• Jirim27

Zdravím, nikde jsem nenašel odpověď na svoji otázku: mám silniční rám, kde je zadní kolo na rychloupínák 130×9. Když dám jiné kolo s osou 130×5, je to kompatibilní? Samozřejmě musím použít osu 130×5?

Díky

0 0
    • novas752  

Je to kompatibilní, ale bývá to zmatečně označené. 5mm je průměr klasickýho rychloupínáku. 9mm je buď DT Swiss RWS osa nebo jiný popis náboje pro rychloupínák s průměrem (závitové) osy samotného náboje 9mm.

0 0
      • Jirim27  

Chapu to spravne, ze muzu pouzit stejny rychloupinak? DT swiss 130×9 (osa tlusta 5 mm) je to stejny jako 130×5?

0 0
        • Vilém  

Upinaky jsou kazdy jiny. Do jednoho ramu, urceneho pro klasicky upinak, pujde oboji.

A jen technicka, zadni osa nema 9m, ale 10mm.

0 0
          • Jirim27  

Toto kolo ma ve specifikaci osu 130×9m Canyon Endurace a jestli půjdou použít tyto kola Panchwheels Spirit 28 bez nutnosti výměny rychloupínáků? Díky

0 0
            • Vilém  

Ano, normalne tam pujdou bez komplikaci. Kolo ma obe kola na klasicky rychloupinak, stejne tak jak odkazovana kola.

0 0
              • Jirim27  

Děkuji, to jsem chtěl přesně slyšet. Pouze mě zmátlo na canyonu označení osay 9mm a u kol 5 mm. Je to kvůli značení, které má každá firma jinak, jak říkal Novas?

0 0
                • Singlespeed  

Označení osy je opravdu matoucí. Průměr zadní osy je standardně 10 mm, je dutá a vkládá se do ní rychloupínák s průměrem táhla 5 mm. Těch 9 mm nevím, kde vzali.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.