Rock Shox Reverb - chod sedlovky

6 nepřečtených
  • Vito75

    Ahoj.

    Mám dotaz ohledně chodu sedlovky RS Reverb. Přivezl jsem nové kolo kde je tato sedlovka instalovaná a z jejím chodem jsem přinejmenším v rozpacích. Je normální že sedlovka má řekněme velice hrubý „drhnoucí“ chod, že je obtížné ji pouhou rukou zasunout? Do teď jsem používal na několika kolech FOX Transfer a jejich chod byl vždycky jako máslíčko od vybalení i po letech. Prostě jemný chod jak nová vidle, Reverb prostě drhne. Promazání nemá vliv, ani povolení utahovacího šroubu na sedlové trubce, žádná změna. Nerad bych používáním ještě něco zhoršil, čekám že mě třeba někdo napíše, že je to normální u nového kusu, prostě jiná technologie, nejedná se o vadu, časem se to rozběhne? Bohužel nemám srovnání se stejným kusem a tenhle chod mě připomíná kola z půjčoven v bikeparku. Předem díky.

    0 0
    • Mr.Duck  

      Chod by mel byt hladky. Pokud objimka na ramu neni pretazena, co pises ze jsi kontroloval, zni to ze chce servis, takze pokud je to novy kolo, melo by to byt na reklamaci.

      0 0
    • novas752  

      Těžko říct jak moc to drhne tobě, úplně hladký chod to neni ale drhnout by zdaleka nemělo. Po zajetí se to samozřejmě zlepší ale časem to zase začne jakoby drhnout, jezdit na sucho víc – signál pro servis, alepspoň vnější části sedlovky, domazání drah pro ty vodící válečky.

      Rukou se zasouvá těžko, resp. hůře než některé jiné sedlovky, záleží ale jak velkou rychlost nastavíš na ovládací páčce a jestli je dobře odvzdušněné ovládání.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Upřímně si nejsem jistý že to není způsobené někde víc uvnitř sedlovku než ta vnější noha.

        Ve FF jsme sedlovku co po servisu pořád byť jen trochu drhla udělali znovu, a skoro vždy se to podařilo odstranit. Někdy třeba vylestenim IFP shaft.

        Proto myslím že by to mělo být na záruku, nebo aspoň tady by to šlo.

        0 0
      • Vito75  

        Ahoj, že to jde ručně hůř samozřejmě chápu, je to určený primárně k „zasednutí“, ale myslím takový ten poskakující průběh zasunutí jak se vždy na několika místech zastaví odporem, prostě není to plynulé. Fox mě vždycky šel naprosto plynule jako když prohoupnu vidlici, tak jsem trochu v rozpacích protože to vůbec nepůsobí zdravě :-)

        0 0
        • novas752  

          Tak to by být nemělo. Když furt držíš stisknutou páčku a jednou na to zatlačíš nebo sedneš, mělo by to plynule zajet až na doraz bez nějakého výraznějšího zadrhávání nebo dokonce zastavování.

          Nejprve bych zkusil správně odvzdušnit ovládání, pokud to nepomůže tak reklamace.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.