• Forester

    zdravím,

    uvažuji o koupi brýlí BBB BSG-23 Winner PH 2359 se samozatmavovacími skly. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli s takovými skly máte zkušenosti.

    Nechci brýle s výměnnými skly, nikdy jsme nenašel vyhovující. Ale zase nevím, jak to bude s těmito. Jestli to třeba nebude problém v lese, kde se rychle střídají světlá a tmavá místa.

    Pokud je někdo používáte, bude vděčný za malý komentář.

    díky.

     
    0 0
    • K2  

      Skla nestíhají rychle reagovat. Problém bude spíše, když vjedeš z rozjasněné louky do tmavšího lesa a naopak. Kamarád má takové od Specialized a chválí si je.

      Já dávám přednost lehounce zatmaveným brýlím s obyč sklem.

      0 0
    • kubad  

      mám je od Spešlu – na silnici OK na bajka mě nevyhovují

      0 0
      • BB  

        máš bikové nebo silniční ? Jsou dost rozdílné, ty se skly do žluta jsou bikové a do fialova silniční. Přešel jsem na bikové a o 100 procent lep­ší.

        0 0
        • kubad  

          mám silniční – a používám na silnici – tam OK na bajka to není ideál, skoušel sem i bajkové, ale ty mě nesedí tvarem, lepší to je souhlas, ale zase málo tmavnou a mě hodně světla vadí

          0 0
      • Pi†el  

        to me zajima… Jaktoze na silnici ok a na bajku ne ? Jakoze na bajku vadi stridani svetla a stinu v lese ?

        0 0
    • gargamel  

      Mám R2, jsou příjemné i v šeru lesa. Spokojenost. Před tím jsem vozil čiré.

      Peak

      0 0
      • stenli  

        Mám ty samé tři měsíce, taky spokojenost. Zapomínám, že je mám na nose. Z toho vyvozuji, že sedí perfektně (nastavovací packy na nos) a taky fungují perfektně. Tmavé lesy , slunné louky střídám velmi často. Jen při zastavení se občas lehce zamlží z toho, jak jsem rozehřátý, ale to asi víceméně všechny brýle.

        Předtím jsem vozil polarizační a tyhle jsou jednoznačně lepší – nezkreslují a jsou použitelné i za šera

        0 0
    • skier  

      BBB nebrat,strašně dlouhá doba reakce.Mám Spešly Chicane Adaptalite a naprostá spokojenost.Reakce nejrychlejší z toho co jsem měl v ruce.Taky musí sedět na gebuli.Spešl dělá s Adaptalite tolik typů,že se dá určitě vybrat.

      0 0
    • Mamut  

      Mam Spesly Divide na MTB. Pomalost reakcii som si nikdy nevsimol, co je sposobene ale aj tym, ze ani plne stmavene nie su nijak extra tmave. Da sa povedat, ze najtmavsie sklo, co sa z nich da vytrieskat je stale svetlejsie, nez bryle, co som vozil predtym (a aj s tymi som niekedy bikoval aj po lese).

      0 0
    • vlk  

      asi před 2 týdny mi došly Uvex Control Vario viz:"http://w­ww.rideko.cz/?p=pro­ductsMore&iPro­duct=852&sName=bry­le-UVEX-control-vario ":http://www.rideko.cz/?…

      Jen jsem zatím nějak nepostřehl, že by se ztmavovaly nebo zesvětlovali, zkoušel jsem to na slunku a jednu část zakryl rukou a rozdíl jsem nepoznal.Tak nevím, je možné, že by byly nějaké vadné, že by to nefungovalo?

        
      0 0
      • gazman  

        Asi slabá baterka.

        0 0
      • grafik  

        skla VARIOMATIC :

        Skla Variomatic jsou také nemlživá,protože to jsou upravená skla Supravision. Jejich výhoda je ta, že reagují na intenzitu světla ztmavnutím. Jsou tedy vhodná do proměnlivých světelných podmínek – počasí nebo terénu (otevřené prostranství střídá hustý les apod.)

        opravdu jsou nemlživá? To se mi ani nechce věřit …

        0 0
        • vlk  

          Mlživost-Ještě nevím, zatím jsem je vozil jen v autě :)

          0 0
          • jIrI___  

            Je dost možné, že v autě to samozatmavování nefunguje. Někde jsem četl, že některé typy těch samozatmavovacích skel reagují jen na přímém sluněčním světle, ne třeba když světlo jde ještě přes jedno sklo. Proč je to tak ti ale už neřeknu, protože to sám nevím :-)

            0 0
            • DaSnail  

              některé typy těch samozatmavovacích skel reagují na UV záření

              když má auto skla s UV filtrem, tak skla uvnitř auta nestmavnou

              0 0
            • Mamut  

              Kazde normalne (vratane bezneho okenneho) sklo neprepusta UV (resp. prepusta len velmi maly zlomok). Rovnako teda chvalit sa, ze niekto vyraba sklo s UV filtrom je blbost. Ma to vyznam iba pre „skla“ z niecoho ineho ako sklo. Napriklad plastove okuliare.

