• bestom

    ahoj ,chystám se na dovču na Lipno a měl bych dotaz na místní znalce, chtěl bych vzit sebou silničku a trochu projet okolní Šumavu , plešný jezero ,podél schwarzemberskýho kanálu atd ..

    je tam nějaká slušná asfaltovka ,nebo spíš na horáka ?

    díky

    0 0
    • hawrda  

      Podél kanálu by to šlo na cyklokrosce.Na silničce se dostaneš třeba na Rosenauerovu nádrž přes Stožec a Nové Údolí,kde začíná kanál v horní části, nebo třeba Jelení Vrchy(tam jsou i občerstvovač­ky).Kolem Zadní Zvonkové jsem nejel,tedy na silničku nevím.Třeba poradí někdo další.Záleží kde budeš bydlet.Lipno je široký pojem:).

      Na Plešný Jezero by to možná šlo,tam taková stará asfaltka vede jestli si to dobře vybavuju.Na Jelení přes Hučinu.Jsou to místama prostě takový starý asfaltky,místama přírodní povrch.Při troše šikovnosti by to asi i ta silnička zvládla.

      0 0
      • hawrda  

        A dopručuju se zastavit v obci Dobrá v hospě U Němečka.Né že by tam vařli bůhvíco,ale je to chalupa a uvnitř super výzdoba.A s hos­tinským je legrace.

        Je to kousek od Stožce.

        0 0
    • notobi  

      kolem Zadní zvonkový to na český straně moc na silničku neni, lepší silnice jsou v Rakousku na Moldaublick nebo Německo z Nového údolí do Haidmühle a až na Třístoličník, ale já osobně bych tam silničku nebral

      0 0
    • Soreno  

      Tak okolo Zadní Zvonkový je kus asfalt a pak šotolina – pokud ti navadí podhůří Šumavy přejeď na rakouskou stranu a tam se na silničce vydovádíš dosytosti i s pěkným převýšením.

      0 0
    • jandysfb  

      Ahojte,

      chystáme se příští týden bajkovat do parku na Lipno. Dokázal by mi někdo doporučit nějaký slušný kempování za rozumnou cenu se základním zázemím (wc, sprcha)? Popř. i ubytko, ale kemp bude spoko.

      Díky

      0 0
    • tromboonen  

      Kolem Lipna na silnicce nebo CX?

      Jedu na weekend do Cerne v Pos. jako doprovod na zavody.. uvazuju o vyjizdce okolo Lipna, jak vypadaj cesty a stezky na rakouske strane jezera, zhruba mezi Predni Vytoni a Zvonkovou cca podel vody (samozrejme nekde dal od vody), pres ty raseliniste?

      Z Vytone podel vody do Frydavy to ma cislo silnice, takze predpokladam asfalt, dal podel vody do Jezove to ze street view vypada na lesni asfaltku? Pak pres ty raseliniste smer Pestrice to ma cislo 1639, street view tam neni, jak ta cesta vypada? A pak ten dalsi usek kolem Racinskych pramenist ne primo do Zvonkove, ale do Zadniho Hamru… tam to vypada jak? Mame tu nejake mistni znalce?

      Vezmu bud Roubaixe, 27 mm plaste, normalne s tim jezdim po brdskych ostrych sotolinach „kdysi asfaltkach“ nebo i obcasne polnacce… nebo CX stroj, ale vetsina je po asfaltu, tak myslim, ze by Roubaix byl prijemnejsi, i kdyby to v tomhle useku znamenalo jet pomaloucku..

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Kdyby se ti nechtelo do Rakous, tak tady mas inspiraci moc pekne konciny a pry i slusne asfalty. No a rakouske silnice jsou lahudkove, o tom zadna.

        0 0
        • tromboonen  

          Dik, ale nejak me laka objet to okolo vody.. do Rakous se mi nechce a nemam zas tolik casu…

          0 0
      • pelhrimov  

        Mapy.cz a zapnout panorama http://mapy.cz/zakladni?… Seznam to má projeté http://mapy.cz/zakladni?… V posledním roce mimo Vysočiny používám mapy Seznamu na okouknutí tras závodů jsou čerstvější než Google a i svižněji se mi ta trasa prochází.

