• faveli

    Dobrý den,

    při namontování přesmykače, správná poloha i vzdálenost od zubů dodržena při zařazení z nejmenšího na prostřední drhne řetěz o ramínko, když povolím lanko v pohodě ale zase na nejmenším pastorku je až moc nezvykle volné… zkoušel jsem i kratší osu ale dělá to pořád…

    Děkuji.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Rám, kliky / středová osa, převodníky, typ přesmykače, řadící páčky, počet převodů 3×?.

      Nastavení dorazů na přesmykači, zjistit, o kterou část přesmykače se tře (prolisy, vlastní klec) – případně ho dát kousek výš. Na prostřední by to mělo být nastaveno správně, malý a velký se řeší dorazy.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zkontroluj jeste, zda mas spravne uchyceno lanko pod sroubem na presmykaci. Mela by tam byt naznacena jemna drazka, ktera vyznacuje spravnou pozici lanka, staci kdyz das lanko ze spatne strany sroubku a uz to nemusi jit spravne seridit.

      0 0
    • Jakobo  

      Presmykac je nejzapeklitejsi vec na kole :-(

      Pokud i mas smyk na dany pocet zubu, jeste neni vyhrano, muze byt krpa s delkou osy, nekteri vyrobci maji svou osu (mel jsem to tak kdysi na kole Trek FX 7.2, origo osa VP se nedala nahradit zadnou jinou, musel jsme vyrazit loziska a dat nove z noveho 4hranu, osa musela zustat, mela jine odsazeni a smyk na pily nedostal), muze byt problem s uhlem sedlovky, smyk by potreboval niz, ale nejde, pac spodni konec klece uz strejcha o zadni stavbu atd. S tim vsich jsem se setkal :-( Naposled pred 14 dny, kdyz jsem menil znamemu trekove kliky za MTB, nakonec se nejak podarilo, ale radi to nic moc.

      Nejlepsi je mit vsechno kompatibilni jinak je to pokus omyl, bud se podari nebo ne. Pokud je to Shimano, najdi si na netu pro kliky delku osy, osu kup a k ni vyber odpovidajici smyk nebo se s tim hraj dokud to jakz takz nebude fungovat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.