• Marcinka

    Za dobu 2 let jsem na původně bráchovém bajku vyměnil-a já doufám, že k lepšímu I:-)-už hodně komponentů. Třeba místo RS Judy TT vzduchovou Marzocchi MX Comp (to byla snad nejdůležitější výměna, hodně bajk změnila – ostatně rám a vidle dělají bajk), kliky XT, nášlapy PD-M540, tretry Specialized Comp MTB 05… No, ještě tam mám řazení Acera (otočný klobouček). Je to sice jedna z nejzákladnějších sad SH, ale vydrželo fakt dost (5 let provozu). V současnosti však už přece jenom dosluhuje (řadí se s ním dost těžko – naproti třeba bratrovému XT Rapid Fire, jeden klobouček je po pádu – asi před rokem – naprasklý…). Tak bych rád obdařil moje kolo novým řazením. Dualy v žádným případě ne, otočný Sram taky nechcu, Rapid Fire bych určitě bral, ale hodlám zůstat u kazety 8. A právě Sram dělá páčkové řazení vyšší úrovně i pro „osmikolečko“ (Shimano už dávno ne, bohužel, RF 8 by bylo určitě parádní). Myslím SRAM X-7, Attack nebo Rocket. Narozdíl od RF (ukazováček+palec) se prý řadí jen palcem (ve Velu psali, že jde i ukazováčkem). Tak nevím. Kdo máte Trigger Shifter? Jak se s ním řadí? Předem díky za poučení, popř. doporučení. Bajku zdar!

    0 0
    • pepek  

      Můžeš zůstat u 8-kazety a řazení si koupit Sh 9-kové, za čas tam stejně tu devítku kazetu dáš taky. Pouze doraz nastavíš tak, aby řetěz chodil jen na 8 pastorků.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Myslim, ze to je v historii uz dost probrano. Tak jen strucne. Palcem je to lepsi, ale s trochou cviku a stesti zaradi i nenapravitelny shimanista ukazovackem.

      0 0
      • Marcinka  

        Jo, díky. Řadil bych jenom palcem, myslím, že to by mi problémy vůbec nedělalo. Jsi jediný, kdo mi skutečně napsal odpověď na mou otázku. Další se týkaly tak trochu něčeho jiného.

        0 0
      • Marcinka  

        Za 1200 Attack 3*8 je dobrá cena, že jo?

        0 0
      • Marcinka  

        A za 590 Avid Speed Dial 7 taky, ne?

        0 0
    • palkac  

      kdyz uz se tady resi to packovy razeni. dava se vuci brzdovejm pakam vne nebo dovnitr? prave sem je koupil a predtim byl jen gripshift…

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.