• PT

    Nevíte někdo,jestli mi jsou schopni postavit bika v RB do cca 20 000kc?Pred­pokladam tam Sram tak petkovy,Marzocchi vidli, RB 1500 ram, V brzdy.Myslite,ze by to mohlo jit?Díky

    0 0
    • wlk  

      já bych zkusil zavolat nebo zamailovat do RB :-)

      0 0
    • Meesha  

      neodpustim si… proc RB? :-)

      0 0
      • Radek Broz  

        Proc ne?;-)

        0 0
        • orca.1  

          Proč jo ?:-)

          0 0
          • Radek Broz  

            Proto:o) A tebe se neptam;-)

            0 0
            • orca.1  

              Já tebe ano :)Na kolech RB není nic extra. Tak proč?

              0 0
              • easyrider  

                Proto že je to český výrobek, třeba proto!

                0 0
                • orca.1  

                  To není argument. Nebudu si přeci kupovat něco jenom proto, že to je vyrobeno v ČR. Klidně si koupím součástku vyrobenou třeba v Hong Kongu, když bude splňovat moje představy (funkce, provedení, design, cena) a nemusí být na ní ani značka renomovanáho výrobce. Stejně tak si koupím český výrobek, když bude mít stejné vlastnosti. Pořád ale nevím jakou unikátní vlastnost mají produkty RB, kromě předraženosti?

                  0 0
                  • kubad  

                    Nebudu se vyjadřovat, jestli se mě rámy RB líbí nebo ne. jestli bych si ho koupil nebo ne. Ale kvalita materiálu, zpracování, design, provedení, CNC frézované součástky atd. je určitě staví nad masovou produkci. Za tu cenu mě určitě nepřijde předražený !!! Slušný rám je základ a komponenty se dají časem obměnit.

                    0 0
                    • easyrider  

                      rám a vidle spíš..

                      0 0
                      • cabbage  

                        a kola a brzdy a a a a …

                        když si koupíš HT rám a bude ti sedět geometrie a váha, tak neni důvod dát místo 3tisíc 10…

                        0 0
                        • easyrider  

                          pokud nemáš vlastenecké cítění :) A pokud se ti bude spyder za 3 líbit víc než rb za 8 :)

                          0 0
                          • cabbage  

                            rb za 8 se mi líbit asi moc nebude, tak za 30–40 a s tlumičem..:-D u HT vede Duratec a tam sem imvestici lehce přes 8 i zvažoval, nakonec to vyhrála katastrofa za 4500:o)

                            0 0
                    • orca.1  

                      Nezlobte se na mě, ale já u RB pořád nevidím nic extra („kultovního“ – módní slovo:). Materiál – na tom se nedá nic zkazit, zpracování – kulatá trubka bude pořád kulatá, design a CNC – přijde mi to jen jako plácnutí do vody, pro efekt, bez nějakého přínosu, viz „mostová konstrukce“ na zadní stavbě, o patce přehazovačky nemluvě… Doporučuji článek ve Velu o profilaci 4/2005! Na kolik otázek dostal čtenář jasnou odpověď ? Většinou jen to, že na to mají program za statisíce Kč… Od takové firmy bych nechtěl ani šroubek.

                      0 0
                      • easyrider  

                        OK, vždy když tohle čtu, tak si tak říkám: a co si tedy ten dotyčný myslí že je dobré?? Tak se tě tedy ptám: a co je tedy dle tvého soudu dobrá firma, která tomu všemu rozumí, profuluje trubky a neplácá programy za stovky tisíc??

                        0 0
                        • orca.1  

                          :-) Dobré firmy, které (skoro) všemu rozumí(:-))))), profilují trubky a utrácí statisíce (miliony) USD nejen za programy : Specialized, Gary Fisher, Trek, Scott, Santa Cruz, Canondalle, Norco, Rocky Mountain, Klein, Cube, Giant, Marin atd.

                          Z českých firem: Ravo, Mrazek, Fort, Amulet, Rock Machine (ten asi není českej), Spyder a Twister. Omlouvám se těm, na které jsem zapomněl. :))

                          Od těchto firem bych se klidně koupil nějaký ten kostitřas.

                          0 0
                          • easyrider  

                            :)))))))))))))))) už to chápu, neřikej víc :)

                            0 0
                          • Radek Broz  

                            :o)))))))))))))) Mě si taky velmi pobavil;-)

                            0 0
                            • orca.1  

                              To mám radost, kluci, že máte radost a bavíte se, ale já jěště zapomněl na sériový až masový Superior :)

                              0 0
                  • pelt  

                    Je to argument – a prekvapive dulezity. Je lepsi si trosku priplatit na kole, nez pak formou dani prispivat na podporu v nezamestnanosti tomu, kdo ho vyrabi.

                    0 0
                    • vlk  

                      Pokud jde o to ekonomicky zastavit nezkutečný vzestup asijských zemí, což ničí evropské průmyslníky, tak toho nedocílíme zmíněným nesmyslem o kupování našeho zboží.Tento problém, je momentálně asi nějvíce ohrožující evropský obchod a musí se řešit jiným přístupem výrobců a obchodníků. Popravdě asiati dokáží již taktéž vyrábět velice kvalitně a hlavně za desetinové či dokonce setinové ceny.A jak se tomu bránit.Ať si evropská unie nasadí jakkoliv daně na tyto výrobky, vždy jsou asiati schopni vyrobit tak levně, že i tak se to vyplatí.Pokud jde o to kupovat jen své výrobky, tak to také nemá šanci.Vstoupili jsme do eu právě kvůli globalizaci.Třeba budete kupovat česká kola a vezkutečnosti jim anpř trubky k tomu dovávají asiati nebo dokonce se to u nás jen barví.Apod.Toto prostě není řešení.A popravdě, jak dnes vidíme velké národní či nadnárodní společnosti, tak se stane to, že je skoupí asiati a budou tyto firmy vést.Pak už bude společná globální výroba zcela běžná.Si myslíte, že jsou naše evropské firmy konkurence schopné.Ani náhodou.Když si člověk vezme kolik jak hodně pracují asiati a jak evropani-nejlepší na porovnání je německo-čína, tak není šance být konkurence schopní.My jsme schopni lecos vymyslet, nové technologie apod.To je průzkumy dokázáno, že na to asiati nemají, jenže oni to vše dost rychle zkopírují a navíc avropa je již civilizačně zdegenerovaná a zbytečně se plýtvá u nás kapacitami.Na toto není řešení.Jde jen o to jak se tomu kdo dlouho bude bránit, ale stejně je to nevyhnutelné.Nad tímto by měli páni z EU a Ti nositelé nobelovek za ekonomiku přemýšlet a naleznout nějaké řešení. Obdobné je to s RB.Když nějaká firma, třeba ravo dokáže za stejnou cenu místo ht nabídnout vybaveností srovnatelný full, tak třeba není co řešit.A v tom případě by RB mělo změnit taktiku, buď z toho udělat kultovku.Což znamená vyrábět sice draho, ale malé objemy a mít něco navíc oproti ostatním nejen jméno.Kultovka není kultovkou, protože to někdo říká, ale že má v nějakém ohledu navíc proti ostatním a vyríbí se v málo kusech.A nebo má možnost snížit ceny a zvýšit produkci.Což vzhledem k tomu, jak jsou mezi bikery známí a že už i tak mají dost velké objemy by byla pro ně jedna ze schůdných cest.Oni jsou něco napůl mezi normálem a kultovkou a to je asi to nejhorší nejen z hlediska ekonomiky dané firm, ale i z hlediska kupujících.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Bych jen komentoval ten přístup EU – jestli něco brzdí evropskou ekonomiku, tak právěty daně a dovozní cla – ty jsou v podstatě je „úplatek“ určitým domácím výrobcům z daní všech, který drží nekonkurenceschopné firmy v odvětví a zákazníky nutí platit víc, než by museli. Nejmarkantnější je to u zemědělské politiky.

                        0 0
                • Meesha  

                  :-)

                  0 0
                • easyrider  

                  pokud je české vlastenectví (to zdravé) na takové úrovní jak předvádíte, tak to tedy potěš prdel…

                  0 0
                  • Hnoj  

                    Hele sory, ale seš úplně mimo téma. nacionalismus nemá s „užitnou hodnotou“ nic společnýho. Na stát je potřeba *****, a starat se o vlastní blaho a peněženku…

                    0 0
                    • easyrider  

                      Hm, to jsou pěkný keci, na to nebudu nijak racionálně reagovat.

                      0 0
                      • Hnoj  

                        Uvažuju ekonomicky, nacionalistický aspekty nelze brát v potaz, koneckonců jde o peníze…

                        Ano je sice hezký, mít RBčko… Ale za dvacku budeš mít RBčko a na něm navěšenou hromadu šmucek a bude tě to *****. Když koupíš rám vyrobenej někde na východě za 1/3 ceny RBčka a za ty 2/3 RBčka si připlatíš na komponenty, bude výsledek o hodně lepší a nebudeš do toho kola cpát další prachy, jak se to bude vysírat.

                        Za 20K postavíš kolo dejme tomu komplet na LX s véčkama, když se budeš snažit… A nebo i na X.7 a jinech alternativách pro ty co nemaj rádi Japonce…

                        O tohle přesně to je, postavit pěkný kolo za pěkný peníze a ne tady podporovat „čechy“ tím, že si koupíš rám od RB… Tím totiž nic nevytrhneš…

                        0 0
                        • easyrider  

                          hovna hovna..sory ale nic jinýho v tvym příspěvku nevidim

                          0 0
                          • Hnoj  

                            Tak jsi asi slepej…

                            Ale když to nevidíš, řeknu ti to úplně jednoduše : Stavět RB za 20K je blbost i když je to příšerně vlastenecký…

                            Ale OK, je to tvuj asi máš dost peněz na to je vyhazovat z vokna ve jménu nacionalismu, někerý lidi ve jménu nacinalismu mávaj pravou rukou… Každý se dobíjíme po svém…

                            0 0
                        • Meesha  

                          souhlas. Na co mi je „kultovni“ ram kdyz je ovesenej rekneme neadekvatnima komponentama… kor pro holku je to naprosta kravina.

                          0 0
                          • easyrider  

                            Holky jako nepoznaj na čem jezdí?? A jak tu někdo řek – rám je základ… kámo tobě se to kecá když máš takový kolo jaký máš, by mě zajímalo jaký máš zkušenosti s kolama za 20…

                            0 0
                            • Meesha  

                              velky… Treba tenhle tejden sem ztravil po shopech s vybiranim kola pro pritelkyni. tvrdim, ne holka to nepozna (teda pokud to neni holka co jezdi bedny na zavodech) Naopak daleko vic nez ram pozna jestli tam bude mit suntourku nebo neco s tlumenim atd.

                              0 0
                              • easyrider  

                                já se tě ptam, jestlis na tom někdy jezdil… a suntour? znáš něco lepšího za tu cenu?

                                0 0
                                • Hnoj  

                                  RS tora, nebo judy…

                                  0 0
                                  • easyrider  

                                    judy už se nedělá, toru seženeš za cenu top modelu od suntouru

                                    0 0
                                    • cabbage  

                                      možná to nebude top model, ale bude to funkční vidlice…

                                      0 0
                                      • kadas152  

                                        a jezdil si někdy suntoura upravenýho od milana1 ? troufám si tvrdit že ne protože potom by si pochopil že i suntour může mooc pěkně fungovat mám XC Pro pružina/olej a nemůži si jí vynachválit

                                        0 0
                                        • Radek Broz  

                                          Néééé! Tohle sem raši netahej;-)

                                          0 0
                                        • cabbage  

                                          Ne, jen z doslechu vím že to chodem připomíná normální vidlici, když se nezapomene před vyjížďkou namazat stíráky…

                                          0 0
                                        • vlk  

                                          Může i suntour pěkně fungovat(dají se upravit), ale některé typy suntourů mají jisté limity, ne všechny mají ten potencionál být dobrými.Dotyčnému bych poradil, se s Milanem spojit mailem, aby se vajádřil ke konkrétnímu typu vidlice, některé jsou prostě takové šunty, že i když něco s nimi jde dělat, tak výsledek stejně stojí zahouby.

                                          0 0
                                    • Hnoj  

                                      A kdo řiká že to musí bejt letošní model?

                                      0 0
                                • Meesha  

                                  kupodivu jezdil. Dva roky. Teda nebylo za dvacet, ale za 13tisic.

                                  0 0
                            • Rychlej turista  

                              Já na kole za rovnou dvacku (TREK 6500) v terénu začal jezdit před dvěma roky. Teď to kolo jezdí už třetí zimu a protože jezdím docela dost, tak vždycky na jaře akorát vyměním všechny převody a mám zase vystaráno, takže hodně levné a spolehlivé ježdění. Teď budu mít kolo nové a tohle mi ještě pěkných pár let poslouží jako plečka.

                              0 0
                        • easyrider  

                          OK Za dvacet je krásný kolo. Já třeba nějaký ten čas jezdim na aliviu a že by mě to nějak vadilo… Chtěl jsem jen vyjádřit, že existují určití lidé. kteří jsou hrdí na českou produkci a jsou hrdí, když české výrobky používají…ach jo…už mam zase pocit že házim hrách na stěnu :(

                          0 0
                          • hanz  

                            no ale na tvojí, v době unie je nacionalizmus akorát tak plácnutím do vody…navíc na rb není snad jediná věc která by stála za tu investici..spešl, giant atd. jsou mnohem dál technologicky, systemově aj kvalitativně…

                            0 0
                          • vlk  

                            Přesně tak v době EU je to nesmysl.A popravdě mimo to RB, co je ještě v tomto státě v českých rukou.Co se dá ještě považovat za české firmy já už si na žádnou jinou vzpomenout nemohu :o) teda když beru nějaké větší podniky .V EU platí ať každý region dělá co nevíc umí, co dělá lépe než ostatní a levněji než ostatní.

                            0 0
                    • pelt  

                      srat… vrat se na hnoj

                      0 0
                • Radek Broz  

                  Pár věcí tam extra je:

                  • přístup prodejce
                  • tepelná úprava rámu
                  • kvalita zpracování
                  • CNC díly
                  • možnost zvolit barvu

                  někomu to za ty peníze stojí, tobě třeba ne a spokojíš se třeba s levnějším Superiorem. Nicméně když si to koupit chce, tak tobě do toho může být houby.

                  0 0
                  • vlk  

                    přístup prodejce, na západě je to zcela běžné a u anšich prodejců se to také zlepšuje.Tepelná úprava rámu, to má i můj RM co stál 1/4 ceny, to má dnes už skoro každý rám.Kvalita zpracování, dle čeho ji lze posoudit, přesnost slícovaných dílů? Sváry? jiné firmy na tom nejsou hůře, nekteré i dokonclépe. CNC díly, to je ale dnes již běžné, hlavně u fullů, cnc opracování není nic extra, jsou i lepší přístupy. Možnost zvolit barvu.U mrázka, duratec a dokonce u extra levnéhu Spydera a dalších je to také možné také.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Tomu ze Tvuj RM ma tepelnou upravu po svareni verit muzes,ale nemusis.Ty jsi o tom zrejme presvedcen,ale kdo Ti to potvrdil nevim.To vetsinou poznas,az kdyz to praskne tesne vedle svaru. A par ramu prasklejch stejnym zpusobem uz jsem par videl.Vse byly zname znacky s obrovskym technologickym zazemim,presto vsak praskly.

                      0 0
                      • vlk  

                        Oni to totiž výrobci na rámy píší a mají to často i v katalogu.To není , že jedna paní povídala. Jinak je to dnes zcela běžné, že jde rám ještě do pece, někdy i víckrát. To není nic extra, to dnes dělá každý druhý výrobce a pokud nevěříš výrobcovi třeba RM nebo kterémukoliv jinému, tak proč bys měl to samé věřit RB :o)

                        0 0
                        • Vilém  

                          To ze to na ram napisou jeste neznamena,ze to taky udelali a pripadne,ze to udelali dobre. Rozhodne to vic verim maloseriovemu vyrobci,kteremu ten ram muzes pripadne prijit otlouct o hlavu,nez nejakemu taiwanskemu velkovyrobci,na ktereho si muzes tak akorat zanadavat.To je ale vec nazoru kazdeho a asi se niceho nedoberem a debata by mohla byt stejne nesmyslna jako cely tento thread.

                          0 0
                          • vlk  

                            To seš teda fakt pěkně najivní.Jinak třeba Lucizer od no saint je vyráběn v německu, tak to také můžeš výrobci otlouct o hlavu úplně stejně.Duratec taktéž můžeš jít českému výrobci otlouct o hlavu.

                            0 0
                            • Vilém  

                              Odkud mas to,ze NoSaint je delanej v nemecku?Docela by me to zajimalo,protoze tato firma nema snad ani sve stranky.V nektere jine diskusi uz to nekdo taky povidal,ale tomu teda naprosto neverim.Spis bych to videl jako nejakou aktivitu nemeckeho producenta,ktery si nekde nechal udelat ramy se svym logem.

                              0 0
                              • omar  

                                no saint se nedela v nemecku je to taiwan s vlastnim logem

                                0 0
                                • vlk  

                                  No a odkud to máš. Nějaký odkaz na stránky nebo odkud jsi to vzal.

                                  0 0
                                  • omar  

                                    protože spolupracuju s firmou ktera dodava ty samy ramy jen s jinou samolepkou

                                    0 0
                                    • vlk  

                                      Tak jaké nálepky má ta jiná firma.Copak je to za kola.A co děláte s těmi laserem vypálenými nápisy, to je přelepíte nálepkou?

                                      0 0
                              • Gorgov  

                                nevim, maj to myslim napsaný na rámech. to sice u nás nic nemusí znamenat, ale v Německu snad spíš

                                0 0
                                • Vilém  

                                  No nevim.Hledal jsem a ani na nemeckejch forech toho moc neni.Pokud by to byla nemecka vyroba,jiste by vypadala jinak i cena.Jediny co jsem nasel bylo ze to produkuje Radsport Bornmann GmbH na jehoz stranky to cloveka hodi po zadani www.nosaint.de Pokud tedy nekdo z Tech,co rikaji,ze je to nemecka maloseriova vyroba,aspon vi odkaz na stranky vyrobce,tak bych to uvital.

                                  0 0
                                  • vlk  

                                    Asi by to mohlo být v nějakém německém časopise.Údajně je tam párkrát testovali.Ale kdesi v nějakém materiálu jsem viděl přehled německých firem kde No Saint figuroval.No-Sainty jsou jinak dost drahé.Oni vyprodávali některé sklady a staré modely a proto byly/jsou ceny jaké momentálně jsou.Kdybyste narazili na původní ceny tak byste se divili.Když někdo na něco přijdete, dejte vědět.Samotného by mě to zajímalo.

                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      V nemecku stoji 375eur, tj pri dnesnim kurzu 10875Kc,takze se asi zadny vyprodeje nekonaji.To ze je tu driv prodavali za 13000 a naky drobny je vec jina.

                                      0 0
                                    • omar  

                                      no saint je normalni taiwan za ty penize ok : ram urian2 125eček, ivan fulka se sidem 299,– eček, angel „top hardtailrahmen“ 199,–eček atd mam pokračovat? žadnej vyprodej, je vidět že mas zaručeně tak jako o všech vecech vyborny informaci asi i osobne ozkoušený, jinak no sainty to samy co cicliB atd… jo a ještě se strašně divim pač sem narazil na ty původní ceny

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        ježiši vždy ty o tom vůbec nic nevíš.Tak třeba ten full co má za 8 tis je z výprodeje, když no saint vyprodával sklady v Holansku, protože potřebovali místo na uskladnění dalších.Původně třeba ten můj Full rám stál 19–20 tis Kč po přepočtu. Dokaž mi, že je to taiwan.V německých časopisech se píše, že je to německé kolo.Firma má registraci v německu.V re­cenzích na webech se tvrdí, že je to z německa.Dokaž nám jakkoliv že to není pravda a že je to taiwan.Ty prostě nesneseš kritiku RB a tak shazuješ bez znalostí ostatní rámy co je člověk doporučí proti RB.To je ubohé.

                                        0 0
                                        • omar  

                                          tohle nema nic společnyho s RB s tim už jdi do haje, je videt že moje argumenty nestačí nedá se nic dělat

                                          0 0
                                          • vlk  

                                            Tak napiš co je to za firmu, co přelepuje nálepky a jaký výrobce prodává no-sainty pod svým jménem.Rád bych to věděl, třebabych si pak od něj koupil i jedno HT.Pročpak to nepovíš, jak ti mám věřit, že nekecáš.

                                            0 0
                                            • easyrider  

                                              Co ty seš za blbce??!! :)))

                                              0 0
                                              • vlk  

                                                Proč jsem blbec, chci důkaz, co je na tom špatného.

                                                0 0
                                                • easyrider  

                                                  :))))))))))))­))))))))))))))))

                                                  0 0
                                                • easyrider  

                                                  bez komentáře…

                                                  0 0
                                                • Vilém  

                                                  Vzdyt jako dukaz je ten tvuj demian.Ten je stejnej jako mongoose.S malou obmenou jako Ravo Maraton.Urciet by se jeste neco naslo.

                                                  0 0
                                                  • vlk  

                                                    No ono je zcela běžné, že si firmy licence a projekty na výrobu svých kol často mezi sbeou prodávají.Ten mongoose Byl tak z 40 procent stejný.Takže nevznikl jen přelepením nálepek.Možná jim to vyrábí taiwanci, netuším.Nevím a je mi to jedno.Mě jde o kvalitu zpracování.Sem zvědav kdy mě zase někdo obviní, že propaguji RM, když jsem tvrdil, že dělají tepelné zpracování u některých svých rámů stejně jako u RB.Jako příklad mohu také uvést RB-toho jejich starého fulla.Tak co si vzpomínám, tak taktéž se stejnýmy rozměry se vyráběl téměž stejný full rám- myslím že to byl author.A vyráběl to na taiwanu.To znamená, že ty původní také nevyrábělo RB ale, že to RB kupovali na taiwanu?

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    njn,tak cim to pak bude,ze RB funy jezdi dodnes a suvereni jsou uz davno po smrti.

                                                    0 0
                                                  • omar  

                                                    ted si se dobrekl prorekl že fakt neviš vubec o čem mluviš jestli sem dobře pochopil že myslíš že RB okopírovalo rám od Authora ? nebo z Taiwanu ? myslíš rám Sovereinge nebo jak to bylo ?

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Ale ty rámy RB a Sovering, tam byly také stejné rozměry při kontaktu zadní stavby s přední částí rámu, ne? No saint a Mongoose nejsou také stejná kola.Také mají stejné jen některé součástky a rozměry pro montáž zadni stavby.

                                                    Ale já furt nechápu proč se tu bavíme o No Siantech. Někdo to dal jako alternativu proti RB (někdo jiný než já) a já to pouze potvrdil.Ale Rbčkáři když nedokáží obhájit RB, tak se pustí do kol odpůrců.

                                                    Já na Vás fakt kašlu.V dnešním globálním světě je uživatelovi úplně fuk, kde je to vyrobeno.Jde mu o kvalitu a o cenu a to no saint kvalitními koly jsou. Kdo neviděl, tak ať se někde na Lucifera jde podívat.Jestli je taiwan, to je jedno, je to kvalitní a to stačí.To že některé firmy nedokáží konkurovat to je jejich věc.A to že jsou někteří ve výběru a rozhledu omezeni je jejich věc. Čus Bus

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Jsi fakt hodně mimo;-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    Dobro, ale zas si myslim že třeba duratec třeba sonix je kvalitativně uplně jinde a ještě letos ten cenovej rozdíl za rám nebyl tak markantí.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    tak pred chvili to bylo nemecky kolo(vlastne jeste je) a ted je ke vsemu i „domele kvalitni“.. to jako proto,ze ho jeste nikdo z bikefora nestacil zdemolovat?CRXek je tu dost,ale nevidel jsem jediny praskly.hanz uz teda urcite nejaky videl,ze to ale bylo CRX bych se divil. ja uz na to taky kaslu.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Vzhledem ke zpracování-sváry, lak apod., vypadá kvalitně.Zrovna tak jak vy hodnotíte kvalitu u RB tak já mohu stejným metrem zhodnotit Lucizera.Každý rám lze zlomit a každý jednou praskne i ty RB.Navíc v pevnosti není možné srovnávat rám co váží 1350g a co váží 1980g.

                                                    S diskuzemi o RB končím NAVŽDY. Nemá to smysl.jednou pochopíte. Zrovna tak, jako jsem kdysi byl kritizován za své názory k Marzocchi a vychvalování RS.

                                                    Mějte se.Kašlu na bikeforu na debaty o technice.

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Myslel jsem ze lucifer je eloxovanej tzn, ze lak nema

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    jako myslis anodizovanej?

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    ano,presne to

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    obrovskej rozdil…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ses jako urazil?:)

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Neurazil.Jen nemám čas se dohadovat o blbinách. A popravdě bike-forum už nic nového nepřináší, baví se tu stále dokola o těch samých věcech.Nic nového se tu člověk nedozví.Je to tu dobré akorát na domlouvání společných vyjížděk na kolech.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    člověk se tady ale často cobře pobaví, jako treba v tomhle treadu:)

                                                    0 0
                                                  • apache6000  

                                                    si rikal ze uz koncis ne.proste mas kolo z taiwanu tak se stim smir.

                                                    0 0
                                                  • ota  

                                                    když se rozčílíš ,píšeš s chybami:-) říkám si,jestli by nebylo lepší brzdit.míváš někdy na věci správný názor,ale zde se do toho nějak zamotáváš.

                                                    0 0
                                                  • JMT  

                                                    ¨na funu a sovereignu nebyly stejny rozmery…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    Počkej, to si děláš legraci ne? Ty napíšeš že je to německý kolo, že je to jasný, ať ti někdo dokáže opak a pak napíš že je ti jedno jestli to pro ně vyráběj třeba taiwanci? To si trochu protiřečíš ne? Pokud je pro tebe podstatnější sídlo firmy než to, kde se kolo vyrábí, je to k zamyšlení.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Vyrábí to firma registrovaná v Německu.-to je to co tvrdím.

                                                    Pak je to německé kolo.Zrovna tak, že když Rock Machine přesunul svoji firmu po právní stránce do Anglie tak je to pak anglické kolo.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    a skodovka je ceska.. ja ti uz ASI zacinam rozumet.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    tak to podle mě ani náhodou. Český kolo je Duratec, RB, ale rozhodně ne superior, apač, spyder…A za tim si teda stojim. To v jaký zemi to nějakej šašek složí a nalepí tam samolepku pro mě nic neznamená. A sám mám teď superior, ale neni to český kolo ani omylem.

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    souhlas

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Samolepku na to nalepěj taky v Asii, tady se to jen prodává.

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Teda asi krom Spyderu.

                                                    0 0
                                                  • TinkTink  

                                                    To je ok, aspon je mensi sance ze bude na krivo :)

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Tvrdim neco takovyho?;-)

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Blbost. To jako že Campagnolo vyrobený na Taiwanu není italský ale taiwanský ?? Stejně tak Author vyrobenej v číne je pořád český kolo.

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    prave ze neni, a o to tady de…ale kazdej to muze chapat jinak

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Takže tvrdíž že Campa je taiwanská značka. Dobrý :))) Je přece úplně jedno kde se to vyrobí. Koukni se na boty, kde se vyrábí značkové botky : Malaysie, Indonézie, Pakistán… Adidas-taková malá pákistánská firmička…

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    :-) nerekl sem ze author je taiwanska znacka, jen ze neni ceska. Tak sem neplet taiwanskou campu..rikam ze zalezi na uhlu pohledu, v botech se neorientuju, i kdyz adidasy si na chozeni kupuju, protoze maji pro me perfektni pomer cena/vykon

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    A jesli se smím optat, ten Author je jáká značka, když tvrdíš že není česká ??

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    optat se smis, jen nevim co ti na to mam rict, proste JA ho nepovazuju za ceskou znacku…za co ho povazujes ty je tvoje vec a me to ani nezajima..zdar

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Mě jen zajímá tvůj názor, ale asi se ho nedočkám :(

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    nevim co cekas, nazor sem rekl a tvuj postoj chapu…jestli ty nechapes to co rikam ja, tak ses asi natvrdlej, nic ve zlym

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    ale kulový. Author je češká značka, ale ty kola sou vyrábění v asii, a nejsou proto český. Nechápu jak můžeš nevidět ten rozdíl…A teď se fakt nepřu o tom že co je český to je lepší…

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Kdyby se postavily vedle sebe dvě úplně stejný kola jedný značky, jedno vyrobený v číně a druhý v čechách, ty bys poznal nějakej rozdíl a kde který bylo vyrobený ??? Jestli jo, tak bys s tím mohl vystupovat v televizi :))) Odpověz upřímně!

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    hele co ti na to mam napsat? Tvoje reakce sou dost nepochopitelný…já napíšu že netvrdim že co je český je lepší- přesně takhle a ty mi na to tohle jo? Jde o to, že tyhle kola se prostě v číně nedělaj. Sonixe z číny nemam k dispozici abych mohl porovnávat. A je tu jiná věc, ten duratec ti udelá geometrii na míru, když to někde rozsekáš, spravě to- skoro cokoliv, po sezóně hodíš novej lak a máš skoro nový kolo…Chápeš???

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Tys napsal: ale kulový. Author je češká značka, ale ty kola sou vyrábění v asii, a nejsou proto český.

                                                    A jaký teda jsou ty kola vyrobený v asii, když ne český? Author je česká firma , ale jeho kola ne? Proto jsem psal o těch dvou kolech z nichž jedno je podle tebe český, protože ho tu vyrobili, ale to druký je podle tebe azijský. Trochu divný,ne?
                                                    Já říkám, že jsou český obě. Howgh.

