• pefo

    Ahoj

    Plánuju koupit MTB 26´´. Nejvíc mi zatím padl do oka Scud 26 X.5(http://www.scudbike.cz/…-26q-x5-disc). Chtěl jsem se zeptat co na to říkáte, případně nějaké tipy na srovnatelá osvědčená kola. Plánuji jezdit hlavně po lese, občas silnice, občas si zapřáhnout před kolo táhnoucího psa apod. Rozpočet mám max. 16 000. Moc díky za rady

    0 0
    • Dejv94  

      Nedokážu si představit zapřáhnutého tahnoucího psa, co to je za plemeno? Myslím že spousta psů bude mít po 30km běhu dost natož aby tě ještě tahali.

      0 0
      • pefo  

        je to Evropský saňový pes. Je to plemeno speciálně vyšlechtěné na běh a tah a jezdí se s nimi ve vysokých rychlostech jen krátké tratě tak do 7 km, kdy ten pes vydrží makat naplno;)

        0 0
      • Vilém  

        Kdyz je ten pes na to staveny, tak neni problem.

        Ten jeho esp to zvlada na vybornou.

        Taky jsem toho se psem najezdil hodne, ale ted uz je ojetej a novej jeste neni vybehanej:)

        0 0
    • Erknold  

      Já bych spíše šel do tutoho: http://e-shop.leaderfox.cz/…1000101.aspx Sice má drobnou vadu laku, těžší rám, ale jinak je lépe osazeno.

      Sice je to vidlice RST, ale mohla by být i přes to lepší (navíc vzduchová), jsou tam lehčí kliky, lepší brzdy, nové Deore je asi srovnatelné s X.5. Vzhled rámu je otázka vkusu.

      0 0
      • Bedar19  

        teda za 16t by se dal i ten scud osadit lépe.

        Jinak jezdím SCUDa ale 29er, i při tvrdém zacházení v pohodě a to vážím přes metrák takže proč ne :-)

        0 0
        • Erknold  

          Tak může zkusit napsat Scalarovi, občas tu ukázal nějakou fotku stavby na Scudu. Minimálně by mohl získat ještě odolnější kola. Kdo ví, jaké jsou dnes ceny. To mu řekne akorát Scalarova tabulka :)

          0 0
      • pefo  

        Díky za tip, vada laku by mi asi zas tak nevadila a za tu cenu by to kolo bylo super. Ještě zkusím napsat Scalarovi co by mi mohl nabídnout on. Blbý jen je že je docela z daleka, ale to by se třeba nějak vyřešilo. Takže díky .)

        0 0
        • pefo  

          A to nehledě na to, že ten Leader je i ve 20´´ což by při mé výšce 183 cm bylo ideální, u Scuda bych se musel rozhodovat mezi 19 a 21

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.