• tvargy

    Ahoj,

    najdu někoho kdo by doporučil nějaké trasy v okolí Rejvízu? Něco lehčího (jedu s ženou) i něco náročnějšího (když vyrazím sám)

    Díky

    0 0
    • pepek  

      Tak snad na druhý pokus: Nějaké pěkné traily a cestičky v okolí Rejvízu by nebyly? Případně i nějaké vyzkoušené ubytování? Danke schön voraus.

      0 0
      • Lister  

        Červená z Rejvízu na Zlatý Chlum a dolů.

        Žlutá přes Kazatelny

        Hřeben přes Pásmo Orlíka na Videlský kříž.

        Modrá ze Starého Rejvízu směr nad Horní Údolí, pak zelená a dostat se nahoru na Příčnou kde je stezek hodně, kolem kostela Marie pomocné se dostat na druhou stranu hřebenu, po žluté na Petrovu boudu, Vyšlapat na Biskupskou Kupu (rozhledna) sjezd do Zlatých hor (prudšní), pak se nějak dostat nahoru.

        Nevynechat Údolí Zlatorudných mlýnů v Dolním údolí.

        Z Rejvízu se dá pohodlně dostat na Praděd, kdybys po tom toužil, ale je to spíš na silničku.

        0 0
        • pepek  

          Hvala. A co tyto neznačené chodníčky 1, 2, 3 ? Ty vypadají taky jedlé, ništ wahr?

          0 0
          • Lister  

            Jedničku znám, široká lesní cesta, která až na severním konci přechází v užší více zarostlou a končí na hlavní asfaltce směr na Rejvíz.

            2–3 bohužel, ale nečekal bych nic světoborného, ta Zelená značka u trojky by ti ji měla nahradit.

            4 jsme taky nejel (pokud vím) hlavně proto, že po modré je to hodně zajímavý sjezdík, takže nebyl důvod – tuhle část doporučuju rozhodně jen sjížděť, nahoru to je peklo. Na příčnou nejlépe přes tu zelenou, ze které pak uhneš doleva a pokračuješ směr červená značka a po ní na Příčnou horu. Tady je spousta úzkých cestiček mezi starými štolami, je to docela zajímavé poježdění, nemám to projeté všechno, ale mám to tam rád.

            Ta cesta nad 4 která křižuje zelenou a modrou je opět taková široká lesní dálnice – ale ne asfaltová cesta.

            0 0
            • pepek  

              Dík. A ještě bych měl otázečku: ta stezka (Sisi?)pod Keprníkem, která vede po hranici rezervace tady na mapě nějak končí u chaty Morička. Pokračuje to, nebo je třeba přelézt na tu druhou stezku, která začíná kousek pod ní

              ???

              0 0
              • Pavel.ct  

                Nejsem až tak znalec Jeseníků, jsou tady i odborníci na Jeseníky, ale cesta kolem Sisi je níž než ta k chatě Moricka. Ta kolem Sisi vede k Jelení boudě a pak přechází v pěkný chodníček, který vyústí na červené značce Černava-Šerák.

                Na biku jsem to jel jednou a jednou i v zimě na běžkách…

                http://www.tourdeczech.cz/…11_02_12.htm (10. 2. – posledních 7 fotek) Letní fotky nemám.

                0 0
                • pepek  

                  Tak terazky som volajako zmätený. Která je tedy ta SiSi? Kdysi jsem jel kolem toho památníku, ale organismus již pracoval v nouzovém režimu, takže si nic nepamatuju, ani kde to bylo.

                  A od tý Moricky to pokračuje, nebo ne?

                  0 0
                  • Pavel.ct  

                    Na mapách seznamu.cz ten pomník Sisi bohužel značený nemaj, ale na cykloserveru.cz je to jasnější. Cesta vede z Volský louky, přes Sisi k Jelení boudě. Cestu k Moričce neznám, nikdy jsem tam nebyl.

                    Mapa na cykloserveru

                    0 0
                    • pepek  

                      Tak jako obvykle, správně je pouze mapa KČT. Tam je vidět, že se dojede horní pěšinou kolem Moricky ke Knížecí chatě. (Pouze ten začátek jsem trochu poopravil, musí se fakt dost intenzivně pohledat). Vzhledem k tomu, že i na této horní pěšině mi noha parkrát zajela po kotníky do bažiny, tak jsem tu spodní ani nezkoušel. Pěšina je krásná, ale nekonečná-nic pro chrty :-)

                      0 0
                      • Lister  

                        Spodní je právě úplně suchá, ten terén je naprosto odlišný – kořeny, šutry, často úzká pěšina zařezaná do prudkého svahu… prostě technicky mnohem náročnější.

                        Ten nájezd na tu horní se dá trefit poměrně dobře, vlastně žádná jiná odbočka tam není, ale je pravda, že jako cesta to moc nevypadá – zvláště na podzim je dost zarostlá.

                        0 0
                  • Pac029  

                    Origo Sisi je ta nizsi s pamatnikem, horni lovecky chodnik u Moricky pokracuje, jen je trba preskocit mensi sutr. V uboci Seraku je Sisi cim dal vic zarostla, melo by se tam vic jezdit :o). Zenu rekrerantku bez ducha dobrodruha nebrat ani na jednu (ad zakladatel z 2011).

                    0 0
                    • pepek  

                      bardzo dziêkujê za wszystko

                      0 0
                      • Pac029  

                        Hele kemo, schove triko, ja taky vanu hicuju pod pecnem na priglu.

                        0 0
                    • Lister  

                      Pravdu díš, ta spodní je dost zarostlá, často nesjízdná nebo špatně sjízdná. Horní je mnohem lépe průjezdná – v podstatě stále stejný úzký chodník mezi borůvčím, nic technicky náročného, občas je potřeba přebrodit nebo projet promáčené rašeliniště (zvláště na jaře to bude asi hodně promáčené). Tu spodní je asi možné jet oběma směry (jel jsme od památníku), tu horní důrazně doporučuji pouze ze směru od Šeráku, jinak se člověk bude trápit.

                      Jinak ta horní tě bez potíží dovede až na žlutou a zelenou značku od Vozky, sjezd po zelené dolů je zajímavý, rozhodně bych ho volil raději než žlutou, což je široká dálnice.

                      0 0
                      • bluma  

                        Já měl na horní Sisi vždy strašný „štěstí“ na to mokro, docela dost peklo, takže za mě moc jednoduchej pojezd to není. Ale krásný to je i pěšky, ať už s bikem nebo ne :-)

                        0 0
                        • Lister  

                          Zase když jedeš na podzim, tak je to zarostlé – prostě si nevybereš. Ale jsme rád, že jsme na tuhle trasu tady dostal tip, určitě to stojí za projetí.

                          0 0
        • Barberry.pha  

          Jenom doplnim ze zluta s pasmo orlika, jeleni loucky,lysy vrch, neni sjizdny, je to tak na tlaceni, hlavne ve smeru od rejvizu a i v opacnem smeru, byt ten je asi vice sjizdny.

          Jel jsem to pred 14 dny a 2/3 jsem musel tlacit.

          Jinak zbytek vrele doporucuji ;)

          0 0
          • Lister  

            Sorry jestli jsi kvůli mě nějak zapadl, je pravda že jsem tam nebyl hodně dlouho. V každém případě by se ale ten úsek měl dát objet po širší cestě.

            0 0
            • Barberry.pha  

              Trochu jsem tam premyslel jestli to nebyla pomsta „prazakum“ :D ale pak si rikal zes tam asi nejel dele, za tou Jeleni loucky smer Orlik, tak to byla asi vykaceny ale uz tam dorustaji male smrcky, coz ten prujezd stezuje.

              Objet se to da, to mi rikal i jeden cyklista co jsme se potkali cestou na praded, holt jsem nechtel jet po ceste, takze jsem si to vyzral :D ale taky zkusenost ;)

              Jak jsem psal v tom jinemo topicu, tusim rychlebske hory, spise v kombinaci s krecemi co jsou chvilemi mel, to bylo hodne o moralce ;) takze na rejviz jsem nedojel a s Orlika to pustil na Adolfovice.

              Tak skoda ze jsem se nedostal az na ty kazatelny, priste to vezmu po ceste a dojedu az na ten rejviz priste :)

              0 0
              • Lister  

                Tak já si to za trest někdy zkusím projet :-). Škoda žes to stočil, protože sranda na žluté totiž začíná až za Pásmem Orlíka – jedna z mých nejoblíbenějších pěšinek.

                0 0
                • Barberry.pha  

                  Neboj, nekdy si to projedu Pres ty Kazatelny ;)

                  V tu sobotu jsem toho mel dost a byl rad ze se dostal na tu stranu smer jesenik, sice jsem pak jeste na asfaltu uvazoval ze bych jel dal ale krece ve stehnech byli proti, a nez se dale trapit a neuzit si to, jsem si uzil ten 15km sjezd do Adolfovic ;)

                  Cil dne vyjet na Cervenohorske a pak Praded byl splnen a to bylo hlavni.

                  Jinak jeste k tematu, pekny pojezd vypada i letosni trasa KPŽ v jeseniku, vede taky pres Rejviz, projel jsem tu kratkou ale i ta delsi vypadala zajimave. Mapa je na strankach www. kolopro.cz

                  0 0
      • Pac029  

        Na treti pokus zkus vyhledavani, je tady na to tema nekolik vlaken, tusim ze v tom poslednim se i dost resi Sisi stezka.

        0 0
    • marapara  

      Moc pěkný byl sjezd ze Zlatého Chlumu do Jeseníku.

      0 0
      • Lister  

        Oblíbená trasa, taková hezký odpočinkový trail, když se chci lehce projet a přitom si užít i trochu toho terénu. Sjede to každý, technicky nic extranáročného – což je často výhoda.

        0 0
        • MlokCZ  

          Celá červená z Rejvízu do Jeseníku je moje jedna z nejoblíbenějších tras v Jeseníkách.

          Je to přesně jak píšeš, není to nic extranáročného, takže se to dá jet vždy na pohodu (ne vždy se mi chce jezdit náročnější věci, které jsou na hranici toho co zvládnu) a místy i slušně pouštět.

          Obecně bych ale už netvrdil, že to sjede každý. Určitě to dá zcela na pohodu každý, kdo jezdí techničtější věci. Já to tam jel už asi 7× a ne tak ojediněle někdo něco tlačil (z lidí co jezdí už hodně dlouho bike, úplné dřevo není z nich rozhodně nikdo, ale jak nejsou někteří zvyklí jezdit techničtější věci, tak se místy báli; časem by to dal z nich asi každý).

          Co mi tam ale pořád chybí je modrá ze Zlatého Chlumu (přes Čertovy kameny). Naposledy už jsem se na ní chystal, jak bylo ale hodně mokro a ještě skoro všichni ten den dost unavení, tak jsme dali raději zase červenou.

          Tu modrou si příště už musím zkusit.

          0 0
          • Lister  

            Modrou jsem jel až letos, na mokru, ale Lajtvíla mě tím protáhla, ač jsme to předtím nikdy nesjel ani za sucha. Je to dost prudké, ale v podstatě je to celé jen o hlavě, protože když už se do toho pustíš, tak to jde celkem lehce.

            0 0
            • MlokCZ  

              Já si to naposledy kus prohlížel pěšky když jsme čekali na zbytek. Za sucha bych to zkusil, za té situace posledně (mokro, únava) se mi to už opravdu nezdálo.

              A jak jsi na tom s výjezdem po červené z Rejvízu na hřeben. Ten poslední prudší úsek v závěru, vyjíždíš ho?

              Já abych měl představu jak jsem na tom moc bídně fyzicky.

              0 0
              • Lister  

                Všechny výjezdy jsem někdy vyjel a naposledy jsem je vyjel všechny naráz, ono je to většinou jen o tom, jestli se ti chce nebo nechce, protože tlačení je rychlostně stejné, ale rozhodně vezme méně sil.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já vyjel tu červenou celou v kuse právě jen jednou a to když jsem měl vzadu NN 2,4. Díky tomu jsem mohl výjezd jet celý pomaleji (aniž bych někde zahrabal a zaseknul se) a šetřit síly.

                  S RaR vzadu jsem vždy zkončil kousek před koncem toho výjezdu i když jsem se snažil.

                  0 0
                  • Lister  

                    Však až někdy dorazíš, tak dej vědět. Pokud snesete vetřelce, tak bych se klidně někdy přidal a můžem to porovnat v reálu. Ale neber mne jako průvodce, některé končiny budeš znát lépe než já :-)

                    NN jsem vzadu nikdy neměl, vozím tam rychlejší pláště. Podobné výjezdy můžeš jet buď technicky nebo silově, tak když mi dojde technika, tak to začnu tlačit na sílu a ono to někdy i vyjde.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      To bych se určitě ozval. Akorát teď v nejbližší době (nějaký ten rok) to bude s dovolenou v Jeseníkách slabší.

                      Budu muset příští rok, dva volit něco kde by se mi líbilo jezdit s vozejkem :-)

                      0 0
                      • Lister  

                        No to máš, pravdu, na to jsme nějak zapomněl.

