brýle Uvex...Titan X Titan Vario

14 nepřečtených
  • mates555

    čau

    Mám brýle Uvex..starší a dnes již nevyráběný model Airwing…ale i přes hodně světlá skla jsou v lese tmavá a nic nevidím…

    chtěl bych si proto pořídit něco novýho…zatím jsem vybral uvex a to konkrétně Titan Vario kde bych volil skal orange nebo smoke…(nějakej jejich test…ale jako všechny tyhle testy ho beru s velkou rezervou… aspoň kdyby seděli tak jak popisují…nesnáším tření řas o sklo…) …a model Titan (tam zas nevím jestli si pomůžu…raději bych něco do oranžova nebo hodně světlího…)

    Nemá někdo konkrétní zkušenosti s jednotlivejma sklama??? v historii jsem něco našel,ale konkrétně o uvexu toho moc není tak má třeba někdo nový postřehy..

    za odpovědi předem děkuji..

    0 0
    • JakeF  

      http://www.kupkolo.cz/…th_2596.html

      Já vozím tyhle. Jsou k tomu 3 výměnný skla, používám prakticky jenom průhledný a tmavý. Ty průhledný maj nějakou lehkou úpravu pro zlepšení kontrastu, ale rozdíl je takřka neznatelnej. Výhoda je, že si ty skla může člověk změnit podle potřeby, i když většinou stejně jezdim s průhlednejma, teď na slunečný dny zase tmavý. Se škrábánim řasama jsem neměl problém, seděj parádně, akorát ze začátku nepříjemně tlačily na spánky, ale po pár vyjížďkách to přestalo. Navíc přes ně člověk vidí úplně normálně, že po chvíli zapomene, že je má, ty obroučky by mi asi vadily, ale to bude o zvyku…

      0 0
    • Marccoo  

      to jsme na tom stejně,i přes trochu čmoudlé skla nic nevidím a proto jezdím bez nich,při stoupání je moc nepotřebuji,pokuď je delší sjezd beru brýle se žlutým zabarvením,nic neztmavují.

      0 0
    • corben  

      Ja uz par let pouzivam jenom cira skla (ciste nahodu taky uvex bryle). Driv jsem za jizdy stridal tmave/cire bryle, ale pak me to prestalo bavit – navic ne vzdycky to je bez zpomaleni/zastaveni mozny -  a zacal pouzivat jenom cire… Primy slunce (pokud neni pul hodiny pred zapadem…) odstini stitek od helmy a zbytek zvladnou oci. Jeste navic pouzivam bryle bez obroucek, protoze i kdyz jsou obroucky tenky, tak mam porad pocit (a nejen pocit), ze mi zakryvaji cast vyhledu a v hodne situacich, kdy clovek neco vidi bez bryli periferne musi s nima trochu sklanet/otacet hla­vu.

      0 0
    • Alibaba  

      Sice to nejsou Uvexy, ale já mám už přes tři roky tyhle a oproti ostatním perfektní výdrž, na sobě o nich vůbec nevím a jsou skvěle zavřený (mušky, prach). Skla vozím čirá a kouřová (jsou přijatelná i při snížené viditelnosti).

      0 0
    • mates555  

      Dík všem nademnou za rady…původně jsem chtěl jen čirý,ale žádný se mě moc nelíbily…ale ty vario skla asi nebudou to co bych chtěl…zkusím ještě něco pohledat…snad budu mít šťastnou ruku..:-)

      0 0
      • makak  

        mám specialized Arc s Adaptalite sklama a musím říct, že to funguje skvěle. Pokud se skla od uvexu chovají srovnatelně za rozumnejší cenu tak bych ti ty co si vybral doporučil.

        0 0
        • mates555  

          nj…jak ty skla fungujou se asi nedozvím…:-(

          0 0
        • jIrI___  

          Přesně tak, zastanou skla na šero i slunečno. Taky jsem s adaptalite spokojený.

          0 0
    • destr  

      Já mám control vario a ty skla sou na p…! Můj názor a už never more.

      0 0
      • biker jura  

        a jak je to u tech bryli s mlzenim? a profukovanim. dik

        0 0
        • Dlabka  

          Mám Titan Vario a přitulka Titan.

          Ty mé mi až na horší odvětrání naprosto vyhovují.

          To zatmavování není nějak výrazné, myslím, že okolo 20%. Max je myslím 50, nebo nějak tak.

          I když je míň světla, tak je v nich dobře vidět.

          0 0
    • ponnylafuma  

      Mám Titan Variomatic, hnědá skla, rok s nima jezdím „od rána do večera“ a bez problému, mají tři stupně zatmavení a nestíhají jen na přímém ostrém slunci, na změnu jasu reagují celkem rychle – nemám problém při přechodu ze slunce do stínu. Zamlžují se jen když zastavím a při hooodně pomalé jízdě(to prakticky všechny brýle)- nestíhají větrat – stačí trochu poodsunout nebo se rozjet. Dobře sedí a „nepodfouknou“. Sem s nima spokojenej.., na zornících není ani škrábanec a to se s nima moc nemažu…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce