• honza130

    pristi rok bych konecne jel.. jen nevim, zda dam narocnou trasu B, kde bych asi bojoval o dojeti :)… nebo E, kde mam sanci vetsi :))

    C,D co jsem cetl nemaji smysl z duvodu nezazivnosti trate..

    jel nekdo B :)?

    0 0
    • Tina  

      Trasa B má iný začiatok, ktorý je technický, ale potom sa napojí na trasu C. Alebo sa mýlim?

      0 0
      • Singlespeed  

        Co si pamatuju, tak B se ze začátku rube po asfaltu kopec jak kráva, pak po šotru, pak se kus tlačí, pak zase šotr, pak kousek trochu zajímavější sjezdík v úbočí kopce Predigstuhl k vytesané cestě ve skále, pak buchec dolů, údolím kolem jezera nuda jak cip, pak nahoru asfalt/šotr megaopruz do sedla Strahnhag (nejvyšší bod na trase), pak chvíli šotrhoupačka, buchec dolů k jezeru Gosausee, ještě jeden šotrkopec nahoru/dolů, kousek pěkný rovinatý úsek lesíkem nad Gosau, buchec dolů po silnici do cíle. Takže vcelku o ničem trasa ;-).

        0 0
        • jonti  

          To je velmi subjektivni, je to trasa na fyzicku a jezdeni do kopcu vetsinou i se super vyhledy. Technika jako ze to nejde sjet tam moc neni, ale jet to rychle je narocne dost.

          0 0
          • orm  

            Ja souhlasim se singlespeedem. Na A jsou alespon nejake technicke useky, ale na B neni nic technicky zajimaveho. Osobne bych jen kvuli B na salz nejel :-).

            0 0
      • Smazaný účet  

        Ano, je to tak.

        0 0
    • jonti  

      Zkus rovnou B, az tak tezke to neni.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jel jsem to postupně, D, C, B.

      D je pěkný, je tam i nějaká technika ve sjezdech, pro mě asi nejhezčí a nejvíc vyvážená trasa.

      C je na pevný kolo a klidně i s pevnou vidlicí. Téměř výhradně šotolina a trochu asfaltu. Technika jen v bikeparku na začátku (cca 2km) a pak kousek před sjezdem ke Gossausee. Tahle trasa je nuda.

      B je jak popisuje Singlespeed, ale není to takovej strašnej opruz.

      Na A se chystám příští rok.

      0 0
    • vlasto  

      Co mas za bajk? Pokud full tak jed D, all-mountain. Jedou se vsechny traily z A. Pokud hardtail, tak B. Single to popsal presne.

      0 0
      • tom xtr  

        Na D se co vím nejede Jochwand (ten brutál sjezd k vodě na AP3), ten je jen na A .

        0 0
        • McBlacky  

          Jochwand je přísnej. Chtěl bych tam někdy přijet čerstvej a na odpovídajícím kole. V půlce Áčka na HT to je na mě moc

          0 0
          • tom xtr  

            Já tam byl jeden rok si to projet den před závodem a bez toho závodního laufu se mi to zdálo právě že ještě horší :)

            Chtělo by to tam mít aspoň teleskop sedlovku.

            0 0
            • orm  

              Ja myslim, ze se to zbytecne demonizuje, pokud myslime stejny sjezd, tj. posledni nez se najede na okruh kolem jezera. Jel jsem to 3×, 1× na 26" ht, 2× na 26" 100mm full. Nejsem zadny technik a sjet se to dalo v pohode, krome jedne ostre zatacky kde jsem si vystoupil. Na A jsem videl horsi veci.

              0 0
              • cubas  

                To bymě zajímalo jaký a kde. Tenhle sjezd byl snad jediný so jsem šel po svých.

                0 0
                • orm  

                  Nejezdim dve veci. Omlouvam se, ale neznam jmena, snad bude pochopitelne o co jde. Jak se jede 2× do sedla a pak dolu po sotce, pak te nazenou misto cesty do prava do lesa kde jsou koreny a kameny. Dost to klouze, cast jdu pesky. Druha vec je, kdyz se projede tou skalou tak tesne predtim nez se sjede na cestu je prudsi skalka. To jem v zavode take jeste nesjel. Vzdy jsem tam mel lidi a mimo zavod jsem tam nejel, ale asi by to slo.

