ROCK SHOX TORA 29IN 318 SOLO AIR

10 nepřečtených
  • 9700

    Zdravim.

    Mám tuto vidlici a chtěl bych se zeptat, zda se dá u této vidlice štelovat zdvih. Viděl jsem různé poznámky na netu, ale nepochopil jsem z toho, zda se tato vidlice dělá v různém provedení, nebo zda se jedná stále o jednu u které se dá nastavit zdvih 80mm-100mm. Případně jak se u tohoto modelu nastavuje zdvih.

    Díky moc za info.

    0 0
    • Martin  

      vidlice umí oba zdvihy. většinou se dodává se zdvihem 80mm. pokud chceš 100mm, musíš ji (nechat) rozebrat a vyndat z ní tzv. spacer, který zdvih určuje. poté budeš mít 100mm verzi.

      0 0
    • Nainen  

      Nastavení zdvihu se zde dělá „mechanicky“ pomocí podložek – spacerů (je nutné přitom vidli rozebrat), „štelovatelný“ zdvih má pouze pružinová verze Tory (U-TURN).

      0 0
      • 9700  

        Díky moc za odpověď.

        ještě bych se rád zeptal jak moc se nyčí vidlice, když s ní jedete po kamenité cestě a omylem máte zamčenou vidlici. A dotaz číslo dvě: nevadí, když se tato vzduchová vidlice odemyká-zamyká přímo za jízdy, kdy je na ní vyvíjen tlak (váha jezdce)?

         

        Díky moc za info.

        0 0
        • Martin  

          RS nemají tvrdej lockout, takže i v zamčeném stavu chodí asi centimetr. nemyslím, že by se ničila nějak výrazně víc než odemčená. samozřejmě že když v zamčeném stavu vezme ve velké rychlosti nějakej velkej šutr, poškodit se může.

          zamykání/odemykání za jízdy jí podle mě nevadí – motion control se sice uzavře, ale k zamčení stejně dojde až při prvním odlehčení.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Součástí Motion Control je i floodgate. V principu jde o pretlakovy ventil(u nekterych modelu nastavitelny), ktery se otevre pri urcitem tlaku oleje-tedy kdyz „zamknuta“ vidlice dostane kopanec. V tu chvili se vlivem vysokeho tlaku floodgate otvira avidle jde dormalne do zdvihu. Podle mne ji toto nevadi, ale vlivem vysokeho tlaku je psojevi jakakoli netesnost systemu tradicnim unikem oleje.

            0 0
        • Vegan  

          Jen poznamecka Tora 29" se udajne i officialne nedoporucuje predelavat na 100mm. Duvod je ten ze se pak pridrhava pistek a vubec chod je silene hrozny odtrh 18kg a podobna zverstva, nekomu to sice nevadi (DoomHammer) no ale pokud chces aby dobre zehlila (nejlip to stejne nepujde) tak si ji nechej na 80mm. Ja ji mel take kdysi a me to pridrhavani fakt hodne vadilo jednak to obcas vyluzovalo zvuky a druhak to bylo citit

          0 0
          • Martin  

            mě to sice nevadilo, ale když jsem přesedlal na rebu a znova objevil krásně hladkej chod a odtrh někde jinde než u tory, taky bych nedoporučil přehození na 100mm

            0 0
            • MlokCZ  

              A teď si představ upravenou Rebu, která má odtrh poloviční co neupravená + sníženou progresivitu…

              Pocitově asi tak stejný skok jako z té Tory na 100mm.

              0 0
              • Vegan  

                mloku dovolim si nesouhlasit ta tora na 100mm je faktycky hodne hodne velka prasarna na, ale dal bych to jako rozdil mezi 80mm torou a rebou v orginale :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.