        0 0
        • tromboonen  

          Diky! Neni tam sice ten nafocenej primejsi usek pres ta raseliniste-prameniste, ale nejaka fota jsem nasel i pres Googla a vypada to na nejhur sotolinu/polnacky, takze Roubaix to urcite da, prinejhorim kousek objedu..

          0 0
      • Val  

        uz je to par let co jsem to objizdel, takze uz si to moc nepamatuju, ale nejhorsi na co asi natrefis je klasickej starej vydrolenej asfalt, Roubaix na 27 by to mel v pohode dat

        0 0
      • rasto  

        byli jsme tam letos v cervenci na ziletce. pocitej od Raseniliste Borkova po Kozi vrch se sotkou. je ale kvalitni, kdyz tam nedas hranu, necvaknes. zadny trial neocekavej.

        my jsme se pak odpojili na Predni Zvonkovou, pak do Rakouska. doporucuji vyhlidku Modaulbick, budes mit lipenskou nadrz jako na dlani. uchvatna scenerie.

        0 0
      • 01carbon  

        Byl jsem tam cca 2 týdny zpět. Je velmi pravděpodobné že teď po prázdninách to bude jiné, ale téměř kolem celého Lipna provoz jako na cyklostezce Praha-Zbraslav-Radotín apod. (chodci, maminky, děti, kočárky, psy, bruslaři, blondýny) Hospody – kapitola sama pro sebe – v tom špatném směru. Každé druhé kolo – AT nebo D turista na elektrokole.

        0 0
        • tromboonen  

          To ale myslis ty cyklostezky na ceskem brehu, jako Cerna-Lipno, ne? Tam jedu radsi po silnici… na protejsim brehu to vypada dost rozbite a odlehle, tam snad blondyny na bruslich nebudou… uvidime.. na hospody nebude cas.

          0 0
          • lidumil  

            Já tam byl přelom 7/8 letos a na jižní straně provoz minimální, kolem kanálu celkem obstojný asfalt, na Plešné taky tak a za Frymburkem rovněž. A hospody, no na jídlo se celkem dalo a i hustota šla.

            0 0
    • Roxteedy  

      Ať nezakládám nové vlákno

      Kamarádi, co si myslíte o tom, sjet tuto neděli odpoledne z Rožmberka nad Vltavou do Českého Krumlova.

      Cestu znám. Zajímá mně spíše provoz a bezpečnost.

      Pojedu sám, tak se snad mezi autama nějak vymotám.

      Díky

      0 0
      • Val  

        myslim, ze te hlavni silnice podel Vltavy bych se vyhnul i kdybych mel najet 10× tolik, to je peklo

        0 0
        • Nydlak  

          +1

          0 0
        • Vrci  

          Neděle dopoledne, sobota odpoledne asi ano, ale v tenhle čas bude špička. Ale stejně bych to vzal tudy: https://mapy.cz/s/covefuluja

          0 0
        • Danhill  

          +1

          0 0
        • Roxteedy  

          Diky vsem, dam na vas, seru na to

          0 0
          • Busec  

            Blbosti. Jezdím tudy minimálně tři x týdně. Jedna z nejklidnejších silnic v okolí Krumlova.

            0 0
            • Roxteedy  

              Jses si jisty, ze se bavime o stejne silnici? Č. 160, Rozmberk – Vetrni – CK? Podel vltavy?

              Pac ta je v sezone fakt frekventovana. Znam to tam. Zajimalo mne od nekoho, jak je to zrovna ted.

              0 0
              • Johny.Merida  

                Je to faktt husty.. Litá se tam hooodne s loděmi (půjčovny) jezdi kdo má ruce a nohy a místa je tam fakt málo. Vůbec tudy radeji nejezdím. Lepší to je ve vojenskem prostoru… ČK- Boletice až do Horni Plané nebo v Polné směr Kvetusin a Černá v Posumavi

                0 0
              • Fazzy  

                Jak píše Johny. Ta silnice je poměrně úzká, místy nepřehledná a teď, když je plná vodáků a jejich vercajku tam nerad jezdím i autem, natož na kole..

                0 0
    • Fazzy  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.