                  Jochwand je prudkej, ale jen das zadek za sedlo a jedes. Nic vice tam nemusis vymyslet. Neklouze se to, jen jedes a davas pozor na lidi co tlaci dolu :-).

                  0 0
                  • McBlacky  

                    divný já jezdím jak les (za sucha) tak skalku (kdykoli) celkem na klid a Jochwand mě vůbec nenapadá, že bych někdy v závodě na HT se sedlem nahoře sjel

                    0 0
                  • jonti  

                    Nejezdi se Jochwand jen na A trase?

                    0 0
                    • orm  

                      Co se tyka maratonu, tak ano, ale myslim, ze tam vede jedna rz endura.

                      0 0
              • vlasto  

                Taky by me zajimalo, co je horsiho na A. V zavodu za deste jsem to seslapal/sklouzal, rok na to jsem za sucha poprve nekoho nazivo videl, co to sjel na HT, ovsem mimo zavod. Ja sjel mozna pulku.

                0 0
                • orm  

                  Je potreba se toho nebat a clovek je vytrenovanej z Trilogy. Je mozne, ze se bavime o necem jinem a trasa se, od roku 2013, kdy jsem to jel naposledy, zmenila.

                  0 0
                  • vlasto  

                    Je to jochwand, co vyse popisujes, asi to mas jinak s odvahou. Ta prvni vec je lesik pod hutteneckalmem, druha napojeni ewige wand na sotku. To jsem taky nikdy neriskoval.

                    0 0
                    • tom xtr  

                      Tak to napojení z Ewige na šotku je o 4 metrech s tím skalním schodkem na levou ruku těsně před cestou – to je akorát, aby to nebylo ucpaný lidma.

                      Proti tomu Jochwand je úzká rozjebaná a docela prudká a docela dlouhá stezka po šutrech a kamenech, a ty největší jsou navíc schovaný v těch zavřenejch zatáčkách a když k tomu ještě zaprší … .

                      Já si teda na Salzu nic těžšího nepamatuju – nakonec i Rakušáci to vedou jako kultovní enduro trasu. Tak jasně – jezdí se i těžší věci, ale na tamní poměry …

                      0 0
                      • McBlacky  

                        taky mi přijde, že nemluví o Jochwandu. Ve svý době vyježděnej Darkson to nedal celý ani se sedlem dole. Mě to přijde reálný, že bych na to šel na Trance odpočatej, kromě tý levotočky po první skalnatý sekci, to je odkloněný, úzký přes kořeny kombinovaný se skálou a to mi přijde unreal jakkoli, navíc jsou tam blízko stromky.

                        V závodě jsem to neviděl jet celý nikoho, ale to je irelevantní, potkáš tam jen jednotky kusů, některý předjedu, páč jdou celý pěšky, někdo dá mě protože toho jede víc.

                        0 0
                        • orm  

                          Ja nepisu, ze to sjedu bez slapnuti, ale ze to jezdim a neprijde mne to nejak extrem, ktery by me pohorsoval. Stejne jako Trilogy, mas nemas, zkusis :-). Zrovna v te jedne zatacce si vystupuji casto :-). V hlave jsou pro me tezsi ty dve casti co jsem psal. Mel jsem to stesti, ze jsem salz A jel vzdy za sucha (alespon v te casti), rocnik 2010, 2011, 2013. Za mokra to tam muze byt uplne jine.

                          Pro me to irelevantni neni. S mou vykonnosti jedu na hrane limitu. Do kopcu ztracim, tak cokoliv najedu z kopce dolu se pocita, i kdyby to mela byt minuta. V roce 2011 me myslim stahli na 180km, protoze jsem to nestihl o 2 minuty :-).

