Slovinsko bikepark Jamnica + underground biking

20 nepřečtených
  • Tehu

    Sice uz jsem to psal v jinem foru ale tady to bude prehlednejsi… :-)

    Je to po ceste k mori a vypada to slibne… Nejvic info jsem nasel tu http://www.mtbpark.com/index.php…

    Zna nekdo zminenou lokalitu ? Ceny, ubytovani a hlavne jezdeni… moznosti navratu z konce trailu apod. ?

    0 0
    • Tehu  

      Loni na to nedoslo, ale za tyden odjizdime. Tak stejny dotaz :-) Navstivil jiz nekdo zminenou lokalitu(y) ? :-) Planujem par dni u jezera Klopeiner see s tim ze navstivime Trail park Petzen, Jamnicu a mistni dulni underground stezku ze zajimavosti… :-D pak pojedem dal…

      Budu rad za kazde info :-)

      0 0
      • Kubiczech  

        Nedávno jsem tam byl, ale kvůli počasí stihl projet jen část stezek kolem jezera, navštívit podzemí v a párkrát sklouznout Petzen. Osobně bych neztrácel čas s podzemím. Je to sice zajímavý zážitek, ale na kole jsme z toho byl vyloženě zklamaný a stokrát raději bych si to celé prošel po svých.

        0 0
    • Tehu  

      Aha takze Jamnicu si nenavštívil. Kde si bydlel u Kloopeiner? Z internetu nam vyzniva nejlepe camp Nord.

      0 0
      • Kubiczech  

        Bohužel ne. Bylo to sice v plánu, ale když jsme vylezli z podzemí, spustil se na celé odpoledne déšť a bylo po všem. Každopádně Petzen Trail za návštěvu rozhodně stojí, už kvůli té délce.

        U jezera jsem bydlel v hotelu Amerika, takže v podstatě hned vedle kempu. Nic znepokojujícího jsem při cestách kolem nezahlédl a myslím, že zrovna v téhle části by to mělo být v pohodě.

        0 0
    • bugman  

      Ahoj, byl jsem tam minulý týden :)

      Bydleli jsme v obci Šentanel, asi 15 km od Petzenu a Jamnici.

      Co se týká Jamnici, tak jsou to lokální traily rozeseté kolem té oblasti, nahoře je příjemná hospůdka kde se dá osvěžit. V rámci té hospůdky tam měl majitel i teréňák s korbou a logem firmy okolo bikování, takže by se s ním šlo asi domluvit i na možnost nechat se vyvážet, jinak je to o tom si to sjet a cca 150 výškových vyšlapat po cestě nahoru a znova dolu co jen vydržíš. Není to klasický bikepark. Traily jsou ale parádní! Vjezd na trail je kolem hlavní cesty vždy hupem do lesa, označeno červenými šipkami na zatlučených kůlech.

      Underground trail je pro zajímavost pěkný. Není to o těžkém bikování, spíš se projet v naprosté tmě jen s čelovkou bývalým dolem, místy nalepený na řídítka, a něco se dozvědět. Mně se to líbilo, přeci jen něco takového člověk hned tak na kole nezažije.

      Petzen – jel sem dvakrát flow country trail a byla to pecka, rozhodně doporučuju. Povrch je taková směs drobného štěrku, takže pády bez chráničů docela bolí. Jiné traily sem tam nejel, začíná se kousek nad horní stanicí lanovky kde je hospoda a vyplivne tě to až dole u lanovky. Mají tam i hadici na opláchnutí kola, servis a půjčovnu kol, takže zázemí je v pohodě.

      0 0
    • Tehu  

      Diky za užitečný rady… 150m výškových? To neni nic ale zalezi na kolika km… :) Ten uderground co tak chapu te vyplivne v jinem udoli, jak narocne je vratit se z5 je start kde mame auta? Je to z pruvodcem ? Pac radsi bych si to projel v klidu sam :) Stejne uroven me anglictiny neni hodna nejakeho zazracne plynulého rozhovoru :D

      0 0
      • bugman  

        není to žádná stojka, tipoval bych vždy tak 2 km, ale záleží jaký trail si zrovna vybereš.

