• pee.tr

    Mám takový zvláštní problém :)

    Včera jsem si po letech a letech ježdění ve volných kraťasech bez vložky pořídil svoje první elasťáky od Silvini. Dnes jsem v nich najel 35km a na obou půlkách je mám od sedla rozšoupaný. Samozřejmě ne skrz, ale vypadají, jak po dvouletým ježdění. Nenapadlo mě, že když mám na bocích lehce škráblý sedlo od pádu a jezdil jsem s tím rok bez problémů, že se to bude takhle silně projevovat na kalhotech za litr. Resp. trochu jsem se obával, ale ne takhle po hodině a půl jízdy. Myslíte, že to je normální? Obávám se totiž toho, aby se ty kalhoty neodíraly i třeba o švy na novým sedle, když bych si šel koupit nový. Máte někdo zkušenost? Dík.

    0 0
    • MichaelSimek  

      Me se to delo na zimnich kalhotech a rekl bych ze je to materialem toho obleceni. Protoze na kratasech nemam ani Ň. Uvidim v zime jak dlouho to ty kalhoty vydrzej. Ale co stim ti neporadim.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Nejsem zrovna přesvědčený, že to bude dělat ošoupáním hrany sedla. Zkus si porovnat kde jsou ty oděrky na sedle a kde vychází odřeniny na kalhotech když sedíš. Asi to nebude odpovídat.

      Mám stejný problém, ale jen na levé nohavici a sedlo přitom odřené nemám.

      Také nevím čím se to děje. U mě to bude zřejmě tím, že mám po ůrazu levou nohu o dost kratší a dřu to přes hranu sedla ???

      0 0
      • pee.tr  

        Ale jo, to jsem porovnal, vcelku to sedí. Vpravo mám odřený kalhoty víc a též sedlo tam je odřený více. Konkrétně umělohmotná hrana (Fízik Nisene) a zároveň oděrky v umělé kůži. Levá strana sedla je jen lehce škráblá na umělý hmotě. Za jízdy jsem na ta místa i sahal vědom si, že k odřeninám může dojít a zdálo se mi, že na ty umělohmotné hrany posedem nezasahuju. Bohužel ve skutečnosti asi ano, protože jinak bych tu levou půlku na kahotech nemohl mít odřenou (i když o dost míň), protože tam oděrky v kůži sedla opravdu nejsou. Měl jsem doma v záloze starší obdobný Nisene, tak jsem ho na zítra vyměnil a uvidím. Ani ten není nový, ale téměř bez vady je. Jenže teď už těžko poznám, jestli to odírá dál nebo ne, protože fleky na kahotech jsou už dost velký.

        Docela by mě zajímalo, jaký nový sedlo vybrat (jeho specifika), aby s jistotou nedřelo.

        0 0
    • nooski  

      Mám naprosto nepožkozené sedlo bez švů a kalhoty pravidelně odírám na stehnech. Holt asi jezdím s nohama moc u rámu – pořídím pivní břicho, elegantní vytočení kolen ven a bude po problému :-)

      0 0
    • jonti  

      Nedře se to spíš o zámek sedlovky nebo kapsičku pod sedlem?

      0 0
      • obda  

        JJ, to jsou otaky oblíbená místa. Ještě sucháč od té kapsičky, to je zlo. JInak i šití či ozdoby na boku sedla.

        0 0
    • McBlacky  

      některá sedla (třeba slr XC) mají na bocích vystupující grafiku v celkem tvrdém provedení a kalhoty rozedírají i nové. poškozené sedlo na to určitě má vliv. Bud si kup nové sedlo, nebo kalhoty z materiálů odolného oděru (např Zaffiro) ale to zatím moc značek nedělá seriově.

      0 0
    • Environmentalist  

      Mám podobnou zkušenost, kdy jsem si koupil nové čapáky a po asi 20 km byly docela odřený. Dělalo to šití na sedle. Řešení bylo nové sedlo bez šití na styčné ploše s pozadím a od té doby mám klid.

      0 0
    • zdenek  

      U mne to byl suchý zip na podsedlové brašně. Než jsem to zjistil, odneslo to několik kalhot. :-(

      0 0
    • Ruprt2  

      Po třech letech na stejném sedle mám nebo jsem měl čtvery kalhoty.

      Rozedírají se mi jenom Silvini.

      0 0
    • Carlos.f  

      Mě se rozedíraly kalhoty o sedlo SDG nějakou hrubou tkaninou na boku a pak také o zuchý zip kapsičky pod sedlem.

      0 0
    • obda  

      BTW zkoušeli jste někdo ty elasťáky spravit?

      0 0
      • McBlacky  

        jak?

        0 0
      • Karaya  

        Jo, zimní se mi loni prodřely už durch, tak mi na ně žena našila kus ze starých letních. Funguje to normálně. Vzhledem k tomu, že já si zimní standardních velikostí nikdy koupit nemůžu, tak je musím udržet v provozu co nejdýl, neb nový budou muset být zase na míru a to je hrozně drahý…

        0 0
        • McBlacky  

          nám Lawi prodlužuje a zkracuje za 100–300 na kus. To je celkem ok myslím.

          Kalas nebo Sýkora by ti určitě vyšli vstříc a nemuselo by to stát raketu

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Mám to na všech kraťasích a je úplně jedno, jestli to je Kalaš, Lawi, Northwave nebo Salton. Šlapu strašně do X a to tak, že na vnitřní straně kolen mám modřiny od neustálého bouchání se do rámu.

      Odřené kraťasy jsem nikdy neřešil, vždycky se to odřelo jenom trochu a dál už se to neodíralo.

      0 0
      • pee.tr  

        Poslední věta dáva docela naději. ;-) Já nasadil záložní sedlo, které ač není taky úplně nové, zatím se zdá, že kalhoty se nehorší.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Jj, letos mám opět nové kraťasy a první týdny jsem z toho byl taky celkem na nervy, ale zrovna včera jsem se na ně díval a už to dál nepokračuje. Neumím si to vysvětlit. :-)

          0 0
    • Martin  

      silvini nebrat, mi se takhle prošoupaly taky a to mám fizik arione a fizik tundra, čili sedla s hladkým povrchem.

      0 0
      • James.Sniper  

        Mám cyklošortky Silvini už 4 roky a nikde se nic neprošoupalo, neroztrhlo ani nerozpáralo… ale ten věk už na nich jde vidět. Toť mé zkušenosti. :) Momentálně mám sedlo Fizik Nisene. Musím ale uznat, že na kole toho nenajedu až tak moc.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.