                          0 0
          • Ice-goofy  

            To je ten sjezd jak se vyjede na občerstvovačce? to se dá sjet? Já se nevejdu s kolem na zádech do některých zatáček a tak si nedokážu představit to jet… pardon datum už vím… je to on ;)

            0 0
    • honza130  

      mám HT .. koukal jsem na video z B a kopce jsou opravdu dlouhé :))

      0 0
    • honza130  

      jak je to s platbou kdyz bych se prihlasil ted a zaplatil bych az tesne pred zavodem (dle pocasi…)? Nekde jsem cetl, za se musi zaplatit do 7 dnu od prihlaseni, jini zase v diskuzich pisou, ze plati az na miste..?

      dekuju

      0 0
      • vlasto  

        Muzes i na miste. Letos jsem platil v patek vecer pred zavodem, prihlasen jsem byl od ledna. Je to ale drazsi. Pokud jsi skalopevne presvedcen, ze pojedes za kazdeho pocasi, tak je lepsi zaplatit predem. Pri platbe v den zavodu nemas jmeno na startovnim cisle.

        0 0
    • Tina  

      Chcela by som sa spýtať tých čo absolvovali trasu D, t.j. 60km tzv. Allmoutain trasa. Mám rada technické úseky. Je toto hodne technicky náročné? Sú potrebné chrániče, bajk s vyšším zdvihom? Alebo je to iba technickejší maratón typu Sudety alebo Extreme Bike Most?

      0 0
      • tom xtr  

        B je správně – jen techničtější půlmaraton. Kámoš to jel na HT (to imho není úplně ideální), já ty zajímavé úseky z D jel (jsou i na A strecke) na FS 100/100.

        Není to enduro – až snad na Jochwand (i když i ten tady někdo nedávno bagatelizoval :).

        0 0
        • McBlacky  

          100/100 29" s teleskopem ideální kolo. Nějak se nahoru vysápat musíš a pokud tam někdo potáhne 150/150 EN kolo, dolů to pak nenažene

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nejrychlejší to jedou na 29HT, Jestli chceš závodit, je lepší pevný kolo. To co získáš na výjezdu už dolů neztratíš, nebo full a víc si to užít dolů.

            0 0
            • McBlacky  

              jestli jedeš nahoru na XC fullu nebo XC HT je za předpokladu stejné váhy jedno. Pokud máš kola se stejnou výbavou, tak teoreticky jsi na FS pomalejší o rozdíl váhy rámu 500–1500gr (extrémy obě hodnoty).

              V podmínkách Salz řekněme, že na trase D jedeš výkonem 300w do stoupání, váha soustavy kolo+jezdec 80kg. Pak díky tomuto rozdílu váhy ztrácíš 11–33 sec na 30ti minutovém stoupání.

              To si myslím se dá díky fullu v technických pasážích najet.

              Ono na krátkých závodech to je spíš o taktice, profilu a spolupráci než o váze. Například pokud je dojezd 5km po rovině a ty ujedeš skupince tří jezdců, většinou si tě dojedou a zválcují díky spolupráci. V případě, že je ale dojezd pod kopcem je to ve prospěch kola víc do terénu a v případě cíle na delším kopci je to častěji o taktice a nervech, než o hrubém výkonu (paradoxně).

              0 0
              • wishpull  

                Teoreticky správně, do kopce pojedeš min 8hod, takže 5–8 min, to je asi tak max doba co ten full získá ve všech sjezdech, ale hlavně pošetříš nohy od těch otřesů. Ve výsledku může tedy být full rychlejší ( já to jel tedy nejrychleji právě na fullu ( anthem 26). Tentokrát ale chystám 29HT.

                0 0
                • McBlacky  

                  jestli na D trase pojedeš 8 hodin do kopce tak je asi jedno na čem to pofrčíš ;)

                  asi jsi myslel Áčko ne?

                  0 0
        • wishpull  

          Podle poslední mapky z jejich stránek se letos Jochwand ( na A) už nejede- mají to natažený rovně podle jedné z kratších tras. Tak nevím jestli je to dobře, asi jo, bylo to nebezpečný a slejzat je potupný.

          0 0
          • orm  

            WTF, ach jo. Nebezpecny? Jediny zajimavy usek na A. Jetelne to je, i kdyz si treba par krat slapnes. Pesky jsem to nesel nikdy :-).

            0 0
            • McBlacky  

              jako že jsi z toho ani na chvíli neslezl? Ono by to bylo dobrý tak na 20–30km ale na 100+ už dost lidí je solidně v survival modu

              0 0
              • orm  

                Spatne jsem to napsal, omlouvam se. Myslel jsem to tak, ze se snazim jet co jde a nikdy jsem tam nesel pesky. Samozrejme kdyz spadnes, tak popojdes nez jde naskocit. Uplne nahore je nejaka skalka, kde myslim sedel nejaky borec, tak to jsem sebehl a pak tam je jedna ostra zatacka, tam jsem si slapl. Jinak mne to prislo ok. Letos to poprve pojedu na 29", tak uvidim. Tedy pokud me nestahnou drive. Jezdim na limitu a letos jsem mega tlustej :-).

                Kazdopadne rusit neco protoze je to tezke mne prijde jako blbost. Uz tak na te salz neni skoro zadna technika.

                0 0
                • wishpull  

                  Tak zrovna když jsem to jel naposed, tak tam pod skalkou balili do folie týpka a letěl pro něj vrtulník…

                  Podle mě je to záludnej úsek( ne celej Jochwand, jen ty nejhorší pasáže), ale asi už jsem fakt starej,

                  0 0
                  • orm  

                    Ta skalka je podle me jedinej nebezpecnej usek, protoze tam muzes najet rychle. Ale zbytek je spise o tom, dat zadek za sedlo. Kdyz spadnes, tak spadnes v pomale rychlosti a vsude jsou stromy, takze zadny velky pad. Je to jen o hlave, ale nic nebezpecneho podle me. Kdyz vezmu do ceho nas pousti Vena na Trilogy, tak tohle mne prijde jako pohoda :-). Rusit to je podle me skoda.

                    Na salz jsem zazil jeden smrtak, v roce 2010, a to bylo ve vyjezdu.

                    0 0
                    • wishpull  

                      Taky si ho pamatuju, prošitej borec si škrtnul o kliky s někým jiným, nebo tak nějak, vím přesně kde je to místo, vždycky si tam na něj vzpomenu.

                      0 0
            • tulda  

              Je to nebezpečný tak to daj pryč :) Závod technicky nezajímavej udělaj ještě nezajímavější. Přesně proto jsem přestal jezdit dost maratonů včetně Salzky. Do kopce mi každej ujede a technika z kopce se vytratila, protože je to pro lidi nebezpečný.

              0 0
    • George81CZ  

      Chci letos nějakou trasu jet. Zvažuju D. Toto mě potká? Nebo tohle je úplný chvost a lidi, co to jedou jako na výlet?

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • orm  

        Tohle te potka na skoro kazdem zavode, kdyz jedes v zadu. Nekdo sleze/spadne, ucpe se to a ostatni musi take jit, i kdyz by treba jeli. Podobny spunt jsem mel i na Salz A.

        0 0
    • Jenda Mtb  

      Pokud by někdo ze zde diskutujících měl zájem o levnější startovné bez starostí, jak za něj zaplatit, koukněte sem a můžeme se domluvit: http://www.bike-forum.cz/…-trophy-2017

      0 0
    • Jasan  

      Ahoj,

      z pracovních důvodů prodávám stratovné na Trasu B letošního Salzkammergut Trophy 2017. Pokud by měl někdo zájem, můžeme se domluvit zde: http://www.bike-forum.cz/…2017-podruhe

      0 0
    • honza130  

      Tak kdo jedete? Co rikate na predpoved pocasi…? Zatim 10st.. dest :(

      0 0
      • ememem1  

        to kua kde vidis?

        0 0
        • honza130  

          norove… yr.no …

          0 0
          • ememem1  

            polooblacno, 15, 2 mm dazda cez den, ideal na A :-)

            ale to sa este 5 krat zmeni.

            0 0
            • Rakosnik  

              Vcera psali 23mm/h vetsinu dne. To bych si asi rozmyslel:)

              0 0
            • wishpull  

              Tak tak, vedra se bojím. Déšť , pokud není jako v r 2009(časem se to zvrtlo na sněžení) nebude na škodu. Já se těším (A)

              0 0
      • Dzany  

        A to vidíš kde? Ja jedu Becko :)

        0 0
        • Dzany  

          Uz to vidim, verim, ze se predpoved jako vždycky feli :)

          0 0
      • vlasto  

        Ja jsem prihlasen na All Mountain. Ovsem za deste zajedu akorat tak do hospody. Uz sem se tam najezdil v desti a snehu dost. To s tim Jochwandem je skoda. Sice sem to nikdy nesjel, ale videl sem, ze to jde, tudiz to mohli nechat. Asi se jich tam domlatilo az moc, anebo v tom maji prsty majitele pozemku, pac ti se tady zacinaji bourit proti bajkerum. A s nastupujici elektrifikaci bude jeste hur.

