• smallbrother

    Nevíte jestli tenhle tlumič (Fox Float R + Sp. Brain)servisuje taky jen CykloŠvec v Písku, nebo to vyřídí v 69Co. ? Na kolik vás přišla kontrola a servis po sezóně? U Švece s tím nemám zrovna dobrou zkušenost (doba a cena). I když v zimě mi to tak nevadí. Díky.

    0 0
    • Archer  

      Kdyz se podivas jsem: www.foxracingshox.com/…/service.htm tak uvidis, ze jediny authorizivany FOX servis – je CykloSvec.

      Pokud' vim – tak originalni nahradni dily, olej, naradi pro Fox nelze sehnat ve volnem prodeje, musi to met jen authorizovany servisy – politika spolecnosti Fox.

      Nevim, dobre je to, nebo spatne… ale aspon' mam zaruku, ze technik z authorizovaneho servisu absolvoval skoleni od Fox.

      Jsem delal kompletne repase (vymena vseho, co se da vymenit :) vidli F80RLT u CykloSvec – vyslo me to na cca 2000kc a, po dohode, hodinu casu (nepocitam cestu z Prahy a zpet).

      0 0
      • lith  

        no zajímavá informace pro mě…myslím tím tu cenu…taky přemýšlím dát svou F80RLT ke Švecovi…fakt je ten že se o ni snažím starat…čistota apod.,možná to není ani potřeba…uvidím jak se rozhodnu

        0 0
        • smallbrother  

          já si nejsem jistý, ale tam to snad ani jinak než jako repas nedělaj, když už jsou uvnitř vymění kde co. Dva litry je základ. :)

          0 0
          • Archer  

            To ne. Ja jsem mel vidlu z druhej ruki, a predchazi majitel se o nej moc ne staral… Tak se muselo vymenit skoro vsechno – stiraki, tesneni, jeste nejaky gumovy kurvitka.

            Fox ma v dokumentace popsany servisny intervaly pro kazdu soucastku. Kdy se meni olej, kdy – stiraky, etc. Pokud se o vidli staras, udrzujes spravnu hladinu oleje – tak se nemas ceho bat.

            Taky hodne zalezi na tom, kolik km (hodin) ujedes za sezonu. Te servisny intervaly se pocitaji v hodinach. Takze, mozno, nekdo bude musit delat' servis 2× za sezon, jiny – 1× za dva sezony.

            A jeste jsem cetl jednu vec (ted' asi uz ne najdu, kde presne to popsano). Pry zaruka na Fox ma zavislost na pravidelnom service – coz znamena, ze kdyz nedelas servis podle dokumentace – prides o zaruku.

            A pres to vsechno zase jsem poridil vidle od Fox – F100RL :) Svou prace odvadi nadherne :)

            0 0
    • pepek  

      Já mám zase dobrou zkušemost:naťuklý |Brain mě spravili za 5 dní, cena přijatelná (3000, z toho 1500 byla nová pístnice, ostatní práce +všechna možná těsnění+olej.) Vidlu si ale dělám sám, zatím (4roky –16000 km potřebovala jen nové stíráky a ty jsem koupil v Bikelive.

      0 0
      • tonik666  

        Zdar,

        zajímaly by mě detaily opravy brainu – posílal jsi ho ke Švecovi jako poškozenej (špatně fungující), nebo na to přišli v rámci normální servisní prohlídky?

        Též mám na kole brain(ročník 05) a pracuje, ale mám pocit, že má příliš velký sag (1/4 celého zdvihu). Když ho přihustím, tak sag klesne, ale přestane využívat plný zdvih.

        Může to být známka neštěsnosti v brainu, které by pomohl servis u Švece?

        0 0
        • pepek  

          Nevím, já jsem ho měl naražený o šutr, proto jsem ho tam musel poslat. Ten sag by chtělo přesně změřit 25% myslím není tak moc, ne? Teoreticky by to mohlo být i tím, že utekl ten dusík. Nechtělo to najednou víc foukat? (já po tom, co jsem vypustil dusík, tak foukám o hodně víc a sag je taky větší, ale mě to nevadí. Brain jsem vypnul)

          0 0
          • tonik666  

            Dusík? Jestli je v Brainu dusík, tak je to pro mě novinka. Foukám to trochu víc. Našel jsem příspěvek od MlokCZ v jíném vlákně, kde popisoval to, co pozoruju já – při jízdě se sag zvětší.

            Podle toho co psal on to asi není takový problém. Nafoukám to tak, že bude nižší sag a nevyužiju celej zdvih.

            0 0
            • gargamel  

              Ale pokud tam máš brain, tak bys snad téměř neměl mít po nasednutí na bike sag. Alespoň ne teda 1/3 zdvihu.

              Nedávno se tu někde řešilo, že brain začel fungovat až po zanoření tlumiče do zdvihu (málo oleje). Není to tvůj případ?

              0 0
              • tonik666  
                1. neruzumím frázi „zanoření tlumiče do zdvihu“. btw, Brain je

                4 roky starý.

                1. v manuálu se výslovně píše o nastavení tlumiče s brainem pomocí

                sagu. Díval jsem se na manuál k prvním brainům a tam Specialized předpokládalo nulový sag, ale myslím, že narazilo na problémy s těsností a tak i u brainu sag nechává. Ale to je jen doměnka. Výsledek je, že i brainový float sag má.

                0 0
                • gargamel  

                  Tím zanořením myslím v podstatě ten větší sag…

                  Je to tuším tady

                  0 0
                  • tonik666  

                    Díky, popisovaný problém se vzduchem v olejové komoře by to vysvětloval. Až bude čas, tak to přeměřím a vezmu si sebou upléru na vyjížďku :)

                    Zdá se ale, že za rozumné peníze s tím nepůje nic udělat…

                    0 0
    • trener  

      repase,výměna gumiček.hodina čekání.mělo by se prý každý rok

      stálo to 1tis.

      0 0
    • mr.g  

      ja chodim s moji fox vidlici do bikelive v praze…vymena oleje a nova gufera 1500KC…gufera na fox samotny stojej asi 700…nevim jestli delaj i tlumice…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.