• Smazaný účet

    Byl jste někdo za posledních pár let na Sardinii se silnicí? Zkoušel jsem tady něco pohledat, ale je to bída :-(

    0 0
    • Lance  

      Ja teda ne, ale.pred tydnem se z tama vratil.kolega. .meli.MTB a parada. Drtili hlavne asfalt. Fotky teda paradni

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dík! Tak uvidím, ještě jsem přemýšlel o Maltě, ale nakonec ta Sardinie bude nejjednodušší a není to tak daleko :-)

        Nevíš jestli kolega musel dělat registraci nebo se ještě na něj vztahovalo to soudní pozastavení?

        0 0
        • brtníček  

          Malta to je sama zástavba.

          0 0
        • Lance  

          Vubec nevim co mas na mysli. Ale.muzu se zeptat. Je fakt, ze tam byl autobusem s nejakou cestovkou

          0 0
        • BabbaJagga  

          “Soudní pozastavení” by mělo být podle země, kde žiješ, ne? Což v Tvým případě ČR není? Ale ono se to stejně mění, za poslední týden nás z bezpečného seznamu vyřadila půlka Evropy… Známá na Sardinii byla na podzim a říkala, ze tam chcipnul pes. Což na kolo dobrý, ale hospudky a obchůdky často zavřené a nakoupit šlo jen ve větších centrech.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud cestuješ na Sardinii, tak musíš udělat registraci kvůli bezpečnosti. Teď to spojili s Covidem a soud jim to prozatím do 7.10 pozastavil. Co vím tak to vyplňují všichni mimo rezidentů. Dělá se online a pokud jedeš s cestovkou, udělá to cestovka hromadně. To je tak vše co jsem o tom u nás na obci zjistil :-)

            0 0
    • Pikaču  

      Sardinii jsem byl na klasicke dovolene ( bez kol) a projel ji ( a tesim se az tam pojedu zase. Pro me nejkrásnější kus evropy). V horách jsem viděl spousta ziketkaru. Nicmene je to takovej pustej kraj ( vnitrozemí). Takze necekej coffe shopy ala Mallorca. Pobřeží moc neznam jelikoz jsem prvazne frcel po rychlotkach autem. Ale podle me se da podel pobrezi taky krásně zajezdit.

      Kouknul jsem na heat mapu na stravě vypada to nadějně.

      0 0
      • telatko  

        Jak dlouho se tam jede?

        0 0
        • Lance  

          Vyjizdeli mam dojem v 10 vecer v utery a byli tam nekdy ve ctvrtek rano

          0 0
          • Pikaču  

            Do Livorna autem ( tak jak ukazuje google mapy). A pak na noc trajektem 8 hodin ( spaní v kabině). Trajekt pres noc jezdi 8 hodin a pres den 7 hodin ( jestli si to dobre pamatuju). Nejlepší je trajekt na noc a prochrapat. Na zpáteční ceste jsme jeli pres den- to nespis a pak v autě na noc došlo a sotva jsme dojeli do nemecka kde jsme sli spat radsi.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Z Brixenu 5 hodin a osm trajekt.

              0 0
            • tma  

              Kabina není nutná, v křeslech se krásně vyspalo. Z Civitavechie jezdily i rychlý trajekty (pro osobáky), tuším že jel 4hod.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Coffe shopy nevyhledávám ani na Mallorce :-) Našel jsem na německejch webech dost tras, většinou při pobřeží, ale i pár ve vnitrozemí. Čtyři mi stačí, dýl jak pět dní tam stejně nebudu a potom se ještě chvíli podívám po Toskánsku. Bude to trochu změna proti tý naší kose :-) Dneska ráno –5

        0 0
    • kopejda  

      Byl jsem tam předloni autem 16 dni se střešním stanem na pankáče. Projeli jsme ji celou křížem krazem. Bohužel bez kola. Na kolo je to tam ideální. Pamatuj že už je to dost na jihu a v létě je tam fakt vedro. Byli jsme v červnu. Civilizace je podél pobřeží. V trošku větším městě koupíš vsechno. Moře na jihu jako akvárium. hezčí jsem nevidel. Plameňáci. Vnitrozemí vesnice ale cesty super. Hodně hory nahoru, dolů. Se silničkou asi super. Na benzínkach jen pohonné hmoty jinak nic. Odpadkové koše nebo popelnice neexistují :). Cesta trajekt 8 hodin z livorna. Lepší jet přes noc. Lidi v pohodě. Chci se tam vrátit.

      1 0
    • Newli  

      Ahoj, byl jsem tam s cestovkou v roce 2016 na prelomu zari a rijne. Zaplatil jsem si hned 2 turnusy, takze 14 dni pobliz baja sardinia. Musim potvrdit, ze to tam bylo nadherne. Dost asfalt, ale i nejaka sotolina. Snazil jsem se jezdit nejen po pobrezi (pravda, ne vzdy to slo). Projel jsem severovychodni cip (hvezdicove vylety) od porto rotondo az po santa teresa. Na la maddalene jsem byl dvakrat. Je tam krasne uplne vse – plaze, priroda. A teplo na kolo bylo idealni. Koupat se dalo uplne v pohode a v te dobe temer vubec zadni lidi (posledni zarijovy tyden jeste nejaci jo, ale prvni rijnovi uz temer nikdo). Nekdy bych se tam rad vratil. Byl jsem tam letecky.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Díky za reakce. Tak 5.10 vyrazím ;-)

      0 0
      • Esi  

        Jak vlastně vypadá teď Korsica, Sardinie mi vždy přišla jako placka, na Korsice jsem teda byl asi před 25 lety, ale bylo to tam na silničku naprosto ideální jen trochu kopcovité.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Těžko říct, nikdy jsem tam nebyl :-)

          0 0
          • Esi  

            Mě teda Korsica přišla jako naprosto dokonalé místo na kolo včetně možnosti šlapat dlouho i do kopce, ale byl jsem tam jako 18 letej kluk chvíli po revoluci, kdy všechno bylo úžasné. Za 14 dní jsme nalezli asi 900km a objeli to skoro kolem dokola, úžasné koupání mimo pláže, za mě ráj.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To je možný. Chtěl jsem to co nejjednodušší a některý regiony Francie jsou pro IT zatím pořád problém, tak že test nebo karantena po návratu, proto jsem Korsiku ani příhraničí nesledoval.

              0 0
              • brtníček  

                Sardinie na toto období je lepší dej pak report.

                0 0
                • Esi  

                  Taky se těším na report, další místo kam by se dalo vyrazit, i když já posledních 15 let už jezdím jen MTB, silničku už mám jen v trenažéru, shodou okolností tu na které jsem byl na té Korsice včetne těch kol na kterých jsem tam jezdil, jen pláště už se teda nedochovaly…

                  0 0
        • Roman  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Newli  

      Soihlas (lepsi pro toto obdobi), pri mem odjezdu uz bylo chladneji. Tedy na kolo porad super, ale koupani uz bylo na hrane. Na jihu sardinie bude asi lepe.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jo, jdu na to

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dnesni teploty :-)

      0 0
      • Esi  

        Provokatére :-)

        0 0
      • brtníček  

        Kolo a auto máš předpokládám vlastní. Ubytování řešils dopředu nebo na místě? Nefouká moc?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj vlastni. Ubytovani Airbnb asi pet dni pred. Vitr tak nejak v norme, nic zasadniho. Vlastne trochu foukalo ve stredu dopo, ale to stejne bylo pocasi nic moc. Tak ze trh :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Návrat ke sněhu nic moc :-( Měl jsem si to prodloužit :-)

      0 0
    • zbartos  

      Fotky z cyklozájezdu na Sardinii v 5/2023 jsou na:

      https://zbartos.rajce.idnes.cz/…2._az_4._den

      https://zbartos.rajce.idnes.cz/…_5._a_6._den

      https://zbartos.rajce.idnes.cz/…_7._a_8._den

      Před pár dny jsme byli na „úžasně voňavém a kvetoucím“ cyklozájezdě na Sardinii. Odhaduji, že tyto vůně a barevnost tam budou ale JEN v období cca 25. 4. – 15. 5. (my jsme měli v noci u moře asi 17 stupňů, odpoledne asi 28 stupňů /v horách by bylo samozřejmě méně/, moře ale bylo studené cca 17 stupňů – pro mne do půli lýtek, ale pár odvážlivců se i vykoupalo).