        0 0
    • honza130  

      Jaky zvolit obleceni :)? Ma cenu nejaka „nepromokava“ bun­da?

      0 0
      • wishpull  

        Já beru nějakou lehkou pláštěnku, na dlouhý sjezdy se vyplatí ji oblíct, do výjezdů zase sundat. Při dlouhodobým dešti a teplotách pod 10C potom do sjezdů doporučuju nepromokavý rukavice. V r2009 jsem 3 měsíce necítil konečky prstů.

        0 0
        • Cryzyy  

          když cestou nahoru začnou zebat nohy a následně sněžit, tak dolů pláštěnka pomůže, ale na základně předchozích zkušeností, bych už taky nevyjížděl :o) jediná dobrá věc, byla, že kolo nebylo od bahna

          0 0
          • wishpull  

            Tehdy jsem se jedinkrát v životě těšil na výjezdy, sjezdy byly hrozný utrpení, zastavil jsem se v jedný točce u ohně, co si dělali pořadetelé ( pod Ewige W.) asi na 10min, abych byl schopnej dojet dolů.

            0 0
        • honza130  

          Plastenku nemam… snad se bude dat poridit neco na miste… vybirat a nekam jezdit uz nestiham…

          staci asi jen „igelit“…?

          0 0
          • wishpull  

            Kdysi jsem tam u stánku koupil takovou šikovnou, ale předpověď se pořád mění.

            0 0
            • honza130  

              Takovy stanek se asi pozna jednoduse podle nejdelsi fronty …:))

              Bad goisern sobota kolem 15stupnu.. kolik muze byt nahore?

              0 0
              • Barak  

                Odečti si 1 stupeň na každých 150 výškových metrů.

                0 0
                • honza130  

                  Abych se po odectu nedostal do minusu… ;)

                  Dole 13st…

                  0 0
                  • vlasto  

                    Takze…zatim je to tady tak: traily jsou suchy, trochu deste neuskodi. Sotky seschly, tam dest jen pomuze. Snezit nebude, teplota v 1500m by mela byt kolem +5°C. Slunce cca 5 hodin. Co je ale blby, ze jsou tady momentalne jedovate bourky. Sice kratke, ale se vsim vsudy i kroupama. V sobotu by mely byt ale pouze prehanky a hlavne dopoledne. No… nic moc.

                    0 0
                • 01carbon  

                  Až do výšky cca 11km (hranice troposféry) klesá teplota s výšku lineárně 0,65st C na 100m (1st na 150m je OK) v tropopauze je cca stejný a potom do 55km stoupá.

                  http://www.vitejtenazemi.cz/…opup_img.php?…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, nejede nahodou nekdo z olomouce, pripadne sumperka?

      0 0
    • Dzany  

      Je jedno, jake pocasi bude, dulezite je, abychom si to uzili a dojeli do cile v poradku.

      0 0
    • orm  

      Nevite zda se da na nekoho prepsat startovne, ze bych ho nekomu daroval :-)? Dnes jsem dostal stopku od lekare na tri tydny :-(.

      0 0
    • Tina  

      Neprášilo sa :)

      0 0
      • honza130  

        Dopoledne urcite ne :))). Odpoledne uz to bylo lepsi, ale jak jsem se rano nasakl vodou, vydrzelo mi to az do cile :))

        Ale pekny zavod, jel jsem B.

        0 0
      • wishpull  

        Odpoledne už trošku jo :). Já si užil den: ve vlahém ránu jsem se jel podívat na plné vodopády v okolí, kolem poledne jsem se projel kolem Halst. jezera, potom přes kopec omrknout Gosausee a po pátý hodině už jsem byl na pivu. Jako bonus jsem se večer nechal vyfotit na bedně s Tinkerem.

