řazení SRAM trigger shifter X.9

19 nepřečtených
  • Anry

    Máte zkušenosti s tímto řazením v kombinaci s přehazkou SRAM X.9? Přecházím po 9-ti letech od SHIMANA na SRAM a taky bych rád pár postřehů od uživatelů SRAMU. Díky

    0 0
    • Vhalasta  

      Popřemýšlej snad jen, zda nejít rovnou do gripshiftu (levnější, jednodušší na ovládání, nerozbíjí se atp., vlakno je vedle i v minulosti se to už řešilo).

      Řazení sram páčkama je totiž rozdílné od shimana(jen palcem) a ja si na něj třeba vubec nezvykl. Podle pár reakcí více lidí přešlo z páček na otočné.Jinak X.9 bez chyby.

      0 0
    • mr.antik  

      Na řazení si zvykneš během chvilky. Ta páčka je taková větší, dá se ve všech směrech dobře naštelovat.

      Jen se to blbě rozdělává a mění lanko.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja ti nevim, ale ve vymene lanka bych nevidel zady rozdil. Vysroubovat spuntik(stejne), odradit(stejne), vysunout lanko(stejne), zasunout nove lanko-chvilka kvedlani(stejne).

        0 0
    • marYn  

      Vyměnil jsem poslední XTR za SRAM X.9 a můžu říct, že jsem to měl udělat dávno. Chod je rychlý, přesný, pružina silná, na rozdíl od Shimana to není náchylné prach a podobně, řadí dobře pořád.

      Ještě je tady varianta gripshift, ale ten jsem zatím jen zkoušel krátce u kamoše, delší zkušenosti s tím nemám. Měl by být ale spolehlivý, jednoduchý, lehký atd.

      Shimano never more :-)

      0 0
      • marYn  

        jo, ještě doplním, že jsem na X9 přešel z posledního XTR :) ale musím uznat, že design a schovatelnost poslední shadow přehazovačky je fajn.

        asi zásadní rozdíl a důvod pro přechod na SRAM je ten poměr 1:1 u SRAMu a v minulosti i přepákované vedení lanka do přehazky.

        0 0
    • Charlie_R  

      jsem s tim moc spokojenej, presel jsem na to z LX a je to o dve tridy jinde

      0 0
    • Tehu  

      mam na nem asi 500km a udrzba nulova, spolu s velkou spokojenosti

      0 0
    • abro666  

      ja tkay presel ze shimana lx razeni / xt saltru na komplet x-9, zvykani probehlo behem chvilky. pak prisel dalsi bajk s x-9 a pak dalsi s x-0:-)

      az pomalu premejslim, ze si sram dal i na silnici misto soucasny 105 / ultegry

      0 0
    • Barak  

      Při výměně lanka přesmykače na řazení X-9 trigger shifter 2007 se mi řazení rozpadlo na modeluly. Můžete někdo prosím hodit odkaz na nějaký rozumný nákres podle kterého bych se to dalo složit?

      0 0
    • Kamiu  

      Mam zkusenost s razenim X.0 a prehazovackou X.9 a je to uplne super. Nic se nevykla jako na novych deore packach. Ma to skvely zvuk pri prerazeni. A podle me to i lip vypada. Ale na normalni jezdeni kolem baraku by mi stacilo i shimano si myslim.

      0 0
    • Senoy  

      Největší výhoda SRAMu je v poměru 1:1 oproti SHIMANA (1:2). Jde o to, že při řazení u páček (gripů) je posun lanka stejný jako posun přehazovačky (dejme tomu 1mm u řazení a 1mm u přehazovačky). U SHIMANA u páček 1mm, ale u přehazovačky 2mm. Výsledkem je vyšší náchylnost SHIMANA na nečistoty a horší seřiditelnost oproti SRAMu.

      Řada X9, řekněme model 2010, už má přetěsněná ložiska u přehazovačky, která je díky svému zavěšení méně náchylná na otřesy při řazení za jízdy v kombinaci se řazením X9 Trigger Shifter 2010, které má pro tento rok nastavitelnou polohu spodní páky. Řazení má dobrou odezvu (výrazné cvaknutí). Vyšší řada X0 je hlavně o materiálech a u přehazovačky o plné rozebratelnosti. Náhradní díly však nejspíš neseženete a vzhledem k téměř trojnásobné ceně oproti X9 je to neekonomické.

      SHIMANO má pro mě jedinou výhodu, a to typ přehazovačky SHADOW, která je schována pod kazetou a minimalizována šance utržení zboku.

      Rozhodně nákupem setu X9 (kolem 3.000,–) získáte perfektní, jisté a bytelné řazení. Přesmykač ale raději volte z nabídky SHIMANA, ideálně řadu XT.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce