2000 Kč. Dakota je často o něco levnější. Použití na delší výlety, kde bych tím chtěl nahradit mapu. Rozhoduji se mezi Dakotou 10 a Funtrekem 130. Na oba jsem našel dobré i špatné recenze, proto pátrám po zkušenostech uživatelů. Nejdůležitější parametry pro mě je čitelnost map na displeji, jednoduchost použití (v terénu i při nahrávání tras z pc), možnost aktualizovat mapy, výdrž na baterii. Umí některá z těchto navigací routovat? Alespoň rozsvítit dislplej nebo pípnout před křižovatkou? Kterou byste si vybrali?

    Anketa: Kterou GPS vybrat na cykloturistiku?

    0 0
    • Jozev*  

      Pritelkyne ma holuxe a ani nepipne, kdyz mas odbocit :)

      Jinak je ale dobra.

      Aktualizace podle smartmaps.

      Ja planuji teasi.

      Garmina neznam ale myslim, ze by mi vadily ty jeho male displeje, pro mapu.

      0 0
    • Bat_CB  

      Teasi:)

      0 0
    • Clight75  

      Mam Dakotu 10 – rozhodne nepipa:) Vydrz baterek je celkem dobra – Lidl nabijeci NiMH 2500mAH tuzkovky v tom vydrzej skoro celej den. Citelnost displeje mi prijde celkem prumerna (ale zas je potreba brat v potaz, ze ma clovek na ocich tmavy bryle) a displej je docela malej, nicmene me staci. Odolnost je dobra – uz parkrat letela z riditek na silnic a funguje bez problemu dal, zmoknuti taky preziva v pohode…

      Holux neznam a nikdy jsme nazivo nevidel, takze porovnat nemuzu…

      0 0
    • Smazaný účet  

      mam holuxe, routovat to umí, celkem logicky to i před odbočkou pipa. Ja mám problem s rozlišením a rychlosti. Před pořízením doporučuji oboje vyzkoušet (máme doma jeste jednu dakotu) abys nebyl zklamaný. Mapy jsou podle me lepsi v Holuxu než v garminu. Baterka vydrží cca 8 hodin navigovani, jde vozit jeste náhradní. tak v tom neni problem. Chtěl jsem holuxe vyměnit za odolný mobil s nějakou vhodnou aplikaci, bohužel pořad na tohle použití je tohle vhodnější. Ještě se dá pořídit teasi, tam asi budou novější střeva a mohla by byt rychlejší s lepším rozlišením. Jinak ani garmin ani holux mi 100%. mapu nenahradí. (narozdíl od mobilu)

      0 0
      • Jozev*  

        Co mas za holuxe? Me pred odbockou nepipa.

        0 0
        • wilda81  

          Mi Funtrek 132 pípá, ale musí to být fakt mód navigace. Ne, že si jen naklikám trasu, kterou pak naimportuji.

          0 0
          • Jozev*  

            Mam 130 zkusim, je pravda, ze jsem pouze naklikal v pc a podle toho jedu.

            Dirka na pipani je ale nikdt jsem neslysel ani pipnout. Zkusim podle tebe.

            0 0
    • Kosarius  

      Zdar, Dakota 20 routovat neumí, čitelnot displeje není nic moc, ale když ho necháš svítit na max, tak bude v pohodě. Trasy si plánuju v mapsource, chvilku to trvá, než je naklikáš, ale pak je to bez problémů. Velkou výhodou jsou tužkové baterie. Když ti po 16ti hodinách dojdou, jednoduše je vyměníš za jiné. Problém je akorát záznam. Nenašel jsem, jak záznam pozastavit při zastavení se na pivo :). I když navigaci vypneš a po hodině zapneš, dopočítá ti do průměrné rychlosti tu dobu co navigace byla vypnutá s 0km/h. Takže následné stažení údajů o trase do PC je u některých údajů hodně zkreslené… Ale třeba někdo poradí jak na to.

      0 0
      • koko0925  

        Dakota 20 normálně routuje a pípá. Ale samozřejmě ne pokud jedeš po course – čáře. Routuje pokud na ní zadáš hledat od někud někam.

        0 0
      • Jozev*  

        Kdyz si nahrajes data na stravu, tak ta sama vyhodnoti, ze jsi stal a nezapocita ti to do prumerne rychlosti.

        Aspon me to takhle funguje.

        0 0
    • Luwa  

      Dakotu mám doma jednu na víc. Kdyby byl zájem SZ.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.