              0 0
              • zdenek  

                I na skleněné brýle se dává UV filtr. Jde o to, že sklo něco málo propustí (navíc je to závislé jestli UV-A nebo UV-B) a ten zbytek do 100% musí udělat filtr. Zatím jsem ale neslyšel o zatmavovacích brýlích, které by fungovaly přes sklo.

                0 0
        • vlk  

          Tak už jsou vyzkoušeny. Teď v zimě na běžkách mi ztmavly hodně, takže hurá fungují, Ale nevím jestli je to vlastnost zda je to díky hodně UV záření na horách nebo díky mrazu, ale ztmavnutí nebylo směrem do černa ale do fialovo černa, což se mě osobně nelíbí, přítelkyně říká, že je to na sníh tak lepší.

           

          Takže fungují, ale na ztmavnutí potřebují mnohem více uv záření než jsem si myslel.

           
          0 0
    • zdenek  

      Mám Rudyny. V tomhle období, kdy vyjíždím za sluníčka a za 2 hodky se vracím za tmy je to ideální.

      0 0
    • lizar  

      Mám také ty samozatmavovací skla a nemužu si je vynachválit. Jak už někteří psaly ani si to člověk neuvědomí, že je má na nose. Když je slunečné počasí a podívám se s těmito brýlemi přímo do slunka tak klasické brýle jsou v tomto směru lepší. Ale já hlavně jezdím v lese a po loukách a to celý rok a zatím bez výhrad. Brýle jsem si nechal nastavit a udělat v optice podle brýlí. Ono to nejde na každé podle velikosti a člověk si i muže zvolit jak hodně je chce mýt ztmavené. Sice to něco stojí ale vyplatí se oči máme jenom jedny :).

      0 0
      • Tecumseh  

        Mám už druhé fotochromatické R2,max.spokoj­nosť,zo slnka do tieňa a naopak bez problémov,obačajné sklá by som už nechcel.

        0 0
    • Forester  

      díky všem za reakce. na Sportlife jsem si ty BBB vyzkoušel live a docela seděli. zkusím ještě někde vyzkoušet výše zmíněné Specialized a pak se rozhodnu.

      0 0
    • Lister  

      Zsku pročíst tohle – myslím, že tě to od nákupu BBB asi odradí. Já jsem je raději nekoupil – moje zkušenost, je tam popsaná.

      0 0
      • Forester  

        do jakých jsi teda šel?

        mám limit cca 2 tis. a doufám, že mi vydrží více než rok, což je bohužel běžná životnost mých brýlí na kolo (i když zatím modely do 1 tis. Kč)

        uvažoval jsem taky Oakley z ebay.com, ale nakonec jsem si to rozmyslel. ještě se mi taky líbí GIRO, ale na Sportlifu mi je nenechali vyzkoušet :-(. tam jedině ty BBB a seděli skvěle !

        0 0
    • Belin  

      Zkus se podívat na brýle od 3F Vision. Já jsem si je zkoušel na SportLifu a v kolekci na rok 2009 už mají i dva modely se samozatmavovacími skly (na tom webu ten katalog ještě není). Seděly mi velmi dobře a cena by se měla pohybovat okolo 1200,– Kč. Takže já o nich hodně reálně uvažuju.

      Papírový katalog 2009 jsem v Brně dostal, ale mám ho doma. Tak pokud budeš mít zájem, můžu Ti třeba zítra poslat sken.

      0 0
    • Forester  

      tak jsem se nakonec rozhodl pro ty BBB a zatím nelituju. zkoušel jsem při sluníčku i večer a zatím bez problémů. a hlavně mi seděj. Oakley to sice nejsou, ale zatím spokojenost.

      to zatmavování nějak člověk nevnímá, takže z toho usuzuju, že to žádná velká rychlost nebude, jako problém to však necítím.

      co mě maličko zarazilo bylo trošku prostorové zkreslení při větší rychlosti, když jsem je zkoušel v autě (omezení vnímání detailů – ale možná, že to byla moje chyba, každopádně se dírám běžně vyhýbám a při té zkoušce :-) jsem jich projel nějak moc). Ale na kole jsem s tím zatím žádný potíže neměl.

      0 0
    • kesu  

      uvazuju o nich take,jen nevim jestli BBB,spesly a nebo oakley.Nemate nekdo odkaz na ty spesly?

      0 0
      • vok  

        odkaz na ty spesly

        0 0
      • Forester  

        je to o prachách, pokud jich máš dost, doporučuju Oakley. Já jsem původně chtěl ty Specialized, ale neseděli mi na obličeji, ty BBB sedí jak ulité … takže jsem vzal BBB a zatím velká spokojenost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.