• Kosta

    Zdravím, dávám dohromady SOBIho, a vyskytlo se pár zádrhelů…

    zaprvé, kliky s klínkama, jak rozebrat? Normálně silou klínky vyrazit?

    zadruhé, na chromovaných částech jsou mírné rezavé ďůlky, po přejetí ocelovou vlnou vypadají části celkem vpohodě, otázka zní, stačí dané místa přejet ocelovou vlnou, nebo ještě pak nějak zakonzervovat? Pokud ano, čím?

    Díky za odpovědi

    0 0
    • bruco  

      Na klinky len silu.

      0 0
    • Pavel  

      Klínky vyrazit. Dej mezi ně a kladivo kousek dřeva. A když to nepůjde, tak i bez dřeva, rovnou na solar:). Ale může se je i nepodařit vyrazit, pokud budou zažrané jak špína…

      0 0
      • Kosta  

        no to už jsem právě zkoušel, akorát jsem udělal důlek do (jasanového) dřeva, takže zitra to prubnu natvrdo..

        0 0
        • antt  

          zkusil bych brzdovou kapalinu, je to nezmar a po chvíli kladivem přes povolenou matku o pár otáček. Pomůže i poklepání kolem klínku, kov na kov. A na chrom bych použil něco z autokosmetiky :)

          0 0
        • pavlik6022  

          nech na klinku matku, aby jsi nezkurvil závit – povol ji aby byl závit v matce a pak do ní bouchej, třeba klinek demontáž přežije ve zdraví :)

          0 0
    • Kosta  

      dík za odpovědi, klínky šly „téměř“ samy ven…

      mám další otázku, co s lakem? Nynější světle zelená barva to má na hodně místech za sebou, řeším, jestli nechat rám v takové barvě, v jaké je, nebo ho obrousit a přelakovat (což by se mně zamlouvalo víc :-), do lakovny s ním nepůjdu, jelikož nemá cenu vrážet nějaké větší peníze do kola za 100,–, tak se ptám, dá se to zvládnout s nějakým uspokojivým výsledkem? Přemýšlím nad sytě červenou barvou, nebo brutal finišem, ale vzhledem ke chromovaným částem kola asi bych šel do té červené :-)

      co vy? lakovali jste někdy oceláka? jaký byl výsledek? na co si dát pozor?

      0 0
      • Tomadox  

        Já jsem oceláka lakoval klasickými spreji DUPLA (?).

        Doporučuji rám po odbarvení odmastit a stříknout základem.

        Po nástřiku bych jej taky raději zalakoval,protože já blbec jsem to neudělal,a teď mám pomalu strach to někde opřít…

        0 0
        • jIrI___  

          Jak píšeš. Bez laku člověk tu barvu podře i když projede vysokou trávou :). A když potom sečteš cenu barvy, základovky a bezbarvého laku, tak už je levnější (a odolnější) dát ten rám na komaxit.

          0 0
      • dipous  

        slušnej lakýrník (lakovna) to opískuje a stříkne ( ne nějakou speciální barvou) za nějakých 500, to bych asi neřešil. Když to budeš sám doma brousit, stříkat plničem, bravou a lakem, tak seš tam asi dráž ;-)

        0 0
        • Kosta  

          já to opískovat nechci, mám čas na to si s tím pohrát a obrousit, právě proto se ptám, s kolika pikslama barvy mám cca počítat, práci neřeším.. pokud to někde dokur*ím, tak co, stane se, moje hlavní kolo to není, ale rád bych si to udělal sám :)

          0 0
    • Kosta  

      Tak chrom po vyleštění vypadá obstojně, ten nechám být… otázka co s rámem a vidlí, pustil bych se do toho sám, základ, barva, lak… teď otázka čím, nedostupnější by byly asi škodovácké barvy ve spreji, ty by mohly pod lakem i něco vydržet a vypadat obstojně… otázka je, jaká by byla cca spotřeba na Sobíka? rám + vidle? Není to úplně kravina?

      Jinak komaxitu bych se rád vyhnul :)

      0 0
      • áronek  

        Pokud Ti bude stačit jednotná barva tak cena v autolakovně se dá domluvit tak za litr, metalíza bude trochu dražší a taky cena v lakovnách se může lišit i o dost … Ale výsledek bude jinde než když nevíš jak na to …

        0 0
        • Kosta  

          čau, tak litr za nový lak do toho nevrazím ani náhodou, jak jsem psal výš, když nebude výsledek nic moc, tak co, nebude to moje hlavní kolo :D

          0 0
          • Docent  

            Kup si plechovku základu,plechovku barvy,plechovku laku,nějakej pořádnej vercajk a seš tam za litr ani nemrkneš.A bůh­ví,jak to dopadne.Když už jsi se rozhodnul dát dohromady veterána,tak to udělej pořádně:-)

            0 0
            • Kosta  

              základ mám doma, lak 100,–, pixla barvy ca 80,–, že to je možná kravina vím, ale ocenil bych rady těch, kteří už doma lakovali ;-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.