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    No říkáš že sou obě český ale nejsou. Když to nechápeš, vysvětlovat ti to asi nemá cenu. Já sem pražák protože sem z prahy, bike je českej, protože je z čech, když je z číny neni českej. hotovo

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    ale byl to chytrý chlapec, byl z Prahy..byl to pražák…doc. Pražák :-))))

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Česká firma prodává svoje azijský kola.To má logiku. A co když ten, jak říkáš, českej bike je vyrobenej z taiwanskejch trubek ? Je pořád českej?:) Jinak to s tím pražákem se ti povedlo :))

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    …nebo Švédskýho bauxitu;-)

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Nebo tak :)

                                                    0 0
                                                  • JMT  

                                                    no pride mi ze uz ste se docela vzdalili od puvodniho tema, proste uz to nereste, rb je proste nejlepsi-tezko najdete neco lepsiho…

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Proč ty tečky na konci? Z toho je patrný stín nejistoty… Ty přeci jako ortodoxní zastánce RB bys měl napsat něco jako: „Bylo nejlepší – je nejlepší – a bude nejlepší!“ Nebo: „S RB na věčné časy a nikdy jinak!“, nebo tak něco,ne?:)))

                                                    Očekávám tisíce děkovných dopisů, tak do toho!

                                                    0 0
                                                  • JMT  

                                                    hele, ber to tak ze rb neni nejlepsi, nebylo a pochybuju ze bude, ale proste ty ramy maj ducha, kazdej ho nevidi, nekdo ho vidi u skandiovyho no sainta nebo u kanondejlu. Ja sem vzdycky chtel speedstra s foxem a cmaxama-ted ho mam a jezdi se mi na nem super ale vim ze proste nejlepsi kolo to neni. Ja ani nepotrebuju mit nejlepsi kolo, proste potrebuju neco jinyho :-)

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    no díky sem polichocen:) ok, nemá to cenu, psal sem že mě zajímá kde to vyráběj. zdar

                                                    0 0
                                                  • Corbett  

                                                    Hyundai bude brzy také ryze České auto, protože se bude vyrábět v ČR. Kecám, bude to severomoravský auto, hehe:(((

                                                    0 0
                                                  • orca.1  

                                                    Správně! :))) A já si brzy koupím ty polynézské tenisky od známé německé firmy „Adybas“.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    severomoravský nebo severokorejský, to je fuk, Ázije jako Ázije;-D

                                                    0 0
                                                  • hanz  

                                                    ty švéde.....

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    jo mas pravdu, rekls to lip…rekl sem znacka, ale v podstate sem myslel kola(ramy)

                                                    0 0
                                                • Gorgov  

                                                  he chtít důkaz že si blbec? to chce klid a nohy v teple:)

                                                  0 0
                                            • Vilém  

                                              Jak pro zmenu ty vysvetlis,ze na kolo delane v nemecku,jde pridelat zadni stavba z ramu vyrobeneho na taiwanu?Ze by to nemci okopirovali od taiwancu,vcetne rozmeru ap?

                                              0 0
                                              • vlk  

                                                Ale všimni si, já netvrdím, že je vyroben v německu-to já ani nemohu vědět.Já tvrdím, že ho vyrábí firma registrovaná v německu a to je rozdíl.Vždyť sem sem psal, aby mi pokud o tom někdo ví víc napsal pravdu, že by mě to zajímalo.Mě osobně je jedno, kde se vyrábí.Mě jde o kvalitu a ta je u nosaintu dost vysoko.Já prostě jen nevěřím omarovi, protože ten vede proti mě jakousi osobní válku, protože jsem se dotkl jeho RB.Popravdě vlezte mi všichni nahr.Já se snažím debatovat, ale s demagogisty co nacházím okolo značek RB či Marzocchi se debatovat nedá.Já nevypichuji No Sainta.Já se bavím o všech možných značkách.No Saintu, klein, Rock Machinu, Duratec, Superioru o Spyderovi apod.To že nejvíc zkušeností mám s tím, co sem jezdil nebo jezdím je snad jasný.Debatovat již nebudu, nemá to smysl, přesto i tak když se někdo něco dozvíte o firmě nosaint, dejte mi prosím vědět.Zajímá mě to.

                                                0 0
                                                • Vilém  

                                                  Bude to mozna lepsi:)Ne,to ze nekdo na tomto foru psal o NoSaintu jako o nemecke maloseriovce,neco jako u nas Duratec,jsem si jaksi nevedomky spojil s Tebou.Pokud se Te to dotklo tak se omlouvam.

                                                  0 0
                                                  • omar  

                                                    no ja nevim ale kousek výš napsal : vlk (03.12.2006 18:42:07) 85.70.12.xxx 13×> RB pro přítelkyni (^ odpověď na 12× ^) To seš teda fakt pěkně najivní.Jinak třeba Lucizer od no saint je vyráběn v německu, tak to také můžeš výrobci otlouct o hlavu úplně stejně.Duratec taktéž můžeš jít českému výrobci otlouct o hlavu.

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Toto jsem nemyslel.Bylo to asi v jinem threadu,ale uz nevim kde,abych dohledal kdo to prohlasil.

                                                    0 0
                                                • omar  

                                                  o firme noo saint se nic nedovis pac to je jenom znacka ktera se lepi na kola, dela to jeden obchodník s kolama co ma jeden nebo vic velkych kseftu, je to to same jako treba spyder v cesku, nakupuje ramy ktery se delaj na taiwanu a strika je barvama a lepi si na ne svoje samolepky je to uplne normalni , to se ti tu snazim celo dobu vysvetlit je na tom neco tezkyho ? Co se týče vztahu k tobe : si mi uplne volnej jenom nesnasim pokud tady napises sáhodlouhý úvahy o RB o kterym nevis vubec nic, bohužel si narazil na me a ja na RB jezdil, jezdim a asi možna zase budu jezdit, a hlavně myslim že o těch ramech už neco malo vim , neco malo i o tech který ty rámy dělaj tot vse

                                                  0 0
                                                  • mm  

                                                    kdyz o RBckach tolik vis, co by potencialniho kupce melo presvedcit dat za RB ram trikrat vic nez za srovnatelnyho taiwana?

                                                    0 0
                                                  • omar  

                                                    musíš se na něm projed :-))musiš ho videt musiš mit ram v ruce a videt jak vypada atd, jinak sem napsal neco malo vim .. ale jak vidiš nikoho tu nepřesvědčuju to nema cenu, zase by se to zvrhlo, je to na pokecani mailem osobne atd… hlavne z toho nikdo nedelejte že tvrdim že to je to nej nej nej ,

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    odpovim ti taky. kdyz RB nechces,tak ho nekoupis.. kdyz to podas tak,jak to rikas,vychazi to jasne a delas tim z majitelu RB blbce kteri neumeji pocitat.tak to ale nastesti neni a kdo chce,jezdi na ravech,RM,amu­letech,apacich atd.. a maji skvely pocit z dobre koupe. kdo chce RB,vi proc.to nebudes nikomu vnucovat,pres­vedcovat ho,at si ho koupi,ikdyz stoji 2× tolik nez jinej ram.mas na vyber,tak jdi klidne do jinyho.

                                                    0 0
                                                  • omar  

                                                    řekl si to líp

                                                    0 0
                                                  • mm  

                                                    k tomu, proc si clovek RBcko koupi jsi se nedopracoval. jenom to, ze chce pro argumentaci nestaci

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    ja vim..:-)))

                                                    0 0
                                                  • omar  

                                                    nekomu to staci :-)) me jo

                                                    0 0
                                                  • vili  

                                                    ja sice rb nemam, ale urcite vim, ze ho chci..je nekolik duvodu…je to ceskej vyrobek(tzn vyrobenej v cesku), je dobrej a kvalitni, a hlavne vypada uplne jinak nez tisice jinejch ramu dovazejicich se z asie…to sou treba pro me dostatecny duvody proc si jej chci koupit, i kdyz bych mohl mit dejme tomu taky hezkyho superiora za polovinu

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Já RB taktéž jezdil i když krátce a mé závěry potvrdili i nynější majitelé RB.Mé závěry ohledně vidlic na RB potvrdil i výrobce(můžeš si to tu anjít v historii i s vyjádřením výrobce).Tak jak můžeš tvrdit, že o tom nic nevím.

                                                    Pokud to sleduje výrobce.Tak od RB bych očekával.Zkon­strouvání XC/marathon full rámu s přijatenou váhou a nějakým lepším systémem pružení nežli je jen jejich jednočep. Očekával bych využití technologie zeslabování trubek k tomu, aby jejich rámy byly lehčí při zachování stejné pevnosti. RB 1300 už je poněkud zastaralé a i HT rámy dělané na 130mm vidlice by mohli být lehčí.A mohlo by se slevnit, v dnešní době je to za ty nynější HT rámy trochu nepřiměřené.

                                                    Osobně se mi na rb líbí přístup, zpracování a to že jejich rámy jsou připraveny na vidlice vyšších zdvihů.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    podle me by mel byt ram delany na jeden zdvih vidlice.ale kdyz ty mas vsechno potvrzeny vyrobcem,to se pak proti tobe tezko argumentuje:-(

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    A oni neztencuji trubky?Nevim u kterych modelu jsi to myslel.Nejsem znalec RB,ale kamos ma prastarou RB silnicku a ta ma hodne ztencovany steny.Proto jsem predpokladal ze to delaji i na XC ramech.

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    O silničkách nevím, ale CRX zeslabované není, proto tolik váží.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    CRX vazi 1950g v Lku.kdyz si ten ram vezmes do ruky,kdyz se na nej divas ostrojenej,tak vidis,ze k nemu ta vaha sedi.a taky se pak nebojis na nem jezdit.k nemu ta vaha proste sedi,to neni vada nebo zaostalost! ale jen se hon za thajwanskym ultralehkym ramem vypalenym laserem..

