• hrajem

    Ahoj, pred chvili jsem cistil kolo a mel jsem ho asi tak 5 hodin otocene vzhuru kolama. Kdyz jsem ho obratil a zmacknul vidli, pri navratu ze zdvihu vydava podivne zvuky, jakoby „sycela“, ale hooodne hlasite. Toto nikdy predtim nedelala, a nijak jsem se v ni nehrabal. Tyto zvuky vydava pouze pri pomalejsim odskoku…

    Poradte pani zkuseni jak dostanu PIKA do puvodniho stavu kdy nesycel…

    0 0
    • madcat  

      Mně Lyrik syčí při návratu do klidové polohy furt, bez ohledu na to, jestli předtím byl vzhůru nohama nebo ne. Maximálně bezprostředné poté, co ho obrátím do správné polohy, chvíli nesyčí, než nateče olej tam kam má, a pak zase syčí. Takže možná bych považoval za lehce nenormální stav tvojí vidle předtím – když nesyčela :-). Teď je to imho v pořádku, pokud se jinak chová stejně.

      0 0
    • hrajem  

      Tady jsem hodil jeste video s tou vidli, ale ten zvuk je v realu jeste hlasitejsi:

      http://uloz.to/…p1030085.mov

      0 0
      • madcat  

        33 MB probůh?

        0 0
        • madcat  

          Teď jsem na to kouknul a napadá mě akorát – nemáš šíleně pomalej odskok??

          0 0
          • hrajem  

            JJ, odskok je nejpomalejsi co jde, pri rychlejsim odskoku ty zvuky totiz nejsou tak zretelne…

            0 0
            • madcat  

              A to jako s takhle nastaveným odskokem normálně jezdíš, nebo to máš jenom proto, abys nám ukázal, jak ti to funí? Jestli to první, tak tím zcela degraduješ tlumící vlastnosti vidlice, a jestli to druhý, tak to potom trochu nechápu – abnormálně nastavená vidlice holt může vydávat abnormální zvuky, ale není to závada.

              0 0
              • hrajem  

                Takhle s ni nejezdim. Je sice abnormalne nastavena, ale ani tak by to podle me nemelo vydavat takoveto zvuky, navic, drive je to nevydavalo… Nebo to snad delaji i vase RS vidle?

                0 0
                • madcat  

                  Když postupně utahuju odskok z nejrychlejšího nastavení, tak se syčení postupně zesiluje, až je nejsilnější přibližně 4 cvaknutí od maximálního utažení… Když pak utahuju ještě dál, tak už se zpětnej chod zpomaluje natolik, že to funění zase slábne. Takže imho máš vidli naprosto v pořádku, nastav si odskok tak aby se ti s tím dobře jezdilo, a neřeš ptákoviny :-)

                  0 0
                  • hrajem  

                    To vis, kolo mam nove a funkcni vidli jsem jeste nikdy nemel, tak se radsi zeptam jestli je to normal, nez abych ji daval zbytecne do servisu nebo ji oddelal uplne :-)…

                    Takze jen jeste naposledy pro jistotku :-) … Jak moc hlasite ti ta vidle funi a funi i kdyz jde rychle do zdvihu, nebo jen pri navratu? A jakou mas vidli? Predpokladam ze tim cvaknutim myslis otoceni, mi tam totiz nic necvaka, a to stelovatko odskoku ma celkem vuli (tak 2mm vakl)?

                    Vim ze ty dotazy jsou hodne stupidni, ale mi vazne pripada ze to jeste pred tydnem ta vidle nedelala :-), tak se radsi pro klid duse ptam..

                    0 0
                    • madcat  

                      Vidlu mám RS Lyrik solo air, funí jenom když se vrací, při stlačení neslyším nejspíš nic, nebo jenom něco nepodstatnýho. Jak moc hlasitý to funění je ti popsat nedokážu – celkem jo, ale jestli je to víc než tvoje to netuším. Videokameru nemám, a když to natočím mobilem, tak tam bude slyšet hovno, páč ten můj mobil je na natáčení videa dost mizernej. Je to takový docela slyšitelný syknutí, nevadí mně to a dokonce se mi to i docela líbí, je to takovej pěknej zvuk doprovázající jízdu po nerovnostech. Nicméně když vidle dostane trochu kouř, jako třeba rychlá jízda po hooodně nerovnostech za sebou, tak olej uvnitř nejspíš zpění a to funění přestane být téměř slyšet, současně s tím se trochu zrychlí odskok. Vůbec mi to nevadí, páč při větší rychlosti je to pro mě spíš žádoucí.

                      A cvaknutím myslím citelnou aretaci při otáčení tím štelovacím čudlem – prostě to otáčení není plynulý, ale jsou tam cítit polohy – 3 nebo 4 na každé otočce čudlem o 360°. A moje štelovátko odskoku má taky trochu vakl. Jestli přesně 2 mm to nevím, ale je nasazovací bez použití nářadí, takže ten vakl i trochu chápu, a nevadí mi. Vadit mi bude, až ten čudl třeba někde ztratím, ale doufám, že se to nestane, drží tam celkem dobře.

                      0 0
                      • hrajem  

                        Diky moc za vycerpavajici odpoved, Presne to jsem potreboval aby mi nekdo napsal :-) … I kdyz mi prijde divne ze ta moje vidle sici i kdyz jde do zdvihu, to by podle mne nemela :-(, tak kdyby sem napsal jeste nekdo kdo ma RS vidli jak to ma, celkem bych to uvital…

                        Ad stelovani – To moje urcite necvaka, jde s nim volne tocit a to ze je to vytahovaci jsem netusil :-) … Jak to vydelam? Normalne to silou vysunu smerem dolu?

                        0 0
                        • madcat  

                          Mně to taky necvaká, že by to šlo vyloženě slyšet, ale při otáčení rukou v tom cítíš ty jednotlivý polohy. Jinak vytáhnout to jde normálně – zatáhneš za ten červenej čudl a on pude – viz. obrázek:

                          http://www.mbaction.com/…%20fork3.jpg

                          0 0
                    • madcat  

                      Pokud ti vidle pruží a tlumí jak má, nic z ní neteče a štelovátka štelují, tak ji do žádnýho servisu nenos, byla by to nejspíš zbytečná cesta.

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Pokud má ta tvoje vidlice Solo Air systém, pak je to normální a dané systémem fungování, kdy se vzduch přepouští z jedné komory do druhé. Mám Recona Solo Air a taky mi funí. Ze začátku jsem si říkal, jestli to není nějaká vada, ale pak jsem si tady přečetl historii, svezl se na kamarádovém Reconu a pak už jsem byl klidný :)

                      0 0
                      • hrajem  

                        No moje vidle je praveze pruzina ale zvuky vydava jakoby se prepoustel vzduch :-)… Pri tom navratu toho uz se nebojim, to tak asi ma byt, ale co jsem se ptal i kamosu tak to nikomu nedela kdyz jde vidle do zdvihu, jen me …

                        0 0
                        • mazak  

                          Hele můj pike je taky pružina, zvuky vydává když jde do zdvihu a i když se vrací. Na 100% s ní nic nemáš. Přestaň řešit a jdi radši jezdit.

                          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce