• Marcinka

Za dobu 2 let jsem na původně bráchovém bajku vyměnil-a já doufám, že k lepšímu I:-)-už hodně komponentů. Třeba místo RS Judy TT vzduchovou Marzocchi MX Comp (to byla snad nejdůležitější výměna, hodně bajk změnila – ostatně rám a vidle dělají bajk), kliky XT, nášlapy PD-M540, tretry Specialized Comp MTB 05… No, ještě tam mám řazení Acera (otočný klobouček). Je to sice jedna z nejzákladnějších sad SH, ale vydrželo fakt dost (5 let provozu). V současnosti však už přece jenom dosluhuje (řadí se s ním dost těžko – naproti třeba bratrovému XT Rapid Fire, jeden klobouček je po pádu – asi před rokem – naprasklý…). Tak bych rád obdařil moje kolo novým řazením. Dualy v žádným případě ne, otočný Sram taky nechcu, Rapid Fire bych určitě bral, ale hodlám zůstat u kazety 8. A právě Sram dělá páčkové řazení vyšší úrovně i pro „osmikolečko“ (Shimano už dávno ne, bohužel, RF 8 by bylo určitě parádní). Myslím SRAM X-7, Attack nebo Rocket. Narozdíl od RF (ukazováček+palec) se prý řadí jen palcem (ve Velu psali, že jde i ukazováčkem). Tak nevím. Kdo máte Trigger Shifter? Jak se s ním řadí? Předem díky za poučení, popř. doporučení. Bajku zdar!

0 0
    • pepek  

Můžeš zůstat u 8-kazety a řazení si koupit Sh 9-kové, za čas tam stejně tu devítku kazetu dáš taky. Pouze doraz nastavíš tak, aby řetěz chodil jen na 8 pastorků.

0 0
        Výběr z produktů
        fizik TERRA ARGO X1 sedlo, 140 mm Skladem 1 kus

Výprodej -13% fizik TERRA ARGO X1 sedlo, 140 mm

4 049 Kč -13% MOC 4 999 Kč

SRAM UDH patka rámu Skladem > 2 ks

savings SRAM UDH patka rámu

293 Kč savings MOC 492 Kč

Přejít do shopu (Komponenty)
      • JSt  

osobni zkusenost? :))

0 0
      • JMT  

to je pekna kravina, shimano 8–7 je kompatibilni ale 9 v zadnym pripade ne !!! stejen tak sram shimano neni kompatibilni (pouze sram razeni urcene pro shimano funguje se shimano saltrem)

0 0
        • Extremist  

To je taky pekna kravina, protoze 7 a 8 kompatibilni ne­ni.

0 0
          • JSt  

budu se opakovat :). osobni zkusenost?

0 0
            • Extremist  

Tezce osobni, bo jsem se tim kdysi vydupal. Chtel jsem poouzit 8 kazetu na 7 razeni a neslo to.

0 0
          • Pebe  

je to blbý, ale je to tak, 7 a 8 jsou kompatibilní, s 9 už nic jinýho než 9 řazení nejde. 7 a 8 kolo má stejný mezery mezi pastorkama narozdíl od 9 kola, kde na stejné délce ořechu je o jeden pastorek víc.

0 0
          • rarášek1  

7 s 8 chodí naprosto perfektně – osobně vyzkoušeno. 9 řazení chodí jen s 9.

0 0
            • rarášek1  

Myšleno 8řazení a 7 kolečko. Na zimáku mám 7řazení XTR a 8kolečko ale neřadí to spodek, nebo vrch. Podle toho co se nastaví.

0 0
              • Extremist  

Tak proc pises, ze to chodi perfektne. Podle me to perfektne chodi, kdyz to sedi dole i na hore, ne? :-)

0 0
                • rarášek1  

Řadí to, řadí. A když je to do 7, tak nemůžu chtít aby to řadilo do 8.

0 0
                  • Extremist  

No nevim, ale kazdopadne mi to delalo bordel dole a kdyz jsem seridil spodek, tak to zase hrcelo nahore. Tak jsem s tim slahnul a dal jine kolo.

0 0
                    • TinkTink  

Mam to tak na jednom bajku a funguje to naprosto bezchybne…nemam s tim jediny problem :)

0 0
                • Marcinka  

JO. Podle mně je taky perfektní, když to řadí všechno…prostě mít 7 řazení a 8 kolečko je KRÁVOVINA, že jo?

0 0
          • Marcinka  

Jo, máš pravdu. Pokud totiž vím, tak kazeta 8 a 9 jsou stejně dlouhý, ale 7 je kratší. Kazeta 9 má kratší rozestupy mezi jednotlivými pastorky než 8 a 7, které maj obě rozestupy stejné. Prostě ořech náby na kazetu 8 a 9 je delší než na 7.

0 0
          • Vilém  

6–7–8 kompatibilni je,jen musis ozelet patricny pocet pastorku.9ka ma mensi roztec mezi pastorkama,tak nejde pouzit na razeni s nizsim poctem stupnu nez ma kazeta.

0 0
        • pepek  

Sorry, uplně jsem na to zapomněl. Měl jsem to tak s osmičkovým řazením na 7 pastorků, ale 9 na 8: to už fakt nejde :-)

0 0
      • Marcinka  

Ale nedám, fakt ne!

0 0
    • Pá-dlista1  

Myslim, ze to je v historii uz dost probrano. Tak jen strucne. Palcem je to lepsi, ale s trochou cviku a stesti zaradi i nenapravitelny shimanista ukazovackem.

0 0
      • Marcinka  

Jo, díky. Řadil bych jenom palcem, myslím, že to by mi problémy vůbec nedělalo. Jsi jediný, kdo mi skutečně napsal odpověď na mou otázku. Další se týkaly tak trochu něčeho jiného.

0 0
      • Marcinka  

Za 1200 Attack 3*8 je dobrá cena, že jo?

0 0
      • Marcinka  

A za 590 Avid Speed Dial 7 taky, ne?

0 0
    • palkac  

kdyz uz se tady resi to packovy razeni. dava se vuci brzdovejm pakam vne nebo dovnitr? prave sem je koupil a predtim byl jen gripshift…

0 0
    •  

Jen počkej, Zající!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.