                                                    0 0
                                                  • mm  

                                                    … prelozeno – staci mit zakladni retoricke dovednosti a ze vsech negativ jsou nahle prednosti ;-)

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    ja nemam ani naznak retoriky,to jde za dobu meho ucinkovani tady poznat celkem rychle:-). ale nepopiram..dokazal bych ze vsech prednosti no sainta(napriklad:-))) udelat negativa:-D

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Tim padem ja mam na XC nejlepsi kolo. Manik je se svyma 3,5 kilama vahy ramu zatim neprekonanej. Takze idealni kolo na XC/Maratony a clovek se s tim taky nemusi bat jezdit…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    skoda ze CRX nedelaj trikilovaej, byl by jeste lepsi:)

                                                    0 0
                                                  • omar  

                                                    no jestli si myslel dat 130 vidli na CR 1300 tak to bych se nedivil že by se na tom jezdilo divne, nevim jestli je lepší jednoček nebo vicečep, jezdil sem obojí a nepřijde mi ani jedno ani druhý výrazně lepší nebo horší k trubkam : neříkám nic protože jestli budu mít kolo z tohodle materialu 9,9 nebo 10,2 je uplne fuk a stejne to za jízdy nepoznam nepoznam,

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    a jeste jednou NEPOZNAM!:-D

                                                    0 0
                                                  • vlk  

                                                    Ne ta 130 se týkala CRX.Najdi si to v historii.Výrobce tu má taktéž login a taktéž tam něco psal.To už snad znovu řešit nebudem.

                                                    0 0
                                                  • JMT  

                                                    crx se 130mm vanillou mi sedelo vyrazne vic nez ze 100mm marzocchi

                                                    0 0
                                        • Vilém  

                                          Me spis prijde ubohe jak tu furt srdnate hajis ten NoSaint.To co psal Omar,tomu plne verim.

                                          0 0
                                          • vlk  

                                            Nehájím no sianty.Jen mě prostě překvapuje jak omar jedná.A napíši cokoliv o rb i potvrzené informace, tak prostě kecám a on tu píše něco o No saintu.Třeba taky kecá.Tak ať mi dodá důkaz.Ať napíše značku pod kterou se taktéž no-sainty prodávají.Pak mu budu věřit.Zatím to jsou vše jen neověřené informace.

                                            0 0
                                        • enjoy  

                                          a ja si myslel ze author je ceskej..:-/

                                          0 0
                                    • Gorgov  

                                      to je dle meho blbost. ten saint lucifer tam stoji jak tady…

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        No popravdě, to se omlouvám, já se nezajímal o ceny lucifera, ale o No Sainta Demian 02, a ten byl slevněn všude v Evropě, protože se vyprodávaly(vy­prazdňovaly )sklady v Holansku.

                                        0 0
                                        • omar  

                                          ale nedelal se v nemecku ? nevim jestli ti neco rika tehawa to je taky v holandsku a třeba takovych ramu bez lakutam maj skladem dost a dost…

                                          0 0
                                  • vlk  

                                    no hledal jsem, ale odkazy vždy vedou na prodejce. našel jsem akorát něco tady, ale z toho nic neplyne. www.bikebase.cz/article.php?… www.mountainbike.cz/clanek.shtml?…

                                    V nějakém starém německém časopise testovaly demiana a tvrdily že je vyroben v německu, zkusím pohledat , měl jsem to v pdf. Ale fakt nevím.Pokud něco zjistíte napište.

                                    0 0
                          • vlk  

                            PS: jinak já osobně bych třeba tepelné zpracování věřil více Canondalu či Kleinu, apod než třeba RB.Jinak jak říkám, je to dnes zcela běžné, stejně tak jako je běžné cnc patky apod.Je to běžné,technologicky zvládnutelné a cenu rámu to z hlediska výrobních nákladů zas moc neprodraží, proto to dělá už každý druhý.S tou důvěrou je to paranoia stejně tak já bych třeba nemusel věřit RB.

                            0 0
                            • Gorgov  

                              postav kolo na novym rámu cannon nebo klein do 20Kkč a si u mě dost vejkej frajer:)

                              0 0
                              • vlk  

                                Bavíme se o důvěře, zda věřit výrobci, že má rám tepelnou úpravu, když to uvádí.Já bych to třeba věřil spíše výrobci co má nějaké to ISO 7tis a něco ať už je to canondale nebo obyčejný RockMachine.To nemusíš rovnou věřit nikomu nic, ať kupuješ cokoliv.Třeba rovnou by člověk nemusel věřit, že Tv od JVC co se dnes prodává je opravdu barevná? :o)

                                0 0
                                • Vilém  

                                  ISO vubec o nicem nevypovida.7 roku jsem pracoval v oboru kde jsem s Isem a jeho zavadenim do vyroby prisel denodenne do styku a muj nazor je ten ze zadnej valnej smysl nema a vubec bych se podle toho neorientoval.

                                  0 0
                                • Gorgov  

                                  dobře, ale beru to v návaznosti jak postavit kolo do 20K. Je pravda že hodně rámů vyráběnejch na taiwanu, ale asi nejen těch skutečně tepelně opracováno není. Co myslíš třeba Superior? předloňskej top rám, klasickej hliník, asi ho dělaj furt stejnej, jen nebudu pomlouvat, viděl sem to na předloňskym. Na to že to byl rám za 9k tepelnou úpravu neměl, kámošovy prdnul těsně vedlo rámu. Kousek za středem. Teď si nejsem jistej jestli se tou tepelnou úpravou oháněli nebo ne

                                  0 0
                            • Vilém  

                              Netvrdim ze to neni zvladnute,najdes to v ruzne technicke literature,neni to zadne tajemstvi. Rozdil je vsak v tom,jak ta uprava je provedena.Timto jsem nechtel hajit RB (osobne ho taky moc nemusim),jen jsem chtel rict,ze bude asi rozdil v tomto tep. zpracovani treba mezi Tebou uvadenym Duratecem a treba velkovyrobcem Merida ap.Treba tech Merid jsem uz par videl prasklejch,taky mi praskla a vse bylo kolem svaru.Nedelam si iluze ze ostatni velkovyrobci jsou na tom lip. Vse totiz zalezi na penezich,setri se kazdy cent.To aby ramy tepelne upravovali,zakonite zveda naklady na vyrobu a pri tech mnozstvich co delaji uz to dela sakra hodne penez.

                              0 0
                              • hanz  

                                já jsem viděl i dost prasklých rb. Možná že na počet vyrobených a prasklých rb versus merida bude na tom líp aj ta merida :-))), možná ne.

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Je to mozny,na RB nejsem znalec,ani fanaticky zastance,jako nekteri zucastneni:)Ten pomer prasklejch ramu na pocet prodanejch kusu by byl zajimavej nejenom u techto dvou znacek.

                                  0 0
                                • JMT  

                                  kazdopadne merida :-) lidi na tom tolik nejezdej (v prumeru)

                                  0 0
                              • vlk  

                                Tak meridu bych sem netahal to je opravdu extrém.Ale tam je to i díky extrémnímu odlehčení, což v podstatě RB skoro nezná.Nevím, jestli merida uvádí, že má tepelně zpracovávané rámy, ale pokud by to tvrdila, tak u nejvašších závodních rámů bych jim to i klidně věřil.Ale jak už jsem zmínil firma co dostane nějaké to iso, té už by se dalo věřit.

                                0 0
                    • enjoy  

                      proste rekneme si to na rovinu!RB je uplne out a kdo si ho koupi strasne prohloupi!

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Když vidím, jak petr celý závody nejezdí a neustále někomu prodává patky, půjčuje svoje tlumiče atd. tak věř, že tohle fakt normální není. V prodejně se rozhodně nechovají, jako když přijdeš do Progressu nebo Katmaru;)- Kvalita – nevím, jak třeba ty posoudíš, že má někdo lepší sváry. Minimálně lak mi přijde kvalitnější, všechny dosedací plochy dokonale rovně opracované. BTW: Měl jsem tu zelenou RM, co máš a myslím, že můžu tvrdit, že rozdíl ve zpracování tam skutečně je. Barva – dobře, pár dalších firem ti to umožní taky, ale prostě je tu určitá customizace.

                      Nicméně celý RB za 20 bych nechtěl – dát za rám půlku je nesmysl.

                      0 0
                      • vlk  

                        Ano můj jeden z nejnižších rámů ze série custom pro nemá zpracování nic moc.Ty vyšší jsou na tom o dost lépe, psal jsem to ale obecně,Třeba zrovna no saint, které zrovna teď znám docela dobře si s RB v ničem ve zpracování nezadá a nevztahoval bych to jen na konkrétní značku jsou i jiné značky s minimálně stejně kvalitními sváry.To není jako že RB má nejlepší sváry na světě.Ten lak to bych třeba nevěděl jak posoudit.Já měl rám klein, kde je např. automaticky bráno, že je lak extra kvalitní.Ale on se i tak oprejskával.Ale jak posoudit lak jinak to nevím.Mě se neloupal třeba ani na obyčejném RM.takže nedokáži říci který je kvalitnější, ale třeba myslíš že Spyder nebo Superior či Duratec mají kvalitu laku horší?Prostě na to jsou určité postupy a technologie, které jsou obecně známé, nikdo je nemá patentované a stejně kvalitní lak tak jsou potom třeba schopni vyrobit i asiati. A tak je to se vším, prostě jsou ty postupy při výrobě obecně známé a tak každá firma si může určit, jak moc budou vysoké náklady na shotovení daného rámu-od čehož se bude odvíjet kvalita.A v tomto tvrdím, že ostatní jsou schopni vyrobit stejně kvalitně spracovaný rám o dost levněji.

                        0 0
                        • ota  

                          hele já měl ten RM co mám v profilu.nemys­lím,že ten tvůj by měl být nějak jiný.nevím,kudy jezdíš,že máš lak celý.než mi ten rám prdnul(nakonec jsem zjistil,že dobře udělal) tak téměř po každé výjižďce -jezdím jen v Beskydech- jsem měl rám zespodu bělejší a bělejší(nějaká základovka).po roce to kolo zespodu vypadalo,jako by po něm někdo střílel brokovnicí.každý kamínek vyloupl barvu 2×2 mm.kroutil se jak sviňa,ale zase pružil:-) teď mám CRX a je to jiná liga o jízdních vlastnostech psát nebudu,jen to,že mi do Beskyd právě tyto vlastnosti sedí,neb nezávodím a občas to tu je ve sjezdech o něčem jiném než na Hané či Podunajské nížině.ale vždy se doma podívám,co ty šutry odlétávající do rámu udělaly s lakem-sám hledím,že nic. Nechci tím probůh říct,že nebudou lepší rámy,jen mám jasno,proč těch pár korun navíc dávám.

