• thovtik007

    V čem je lepší schimano deore než klasické schimano.

    Mám trable jestli synovy mám koupit kolo

    Merida Matts TFS 700-V 2010 nebo kolo Merida Matts 80-D 2010.

    Jaké kolo je lepší pro syna měří 182 a váží 75 kg prosím poraďte mi. Jezdí lehký terén a občas jen na asfaltu. Nebo je lepši jenom crossové kolo.

    Děkuji

    Anketa: Jaké je lepši kolo?

    0 0
    • Ottak  

      Tak pokud vybíráš mezi těmito dvěma koly, tak bych vzal to první – Merida Matts TFS 700-V 2010 a to především kvůli nižší hmotnosti.

      Rozdíl mezi Shimano a Shimano Deore – Deore je produktová řada Shimana. Většina kol v této třídě je na něm postavená. Chybu jím rozhodně neuděláš ;-).

      Mám skoro stejné proporce jako Tvůj syn (183cm, 74kg). Letos jsem koupil Amulet 11.400, velikost 20.5 – sedí mi perfektně. Velikost by bylo dobré předtím odzkoušet :-).

      Na Crossu jsem jezdil celý tento rok a pořád ho používám. Výhoda je, že na asfaltu sviští fakt rychle, ale do terénu bych s ním už nejel. Za mě tedy horák :-).

      0 0
    • albion66  

      Tak já dávám hlas 80-D. Kdo jednou zkusí diskové kapaliny (ač 486-ky) nebude chtít jiné (stejně by je časem chtěl). Tyto brzdy jsem měl a nebyly špatné. Také rám u té 80-ky je lepší (odzkoušeno, vydržel hodně drsné zacházení). Celkově i vybavenost toho bike je lepší, např. kliky (SLX). Každý má vůj názor, já dávám hlas 80-D.

      Hodně štěstí a mnoho najetých km.

      0 0
      • Vilém  

        Jen k tomu ramu. Co je na nem lepsi? Je tezsi nez u 700ky, delany obycejnejsi technologii. Jedine co je na te 80ce lepsi je pouzite SLX a brzdy, jinak je vse horsi jak u 700ky.

        0 0
        • albion66  

          U toho ramu jsou lepe zpracovane svary … (stačí si v prodejně oba porovnat, zde ač Meridu jsem jezdil léta, se rám 700-ky nepovedl), je celkově pevnější (hmotnost samozřejmě v tomto hraje roli) tazatel nemá ambice gramařit, dvě sezóny jsme na tento typ rámu zkusili 120 mm vidli a bez problémů. Samozřejmě každý má svůj názor. Další věc, komponenty obou kol jsou na velmi podobné úrovni, proto bych se obával soudů typu tam je vše lepší. 80-ce jsem dal přednost na základě zkušenosti s rámem, přítomnosti nábů na kotoučovky, tedy možnost dalšího růstu…

          Z mého pohledu jsem doporučil 80-ku tazateli a v žádném případě nechci vyvolávat diskuzi na téma komponentů atd. Toď vše.

          0 0
      • Chiron  

        Kotoučovky sice sou dobrá věc. Ale ta 80-D má Gilu, to je vidlice dobrá tak akorát do kovošrotu. Za mě tu 700-V.

        0 0
    • winter78  

      Aj u bikov zväčša platí že čím drahší tým lepší a kvalitnejší.

      Crossový bike by som riešil v prípade že by chodil len po asfalte, do terénu by som na ňom veľmi nechodil.

      Najlepší je klasický MTB . Dá sa na ňom jazdiť aj terén a nestratí sa ani na asfalte.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.