        0 0
    • Dzany  

      Chtěl jsem zeptat zkušenějších… fotky z letošního ročníku jsou ke staženi na stránce sportograf, ale když si je chci stáhnout, nejde to, je to pouze náhled a odkazuje mě to na zaplaceni nějakého poplatku. Můžete mi někdo poradit, co s tím?

      0 0
      • Tina  

        že by zaplatiť?

        0 0
        • ememem1  

          akurat z toho nahladu neni moc jasne, ci je to jedna a ta ista fotka cvaknuta tri krat po sebe alebo tri rozne z roznych miest.

          0 0
          • Dzany  

            Uprimne, ja taky ne… a nechapu, jak je to mysleno s tim zdarma… stejne se musim zaregistrovat na Sportograf-Flat a stoji me to peníze…

            0 0
            • ememem1  

              „zadara“ t.j.20 korun europskych je to co si kupis a pribalia ti k tomu krajinky :-) pripadne nezaradene fotky co si najdes v tom bordeli na ktorych budes preukazatelne ty.

              0 0
            • Tina  

              Ty by si tam išiel fotiť v tých podmienkach len tak zadarmo (teraz dážď a zima, inokedy veľké teplo, …). Oni si tým zarábajú na živobytie takže samozrejme, že fotky sú platené.

              0 0
              • Dzany  

                Dal jsem 90E za startovne, prijde ti to malo?

                0 0
                • petryk  

                  Hele, nechceš, nekupuj. 90E za startovné nemá s fotkama nic společného. Co je na tom tak divného?

                  0 0
                • petryk  

                  A něco k tématu, Sportograph fotí hezké fotky, mám od nich fotky ze závodů EBM, zaplatil jsem a jsou super.

                  0 0
                • Tina  

                  a tebe príde málo to čo si za svoje štartovné dostal?

                  0 0
                  • orm  

                    Pokud to porovnava s cenou ceskych zavodu, tak ano :-). Totez stoji cele Trilogy :-). Ale ja cenu chapu, proste v Rakousku jsou sluzby (lidi) drazsi.

                    0 0
                    • Cryzyy  

                      Nepřijde Ti, ale trochu nefér porovnávat Trilogy s čistě komerční akci, kde nejsi nic než číslo ? :-)

                      0 0
                      • orm  

                        Prijde mne to uplne v pohode. Pokud chces jine srovnani, s vice komernima akcema, tak startovne na obr drasala stalo asi 1000kc, startovne na metaxtren krkonose, extremni trasa, 900Kc.

                        0 0
                    • Tina  

                      Tak trochu inak. Nič neporovnávam. Ale … Kto, koho núti zaplatiť a štartovať na Salzke pokiaľ sa mu zdá štartovné drahé? Veď tam bol dobrovoľne, alebo som niečo prehliadla?

                      0 0
                      • ememem1  

                        mas nejaky filozoficky den? povodny dotaz bol na fotky, tiez tomu moc nerozumiem a davat 25E za tri rovnake fotky a priblble krajinky k tomu sa mi takisto nechce.

                        a mimochodom pekny vykon. ak sa mozem opytat das ten vyslap v kuse?

                        0 0
                        • Tina  

                          Ďakujem.

                          Minulý rok som ho na dvojplacke (najľahší prevod 24/42z) dala komplet celý aj s tou vrchnou najstrmšou asfaltkou. Tento rok som šla jednoplacku 32z a kazetou Eagle. Väčšinu výšľapu mi stačil prevod 32/42z. Vyšla som pomerne v pohode až hore za kontrolný bod a tesne pod najstrmšou pasážou som zliezla.

                          0 0
                  • Růža17  

                    Já za to ty peníze dal rád, navíc za dojetí byl cyklo dres, a když si vemu že platy v Rakousku jsou v průměru asi 2× vyšší tak je to pak jasné. I když fotečku bych taky nějakou bral.

                    0 0
                    • orm  

                      V roce 2013 mne prisly dve fotky (fyzicke) postou zdarma :-).

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, do konce února ještě slevněné startovné. Poptávám odvoz z Olomouce (nástup kdekoliv na trase vlaku) samozřejmě za příspěvek na pohonné hmoty. Kdo by měl místo, tak se prosím ozvěte. Chystám se pro začátek na trasu B. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.