      Níže máte odkazy na stručné info o vlajce i o Sardinii a pod tím ještě itinerář zájezdu.

      https://www.ingema.net/…1/clanek.php?…

      https://cs.frwiki.wiki/…la_Sardaigne

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Sardinie

      P.S. Zajímavé je, že tam bylo hodně lidí s věkem 55–79 let, že poměr pěších k cyklistům byl asi 17:23 a poměr „mopedistů“ k cyklistům bez motoru byl asi 17:6, takže jsme jako nejstarší účastníci s kolem bez motoru jezdili stále poslední…

      Program zájezdu Sardinie na kole 30. 4. – 8. 5. 2023

      1. den: Předpokládaný odjezd v odpoledních hodinách z Brna, noční přejezd přes Rakousko do Itálie (Livorno).
      2. den: Trajekt do Olbie. Přejezd autobusem do kempu v severní části ostrova u města CANNIGIONE a relaxace na mořských plážích přímo v kempu (Centro Vacanze Isuledda https://www.isuledda.it/en/).
      3. den: A: Výlet na krásná skaliska na mysu CAPO TESTA s možností pěší procházky (1–2 hod), přístav SANTA TERESA DI GALLURA s aragonskou věží LONGOSARDO a výhledy na Korsiku. Návrat přes přístavní městečko PALAU, možnost výstupu ke skalnímu útvaru CAPO D'ORSO – žulový blok vymodelovaný větrem a erozí do tvaru medvěda (↔ 50 km, ↑ 500 m, ↓ 500 m). B: Navíc krásné velké písčité pláže u PORTO POLLO a okolo tvrze FORTEZZA MONTE ALTURA do PALAU (↔ +10 km, ↑ +300 m, ↓ +300 m).
      4. den: Prohlídka dvoupatrového NURAGHE MAJORI s netopýry. A: Z horského města TEMPIO PAUSANIA, postaveného ze šedé žuly a obklopeného korkovými lesy, sjezd přes CALANGIANUS k městu ARZACHENA s četnými památkami nuragové kultury: dolmeny, hrobky a nekropole (↔ 60 km, ↑ 650 m, ↓ 1100 m). B: Navíc kultovní výjezd na MONTE LIMBARA (1362 m) s kruhovým rozhledem (↔ +25 km, ↑ +800 m, ↓ +800 m).
      5. den: Po západním pobřeží: A: Pláže VALLEDÓRIA, nurag SU TESORU, Sloní skála ROCCIA DELL'ELEFANTE s hrobkou DOMUS DE JANAS uvnitř a CASTELSARDO s originálním centrem na mohutném skalním ostrohu (↔ 35 km, ↑ 400 m, ↓ 450 m). B: Navíc pláže COSTA PARADISO, vyhlídka M. TINNARI, malebná ISOLA ROSSA a horská vesnička TRINITA D'AGULTU (↔ +25 km, ↑ +500 m, ↓ +500 m).
      6. den: Trajektem na ostrovy LA MADDALENA: A: Prohlídka městečka LA MADDALENA, přejezd po hrázi na ostrov CAPRERA, rozsáhlé piniové lesy, návštěva Garibaldiho usedlosti, koupání na „karibských“ plážích a pevnost PUNTA ROSSA (↔ 45 km, ↑ 300 m, ↓ 300 m). B: Navíc okruh po ostrově LA MADDALENA a výjezd na pevnost ARBUTICCI s Garibaldiho muzeem (↔ +20 km, ↑ +300 m, ↓ +300 m).
      7. den: A: Kolem chráněných mořských vod AREA MARINA PROTETTA (vynikající příležitost k potápění) s panoramatem ostrova TAVOLARA a okolo hradu LA FAVA (↔ 45 km, ↑ 250 m, ↓ 250 m). B: Panoramatická trasa pod vrcholky bílých hor MONTE ALBO (↔ 55 km, ↑ 950 m, ↓ 1000 m).
      8. den: A: Smaragdové pobřeží COSTA SMERALDA s jedním z nejdražších přístavů světa PORTO CERVO se skvosty architektury, cestou proslulá pláž BAIA SARDINIA (↔ 35 km, ↑ 500 m, ↓ 500 m). B: Navíc přes horské městečko SAN PANTALEO dojezd do kempu (↔ +25 km, ↑ +200 m, ↓ +200 m). Přejezd autobusem do OLBIE, možnost večeře nebo večerní prohlídky města, noční trajekt do Livorna.
      9. den: Denní přejezd přes Itálii a Rakousko do ČR v pozdních večerních hodinách.

      Na fotce v příloze je krásné městečko Castelsardo.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.