• Balik123

    Ahoj všem.

    Jde o to že si vylepšuji kolo a chci vyměnit řidítka a představec. A vždy se mě strašně zamlouvalo ritchey wcs. Znamej mel jeste nejaky puvodni a od te doby jsem po nem touzil. Ted na to mam penize. Jen me ale zarazily zdejsi nazory na ritchey. At uz ve foru nebo pod fotkama.

    Proc je tak spatnej? Na tuhost nehraju, tu stejne nepoznam :) vaha je dobra (na me) a ze to je masovka to je me taky fuk. Proste se me mrte zamlouva. Je jasny ze si asi nebudu vybirat veci podle B-F ale moc se v tom nevyznam a urcite dam na radu odborniku :) V krame to neni ono tam me odsouhlasej vsechno :)

    Takze co na to rikate?

    Diky

    0 0
    • Lister  

      proč by měl být špatnej?????

      Comp je držák k pohledání, Pro ve svoji kategorii patří k těm lepším, WCS ti nepovím.......

      0 0
    • přišlapávač  

      Hele klidně si to kup :-)

      je to oproti ostatním docela laciný a lehounký, tak nevidim důvod proč to nemít ;-)

      mě to taky pár lidí vyčetlo že je to fuj a pryč s ritchey ale nevim proč? dávat za stejnej kus carbonu nebo hliníku třikrát tolik při stejným užitku jen proto že je to víc „in“?

      neřeš to a jestli po tom toužíš a líbí se, tak si to klidně kup!! :-) Toť můj názor

      0 0
    • Peslezedirou  

      Že to moc řešíš :o) Vozím teď asi WCS celkem fajn, hlavně se mi líbí a je lehkej, víc mě nezajímá :o)

      0 0
    • kudlanka32  

      rafky dobry, sedlo dobry, hlava spatny…aspon ty moji pukla horni ocelova miska…jinak nevim

      0 0
    • bufallo  

      sedlovka dural, v pohode, plaste Z max, super, predstavec dural, v pohode, len rafiky som zlikvidoval po 500 km… az z nich isli spony… a strasne to skripalo, neviem ci to bolo brzd.gumickami, ale ked som dal Mavic, drzi ako hovado na tych istych.. Mavic je proste Mavic…

      0 0
    • Tomcat  
      • No není úměra špatná značka = špatnej komponent.
      • T. Ritchey se prodal do asiie ,takže ty staré komponenty a nové co se týká kvality nejde srovnávat.

      Jsou to nadprůměrné seriové komponenty nic víc nic míň.

      0 0
      • pelhrimov  

        uvědom si jednu věc, dvě velké investice v Česku (automobilky Kolín a Nošovice), jsou částečně nebo úplně z Asie, asijské firmy si u nás a na Slovensku (střední Evropa) nechávají vyrábět malé plechovky – třetí auta do rodiny, doma si vyrábí to dražší a možná kvalitnější. Začíná se to v průmyslu otáčet v neprospěch Evropy, kdybys pracoval v automobilovém průmyslu nebo elektrotechnice, tak Tě již ta stará klišé přešla.

        0 0
        • Tomcat  

          Já pracuji v automobilovém průmyslu, jako IT administrator. ;-)

          Ale nevím o tom, že by se to nejkvalitnější, nebo vývoj stěhoval do Asie.

          0 0
      • pelhrimov  

        v kanceláři jsem kromě poliček od místního truhléře nenašel nic z Evropy a Ameriky, jen z Kostariky jsou procesory do serverů v ceně několik mil. zbytek je Asie a je to špičková technika

        0 0
      • Žigo  

        Co myslis tymi starymi komponentami? Pokial viem tak material bral skoro vzdy z Azie. Aj trubky na ramy bral z taiwanu tak o co ide?

        0 0
        • Tomcat  

          rozlisu to vic

          puvod znacky vyvoj surovyny vyroba

          Musis se zamyslet co jak se na tom projevuje. jestli nezbylo jen jmeno a neni to z tvz produkcni katalog.

          0 0
          • Žigo  

            Tak poslednu zmienku o tom ze by komponenty robil samotny Ritchey v USA som nasiel v katalogu z roku 1986. V 1991 uz katalog neuvadza skoro nic o povode komponentov ale vzhladom na sirku ponuky je misto povodu jasne, napr. na zapletanych kolesach su shimano naboje, 10 modelov plastov by v dielnicke asi tiez nesparavil, volanty su s easton trubiek atd.

            0 0
            • Tomcat  

              a? Ja nevím co ste vytáhli tu Asii kurňa. Ríkám, že starý Ritche není srobvnatelný s dnešní produkcí protože TR jezdil, kecal taky do vývoje alé řečeno vedl to víc.

              0 0
              • Žigo  

                Sorry ale s aziou si zacal ty. Nechapem co myslis ako stary Ritchey a podla coho to chces porovnavat. Materialovo je na tom teraz lepsie vahami viacmenej tiez. Tom doteraz jazdi, aj vo Vele bol report z jeho navstevy. To ze to kedysi viedol viac tiez dost dobre nechapem kedze uz v spominanom katalogu z 91 je tolko komponentov kolko skoro aj teraz.

                0 0
                • kovar  

                  www.ceskatelevize.cz/…dalosti.html?… čínské potraviny nejen že oslabují bojeschopnost armády, ale taky bojeschopnost dělníků v továrnách a cyklistické komponenty

                  0 0
                • Tomcat  

                  He to nebude mít konce :-/
                  Můj názor je ,že mr. TR byl ve srabu, takže prodal svoje podnikání a jméno, teďka dělá šaška a cvičenou opici pro nějakou jinou firmu. To aby ty výrobky, které jsou podle mně dobré kvalitou, ale jinak průměrné se líp prodávali. Spousta lidí totiž staré výrobky nezná tak na ledasco skočej.

                  Z TR se podle mně stala nic moc masovka, tím že to nemá podle mně vývoj ve spolupráci s nějakým týmem (zpětná vezba zpet na vývojové cetrum). Většina produkce je thaiwanský produkční katalog //…jo vybereme si tyhle, udělejte nám jich tisíc v černém, a ať praská jeden ze sta… //

                  Ale ty díly smolí možná někdo kdo na kole lepším než supermarket nejel. Prostě …hele Vangu udělej držák dvou trubek, jedna pruměr 28,4 další 31,8 , sou od sebe vzdálený …blalba… a máme představec.

                  Co si budem říkat Breezer, Fisher , Lemond , Lawwill a na tom nebudou jinak.

                  0 0
      • vlk  

        Kvalitu komponent a v dnešním globálním světě jakýchkoliv výrobků neurčuje kde a kdo to vyrobil, ale pouze obchodní politika dané firmy.Dnes jsou všichni schopni vyrábět kvalitní výrobky. Někdo to dokáže jen levněji než jiní. A např. díky tomu je i některé zboží z Asie kvalitnější než to Evropské. O Americkém se raději ani nebudu zmiňovat. Stále řešíte ty samé problémy. Výrobek z Evropy/Asie vyrobeno strojem/handmade atd. Jsou to nesmyslné debaty.

        0 0
        • Tomcat  

          T. Ritchey se prodal do asie… co tím asi myslím. To že původní firma nemá za vše společné s TR novým.

          0 0
    • McBlacky  

      zatim se všim od TR spokojenost. ted budu jezdit sedlovku wcs carbon tak jsem zvedav. Snad vydrží víc než bontrager x lite carbon…

      0 0
    • Tanka  

      mam toho na biku dost. vše o.k.

      0 0
    • Tanka  

      sorry kromě pláštů ty jsem musel měnit po cca 200 km

      0 0
    • riku  

      Já mám R. rád, na nic si nehraje.

      0 0
    • petebike  

      keci, novy WCS mam na silnici, tuhost je vyborna – mam OS a 4axis predstavec…

      0 0
      • kubad  

        tuhost není špatná, ale jsou i tužší představce :-)

        0 0
    • adco  

      Mam na biku tri roky predstavec, riaditka, sedlovku a rohy, vsetko WCS, bez problemov.

      0 0
    • Jane  

      od Ritcheyho mám tedy akorát představec WCS (zřejmě nějaká starší verze), předchozí představec byl Use. Oba shodná délka 11 cm a Ti šrouby, WCS 138 g a Use 150 g. Každej by na pohled řekl, že určitě tužší bude ten Use. Jenže já rozdíl v tuhosti na kole vůbec nepozoruju – to posuzováno hlavně při rozjíždění bajku ze sedla se zavřenou vidlí… jasně jsou hezčí představce – Ritchey je holt takový obyčejný, s představcem Use to po stránce designu nelze vůbec srovnávat, jenže když potřebuješ k malýmu rámu forbec –17 st, tak není prostě z čeho vybírat. A Thomson po vzoru Martineze s 200 g je tuze těžký…

      0 0
      • Jane  

        no snad ještě doplním, že si nějak nepotrpím na kompletaci sady, ale že si prostě vyberu to, co se mi nějakým způsobem zamlouvá… z řidítek mi nejvíc imponuje Easton, sedlovku si možná od Ritcheyho dovedu představit, ale v době koupě rámu byl zrovna k mání Selcof CNC :) a rohy od TR jsou ve srovnání s karbonovými Woodmany zbytečně dlouhé, úzké a navíc jen alu… Pláště vozím osvědčené Schwalbe, ráfek starý Mavic x517 a na zkoušku vzadu UFO

        0 0
    • Řechty  

      vlastním od ritchey několik komponentů ve verzi PRO a WCS a nikdy jsem neměl žádnej problém, snad jen ošoupaná barva na sedlovce. Rozumná cena a váha. Kdybych vybíral pocitově tak bych asi vzal něco jinýho, ale u mě vždycky zvítězí „racionalita“ :))

      0 0
      • Lister  

        štastný to člověk…u mě poslední dobou mozek stávkuje a peněženka se nestačí divit :)

        0 0
    • Daf  

      Mam docela rad veci od Ritcheyho. Jsou bez problemu, lehke a levne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.