                          0 0
                          • vlk  

                            No tak ten můj rám RM-tam lak drží dobře a to dostával šutry zcela běžně.Jezdím stejné ecsty jako kamoš s CRX a ani jeden z nás nemá oprýskanou barvu, jen CRX má pár důlků od šutrů, ale i na těch místech ta barva drží.To odloupávání jak říkáš jakoby šupinek je na reklamaci.Jednou jsem takový rám reklamoval-byla to Reta falcon.Už si přesně nepamatuji, ale myslím, že to vzniká, když se nenechá pořádně zaschnout „základovka“ a nanese se na to další vrstva.Lak má po nárazu šutrem držet, a když ne tak reklamovat.

                            0 0
                      • hanz  

                        jo jenže petr nejezdí a prodává patky protože nejsou scopni uznat že jejich patka je šrot, rači budou všem tvrdit že patka se má ohnout i při „opření kola“ aby chránila rám a přehazku, Pavel Čep si vyřval dva prototypy který mu drží celou sezonu po tom co v liberci urval přehazku a stálo to zmíněnou přehazku aj zadní stavbu, sám Petr myslím měl s tím samím problem ve špindlu. Tlumiče furt pučuje protože všude tvrdí že x-fusion je v pohodě ale že ti přijde už na novým kole vytečenej a potom ještě znovu v sezoně, někomu aj víckrát, neřeknou. další a poslední věc je že Petr je v čr jen jeden. cnc žebřináky sou zajímavý ale rozhodně bych netvrdil že je to nějaká kvalitní technologická záležitost. Přiznám to že jsem proti rb docela zaujatý ale možná to bude tím že jsem 2ks vozil.

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          Ty rb prostě nenávidíš, no;-) Nová patka se mi zdá lepší, jelikož to tolik lidí ničilo, i když mě vydržela 2 roky a to jsem rozhodně nejezdil málo a už vůbec ne dobře. Tlumiče, pokud vím, byly Foxy, ale to je úplně fuk – prostě jsem chtěl napsat, že Petr je na ty lidi hodný až moc a že si to fakt nezasloužej.

                          RB radši nebudu rozebírat s tebou, nebo tu ztatím i ty posední přátele, co tu mám;-)

                          0 0
                          • hanz  

                            :-) petr se snaží to jo, kdyby se snažil i bartoš možná by měl mín práce ale ty tlumiče se jim serou hlavně x-fusiony já sám sem u něj reklamoval letos 2× jeden a ten samej kus…s reklamací z loni listopadu to byla už 3-tí

                            0 0
                          • hanz  

                            já se ještě vrátim trošku.....mě ani tak na rb nevadí že delaj věci takový jaký dělaj a cenu co jim zato platí lidi je taky jejich věc…mě jen sere jak se Bartoš(bartosz?) všude plácá po ramenech jaký nedělá super kola a že jeho zákazníci jsou znalci a ví co za tu dražší cenu kupujou..že jejich kola nejsou bezduše smontovaná seriovka na taiwanu. Přitom dělá obyčejný kola, montuje na ně taiwanský komponenty stejně jak na taiwanu…z tohodle asi je největší díl nesympatie.

                            0 0
                  • orca.1  

                    K těm extra věcem jsem se už vyjádřil, kromě barvy: tu ti namíchá každý lakýrník a hle, mám jediný rám na světě této barvy. (že by kultovka:) Správně píšeš, že je mi do toho houby, kto to chce, může si to koupit. Však to taky nikomu nevyvracím, jen píšu svůj názor. Čtenář si jistě vybere sám :))

                    0 0
              • Pedro  

                Třeba: www.bike-forum.cz/…8/forum.html#… Nejen na začátku jsem to snad dobře zdůvodnil.

                0 0
          • JMT  

            kdyz to nechapes, tak to neres :-)

            0 0
        • Meesha  

          Stavet kolo do dvaceti tisic, kde skoro polovina ceny je, podle myho nazoru, nesmyslnej ram? :-) Holka oceni snad jen barvu, jinak na tom nic nevidim.

          0 0
      • PT  

        No tak ja mam CRX,nemuzu moc srovnavat,ale cenove to cele kolo vyslo myslim paradne a ram je skvely. Navic vim,ze nan nem neni nic osizene a muze si vybrat presne barvu.Navic se splatkami no problem

        0 0
      • PT  

        Když vidím sériovky typu Merida,Author, Acstar,…tak b ybmi bylo lito kazde koruny na ne vydane.

        0 0
        • RUR  

          .....GT, Giant, Scott, no a vůbec jak to není custom z titanu nestojí to za nic. Máš jednoznačně pravdu, všechno jsou to vyhozený prachy a kola mají hranatý a nikomu nedoporučuju aby na těch nechutných, image postrádajících, masových výrobcích jezdil:-))))…sry, zapoměl jsem na Cube…

          0 0
    • PT  

      Musim odbehnout,jsem v praci,zareaguju pozdeji

      0 0
    • Hnoj  

      To je kraviona, koupíš drahej rám, kterej IMHO neni žádnej zázrak a na zbytku ušetříš?

      To jí radši kup superiora nebo tak…

      0 0
    • vlk  

      Do 20 tis by se snad i dalo složit.Jenomže, budeš mít normální rám a komponenty nic moc.Já bych raději vzal nějaký jiný rám a zbytek si pořídil něco lepšího.A nebo pokud přítelkyni nevadí stříbrná barva kola tak toto za 18 a je to dost dobrý za tu cenu www.bikestore.cz/…/katalog.asp?… Vzal bych ho s tou splice co nabízejí a nebo se zkusil domluvit bez vidlice za nižší cenu a pak k tomu nějakou lepší(tedy levné marzocchi nemyslím) koupit.V podstatě výbavou by jsi byl u toho rb skoro stejně do těch 20 tis , no toto je full.Je na tom jistě poodlnější svezení, což ženy ocení.

      0 0
    • Pebe  

      připlať si 8000 a máš to komplet disc Deore LX www.velo-plzen.cz/…nformace.php?…

      0 0
      • PT  

        To uz je fakt moc,bych to stejn ebral na splatky

        0 0
        • Pebe  

          no žekl bych, že v Deore na Véčkách by ses mohl vejít, případně Sram SX5

          0 0
        • easyrider  

          Hele neřeš to. Kup jí RB (pokud to opravdu chceš) a na to co taky kdo píše ser!

          0 0
    • ota  

      asi ano,píše to tu víc lidí.výhody a nevýhody víš sám,na ty,co tu řeší věci s tím nesouvisející nedej.jde pochopit,že když máš CRX a jsi spokojený(Já ostatně taky),chceš něco podobného i pro tu svoji. Nebude to asi super,ale za rok,dva třeba vidli a kotouče dokoupíš a bude jí to sloužit.Nakonec to ale vyjde dráž,a ty to chceš na splátky.Peníze jsou vždy problém.Proto je legrační číst zásadní proslovy studentů,co jim vše platí rodiče,jak je to či ono naprd.

      0 0
      • easyrider  

        Přesně tak.

        0 0
      • goofy  

        Prave proto, ze je videt, ze penize jsou celkem zasadni problem, tak se mi zda prave neuvazene to jit mermomoci do RB, este k tomu vlastne nejobycejnejsimu modelu. Za ty penize jde sehnat rozhodne lip vybavene kola na ramech obdobne kvality, ktere nemaji jenom nalepku RB. Nevim co mu nakonec z RB nabidnou, ale nezda se mi, ze by zrovna CR 1500 stal za to ochuzeni na komponentech…

        0 0
    • Gorgov  

      Taky si myslim že skládat RB za 20 tis je nesmysl, musíš stračně šetřit na komponentech. Je potřeba mít dobrej rám, když na kole jezdíš hodně, neřkuli závodíš, když to kolo kupuješ přítelce, nepozná vůbec žádnej rozdíl mezi rámem za 2 a 20 tisíc kromě hmotnosti, ale když cheš RB, zbyde ti do 20 tak málo peněz, že to kolo bude vážit 13 kilo… Určitě bych vybíral rám okolo 3 tisíc. Já bych RB ani moc nechtěl, mnohem víc se mi líbí duratec, ale tyhle kola pod 40 nemaj opodstatnění. Jako inspiraci ti hodim kolo, který sem já skládal svý přítelce za 20. Pravda, něco sem jí tam dal svýho, normal by bylo tak za 26000. Vidle a rodla byly jetý, jinak všechno nový. Když za ty samý prachy postavíš RB, bude to proti tomu těžkej (doslova) šrot.

      tady je to kolo: www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

      0 0
      • mitch  

        Jooo No Saint…to je vono. To mi prijde jako uplne super ram.

        0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak.

        Manželka taky jezdila nějaký čas mizerný starší rám s již hodně starším dosluhujícím LX-sem s V-čky.

        Pak dostala po mě zánovního Authora Egoist (sice žádný extra rám, ale oproti tomu co měla přímo parádní) a žádný rozdíl v rámu nepoznala. Zato si z ostatní výbavy je nadšená – hlavně brzdy (XT hydry), vidlice (teď Skareb, předtim prastará už téměř nefunčkní RS Indy C) a jak to pěkně řadí (je tam komplet XT).

        Pokud nejezdí závody na bednu, tak si myslim, že ocení stejně jako moje manželka nejvíce kvalitní brzdy a vidlici + bezproblémové řazení (to ale nemusí být nic drahého, i Alivio je ok). Zato několik tisíc navíc na rámu budou zcela vyhozený peníze.

        0 0
      • vlk  

        Jo jo, no sainty HT jsou skvělé rámy a zpracováním a technologií jsou i možná mnohem dál než RB. Zeslabení, nápiy vypalované laserem, perfektní bez chyby sváry atd. Jinak moc pěkné kolo.

        0 0
        • kubad  

          // Jo jo, no sainty HT jsou skvělé rámy a zpracováním a technologií jsou i možná mnohem dál než RB. Zeslabení, nápiy vypalované laserem, perfektní bez chyby sváry atd. Jinak moc pěkné kolo. // Sem se celkem pobavil

          0 0
          • Gorgov  

            jo taky si nemyslim že zpracovánim sou dál, ale poměr hmotnost/cena pro závodníka je jednoznačně na straně Němců. Když se budem bavit o cenově srovnatelnym rámu -tj. SC lucifer – záruka na to je tak co. Ps ten lucifer se mi líbí víc než jakýkoli RB HT.

            0 0
          • vlk  

            No co sem se díval tak sváry maj velice pěkné a nedokáži rozeznat které jsou lepší zda No saint či RB.Podle mne srovnatelné. No a zatáhli jste sem povrchové zpracování.Tak třeba vypalování nápisů mi přijde pokrokovější nežli jen zalakovávání samolepek.

            0 0
            • vlk  

              PS: tak např technologie zeslabování.CRX X Zeslabované rámy od jiných výrobců.Na některých místech nejsou rámy tolik zatěžovány a je tedy možné část materiálu odebrat.Tedy když vyrobím 2 stejně těžké rámy, ze stejného materiálu a jeden bude zeslabovaný, tak mi vychází že ten zeslabovaný bude mít na místech, kde je větší námaha rámu více materiálu-tedy bude mít větší životnost.Tedy je to další věc co hraje proti RB.

              0 0
              • Gorgov  

                Myslim že tohle je složitější, jde o výstupní kontroly, tolerance, podle mě to normální spotřebitel může těžko posoudit. Posuzovat se dá kolik kterejch rámů praskloa atd. Jinak máš určitě pravdu. V obecný rovině

                0 0
    • orca.1  

      Tady je pěknej rám pro přítelkyni: červenej Superior za 2490,– www.kupkolo.cz/…uct_info.php?… Co chtít víc?

      0 0
      • MlokCZ  

        Taky bych vybral něco takového. Pokud ji sedne geometrie, tak klidně zrovna toho Supa.

        0 0
    • ydaho  

      tohle sem mladý postavil za 11,5. Na její ježdění to bohatě stačí – nemyslim ironicky. RB za 20 vyhazuješ peníze do vzduchu

      0 0
    • orca.1  

      a za ušetřených pět tisíc (!) za rám RB1500 můžeš koupit lepší vidlici.

      0 0
    • Hnoj  

      Mimochodem, teď jsem zrovna koukal na KUPKOLO.CZ a maj tam SUPY 870,860,840 za dva a půl litru, což je docela příznivá cena místo naprosto nesmyslných 8 za RBčko…

      Neplacená reklama !

      0 0
    • orca.1  

      a nebo tohle Cube i s hlavovým složením za 2400,– koloshop.cz.li­nux15.ignum.cz/in­dex.php?vyrobek=3314&sou­castka=12 a taky to není reklama! :)

      0 0
      • Meesha  

        hmmm, to vypada pekne! I vaha je fajn. Zacinam premejslet, ze bych pritelce neco slozil :-)

        0 0
        • orca.1  

          Když jsem to viděl, normálně se mi udělalo zle, jaký pěkný kolečko jsem mohl mít, kdybych už neměl čtyři roky jiný..:)

          0 0
          • omar  

            akorat vam nikdo nenapíše že vetšina cubancu v techhle cenách je Béčková kategorie s různýma vadama třeba ( ne všechny samozřejmě) špatne nalepeny samolepky , k¨řivě navařený uchyty atd. , jinak tahle debata se pekelně zvrhla v něco na co se dotyčný vůbec neptal, jinak připada mi že většina těch co sou tvrdě proti RB ( snad kromě Hanze – ale ten mel pokud si pamatuju sjezdáky ) RB vždycky jenom viděla ne jezdila ( a jezdit nemyslim projed se na tom kolem baraku ), k výmyslům a blábolům VLKa už sem se vyjadřoval v jiný debatě, až budete mit možnožst se osobně přesvědčit jak se vyrábí ručně a strojově rám pak pochopíte proč RB ( neboi jiný ručně dělaný rámy ) vždycky budou stát víc než rám kterej dělaj roboti a akorat tam potom dají samolepku podle směny která to dělá, Ono když na RB rámu dělá 4–5 lidí a to nepočítam navrh zadat do počítače mašiny atd. tak ten rám opravdu nemuže stát 2 tis. , jinak RB CR1500 do 20 i s marzochou na 9-kole v pohodě, ach jo..

            0 0
            • enjoy  

              tak jim v RB aspon rekni,ze uz mam svuj ram moc dlouho a oni furt ne a ne predstavit neco novyho!:-/

              0 0
            • vlk  

              Ony to nejsou výmysly, Co se týká jízdních vlastností, tak co jsem kdy psal tak to většina majitelů potvrdila a např. výběr vidlic-zdvihu/výška středu od země apod. v kterých jste byli většinou proti mě, nakonec potvrdil i výrobce.A co sou jinak bláboly.Že ostatní výrobci tepelně neupravují? Že např RB CRX není zelabovaný a je díky své váze nevhodné na závodění, že kamoš nemá na svém crx prohlubně od kamenů na dolní rámové? Že za tu cenu nekoupím závodní rám lehčí či pohodlnější?Že je full na nezávodní využití pohodlnější? Hodně lidí ty tzv. mé výmysly potvrdily.

              Jen ti co mají RB, tak těm to strašně vadí, protože si mysleli, že si koupily nějaká extra kola, na jejichž kvalitu žádná jiná nedosahuji, jež jsou tzv. kultovkou a nikdo jiný je nemá.A štve je teď když se podívají do nabídek, že za ty ceny mohli mít třeba skvělé závodní kolo, nebo full na blbnutí.A budou ostatní zase zbytečně blbnou, jen proto aby dokázali, že mají něco extra.Jenomže ony to byly extra kola před několika lety.Dnes už jsme v tomto odvětví poněkud dál a RB zaspalo.Dnes už je to jen předražené obyčejné kvalitně zpracované kolo s dobrrou pověstí.

              .

              0 0
              • omar  

                prosimte tvrdi tady nekdo že crx je na zavodení ? atd atd.. vetsina lidi co si koupila rb ( myslim si ) ho koupila protoze ho chtela a urcite s koupi mela vic prace nez ostatní kteří šli a koupili hotovy kolo, tzn ze vetsina vedela do ceho jde, jenom tě ujištuju že osobne me nestve ze za tu cenu jsou jiny ramy, me se proste ty jiny nelibi ( az samozřejme na par výjimek ) a jsem spokojenej naprosto s RB i za ty peníze, ale aspon sem to poradne vyzkousel nez se rozepisu jako ty o jizdnich vlastnostech atd ,aspon ze uznáš že je kvalitně zpracovane jeste nedavno si myslim tvrdil neco o svarech …atd.. ježiš ja už radši nic nebudu psat, to fakt nema cenu

                0 0
                • vlk  

                  Supr tak teď mě budeš přesvědčovat jak někteří, že jsem to nejezdil?Já to kolo jezdil a to i v zimě, kde se vše projeví 100 násobně.Já netvrdím, že je to špatné kolo.Jen poukazuji na jeho specifické vlastnosti které mě nevyhovují a dávám ostatním veškeré informace co sem o kolu zjistil ,ať už kladné či záporné.A někteří co rb jezdí i potvrdili má tvrzení.Nevím o co tu jde.Já ti to neberu.Některým se rámy líbí a jsou s nimi spokojeni.Nechápu jen proč se někteří Rbčkáři do mne obouvají, když říkám jen to co si myslím.Mě je to jedno ať si koupí kdo chce co chce.Já se pouze snažím pomoc.

                  0 0
                  • enjoy  

                    …kladne…?ale prosimte:-).my cist umime.i mezi radky.

                    0 0
              • enjoy  

                hele,s tim zdvihem na CRX.120mm je proste moc.nebo si snad myslis,ze vozim vanillu na 100mm jentak?vyrobce ti v dnesni dobe tech 120mm potvrdi velmi ochotne,uplne staci,ze si to ty myslis.pred peti lety by ti pri stejny geometrii potvrdil 80mm.copak ty z ty fotky nevidis jak to kolo na vyssim zdvihu vypada??:-O

                ps:ty usmevy,to byly jenom usmevy.zadna ironie,neber to tak.

                pps:ze bych mohl mit za min skvele zavodni kolo nebo full na blbnuti.. tak presne to jsem nechtel!!chtel jsem CRX!:-)) ram za 10 tisic a co se kolem toho nadela humbuku:-/

                s tebou by se o RB dalo bavit do nekonecna.a mam vlastne radost,ze RB nemas rad.

                0 0
            • easyrider  

              Nemůžu jinak,než souhlasit! :)

              0 0
    • enjoy  

      ja to vidim jasne.pred casem se hodne lidi snazilo nasadit do davu ze CRX ma kazdej druhej!kdyz se ale nepovedlo je znechutit zajemcum,tak se na to jde ted jinak,jako co je na RB zvlastniho..? ja mit kolo na superioru,rock machinu,ravu atd tak taky drzkuju..,ze zavisti:-))

      0 0
      • hanz  

        lol :-))))))))))

        0 0
      • ydaho  

        :-)

        0 0
      • orca.1  

        Tak já to tedy zopakuji: rovnice je jasná : „Kultovní“ rám RB + komponenty nižších sad včetně vidle = 20 000,–, nebo „nekultovní“ rám + komponenty vyšších sad + lepší vidlice = 20 000,– . Dotazy? :))

        0 0
      • cabbage  

        :-D v situaci že do RB narveš ze začátku 70kapříků a pak postupem času další, máš skoro snad i pravdu, ale když je rám 1/2ceny kola…;-D

        0 0
        • kudlanka32  

          to je skoro jako nejaka hadanka.....Je to cerny (modry zeleny i ruzovy) a stoji to 70 „kapriku“ co je to? RB v XTR :))

          0 0
      • MlokCZ  

        Nechceš nám tu zase nadhodit, kolik že ti to máme závidět utracených kaček za RB? Někde jsi to už zmiňoval, ale už si nemůžu vzpomenout kolik to bylo :-)

        0 0
        • enjoy  

          jak sis to proboha vydedukoval???:-O to me opravdu ani nenapadlo:-)) ps:pocet mnou utracenych kacek za RB bych videl jako rozumny prumer ke jmenu znacky.je uplne jedno kolik to bylo.

          0 0
          • TinkTink  

            Za ty penize co jsi do toho nacpal jsi mohl mit kvalitnejsiho fulla, ale z toho si nic nedelej, byl by z Taiwanu a mel by sofistikovanejsi system nez RBckarsky jednocep :)

            0 0
    • mr.antik  

      řek bych že rb geometrie není pro ženskou uplně ideál, já bych se odpíchnul teda od geometrie a v této cenové kategorii se vykašlal na značku..

      0 0
      • vlk  

        Proč myslíš, mě připadá rb docela krátké(na ženské kratší ruce a sedí se na něm vzpřímeněji myslím, že OK).Ale také bych nekupoval kolo kde je skoro polovina ceny rám, pokud to není full(já se omlouvám, že fully tak propaguji, ale z hlediska pohodlí a již žádné bolestivosti zad z kola si to nemohu odpustit).Ty lepší komponenty ocení víc.

        0 0
        • enjoy  

          no to rozhodne. ale proste ten pocit,ze oba jezdi na stejnym je dulezity:-)

          0 0
        • Radek Broz  

          Fully klidně propaguj – pevňák má jediný místo, kam patří a tím je bikroska.

          0 0
        • mr.antik  

          jasně, záleží na tom, jestli má přítelkyni dlouhonohou nebo jakou. Ženský rámy jsou delší a nižší. Já bych teda vybíral hlavně podle geometrie. A pak bych volil tak, aby kolo bylo co nejvyváženejší. Třeba Schwinn, Kona, cokoliv z výprodeje, nebo postavit něco z www.bikesport.cz.

          Tohle se mi zdá jako kupovat Superba s 1.2 motorem v úplným základu, jen aby to vypadalo

          0 0
          • vlk  

            Aha tak to jsem si myslel opak.Já měl za to, že ženy mají většinou o něco kratší ruce než muži a že je pro ně lepší sedět vzpřímeněji a tedy, že jsou dámské rámy, naopak kratší. Na to se budu muset teda ještě někde kouknout.

            0 0
            • mr.antik  

              no o no jak se to vezme. Vezmeš normální rám a uděláš ho nižší. Takže je vlastně delší :-)

              0 0
              • Gorgov  

                neni pravda, ženskej rám má při stejný velikosti- udává se dělka sedlový trubky ,kratší horní trubku, tedy je kratší. Nemusí platit obecně, ale většinou jo. Ty píšeš opak, čož je podle mě blbost:)

                0 0
                • mr.antik  

                  ano ano, v tom případě je to tak… Nebudu se už do toho více zamotávat :-) A otázka protní otázka vlastně byla na úplně jinou věc.

                  0 0
                  • Gorgov  

                    v pohodě, člověk se tady aspoň něco dozví:) nechci rozhodně vypadat jako nákej rozumbrada, často si tu taky přečtu věci který sem netušil :)

                    0 0
                • orca.1  

                  Souhlas. Tím, že rám jen snížíš, při stejně dlouhé horní trubce, nezískáš rám se ženskou geometrií :)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Na druhou stranu, když vezmu rozmanitost ženskejch postav, tak „ženský geometrii“ se moc věřit nedá.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      ano souhlas:)

                      0 0
                    • orca.1  

                      Samozřejmě je to individuální. Obecně ale mají ženy delší nohy a kratší trup a ruce, než muži.

                      0 0
                      • enjoy  

                        tak mozna na prehlidkovym molu:-)

                        0 0
                        • orca.1  

                          ne ne, je to daný geneticky. :-)

                          0 0
                          • enjoy  

                            ja vidam samy nizky podvozky.a to i na zenskym volejbale,kde by to melo byt mnohem lepsi:-).ale to nebudeme resit,treba mas fakt pravdu,s tou genetikou:-)

                            0 0
                      • mr.antik  

                        u svojí přítelkyně jsem sháněl kolo zrovna opačný :-)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Já to samé. Manželka je o 1cm menší a má na kole po mě nastavený posez o 4,5cm delší než jsem měl já (předsavec 9cm->12cm + místo vlajd dostala rovný řídítka, který chtěla) a je jí to přesně akorát. Já když to pak zkoušel projet, tak jsem byl tak nataženej a ohnutej, že jsem si připadal jak na skřipci :-)

                          0 0
                          • Gorgov  

                            tak to by měla mít kratší nohy než ty a níž sedlo. Anebo je prostě ráda natažená:)

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Nohy má o cca 1cm delší (i sedlo o chlup výše).

                              Asi to ale je celý tím, že já mám kratší trup a hodně krátký ruce (u těch rukou je největší rozdíl) a výšku pak doháním husím krkem :-) Jsem jeden čas hrál basket a stejně vysoký lidi dosáhli vždy o cca celou dlaň výše než já a mě to vždy hrozně štvalo (a skoro celý ten rozdíl byly ruce, ramena měli vždy jen o 2–3cm výše).

                              0 0
                              • Gorgov  

                                kraťoučký ruce sou zas výhodný na zvedání činek, kliky atd:)

                                0 0
                    • cabbage  

                      to možná ne, ale už jsou tu 2 geometrie místo jedný a to je při výberu + ;-)

                      0 0
    • Tomcat  

      Pokud je pritelkyne zavodnice tak klidne RB, ale jinak zavodni zbijecku pritelkyni neporidil.

      Zbijecka cti jako tvrdy nepohodlny.

      0 0
    • JMT  

      at si pritelykne vybere co se ji libi, to je nejdulezitejsi (treba ten ruzovej superior je fakt bombozni) p.s. ty moji se libil rb cr 1300 :-)

      0 0
    • RomanH  

      Ja jsem chtel taky letos zene skladat CR1300 (nektere komponenty pouzit ze soucasneho, nektere (pohon+kola) nove. Nicmene se svezla u Sirera na fullovi a tak misto RB bude Canyon. Poku chces pro ni HT a RB se Ti libi, klidne ji ho poskladej. Ale jako ram bych volil spise tu trinactistovku a pocital s cenou okolo 25tkc.

      0 0
      • JMT  

        1500 je kratsi coz by melo bejt pro zenu vhodnejsi

        0 0
    • P3T3R  

      Hele RB je klasika, kdo něco v bikovým světě chce něco znamenat má rám takovýhle kvality, ten kdo nedokáže ocenit ruční práci cenu a kvalitu rb je idiot je to dobrá volba!

      0 0
      • JMT  

        jenze stvet kolo za 20 na ramu za deset je fakt ujety :-)

        0 0
      • JMT  

        jenze stvet kolo za 20 na ramu za deset je fakt ujety :-)

        0 0
        • Corbett  

          Pamatuji tu foto kola celé na XTR s RST vidlou. Podobný paradox?

          0 0
        • omar  

          no psal cca 20 na V-brzdach, za 21 je tohle : doufam že to přesvědčí těch pár co říkaj že to není možný rám jasnej :cr1500 vidle Tora 302 U-turn šaltr, smyk, kazeta, řetěz,řazení,brzdy Deore náby SH495 diskový ráfky nejaký Machy, dráty DT, pláště MAXXIS sedlovka, představec, řídítka Truvativ, sedlo Selle Italia když se připlatí 400kila tak je Marzocha MX Pro

          0 0
          • Gorgov  

            no právě, to jasně dokazuje že stavět Rb za 20 je nesmysl:)

            0 0
          • mitch  

            To je mi nejaky divny…dyt cela ta sada deore stoji…buhvi kolik :-), sorry nejak to nemuzu najit. No po dilech za 6 bez brzd. A ta tora, tak za 5000..

            0 0
          • JMT  

            jenomze k takovejm cenam se moc lidi nedostane

            0 0
          • Hnoj  

            Sory, ale dost pochybuju že PT to postaví takhle za 20 litrů :-/

            0 0
            • PT  

              Tak po jednáních to vypadá celkem slibně, na jaře se nechte překvapit a musím říct,že kolo se takhle za dvacku postavit dá. RB Forever! :)

              0 0
      • hanz  

        muhaha..to určitě :-)))))

        0 0
    • yetti  

      Nechci se Ti do toho sr…, ale mam takovou zkusenost, ze zensky vetsinou nemaji sily nazbyt a tak dost ocenujou hmotnost kola a z tohohle pohledu se mi RB jevi jako krajne nevhodnej ram, pac na tom lehky kolo nepostavis. Kdyby si kiolo za 20 chtel na RB postavit 100kg chlap, tak reknu ok – dobra volba ale pro holku je to pic…

      0 0
      • omar  

        myslis ze kdyz tam da jinej ram kterej bude o 1/4 kila lehci tak to ta holka pozná ? nebo nekdo jinej? krome samozřejmě gramhoničů který to už maj v ruce

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak 1/4kg ještě nepozná, ale to další kilo o který bude to kolo těžší kvůli horší výbavě kvůli drahému rámu už jo.

          0 0
          • yetti  

            Presne tak jsem to myslel, akorat jsem to blbe napsal :-)

            0 0
    • wroum  

      300 8-D

      0 0
    • Karlos009  

      Ježíš, to je ale fůra „dobře míněných rad“. :-( Doufám, že jsi se tím nenechal otrávit. Ano, asi to nakonec bude o nějakou kačku drážší a o pár deka těžší než nějaký asiat, ale jestli se tvý přitelkyni a tobě líbí Rb (mě teda ano), tak jí to kolo postav. Ona bude spokojená, ty taky a to za těch pár šupů stojí. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.