• kankrlicek

    Mám diagnostikovaný šedý zákal v obou očích, zatím bez ztráty ostrosti vidění. Ale vadí mi to hlavně při pohybu a v autě v noci. Světla protijedoucích mi přijdou jakoby ,,přezářená".

    Nechci nosit brýle, proto bych rád trifokální čočky. Lékař, který mě vyšetřoval, však namítal, že bi i trifokální čočky mi to přezáření budou způsobovat též, abych vzal monofokální a k tomu brýle. Velmi upřímně se mi brýle nosit nechce.

    Má někdo osobní zkušenost nebo třeba přejatou z příbuzenstva, známých? Podělte se.

    Díky.

    Míra

    0 0
    • Smazaný účet  

      Vem to jako přednost a sežeň nějaký cool hipsta retro okuláry :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      V rodině je výborná zkušenost s Gemini Zlín. Matka měla kopec dioptrií a k tomu zákal. Pár zákroků, dostala multifokalní čočky a brýle nosí jen na čtení. Ale je to tedy soukromá klinika, takže to bude něco koštovat ( výše dle rozsahu škod na servisovaném pacientovi ;-)

      0 0
      • kankrlicek  

        Díky.

        Co se týče ceny – považuji to za investici a doufám že dobrou.

        Mohl bys zjistit, jak to maminka má s bodovým světelným zdrojem ve tmě? Zda ji to obtěžuje, či je to normální? Dík.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nevím, že by si na něco takového stěžovala.Asi nejlepší bude si tam domluvit konzultaci a doktor ti všechno řekne. Ona už od té operace má taky cca 10 let a stárnutí ani operací zastavit nejde, ale ta hlavní změna, že nemusí nosit popelníky, jí zůstala. Má jen nějaké slabší brýle na to čtení. Protože u ní bylo „hodně práce“, tak to stálo asi 30 tis., a pak jela ještě na dvě dokorece, ty byly myslím po 5 tis. Ale znám lidi, mladé ročníky, co si tam nechali dělat oči, aby mohli dělat profesi strojvedoucího a byli na jednom zákroku za desítku a už víckrát nemuseli.

          0 0
        • plzakj  

          „Das letzte Hemd hat keine Taschen“ :-)

          0 0
    • Blunderbuss  

      V případě šedého zákalu budeš mít problémy s „přezářenými světly“, které se budou neustále zhoršovat, bez ohledu na brýle s libovolnými čočkami. Dříve nebo později tě čeká operace. Postupně budeš potřebovat sluneční brýle stále častěji a to, ikdyž bude jen pod markem. A velkým finálem může být v krajním případě „bílá slepota“.

      0 0
    • Alhas  

      Běž na operaci, základní čočky jsou zdarma, potom jedny za 3.500 na jedno oko a td. Těch klinik to dělá více. Nař kromě Gemini v Brně, Zlíně třeba Neovize Brno. Najdeš na internetu. Neboj se toho, mám už na obou očích a v pohodě.

      0 0
      • kankrlicek  

        Děkuju za sdílenou zkušenost, i když to není přesně to, co potřebuju. Rád bych nikoli monofokální čočky, ale trifokální – nechci nosit brýle. Proto se ptám, zda zde někdo ty trifokální čočky má a jaké má zkušenosti s kontrastním osvětlením.

        0 0
    • kankrlicek  

      Nikdo další? :) Docela by mě zkušenosti ohledně tri- bi a monočoček zajímaly. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.