• Lucky-x

    Zdravím,

    vybírám si na silniční kolo brašnu, ale nevím jakou velikost zvolit. V podstatě se mi docela líbí tahle:

    http://www.kupkolo.cz/…al_1832.html

    Ale nebude moc velká? Pak se mi líbí tahle:

    http://www.kupkolo.cz/…lo_5175.html

    Ale vzhledem k tomu že tam budu chtít dát duši, montpáky, nářadí, lepení … mobil a doklady… tak bude asi malá, že?

     

    Máte někdo nějaký tip? díky

     
    0 0
    • t29  

      Z těch, mezi kterýma vybíráš – typ 506 a typ 511 – mám tu velkou 511. Objem je měnitelný, jeden zip stahuje dno. Ve staženém stavu se mi tam vleze multiklíč, jedna silniční a jedna 29" duše, lepení, montpáky, malé ploché kleště, náhradní lanka, spojka řetězu a pláštěnka pro brašnu, + mobil, klíče a doklady by se tam daly taky nacpat. Když ji roztáhnu, je ještě o polovinu větší. Jak vypadá na kole (ve staženém stavu), můžeš posoudit z fotky, řekl bych, že je hnusně velká, ale praktická :) Je potřeba v ní věci srovnat, jinak tě boky můžou tlačit do stehen.

      Jinak Sport Arsenal dělá ještě jeden typ, který je velikostí něco mezi – typ 501

      0 0
    • drtyc  

      tak nevim, ale na silnici bych cekal na sedlovce blikacku a ta se nema moc rada s brasnama co meni vysku… presne ten styl z toho prvniho odkazu, kde maz popruh okolo cele brasny a heste je to meky hadr, ktery tim muzes trochu stahnout. bral bych spis neco pevnejsiho co drzi tvar a hlavne at tomu neujizdi ten popruh, tak ho nejak prosit asi.

      0 0
    • lindas  

      Za ten „batoh“ 511 tě pravověrní silničáři pošlou do horoucích pekel:)

      0 0
    • camillio  

      No brasna to neni spatna, ale na bajka. Na silnicku bych to nedal uz proto, ze je docela siroka a bude ti vadit pokud mas uzsi sedlo (coz treba ja mam), bouchal bych do ni pak stehny.

      Co si to tom budou myslet pravoverni silnicari ti muze byt fuk :-))

      0 0
    • *janča*1  

      Na silničku brašna nepatří… Na co máš kapsy na dresu?

      0 0
      • lindas  

        Já jsem tě varoval! ;-) Ale vážně, já na silnici vozím maličkou Scicon Elan 210 (třeba zde: http://atombike.cz/…-p-1079.html) Pod sedlem není ani vidět, rozhodně nepřekáží blikačce, kterou na sedlové trubce mám taky. Pravdou ale je, že tam vejde jen duše, krabička s lepením (co kdyby bylo víc defektů, že ano?), dvě plastové montpáky a pár stahovacích pátek, coby univerzálního držáku všeho při jakékoliv poruše. Zbytek opravdu patří do kapes dresu. Nebo do Camelu – ten sice ještě vybírám, rozhodně s ním ale letošní léto hodlám strávit. Dobrý nápad na nový flame: hodí se Camel na silnici? ;-)

        0 0
        • Mirek1  

          No na reakce Camel na silničce jsem hooodně zvědavej. Uvažuji o koupi silničky a jak jsem si na biku zvyknul na Camel (tedy v mem případě od Deutera), tak nevím, nevím, jak bych se bez něl na silnici obešel. Ale zase abych byl silničářema zavrženej, to bych asi taky nechtěl… :-)

          0 0
          • cekanka  

            Taky jsem si na biku zvakl na batoh, ale na silničce mám pocit, že ho fakt nepotřebuju. U silnic je víc hospod ;o). Dokonce uvažuju, že ho přestanu vozit i na biku :-)

            0 0
        • in4mator  

          Chci se zeptat – vlezla by se do Elan 210 i klasická mtb duše + to co píšeš dál, tzn. krabka s lepením, 2 plast. montpáky, nějaká drobnost navíc…? Nikde poblíž tuto brašničku nemají, tak si ji nemůžu prohlédnout.

          0 0
        • bagr84  

          Camel na silnici? To uz muzes vozit rovnou integralu ;)

          0 0
      • Martin  

        co je to za blábol? to je napsané někde v zákoně???

        0 0
        • Volf  

          Víš co se říká v nepsané cyklistické moudrosti ?  Nepotřebuješ s sebou nic, co se nevejde do kapsy. A tím se řídím už 35 roků co jezdím na kole. Takže s Jančou můžu jen souhlasit.....

          0 0
          • camillio  

            Nj, jenže když jezdíš v kapsáčích a monterkovce let. mechanika… :-D

            0 0
            • Volf  

              :-) jako vtip dobrý..... prošel jsem si také údobím různých brašniček a batohů a pak zjistil, že tahám x věcí úplně zbytečně jen proto, že se ještě vešly. Já nevozím ani duši / jenom v zimě, protože nedrží lepidlo /, protože těch pár minut navíc při lepení mně nevyváží tahání se s duší. jezdím s flaškama, protože si neumím představit ještě drbání se s vymýváním vaku a po určitý době si najdeš ideální systém, kdy máš zase jen krystalickou radost s kola, protože tě nezatěžuje kupa zbytečného balastu, který s sebou taháš a ještě se o něj musíš starat. Mluvím ale o jednodením ježdění do cca 120 km.

              0 0
              • drtyc  

                no vcera sem si zrovna rikal, ze kazda brasna je mala a i ta nejmensi pokud nejsou zaviratelny kapsy staci… ted vozim nejakou skoro 3l a je porad mala pritom sem s driv vlezl do jedne z tech mikrobrasnicek. clovek si zvykne tahat vic blbosti porad tam a zpet.

                0 0
              • kycis  

                Jsem zvedavej jak tim lepenim prilepsi treba utrzeny ventilek :-)

                0 0
          • Martin  

            no to je sice pěkný, ale subjektivní názor nelze vydávat za dogma. já v kapsách vozím peneženku, jídlo, fotoaparát a náhradní sypání do vody. nářadí se mi teda v kapse vozit nechce. jsem snad kvůli tomu méněcennej? mám rád pohodlí a tu podsedlovku kvůli tomu klidně budu vozit, stejně tak budu vozit i pumpičku na rámu.

            0 0
            • Volf  

              Nejsi méněcenej to rozhodně ne, ale pokud by jsi nepoužil termín blábol, tak bych vůbec nereagoval, protože ať si každý dělá co chce do té doby než se to dotkne druhé osoby. Takže jsem jen reagoval na to jak jsi to napsal. Jo a na druhou stranu jednou mně tady někdo napsal  že snad nežeru maso když nerozumím nadhledu. Byla to reakce na moji podrážděnou a naprosto zbytečnou reakci. No a toto je hodně podobné. Viděl bych to na jeden propečenej řízek a je klid:-)

              0 0
    • Pedro RB  

      Já jsem si na silničku pořídil tenhle kompletek a doplnil ho multiklíčem. I tak je tam ještě místa dost a vozím to hodně stažené tou páskou, takže ke kontaktu se stehny dochází minimálně..

      0 0
      • TheIF  

        Tu mám taky ale chce ji lehce potunit a ten pasek hned pod zipsem přišít jinak ráda vyskakovala z toho pasku co ji drží na lyžinách.

        Velká je víc než dost vlezla se tam ještě bombička, lepení a mini nýtovak.

        0 0
        • Pedro RB  

          Tak mě nevyskakuje, jen se pozvolna povoluje (posunuje) plast. spona na tom nastavitelném pásku. I když je tam na zajištění gumový kroužek. Ale cca jednou za 5 jízd to přitáhnout není problém a kdyžtak se to dá sešít napevno (ale co když tam budu potřebovat nacpat něco objemného?)

          0 0
    • Lucky-x  

      díky za rady…

      no ta velká je opravdu na silničku humus… já vím, že bych to měl vozit v dresu, ale já nevím tam radši vozím kapesník nebo něco k jídlu…

      A tak co říkáte na tuhle:

      http://atombike.cz/…-p-1303.html

      Nebo kterou byste doporučili? Mě se tahle http://atombike.cz/…-p-1079.html líbí,  ale zdá se mi až moc malá :(

      0 0
      • *janča*1  

        Právě jsi mě po ránu rozesmál…kapesník:-)…

        0 0
        • Lucky-x  

          no co nadělám, smrkat do rukavic opravdu nebudu a ty dva nebo tři papírový kapesníky tam vozím, ikdybych je měl využít na něco jiného,… ;-)

          0 0
        • camillio  

          no já se taky smál, ale už ho vozím taky. Smrkám samozřejmě „normálně“, ale občas má člověk v nose tak hustej kekel, že se ta nosočistoplena vyplatí, bo standardní cestou to nejde a pokud jo, tak to ohodí brejle :-D

          Jinak podsedlovku vozím také a myslím že je k nezaplacení. Mám jednu praprastarou, úzkou, akorát na duši a malinko nářadí a klíče od bytu. Možná nejsem dost „in“, ale to je mi šumák. Vždycky při tomhle vzpomenu na psaný záznam z nějakého závodu hobíků, kde se umístil borec na favoritu v teniskách :-))

          0 0
          • Martin  

            holt kdo dneska vozí na silničce podsedlovku, ten je jenom ubohá socka co není IN :)

            0 0
          • Lucky-x  

            Já se řídím větou: „Nemusíš se stydět za to že jednáš účelně.“ A to nejenom na kole. ;)

            0 0
      • Paja  

        Mam tu 506 od SA, to co pises v uvodu tam nevejde, ale pokud das mobil a doklady do kapsy od dresu, tak mas jeste rezervu. Ja tam vozim dusi, montpaky, imbus 5, centrklic, samolepky od Parktoolu a minizamek od BBB, na coz by ta brasna mohla byt o malinko mensi, ale do te polovicni od Sciconu bych to uz asi nenarval…

        0 0
        • Paja  

          …nevsiml jsem si, ze to chces na silnicni kolo, se silnicni dusi by se to mohlo vejit i do toho sciconu.

          0 0
      • Blindworm  

        Mam tu Elan 210 a na mobil, klice doklady, lepeni a sadu imbusu je paradni (a cena taky jde)

        0 0
    • Vlady  

      vedle velikosti brašny zohledni i způsob připevnění pod sedlo. Podle mojí zkušenosti jsou všechny zaklapávací systémy k ničemu, při jízdě po dlažbě brašna nepříjemně klape. Už dvě jsem vyhodil a zaměnil za způsob přichytávání suchým zipem. Velikost brašny jsem neustále zmenšoval, je v ní pouze náhradní duše, univ. klíč, samolepící záplata, zbytek v tričku…

      0 0
    • capo  

      Uvažuji o brašně SA 506, kterou tu zmiňujete. Dle výrobce je dlouhá 16cm. Netušíte někdo, zda by se tam vešla 15cm hustilka Airbone XL? http://www.kupkolo.cz/…7g_5977.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.