• Luk029

    Ahoj. chtěl jsem se zeptat, mám takový problém. vidlice má tak 2–3mm od vrchu takový mrtvý chod.Když zatlačím na vidlici tak se o něch pár milimetrů z lechka propadne a pak začíná pružit. A když je v tom mrtvém chodu a přední kolo třeba opřu o zed a začnu  tlačit na vidlici dopredu a dozadu tak se z ní ozývá lupání. Díky za rady. Ještě musí vydržet prizznice a oderskou mlínici.(doufám):-)

    0 0
    • Blade  

      Právě jsi se seznámil s podstatou Solo Air.

      0 0
    • tomasz70  

      Zdravím všechny odborníky. Včera jsem koupil kolo z druhé ruky s vidlicí RS Tora 318 Sólo Air s uzamykanim na vidlicí. Jde mi o radu ohledně uzamčení z řídítek. Ne vždy se podaří vidlici uzamknout. Páčka spadne dolů a musím i desetkrát páčku zamknout než drží. Pan říkal že je méně nafoukana a prifouknutim se to zlepší. Ale myslím si že tam bude něco jiného nastavení. Pomůže nějak nastavení na te korunce na noze, přitaženi lanka atd? A ještě jeden a možná se to probíhalo. Když prudce zvednu vidlicí od země tak to tukne do nohy jakoby na doraz. Při jízdě tlumí v pohodě ale kdyz chci třeba nadhodit kolo tak to klepne. Přítelkyně má Reba Sl také Sólo Air a tam je to v pohodě. Děkuji za rady. Jo tlaky jste nemám na svou váhu nastaveny ale pan byl tak o 10kg lehčí.

      0 0
      • krtex  

        uknutí do nohy při odlehčení = nedostatečný expanzní útlum. Buď zvýšit nastavením, nebo chybí olej (případně jiná závada).

        Co se týče páčky LO, nejspíš bude špatně nastavená. S nafoukáním to určitě nesouvisí.

        Jestli chceš, můžu ti na to mrknout, vč. udělání preventivního servisu (čištění, náplně, těsnění..). Více když tak po mailu.

        KTX@

        0 0
      • Evilcleaner  

        s tou páčkou to může být taky, že už je poplock papa. jeho životnost není nekonečná. samozřejmě může to být i příliš napnuté lanko, které brání tomu, aby zaskočila v páčce západka, která drží páčku zamknutou.

        0 0
        • tomasz70  

          Tak lockout už šlape. Bylo třeba povolit napětí lanka na korunce malým imbusem a šlape parádně. Byl jsem v Cyklo obchodě kupovat tretry na SPD a zmínil jsem se o mých problémech a toto poradili. Ohledně vidle říkali, že může být málo oleje, špatně nějaké těsnění atd. Za repase a doplnění oleje pokud to nebude něčím jiným požadovali 600–800, v případě jiných problémů něco navíc. Az pojedu na dovolenou tak to tam asi zavezu. Ale v terénu jede pěkně. Dofoukli mi tlak a v terénu dnes porovnane s rebou sl a Tora žehlila lépe i přítelkyni se to na Tore v terénu jeho lépe. Zajímavé zjištění..

          0 0
          • Evilcleaner  

            jo tak ta cena za servis to je panečku paráda:-D je tady jistě spousta lidí, včetně mě, kteří ti to udělají mnohem levněji.

            0 0
          • Vilém  

            Mel bys zauvazovat o nakupu pumpy na vidlice.

            0 0
            • tomasz70  

              Takže drahé? Pokud je tedy někdo z Ostravy a udělal by mi kvalitně repase Tory včetně doplnění oleje budu jenom rád.

              0 0
    • Maadaf  

      Ahoj, u Tory 318 SoloAir se objevil problém, nepravidelně se po odemknutí přes poplock vidlice neodemkne, musí se ručně otočit modré kolečko na korunce. Bowden k poplocku zatuhlej není. Čím to může být?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.