• satanus

    Čaute. Potřebuju trochu poladit REBU pro babu. Udělaný komplet repas včetně gufer, o-kroužku atd..... Model 2017 sólo air. To je ten problém. Víčko vzduchové komory je bez závitu. Když je citlivá na začátku jde velice ochotně do plného zdvihu. Když přifouknu, tak je to zase necitlivé jak ocelová vidle na olpranu s teska. Potřeboval bych upravit progresivitu. Jeden token by to asi sneslo. Nechci ale kupovat víčko s tokenama za 500,– když úplně nevím jestli polovička pozná rozdíl. Tohle je celkem probírané na B.F. takže k otázce. Olej díky „sólo konstrukcí“ použít nejde. Bude mi tam pasovat vložka z 3d tiskárny která je udělaná pro epikona do reby? Nebo to má jiný rozměr a tiskem ani nemám otravovat kámoše. Nebo sem někde viděl gumový špunt do vína vhozený volně nad pístek. Jinak, pokud má někdo vyzkoušeného něco jiného na test tak díky moc za radu. Nebo, pokud by se někomu válelo víčko na 32mm nohy se závitem, tak ho mile rád zbavíme nepořádku. Samozřejmě za úplatu. Díky.

    0 0
    • MatS  

      Měl jsem Rebu 2016, od nova dva tokeny a stejně to nebyla žádná citlivka. Mám komplet servisní kit, kdybys chtěl. Už pro něj nemám využití. Levně.

      A tokeny raději origo, dávat tam špunty od vína je blbost na entou. Třeba tu někdo bude mít nějaké navíc.

      0 0
    • satanus  

      Taky mi to přijde zvláštní ale Amík u kterého sem to viděl odkazoval na FORMULA Neopos. Vypadá to náhodou zajímavě ten průběh. Samozřejmě u originálu a ne gumový špunt do flašky. Ale asi taky bude fungovat.

      https://www.rideformula.com/…gies/neopos/

      0 0
    • va-bo  

      Asi by slo token k vicku prilepit. Ma uprostred diru, tak foukani to vadit nebude.

      0 0
    • satanus  

      To mě taky napadlo. Ale nejsem si jist co udělá lepidlo pod takovým tlakem a ještě v oleji. Spíš bych řekl že se časem uklepe s toho eloxovaného hliníku a zbytky lepidla akorát budou vydírat okroužky.

      0 0
    • mr.nikdo  

      Co ridsi olej do MC a tim zvysit Rebound?

      0 0
      • novas752  

        Mensší viskozitou oleje útlum odskoku akorát snižíš… A stejně to moc nevyřeší, problém je spíš na straně pružení. A osobně si myslim že spíš v příliš malé negativce než v příliš velké pozitivce.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Jo. Blbe napsano. Melo byt zrychlit.

          Jenze by se rychleji vracela do zdvihu – nesla by tak na doraz casto.

          0 0
    • Kouba_2005  

      Cau. Zbyly mi tu ze sady 3 tokeny a je to vcetne vicka s ventilkem :-) Jestli mas zajem, je to tvoje. Je to z Reby 2013 32mm nohy.

      0 0
    • satanus  

      Píšu ti správu. Díky

      0 0
    • satanus  

      Nepřijde mi že by ta negativní komora byla nedostatečná. Ale bude samozřejmě rozhodovat váha jezdce a styl. Ale jak říkám buď „celkem“ zobe a ve střední části se propadá a jde moc snadno na doraz, nebo tam dáš pár žduchnutí pumpou a zjistíš že je to necitlivé. Dual air by byl lepší variantou, nebo klasická negativní pružina. Ale čo bolo, to bolo......

      0 0
    • va-bo  

      Tak tak, Reby nebyly nikdy extra citlive. Je to spis ekonomicka varianta Sida – zavodnicka vidle.

      0 0
    • satanus  

      Tak jo, díky Kouby 2005 sem se zmocnil vička na tokeny a po drobnějších komplikacích tam nakonec skončily dva tokeny. Cosi to pomohlo. Baba má 74kg foukáno na 70 psů. Sag 20mm, zanoření silným zatlačením na 90mm. Citlivost se zlepšila. Baba nepoznala rozdíl. Ale aspoň já mám dobrý pocit že sem udělal maximum a myšlenky na snížení vička vnitřních nohou ala debonair pro zvětšení negativy kašlu :⁠-⁠D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.