• blaf

    Zdravím,

    s přítelkyní plánujeme jet na konci září na Sardinii, a jelikož jsem toho o Sardinii moc nenašel a to co jsem našel mě neuspokojilo, tak zakládám tenhle dotaz.

    Zajímá mě jestli má smysl tam brát mtb, údajně toho moc na mtb přístupného není. Poslední dobou se přikláním k silničce, ale zase nevím jaká je tam kvalita silnic?

    Můžete dát taky tipy kam na ostrově jet (budem asi část pobytu na jihu a část na severu) a na pěkná ubytování?

    V podstatě mě zajímají jakékoliv zkušenosti s čímkoliv.

    díky

    0 0
    • blaf  

      ještě se chci zeptat jak je to s převozem kol trajektem? kde se nechávaj kola? a jak je to bezpečný? nerad bych, aby mi někdo např. šlápnul do kola a zničil ho

      0 0
      • milon  

        Bez problému na trajektu kola klasicky na střeše auta. Doplácí se za to ale asi 10–20 euro, což je však při celkové ceně toho trajektu už zanedbatelné.

        Jinak na biku se dá, ale chce to důkladnou přípravu, na Sardinii samotný moc informací nezískáš, mapy mají tragický, takže ideální je gps na kolo…

        0 0
        • blaf  

          my jsme právě chtěli vézt kola na střeše, ale zjistili jsme, že se musíme vejít do výšky 220cm jinak je ta cena úplně někde jinde, ve dvou by šly dát kola do auta a na střechu rakev, ale uvažujem ještě variantu ve čtyřech a čtyři kola se nám tam nevejdou tak jsme uvažovali, že je dáme mimo auto, ale to se o ně docela bojím

          s jakou společností jste jeli, jakým autem a kolik vás to stálo? odkud kam?

          0 0
          • Nismooo  

            bezne chodia na sardniu 4 lodne spolocnosti, 2 s docela primeranymi cenami a 2 drahsie:

            www.sardiniaferries.com

            www.tirrenia.it

            to su tie lacnejsie

            a potom tie drahsie

            www.mobylines.it

            www.gnv.it

            my sme isli z civitavecchie do golfa aranci/olbie za 50 az 120 eur za jednu cestu, za 4 osoby bez auta a bez kajuty. Vacsina spolocnosti ponuka vyhodnejsie ceny, ked niekdo ide autom.

            ceny samozrejme zavisia od casu, kedy sa ide a od toho, ci sa kupuju namieste alebo v predstihu.

            Na sardinii odporucam cestak, lebo cesty ktore som videl mali fakt dobru kvalitu.

            Na severe je aj par km sirokych prasnych ciest, ktore spajaju jednotlive plaze a ktore by sa dali pouzit na mtb.

            0 0
          • milon  

            Na Sardinii (Olbia) z Piombino, zpět pak pres Olbo. 2 osoby + 1 dite + 1 kolo + 1 velke auto s delkou 4 – 5 metru. Poridili jsme to z predstihem relativne levne, ale i tak to stalo teď koukám neuvěřitelných 494 euro.

            Se silničkou chybu neuděláš, mají tam cesty jako mlat.

            0 0
      • SÁRA.OV  

        Dobrý podvečer. Omlouvám se že otevírám tak starou diskuzi ale nikde jsem zatím konkrétní odpověď nenasla. Jsme s manželem rekreační cyklisti a zajímalo by nás jak převést kola letadlem? Kolik se prosím plati? Kupujeme letenku přes levneletenky.org tak by me zajímalo kolik by převoz kol stálo?popřípadě jestli nevyjde levněji půjčit kola přímo v Itálii? Dekuji

        0 0
        • Smazaný účet  

          Letos Lauda a Condor oba 60,– Euro jeden let. Myslím, že ostatní na tom budou podobně ;-)

          0 0
    • ekimek  

      na sardinií jsem byl, ale bez biku. kvalita silnic je hodně dobrá a potkával jsem tam hlavně silničáře, takže spíš pro tu silnici… byli jsme u Calgiari

      Byli jsme v hotelu Baia di Nora a byl to pěkný hotel, s dobrým jídlem a hezkou hotelovou pláži…

      Letěli jsme, takže s tím trajektem neporadím…

      0 0
    • kopejda  

      Ahoj kamaradi. Vykopu tohle starý téma. Za týden se chystáme s přítelkyní na sardinku. Kolo s sebou bohužel neberu. Jedeme tam na zevl na 14 dni autem se stanem na střeše. Zajímá mě v podstatě jakýkoli poznatek od někoho kdo tam byl. Osobně totiž nikoho neznám. Pokud by se našla dobrá duše co má chuť se o poznatky podělit budu velice vděčný. Ať už jsou to zajímavá místa, dostupnost signálu, wifi, data, ceny potravin a služeb, zdravotní péče, teplota vody, zákazy, kempy, volné parkování, místní speciality, zkrátka cokoli co by nám mohlo být při cestování po ostrově užitečné. Díky

      0 0
      • plzakj  

        Byly jsme tam pred 2ma rokama ve stejnym hotelu jako pisatel vyse. Nejhezci cast je jihovychodni pobrezi. Cim vic na jih, tim lip. Nez zacne vojenske uzemi. Kolem hlavniho mesta a vnitrozemi je to nic moc. Hodne prumyslovy. Zbytky dolu po tezbe uhli… Stoji za to max laguny s plamenaky u Cagliari a Chia plaze.

        Jinak ceny, wify, data… jsem moc neresil. Proste stejny jako kdekoliv jinde v italii. Dole na tom jiho vychode jsou i nejaky kempy v hajich primo u plaze. Tam by vas to s autem mohlo zajimat nejvic.

        0 0
      • plzakj  

        Byli jsme tam pred 2ma rokama ve stejnym hotelu jako pisatel vyse. Nejhezci cast je jihovychodni pobrezi. Cim vic na jih, tim lip. Nez zacne vojenske uzemi. Kolem hlavniho mesta a vnitrozemi je to nic moc. Hodne prumyslovy. Zbytky dolu po tezbe uhli… Stoji za to max laguny s plamenaky u Cagliari a Chia plaze.

        Jinak ceny, wify, data… jsem moc neresil. Proste stejny jako kdekoliv jinde v italii. Dole na tom jiho vychode jsou i nejaky kempy v hajich primo u plaze. Tam by vas to s autem mohlo zajimat nejvic.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.