• Raydowe

    Ahojte.

    Mam uz dohodnutu cenu na Scott Spark 60 vo velkosti 26" (29" nechem).

    meriam 187cm. Tak som podla tabulky geometrie u scotta (priloha) usudil, ze by mi bola sadla velkost XL. V predajni mi ale po tom, co ma videli sediet na L-ku (XL nebolovo predajni) presviedcali, ze L-ko mi bude lepsie.

    uz par rokov nejazdim, naposledy na tom, co mam v profile. Ten ram mi bol priserne maly Giant Warp velkost 18.5. Dost mi to kazilo vychadzky. Tak nechcem urobit rovnaku chybu a kupit opat maly ram. Je mi jasne ze posed na sparkovy je oproti warpovy viac natiahnuty, co mi vyhovuje. ALe aj tak by ma zaujimal nazor jazdcov, co uz vystriedali nejeden bike.

    ja sam to v predajni nedokazem spoznat, ani ked sa prevezem okolo predajne ci je to male alebo nie. Nepoznal som to ani pri tom giante, prislo mi to OK. a nebolo. :-)

    0 0
    • cecilconrad  

      tak podle tej tabulky presahuje to L-ko docela dost pres 185 takze by stacil melo, ja sem vysoky priblizne stejne a kupoval sem Scale XL, u tej tabulky zas zasahuje XL i neco pod 185. Takze takhle na tech hranicich asi zalezi na pocitu, ale tezko rict jak moc to fakt pujde poznat :D

      0 0
      • Schuminier  

        Já jsem si minulý týden koupil Scale 30 ve velikosti XL. Měřím 189, ale přijde mi, že na tom kole ležím. 5 let jsem jezdil na obyčejném kole Author Kinetic, taky 21 palců vysoký rám, ale na délku je o 3 cm kratší. Tak se chci zeptat, jak se ti na tom Scalu XL jezdí. Ne, že by se mi na něm jezdilo špatně, ale v těžším terénu se zatím trochu bojím a nevím, do jaké míry za to může strach, že mu něco udělám a do jaké míry pocit, že je o něco hůř ovladatelný, ale asi je to jen nezvyk!

        0 0
        • cecilconrad  

          Spatne se me nejezdi, mozna by se na Lku jezdilo lip, ale nezkousel sem to tak nemuzu porovnavat.

          0 0
    • Raydowe  

      tak som nakoniec zobral to L-ko. dal som na radu predajcu (znamy)

      zatial mam za sebou len dve niekolkohodinove jazdy, ale asi to bola dobra rada . Na starom biku ma uz v tom case bolel chrbat.. tu nic. pohodicka. Hlavne pri zjadzde ked idem za sedlo by bolo XLko uz asi moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.