• Smazaný účet

    Zdravim,

    narazil jsem na web s upgreate kiky pro RS vidle, konkretne pro vzduchove pruzeni a napadlo mne, zda by bylo mozne pouzit solo-air kit pro lyrika na mojeho domaina.

    Pokud to chapu dobre, tak ma jit predelat i pruzinovy lyrik, tkaze soucastni baleni by mela byt cela patrona pruzeni (pistnice, horni spunt s ventilkem, spodni spunt s dirou pro tahlo pistu).

    Nejake napady/zkusenosti?

    0 0
    • bruco  

      Skus pozriet aj tu. Su tam prijatelnejsie ceny.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Diky za tip. Nicmene otazka zustava.)

        0 0
        • bruco  

          Skus si pozriet katalog nahradnych dielov RS. Ak maju Domain a Lyrik rovnake vnutorne nohy, tak by to malo ist. U RVL su vnutorne nohy rovnake pre oba rocniky, tak to bolo bez problemov.

          0 0
      • mr.antik  

        50 éček je hodně dobrý – a teď mám ještě otázky:

        • Jde v pohodě Soloair Lyrik snížit nějakým spacerem (asi samodomo)např. o 1 – 1,5 cm?
        • Neexistuje nebo neplánuje se Dual Position? I když bude, tak zas asinebude kompatibilní s 2010, co?
        • Je ta výměna nějak složitá nebo se to dá řekněme během večeras běžným nářádím vyměnit?
        0 0
        • bruco  

          U RVL je vymena zalezitost vecera. Okrem klucov potrebnych velkosti a kladiva k tomu treba klieste na poistne kruzky. Nie je to sice nutnost, ale robi sa tak lepsie. :-)

          Na ostatne otazky odpoved nepoznam.

          0 0
        • Jenda  

          soloair snizit neni zadny problem, dual position air nevim ale pevne v to doufam a jestli ne budu je oznacovat za idioty, posledni ti uz napsal

          0 0
          • mr.antik  

            jako dual position podle mě měl na lyrikovi být hned od začátku. Ale typuju, že ještě maj naobjednaný díly pro výrobu 2-stepů, jinak to nechápu.

            0 0
            • Jenda  

              na me to dela spis dojem ze nejdriv chteli na revelationech otestovat mezi lidma jestli se to nesere jak 2-step. Kazdopadne pokud s tim pristi rok nevylezou tak fakt nebudu chapat nic. Nastesti jsem zatim s U-Turnem celkem spokojenej i kdyz prubeh 2-stepu mi vyhovoval vic. Ale zase ta U-Turnova citlivost je neuveritelna

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mám pro tebe dobrou zprávu:

                „The 160/170mm-travel Lyrik and 180mm-travel Totem single-crown forks retain the same 35mm and 40mm-diameter chassis as before but become a bit more Boxxer-like visually with similar compression adjusters. Also, last year's oil-based 2-Step Air travel reduction system gets replaced by the air-only Dual Position Air system for improved reliability.

                Zdroj

                0 0
      • mr.antik  

        Tak bohužel – na tom odkazu je za 50 eur jen ten jeden díl. Je k tomu potřeba ještě navíc ta čepička s ventilkem za dalších 27 euro.

        Takže 80 Éček na straně jedný a cca –250g + absence změny zdvihu + ztráta citlivost (a potenciální návštěva Milana1) na straně druhý

        :-))) toť dylema…

        0 0
    • smallbrother  

      … tušíte někdo jak je technicky řešený to automatický přepouštění mezi komorama? A jak je to naopak s vypouštěním obou komor přes jeden ventilek? Mám na stole rozebranou soloair vidlici a nepoznám to z toho. :)

      0 0
      • Jenda  

        kdyz zaberes za ten pistek smerem nahoru tak pretlacis pruzinu a otevre se ti otvor kterym se prepousti vzduch. Normalne za jizdy kdyz jde vidle dolu tak je zavrenej takze k prepousteni nedochazi a kdyz se vidle vraci do klidovy polohy tak teoreticky muze k tomu prepusteni dojit. Pokud ti rupne ta pruzinka co ten pistek pritlacuje muze se ti stat jako me ze ti z niceho nic pretece vzduch z pozitivky do negativky a vidle zajede. Na Tore jsem mel prozmenu ten pistek nejak zatuhlej takze pri prvnim nafoukani jsem musel zatahnout za spodni nohy abych ho dostal nahoru a ten vzduch se prepustil.

        0 0
        • smallbrother  

          aha, a jako pružina slouží ta prohnutá podložka co přitlačuje ten O-kroužek uvnitř pístku. Tak ta mi taky rupla. Dá se to sehnat jako RS náhradní díl?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.