• Pitris95

    Zdravím Vás kolegové, mám dotaz ohledně nastavení sklonu sedla. Pořídil jsem si sedlo Prologo Nago evo Pas a mám trošku dilema jak správně nastavit jeho sklon, všude se píše že sedlo by mělo být horizontálně vodorovné v ose avšak nejsem si jistý zda to platí i pro tento typ sedla které má střed silně vykrojen, ale který se zároveň ke konci sedla pozvolna zvedá. Předem děkuji všem za názory.

    PS: aktuálně mám sedlo nastaveno vodorovně v ose sedla.

    0 0
    • ScottAspect  

      Upřímně si za sebe dovolím říci jedno – vozil bych to tak, jak by mi to vyhovovalo. Jedna věc je, co jak se má vozit a další je, že ne každému to vyhovuje a každý má jinou anatomii. A teď mě za to sežerte :))

      0 0
    • KRoser  

      Osobně bych začal takhle

      0 0
    • Fazzy  

      Nastav to tak, at sedis tam kde mas sedet, neklouzes z toho jinam, neumrtvuje ti to frantika a nebolej te z toho ruce.. a pokud zadny takovy nastaveni po X zkousenich nenajdes, zkus jiny sedlo. Na nejaky univerzalni nastaveni sklonu se vyflakni. Resp. muzes se od nej odrazit, ale to si prave udelal, kdyz si ho dal vodorovne.

      0 0
    • Lister  

      Nastav to tak aby to sedělo, jiná rada neexistuje.

      Já vozím všechna sedla špičkou lehce dolů, čím má plošší profil, tim víc dolů ho potřebuju sklopit.

      0 0
    • milan.v  

      Špička může být i mírně dolů…

      Jinak sedlo vyhovuje, šířka, tvar? Není tam jiný problém?

      0 0
      • Pitris95  

        Z hlediska šířky by melo být ok, nebyl jsem na nějakém specislnim měření, ale v domácích podminkach jsem se to snažil správně urcit, stejně tak jako tvar sedla na základě ohebnosti páteře. (nago je polokulate tzn. pro stredne ohebnou páteř) na sedle už jezdim i delsi vyjizdky a ke konci musim chvilkama menit pozici ale to je spise tim ze jeste uplne zvykly a taky nepravedlnymi treningy. Akorat pri posledni vyjizdce me zacalo pobolivat koleno tak jsem jeste zacal spekulovat na pozici sedla, z hlediska vysky, predozadni pozice by melo byt vse vporadku tak jeste badam nad tim sklonem, ale je fakt ze ta bolest kolene je mozno způsobená drobným pracovním úrazem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.