Scott Spark 960 vs Ghost Slamr 4.9

10 nepřečtených
  • LM9

    Prosím vás o vaše názory co je lepší i případné zkušenosti.

    Moc díky

    https://www.skiandbike.cz/…ark-960-2018

    http://www.mojekolo.cz/…t-slamr-4-9/

    0 0
    • phixion  

      Za mě asi ten SLAMR, protože na tyhle nižší řady Sparků dávají X-Fusion tlumiče, a jestli jsou pořád stejně kvalitní (jakože asi jsou) jako v roce 2016, tak je to jeden velkej *******. Ten co jsem jezdil byl příšerně necitlivej a každejch 500km v servisu kvůli kavitaci oleje. Po výmeně za Foxe si chrochtám blahem, ale docela to provětralo peněženku.

      Pokud neoceníš omezení zdvihu (nikoliv komprese, ale přímo zdvihu) a zamykání z řídítek třeba při závodění, tak jdi do Ghosta. Hlavně jak tak koukám na tu RS Judy vidlici na Sparkovi, tak má jenom dva módy (Open a Lock), chybí jí ta prostřední „Traction Control“ poloha, což v praxi znamená, že při prostřední poloze na TwinLocku bude tlumič omezenej na 85mm zdvihu, kdeždo vidlice bude pořád využívat celý zdvih, takže se ti bude víc zanořovat předek oproti zadku.

      SLAMR je čtyřčep, Spark přepákovaný jednočep který má tendenci trošku tuhnout pod brzdou.

      Co se týče osazení, rozhodně vede Ghost, většina komponentů je SLX/XT včetně brzd oproti Deore/SLX a lowend brzdám na Scottu.

      0 0
    • mr.garisson  

      Za mě Ghost. Má lepší osazení a systém zadní stavby.

      0 0
    • THORX  

      Podívej se na Ghost ale 2017 lepší osazení.

      0 0
    • Mildee  

      Scott nemá vzadu pevnou osu, boost na rychloupínák je nový nešvar, který se rozmáhá u šetřících drahých značek

      0 0
      • mr.garisson  

        To je ovšem hezká ošklivost. Tuplem bych ho teda vyřadil z výběru, už jenom kvůli tomu. U kola za 50 – 60 prutů bych čekal jedině pevné osy, ať už 100/142 nebo 110/148. Boost nemusí být nutnost, spíš výhoda do budoucna.

        0 0
        • Mildee  

          Njn a zkus sehnat boost náboj s QR pro druhé záplety nebo jen ten blbý dlouhý rychloupínák, to je skoro nemožné, aspoň prozatím.

          0 0
          • mr.garisson  

            Boost náboj na QR (nemyslím 15/12) je vážně nesmysl a tím, že takové nesmysly nebudeme nakupovat, nebude podporovat jejich rozšíření. Boost na pevných 12/15 je nevyhnutelný standard a přechod se dá vyřešit, 5mm boost je totální blbost na n-tou.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.