SantaCruz V10c a nebo full carbon

27 nepřečtených
  • kesu

    Ahoj,

    špatně jsem se vyspal a tak bych si tu chtěl popovídat o SC v10c, přemýšlím, jestli si vůbec koupit úplný DH kolo a v10 by byla jedna z kandidátů.

    Chtěl bych se zeptat hlavně lidí co na ni jezdí a co ji mohou porovnat s jinými DH biky. Ohledně geometrie si myslím, že nebude problém, 901 kterou jezdím teď se od V10 geometrií moc neliší (stejná hlava, horní rámovka o 7mm delší u v10,zadní stavba delší o 5mm, rozvor stejný).

    Jak u v10 chodí zadní stavba, je to spíš žehlička a nebo tvrdý DH kolo?

    Jak moc to chodí po dorazech, bohužel neumím moc jezdit…

    Pokud byste si ji kupovali, jakej tlumič byste na ní dali?

    Můžete porovnat chod zadní stavby třeba s Gamblerem nebo Sessionem?

    Upřímě řečeno se mi stávající v10c moc nelíbí hlavně kvůli lesklé barvě. Nicméně jsem narazil na netu na fotky V10 i s cabonovou zadní stavbou a ta je daleko hezčí. Problém ale je, že se neví kdy by měla jít na trh.

    Co si o tomhle poměrně drahým kole myslíte všeobecně?

    0 0
    • Medunka  

      todle řešit na BFku :-)

      0 0
    • pavlix  

      Je to pekne kolo, ja bych ho bral

      0 0
    • JMT  

      To kolo je famozni a chodi naprosto dokonale, hlava bude podle me neprosto jinde nez u toho nefunkcniho leseni co mas ted ( a chod taky…) protoze kdyz mas 250mm zdvihu tak mas i zasadne vetsi sag…a tim se polozi hlava. Zacinam bejt brutalne nahlodanej do toho jit. Tlumic bych bral vivida air nebo pruzinovej fox.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Double barell air! No ale..i s tim Vividem to chodí :-(

        0 0
        • JMT  

          Dobuble barell proc ? protoze je cool a vozi ho Krab ? nevim, asi bych dal pruzinovy dhx.

          Timto menim moje hlasovani na dhx…oba kluci meli v tech vividech vzduch nebo co to bylo, coz vzhledem k tomu kolik ty ramy maj najeto neni hezky…

          0 0
          • Mr.Duck  

            Protože je hezkej, voe. A cool. Nestojí o moc víc jak vivid..

            Ale DHX RC4 by taky nevadil, vo tom žádná :)

            0 0
    • lenochod  

      Buď zdráv kesu. Myslim že je ještě lepší, než si o V10 psát, je se na ní povozit. Názor si pak udělej sám. Vozil jsem se na Koně, Treku, Spešlu. Nemá cenu ani psát model. Srovnávat funkčních 254mm s kolem půjčeným někdě v bikeparku prostě nejde. Byť je to topovka ale ne vždy ve 100% stavu. V10 jsem zatím nesnížil na 200mm – ty karbonové to umějí. Neříkám že VPP je nej na světě, ale je jinde a to na té správné straně. Zda je to tak, či není, si můžeš ověřit sám. Stačí si kolo vyzkoušet. Zatím kdo se povozil a nebylo to jen kolečko na parkovišti, byl velice překvapen. RS Vivid Air je opravdu naprosto jiná liga než třeba vzduch od Foxe. A to jsem liškou postiženej. V bikeparcích jsem často osloven otázkou na Vivida Air. Slezu a nechám nechť si každý udělá sám názor. Že to chodí líp než Fox pružina, je docela častý závěr. Malé ale… je třeba brát v úvahu že dotyčný třeba srovnává svůj tlumič, který nemusí být vždy ve 100% stavu. Při srovnávání je třeba brát ohled na vícero aspektů. Jezdím V10 a jsem moc spokojen. Když jsem před lety sesedl z Kony Dawg na Blura LT, měl jsem pocit že jsem o několik tříd rázem jinde. Přijď se povozit a uvidíš. Když nekoupíš, budeš sám vědět proč.

      0 0
      • lenochod  

        Jak řekl pan Kachna. Červený řidítka jedou :o)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Mám to podložený na gopro. Ale hned v první jízdě s červenejma došla paměť :-(

          0 0
      • JMT  

        Nesouhlasim pouze s tim tlumicem. Videl bych to tak ze ten vivid chodi skoro jako pruzinovy dhx a vzhledem k tomu jak ten ram chodi (tzn mnohem lepe nez ostatni) tak to tomu ty lidi odpustej (nebo proste nemaj srovnani s perem). Jak byla vedle ta bila s pruzinovym dhx tak proste chodila jemnejc, ne o moc ale jemnejc…Na to ze to kolo je naprosto famozni zalezitost mi parkoviste staci :-)

        0 0
      • kesu  

        Diky za odpoved, je mozny si ji nejak pujcit byt jen na parkovisti?mi­mochodem nevite jestli v10 bude i s tou plastovou zadni stavbou?

        0 0
        • Tomcat  

          Není zatím na trhu. Neviděl neslyšel spravu jestli bude. zatím jen pro tým.

          0 0
        • blue  

          tuším, že na blogu SC se psalo, že dřív než 2013 sériově nebude

          0 0
          • kesu  

            Ono bych stejnak mozna byl radej za hlinikovou,mivam zadni stavbu pokazde dost odrenou a o vahu mi nejde,setup na pristi rok by zavanel 17,5kg az pak mozna bych odlehcoval.

            0 0
        • lenochod  

          Plast na zadku je zatím jen pro Syndikate. Myslim že pro rok 2012 ještě nebude v prodeji. Mě váží s hliníkovou zadní stavbou 15,6 kg. Jasně že Ti jí rádi předvedeme. Jsem 3× týdně v Praze, pak by jsi Ty na jenom kukačku cestovat nemusel. Určitě pojedeme ještě na lano do Gaisskopu. Můžeš se přidat a tam pojezdit V10 karbon nebo hlínu. V10 ve hlíně si můžeš vzít i domu sám a pojezdit dle svého. Je to jen o domluvě. Možnosti tady jsou. Mail na mě máš, tak písni. Rád Tě uvidím.

          0 0
    • Blackbiker  

      myslím že bych byl na tvém místě rád za bajk co máš teď:-) a něřešil V10 carbon. Stejně ten potenciál nevyužiješ. V10ku můžou řešit jen pražáci:-).Pořeš úhel hlavy na svým co to jde nejvíc do Dh modu a máš vystaráno. Mít na VPčku šanci dát tam stavitelnej cane creak, nikdy bych jiný kolo neřešil. Stejně řešit nebudu pokud se nerozpadne-ty bajky budou pořád lepší než my:-).Čéče jednou jsem se taky vyspal blbě a řešil jestli WRX Sti nebo EVO 6:-)

      0 0
    • lenochod  

      Ještě Ti pomohu. Víťa Blaška blaska.vita@volny.cz z gravityracing.cz šel cestou od V10 přes jiná kola a nyní došel znovu k V10 karbon. Napiš mu a zeptej se na jeho názor.

      0 0
    • Czertbiker  

      Myslim že ani jeden z nás expertů nepozná co to kolo, popřípadě tlumič umí, protože to nedokážeme poslat na limity. Jedeme všichni tužku a když si sednete na obyčejnej FOX vanila tak to taky chodí supr.

      Otázka je ale položená, takže V10 carbon určitě bude velmi dobrý kolo, u těhle osvědčenejch výrobců prostě většinou neuděláš chybu s žádným kolem.

      0 0
    • Tomcat  

      Schvaluje se di do toho. :)

      http://www.pinkbike.com/…ke-2011.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.