                        0 0
                      • Danikklotz  

                        No to se pak ozvi, s vozíkem ti dam tipy.Kolem Rejvízu se dá celkem pěkně…směr Kobrštejn, ruský hřbitov…a rostou tam houby :)

                        Jinak červená je fakt dobrá…Dávám ji celou :)

                        MOdrá je boží…Poprvé jsem se trošku bál…ted celkem bez problémů, ale už to chce něco umět…

                        0 0
                        • Lister  

                          Nenarodil ty ses náhodou tady u nás a nemáš tu pořád bráchu?

                          Modrá je boží… ale už to chce něco umět…

                          Sjedu to taky, takže tahle teorie je vyvrácena :-)

                          0 0
                          • Danikklotz  

                            No fakticky nenarodil, ale žil od 1 roku…takže se za jeseničáka považuju :) a brácha je v širokým brodě – znáte se? :)

                            POdle nicku tě neodhalím :))

                            Jinak modrá – no jo, ale trošku zkopce to je a trošku šutry tam jsou taky…tak a´t si to každej posoudí sám :)

                            D

                            0 0
                  • Lister  

                    Tak update.

                    Ty výjezdy jsou poslední dobo nějaké uhlazené, bývalo tam hodně kamení. Teď se dají všechny vyjet poměrně napohodu s otevřeným tlumičem a vidlicí na plný zdvih, vzadu mám stále rychlý plášť, drápák netřeba.

                    0 0
              • Barberry.pha  

                Ja se snazil tu cervenou projet najednou, ale poprve na 26 jsem dvakrat tlacil, na zacatku a pak asi ten vyjezd nakonci.

                Letos na 29 to bylo lepsi, ten posledni jsem vyjel ale na zacatku jsem diky popadanym stromum byl nucen s kola dolu ;)

                Jinak me bavi ten sjezd tim kamenitym korytem tesne pred chlumem.

                Jinak na modrou s chlumu asi nemam mentalne :D spise me lakal ten usek modre z ceske vsi po tu prvni lesni cestu co vede pod certaky, tam to vypadalo zabavne ;)

                0 0
        • Barberry.pha  

          No mi se naposledy ta cervene z Chlumu dole ztratila, jel jsem ji poprve a za Krizovym vrchem jak vede zelena a cervena chvili soucastne, tak jsem na tam tu odbocku na cervenou jeste chytil ale pak se tam uz nejak placal a vyjel dole ve meste asi trochu jinde nez jsem mel :D

          0 0
    • terkad  

      Když jsme u tématu Rejvíz. Jak je to tam se zákazama. Kdesi na okraji rezervace jsem viděla nějaké zákazové cedule, ale nepamatuju si kde a netuším, jak moc je to hlídané. Vím jen, že to bylo na 3m široké štěrkovo asfaltové cestě

      0 0
      • Lister  

        Zakázaná je oblast kolem Mechového jezírka, v podstatě pro bajkery stejně nesjízdný terén. Jediná zajímavá cesta, která je tím zákazem postižená, je tenhle kousek žluté značky, občas tam sice jedu, ale vždy až pozdě odpoledne. Je to lesní stezka se spoustou kořenů, často se přejíždí lávky přes rozmáčená místa. Bez potíží se dá objet po hranici rezervace po lesní cestě a přes Starý Rejvíz.

        0 0
        • terkad  

          šlo mi hlavně o to, jestli nás někdo bude nahánět když bychom šli s kolama ten kus pěšky k pokladně před jezírkem a chtěli tam bajky nechat, zatímco si to tam prohlídnem

          0 0
          • Lister  

            To by neměl být problém, takhle to dělá hodně lidí.

            Ten zákaz jsi podle popisu viděla pravděpodobně na žluté značce od parkoviště u penzionu Rejvíz (bývalá Noskova chata).

            Jestli chce táhnout kola, tak je zbytečné jít tudy, ale raději vyjet kousek po asfaltce směr Jeseník a dát se po modré značce – z mapy určitě vidíš, že ke vstupu do rezervace je to po modré asi třetinová cesta.

            0 0
            • terkad  

              To je pravda, po modré je ta bezkolová část mnohem kratší, to bude i příjemnější na absolvování v tretrách.

              0 0
              • Lister  

                Po té modré se dá k tomu vstupu IMHO bez potíží dojet, protože zákaz je až na hranici rezervace a ta je z tohoto směru až u pokladny.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.