• FJakub

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal na Computer Sigma BC 1609 jaké máte zkušenosti z bezdrátem? a nebo raději drátovou verzi?

    A nebo vzít úplně jiný Computer?

    0 0
    • luubaan  

      ja mam 1009 bezdrat a sem snim velice spokojen zalezi co od toho cekat a jestli vyuzijes veschny jeho fuknce te 1609?ja sem plne spokojenej

      0 0
    • frdrx  

      Jsem dokonale spokojen s drátovou verzí. Bezdrát neznám.

      0 0
    • felix.org  

      Mám na silničce Sigmu bezdrát (1009 STS) a ruší ho Smart blikačky. Na biku mám taky Sigmu 1009, ale drát a funguje bez problému. Na bike bych si bezdrát nedal.

      0 0
    • lidumil  

      Mně teď začal bezdrát blbnout, ukazuje nesmyslný čísla, většinou je to dvojnásobná rychlost :-( ještě zkusím vyměnit magnet, pokud to nepomůže, půjde na reklamaci.

      0 0
    • Evilcleaner  

      mám drát, stoprocentní spokojenost:-) perfektně čitelný display, podsvícení jako 1606, teploměr navíc. cena je i na prodeji lidová. asi bych šel ale spíše znovu do bezdrátu.

      0 0
    • xavier  

      Mam chvilku bezdrat 1009,do dneska jsem byl spokojenej,ale nevim kudy jsem jezdil a neco ho pekne rusilo a ukazoval dost casto nesmysly. Proste jedu 20 ,chvilku tam mam 10 pak zas 20 pri konstantni rychlosti,chvilku i 0. Kontrolaval jsem magnet a snimac a vse se zdalo ok. Pri ceste domu to uz zas bylo bez problemu,tak nevim…V duchu jsem si rikal,ze jsem mel vzit ten s dratem:) Mozna skusim ten silnejsi magnet,nebo jsem jezdil,nekde na blbem miste a neco to rusilo.Uvidim ca­sem.

      0 0
    • FJakub  

      Máte někdo zkušenost stím propojením do PC? Jaké to má možnosti?

      Děkuji za odpověď

      0 0
    • RendyD  

      Mám 1609 bezdrát a max.spokojenost, žádné rušení, pěkný design, slušná výbava… Jen mě štve, že se musí resetovat postupně každý jednotlivý údaj a nejde resetovat všechno, tím nemám namysli zpět do továrního nastavení, ale třeba kdybych mohl zaráz resetovat počet km za ujetou trasu, čas za ujetou trasu, maximálku a průměrnou rychlost. Musím resetovat postupně a to mě dost zdržuje. U Cateye to šlo, tady buď nejde, nebo jsem na to nepřišel. Takže využiju vlákna a kdyby někdo věděl víc než já, budu rád…:-)

      0 0
    • jackasss1  

      Jak jsem psal nedávno, už bych si Sigmu s bajonetovým uchycováním komputeru nekoupil. Před týdnem se mi ho podařilo ztratit, prostě ve sjezdu po kamení se někde vytřepal :-( Měl jsem MHR 2006. Včera se přítelkyni stalo to samé, ale naštěstí se vrátila a našla ho.

      Občas taky ukazoval nesmysly, ale záleží, protože já jsem měl kódování DTS, kdežto novější způsob STS by měl být výrazně lepší. Přesto si myslím, že drát je lepší.

      RendyD: nevím sice jak funguje 1609, ale u mé Sigmy sem resetoval všechno tak, že jedním tlačítkem vyresetuješ jednu hodnotu a pokud to tlačítko přidržíš pak déle (nesmíš ho ale povolit), objeví se ti reset all a vynuluješ všechno naráz (samozřejmě nevynuluješ celkové km ;-)

      0 0
      • RendyD  

        Aha, tak to už jsem pochopil i výše uvedený příspěvek od Kingose, moc díky… Jsem věděl, že soudruzi nebudou až tak blbí. Díky oběma.

        0 0
    • Chodec80  

      Mam 1609STS a bez problemu. Svetla nevozim, takze mi jej nic nerusi.

      0 0
    • novomi  

      Koupil jsem si drátovou verzi, ale bohužel k mému horskému kolu jsem musel přikoupit silnější POWER magnet, co zvkádne vzdálenost snímače 15 mm.

      Dále mě překvapilo to podsvícení, když ho zapnu, tak svítí jen asi 2s když máčknu na nějaké tlačíto. Čekal jsem, že bude svítit po celou dobu jízdy. Nejde to nějak nastavit ?

      0 0
      • Flegmatik  

        Nedá. Je to stejné jako u hodinek. Přemýšlej. Taky by se mohlo stát, že bys přijel a musel hned vyměňovat baterii.

        0 0
      • novomi  

        To je teda k ničemu, takle to vůbec nevyužiju.

        0 0
        • RendyD  

          A co potřebuješ v noci sledovat? Jak ubíhá čas? Kdy máš jít spát?

          0 0
          • novomi  

            No všechno, taky jezdim potmě. Ty už možná spíš :-)

            0 0
      • RadekD  

        Mám také 1609 drát. Konkrétně toto: http://www.kupkolo.cz/…09_5652.html

        , ale za boha mi to nesvítí… ??

        0 0
        • Flegmatik  

          Co třeba podívat do návodu? Zmáčkni levé horní a levé dolní tlačítka najednou, až se ti ukáže LIGHT ON. Pro vypnutí totéž, až se ti ukáže LIGHT OFF.

          0 0
    • cukerko  

      Mozem len odporucit, mam drat a som absolutne spokojny

      0 0
    • JBC  

      Jsem bývalým nespokojeným uživatelem bezdrátové Sigmy, skoro 2 roky jsem se s ní nervoval, nakonec jsem ji vyměnil a VDO MC1+, které zatím funguje bez jediného zaváhání… ťuk, ťuk, ťuk.

      0 0
    • Galibier  

      já mám Sigmu bezdrát, jsem také spokojen, na mě to má zbytečně moc funkcí, využívám samozřejmě kromě ujeté vzdálenosti a času, tak někdy i s hrudním pásem tep a výškové metry, jinak co trochu kazí super dojem je, že je celkem náročná na baterie, musím měnit docela často…:-(

      0 0
    • Roman11  

      Mám SIGMMA BC 2006 MHR a má jednu zásadní vadu – velmi často se stává, že se sám nerozběhne. Musím ho vycvaknout z držáku a zase zacvaknout. Někdy i vícekrát. Výměna baterií nepomohla. Někdy se sice probudí k životu ale snímá jenom tepovku a rychlost neměří. Zase pomůže vycvaknutí a nacvaknutí. Kámoš má stejný computer a má ten samý problém. Drát by byl spolehlivější.

      0 0
      • jackasss1  

        Měl jsem s ní úplně stejný problém. Chvíli fungovala dobře, ale asi po roce se začaly objevovat chyby. Naopak mě se poslední dobou stávalo, že mi snímala rychlost, ale tepák ne. Teď mám Blackburna Delphi, tak uvidíme …

        0 0
    • Luky11  

      V návodu se píše že ukazuje i stav baterie, poradil by mi někdo kde ho najdu? Díky

      0 0
      • Flegmatik  

        Podle mě ti maximálně displej zobrazí baterii, až bude končit její životnost. Nějaké průběžné ukazování stavu kapacity baterie tam není.

        0 0
        • poldíček  

          Ano, toto mohu potvrdit…průběžný stav baterie tam není, jen když dochází baterie v computeru, bliká na displeji nápis LOW BATTERY … computer ale zatím dál snímá a zobrazí naměřené hodnoty…

          0 0
          • Luky11  

            dobře takže když mi bude docházet baterie tak tam začne blikat low battery ok díky

            0 0
    • Kolbaba71  

      Já používám bezdrát Sigmu 1606L. Bez problémů. Koupil jsem ho společně s nový kolem a světlem, co ho rušilo, kdykoliv bylo zapnutý. SVětlo jsem vyměnil za Olight Triton a je to v pohodě a světla o poznání více. Zlobivý světlo bylo Smart 1W : http://tinyurl.com/3whtavv

      0 0
    • Miklas.m  

      Ahoj.Koupil jsem drátovou verzi 1609 ale nejsem zrovna biker a ENG zrovna taky nevládnu.

      TRIP DIST…denní ujetá vzdálenost

      TRIP UP… ????

      DÍKY M.

      0 0
    • dalinv  

      když už je tady to vlákno..koupil jsem drát Sigmu 1609-vše ok, ale co mě celkem štve je teploměr..dlouho totiž trvá, než třeba načte hodnoty o 5 a nedejbože o 10°C. Tak např včera jsem to schválně zkusil stopnout-večer jsem dojel domů-venku bylo 13°C a hned jsem ho zanesl domů a sledoval za jak dlouho se dostane na 18°C a trvalo to 11 minut!! Venku když jsem se dostal z 30°C horka do nížinného chládku kde byl zrovna i stín, tak šlo možná o malinko rychlejc. Ale i tak to leze dolů šnečím tempem pouze o 0,1 max o 0,2°C, což je vlastně k ničemu. Máte to tak všichni nebo je to závada tohodle kusu??

      0 0
      • maxtor  

        Já to tak mám taky a na sportesteru totéž. Co čekáš? Čidlo teploměru je někde uvnitř a chvíli trvá, než se ochladí nebo zahřeje na změněnou teplotu. Když ale jedeš (a kolem tacháku proudí vzduch) je reakce pochopitelně mnohem rychlejší.

        0 0
        • dalinv  

          to je právě nejspíš ta chyba, že čidlo je vevnitř. Jsem zvyklý na teploměr co máme u nás v práci, které změří přesnou teplotu za 2–3 vteřiny i když je o 20°C rozdílnější. Jen ta cena bude asi malinko jinde no:(

          0 0
    • pavlix  

      Mam S 2006 a zklamala. Vubec se nezapina pri startu, jak slibovali, obcas se uplne vymazne cely display, musim pak znovu nastavit cas, nastesti nastaveni kola a celkove km zustavaji. Sigmu uz asi ne. Zkusim ted neco jineho – VDO, doufam, ze bude lepsi jak Sigma !

      0 0
    • Mr.Data  

      Trošku se přiživím. Mam cca 2 roky 1706 HR STS. Jakmile zacne trosku blbnout, menim baterky. Pak se chova celkem spolehlive. Co me ale stve, je autostart. Ve starsich prispevcich se objevuje, ze autostart Sigma nema. U kamaradu posledni dobou ale vidim, ze jim spina sama. Me teda rozhodne ne, pry by mel byt nejaky servisni mod, ve kterym nespina. Nic takoveho jsem u sebe nenasel a ani v manualu, resil nekdo neco podobneho? Diky.

      0 0
    • cyklon  

      Mam dratovou Sigmu 1609 a pred 14 dny mi odesel snimac na druhe kolo a ted i snimac kadence.

      Normalne cidla funguji jako spinac – pri pruchodu magnetu kolem cidla dojde k sepnuti.

      Ted mam bouhuzel obe cidla trvale v zapnutem stavu.

      Nema nekdo fintu jak to rozchodit.

      0 0
      • haklicek  

        jak je to s tim snimacem kadence??? mam taky dratovou 1609-tku a s tou kadenci si nevim rady – je potreba doukoupit dratovej meric kadence nebo na to jde i bezdrat (nelogicky, ale nekde jsem se to docetl) – popř. nevíte kde ho sehnat? (jestli máte přímo odkaz) popř.se poptám přímo u prodejce, ale jenom to zkouším ;)

        0 0
    • tomc  

      Prosím o radu. Používám aktuálně drátovou 1609 verzi pouze na biku 2. Na biku 1 nejezdím, přesto jsem si všimnul, že mi sem tam přibude pár km na ODO Bike1. Bylo mi to divné, tak jsem to začal sledovat a skutečně, i když mám comp pouze a jen v zásuvce pro bike 2, někdy prostě po rozjezdu comp skočí do režimu bike1 a počítá s obvodem kola biku1 a měří vše pro bike1. Musím zastavit a po rozjezdu skočí správně do režimu biku2. Díky za radu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.