        Underground trail funguje tak, že přijedeš do městečka (název si nepamatuju ale určitě najdeš na webu) a tam je základna. Doporučuju se na něj objednat dopředu, ať máte termín jistý. Pak zaplatíš, naloží ti kolo na vozík, ty sedneš do dodávky a vyveze tě to nahoru po silnici. Mimochodem to jak ten člověk řídí s plně naloženym přívěsem plnym kol, to sem ještě neviděl :D zážitek sám o sobě :D

        Nahoře už čekají průvodci nebo jedou s tebou, samotnýho tě tam rozhodně nepustí. Tam dostaneš instrukce a jede se. Občas se zastaví, průvodce k tomu řekne nějakou zajímavost, někam se podíváš a zase se jede dál.

        0 0
        • Tehu  

          A prosimte, jak je to znaceno? Pohoda? Nejaky gpx popis ci mapove podklady tam k dispozici jsou?

          0 0
    • Tehu  

      diky za rady. Apropo mel bys(te) nejakej tip kam se jeste podivat. Dame par dni tady petzen, jamnica pak se pojedem na par dni skoupnout na sever do itosky (aqualandia, benatky) a pak nekudy z5 s tim ze se chcem cestou na par dni nekde stavit v rajchu. Puvodne jsem myslel leogang, jenze mame sebou holky a dozvedel jsem se ze mimo bikepark tam toho moc neni a kdyz tak predevsim pesi.

      Ne ze by to byli nevybaveny lamy ale tohle je na ne, nebo spise mozna na nas se strachem o ne moc :-) Rikal jsem si nejakou oblast kde by se to dalo bud odslapat nebo se pohnout kousek i lanovkou a pak si uzit panorama se singly, traily takovy to mozny krasny jezdeni ktery u nas nenajdete… Abych upresnil obtiznost necim co zna kazdy Rychleby holky davaji ;-) ted jsme brouzdali po kokorinsku. apod.

      0 0
    • Tehu  

      Tak Petzen za me luxus, Underground zajimavej pocit a zazitek ale o bikovani to neni, Jamnica za projeti stoji jeden den za deste brut a druhej den jsme to dali asi 4×, jinak ale maly a kratky

      0 0
    • hctr  

      Dnes jedu tak jsem zvedav, z toho Petzenu do Jamnice na ty sinlgy na kole asi neni problem co? :)

      Diky za info.

      0 0
    • vili  

      Za chvíli vyrážíme s bandou na trip a v plánu je zastávka v Petzenu a Jamnici. Máte někdo aktuální info jak to tam vypadá s přespáním na parkovišti u Petzenu (auto+stan)? Nebo nějaký jiný tip na místo na přespání, kde nehrozí nějaký problémy? Díky moc.

      0 0
      • Tehu  

        Nevím jak na parkovišti pod lanem, ale kousek (20min) je Klopeiner see, tam máš kempy a koupání luxusní ;) Myslím že dokonce je to nejteplejší jezero v Rakousku.

        0 0
    • vili  

      Tak ještě jeden dotaz:

      je permice v Petzenu přenosná na jinou osobu?

      Jde mi o to, že tam dojedem až po obědě, takže bude čas asi jen 2 hoďky na ježdění. Druhá grupa tam bude už od rána, tak jestli si můžem pak vzít jejich pasy nebo musíme zainvestovat do svých…díky

      0 0
      • enjoy79  

        Byl jsem tam min. týden, řekl bych že offiko přenosná asi podle pravidel nebude, ale jestli borci pojezdí, a pak vám ji předají, tak to těžko někdo zkontroluje. Přijdeš k lanovce, mávneš s ní u vstupu, a tam nikdo nekontroloval.

        0 0
        • vili  

          V obecnych pravidlech jsem prave nic nenasel. Uvidime na miste.

          0 0
          • womitor  

            Je. Striedal som sa kazdu jazdu so zenou a dokonca som sa na to pytal na pokladni a no problem.

            0 0
    • vili  

      Tak jsem zpět a kdyby někdo hledal info jako já, tak:

      První den pojezd v Petzenu: permice je v klidu přenosná, ptali jsme se i vlekaře. Je to takový hodně rychlý, dlouhý a hladký superflow. Dobré na naučení klopenek a skoků. Víc jak den bych tu nechtěl trávit. Na černém trailu bylo nějaké omezení, tak to až příště, ale dle info je to technický a hodně prudký, takže furt stojíš na brzdách. Večer jsme zakempili na parkovišti přímo pod lanovkou. Nebyl problém a je tam i krásné teplé jezírko na koupání a otevřené hajzly.

      Druhej den přejezd do Jamnice, kde se nás hned vyptávali kde sme spali. Když jsem řekli, že v Rakousku tak se uklidnili. Poježdění naprosto parádní a je to dost jiné, než např. Rychlebkách – traily jsou v podstatě pouze vyježděné cestičky v lese různých obtížností, sklonu a množství kořenů a vody. Kopec je jimi dost protkaný, takže sme rovnou modré vynechali. Na závěr sme si střihli černou EWS a ta byla nej.

      Co se týká základny (eko hotel Koroš), tak buď z nějakého záhadného důvodu nechtějí a nebo to sou mimoni, protože jídlo nabízí pouze ubytovaným a dáš si tam maximálně lahváče (kávu si rozhodně nedávejte). Nejbližší restauraci jsme našli asi 15 km po asfaltu dole v údolí, kam určitě na oběd nechceš sjíždět. Bazén pouze pro ubytované, sprcha pouze pro ubytované, hadice na kolo taktéž…nicméně potenciál obrovský.

      Večer už jsme přejížděli směr livigno a tam už to asi každej zná, tak přihodím jen pár fotek. Jinak nemá někdo zkušenost se spaním na parkovišti v livignu přímo u informací u jezera? Bylo tam spousta karavanů a dodávek a nezdálo se, že by s tím měl někdo problém…btw. švýcarský tunel byl zavřený, takže 2× s dodávkou přes Paso del Stelvio – no, potřetí už bych to zažít nemusel :-D

      0 0
      • Moravák_M  

        Jamnica / Koroška jsou parádní, náročné traily v enduro stylu. Nečekejte žádné skoky, překážky, vyhlazené tratě, pohodové ježdění – všechno je čistě přírodní a řekl bych „jiné“. nic podobného u nás nenajdete. Tady je to o kořenech, kamení. často v menších rychlostech, hodně na techniku, velmi prudké úseky.

        nahoru vystoupete po lesních cestách, obtížnost nízká, náročnost středně těžká. prostě 30min šlapání.

        Místy problém se značením, někdy jsme i bloudili. Základna nic moc, k jídlu vám nic nedají, maximálně pití nebo nějakou tyčinku. Otec místních stezek je výborný kopáč, ale věci kolem zmáknuté nemá. A asi ani nechce mít… proto raději jídlo a pití s sebou. ani nikde v blízkém okolí nebyla možnost občerstvení.

        každopádně ježdění je skvělé, den dva tu utečou jak nic.

        Pezten je pravý opak. Lanovka, široký, hladký a mega dlouhý sjezd, nepočítaně klopek a skoků. Každou další jízdou skáčete dál a výš.

        Zkusil jsem i černý trail. Vili měl dobré informace. trail je neskutečně prudký, ostré vracečky, kam jsem se s 29" prostě nevlezl. Vetšinu sjezdu zadek na zadním kole, brzdový páčky na řidítkách. Zkušenost zajímavá, ale tohle je zkušené endutisty.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.